Betel (Jehovan todistajat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Jehovan todistajien Betel-koteja. Katso Betel termin muista merkityksistä.

Betel tarkoittaa Jehovan todistajien terminologiassa samaa kuin haaratoimisto tai päätoimisto. Toimiston työntekijät eli asukkaat muodostavat Betel-perheen[1]. Suomessa Jehovan todistajien haaratoimisto, eli Betel, sijaitsee Vantaan Koivuhaassa.

Betelperheen tehtävät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betelperhe hoitaa kaikki Jehovan todistajien yhdyskuntien lailliset toimet, kuten esimerkiksi yhteydenpidon eri viranomaisiin[2]. Betel-perheen jäsenet hoitavat myös Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtien sekä kirjojen painamisen. Betelperheen jäsenet ovat yleensä hyvin arvostettuja Jehovan todistajien seurakunnissa. Betelperheeseen kuuluvat kokeneet miespuoliset järjestön jäsenet eli veljet käyvät pitämässä puheita aika-ajoin seurakunnissa. Jehovan todistajien konventtien yhteydessä on myös yleensä jonkin Betelperheeseen kuuluvan veljen puhe.

Betelperheen elämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elämä Betel-perheessä on keskittynyt hengellisiin asioihin, kuten ovelta-ovelle saarnaamiseen ja kokouksiin sekä Jehovan todistajien kirjallisuuden kääntämis- ja painotyöhön. Perheen jäsenet ovat yleensä nuoria ja naimattomia, mutta perheeseen kuuluu myös naimisissa olevia, jotka ovat palvelleet Betel-perheessä vuosikymmeniä.lähde? Betelperheen työviikko on viisipäiväinen. Sunnuntai on varattu kokouksiin ja saarnaamistoimintaan, lauantai saarnaamiseen. Jokainen aamu alkaa aamupalalla ja raamatullisen päiväntekstin tutkimisella. Sen jälkeen Betel-perheen jäsenet menevät huoneisiinsa vaihtamaan työvaatteet ylleen ja aloittavat työt. Puoliltapäivin on yhteinen ruokailu. Vapaa-ajalla Betel-perheen jäsenet lukevat ja tutkivat Raamattua sekä Vartiotorniseuran julkaisuja ja harrastavat mm. liikuntaa ja oman valintansa mukaan, mitä haluavatkin tehdä. He myös käyvät saarnaamassa ovelta-ovelle kuten muutkin Jehovan todistajat.

  1. Mikä on Betel? JW.ORG. Jehovan todistajat.
  2. Mitä Jehovan todistajien haaratoimistossa tehdään? JW.ORG. Jehovan todistajat.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]