Geoff Johns

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Geoff Johns
Geoff Johns vuonna 2011.
Geoff Johns vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt 25. tammikuuta 1973 (ikä 46)
Yhdysvallat Detroit, Michigan
Detroit
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Taiteilija
Ala sarjakuvat
Kuuluisimpia töitä Salama
JSA
Teinititaanit
Vihreä Lyhty
Blackest Night
Aiheesta muualla
www.madghostproductions.com

Geoff Johns (s. 25. tammikuuta 1973 Detroit, Michigan, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen sarjakuvakäsikirjoittaja sekä elokuva- ja televisiotuottaja. Hän on nykyään DC Comicsin puheenjohtaja ja luova johtaja.

Johns teki ensimmäisen käsikirjoituksensa sarjakuviin vuonna 1999 DC Comicsin Star-Spangled Comicsiin. Sittemmin hän on työskennellyt DC:n sarjakuvien parissa. Pääosin Johns on käsikirjoittanut Teräsmiehen, Salaman, Vihreän Lyhdyn ja Teinititaanien sarjakuvia. Hänet tunnetaan myös työstään The WB/The CW:n televisiosarjojen Smallville, Arrow ja The Flash parissa.

Toukokuussa 2016 Johns nimitettiin johtamaan DC:n sarjakuviin perustuvien elokuvien tuotantoa Warner Brosin uudessa DC Films -yksikössä yhdessä Jon Bergin kanssa.[1]

2000-luvun alussa Johns käsikirjoitti myös Marvelille muutamia sarjakuvia, kuten Kostajat, Ultimate X-Men ja minisarjakuvan Morlokeista.

Johnsin luomia sarjakuvahahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kit, Borys: 'Batman v. Superman' Fallout: Warner Bros. Shakes Up Executive Roles (Exclusive) The Hollywood Reporter. 17.5.2016. Viitattu 11.10.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.