Milton George Henschel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Milton George Henschel

Milton George Henschel (9. elokuuta 192022. maaliskuuta 2003) seurasi 1992[1] Frederick William Franzia Vartiotorniseuran presidenttinä.

Henschel oli ensimmäinen Vartiotorniseuran presidentti, joka tuli Jehovan todistaja -perheestä, itse asiassa jo hänen isovanhempansa olivat raamatuntutkijoita. Hän muutti Brooklynin Beteliin teini-ikäisenä vuonna 1934, kun hänen isänsä, Herman George Henschel, muutti alueelle työskennelläkseen Betelin rakennustyömailla. Henschel kastettiin nuorukaisena. Vuonna 1956 hän meni naimisiin Lucille Bennettin kanssa. Ystäviensä mukaan Henschel oli käytännöllinen, joustava, älykäs ja ystävällinen.

Henschel työskenteli erilaisissa tehtävissä Betelissä. Vuonna 1939 hänet nimitettiin Vartiotorniseuran kirjapainoista vastaavan Nathan Homer Knorrin yksityissihteeriksi. Kun Knorrista tuli presidentti 1942 hän piti Henschelin sihteerinään. Henschel oli usein mukana Knorrin matkoilla, käyden yli 150 maassa. 1963 Henschel loukkaantui vakavasti Liberiassa, kun kiihtynyt väkijoukko hyökkäsi Jehovan todistajien kokouksen kimppuun ja pahoinpiteli osanottajia. Vain muutamia kuukausia myöhemmin Henschel palasi maahan neuvottelemaan Liberian presidentin kanssa Jehovan todistajien toiminnan laillistamisesta.

Henschel valittiin Vartiotorniseuran presidentiksi Frederick William Franzin kuoleman jälkeen 1992. Henscheliä pidettiin lojaalina järjestömiehenä, jolta ei odotettu suuria muutoksia. Hänen virka-aikanaan muuttuivat kuitenkin sekä opetus vuoden 1914 sukupolvesta että järjestön rakenne. Syksyllä 1995 Vartiotornissa julkaistiin artikkeli, jossa selitettiin, että Raamatun mainitsema viimeinen sukupolvi ei ole ajallinen vaan moraalinen määre. Täten ei ole tarpeen ajatella, että se kirjaimellinen sukupolvi, joka on ollut elossa vuonna 1914, jolloin lopun ajan Jehovan todistajien mielestä alkoivat, olisi elossa vielä Harmageddonin saapuessa. Tämä laimensi huomattavasti Jehovan todistajien lähiodotusta. Keväällä 1996 Vartiotorni salli Jehovan todistajien suorittaa asepalvelusta korvaavan aseettoman palveluksen, joka aikaisemmin oli ollut kielletty.

Vuonna 2000 Jehovan todistajien järjestörakennetta muutettiin lähes vallankumouksellisesti. Hallintoelin erotettiin Vartiotorniseuran johtokunnasta. Hallintoelin tulisi tulevaisuudessa vastaamaan vain hengellisistä ja opillisista asioista, kun taas johtokunta vastaisi käytännön työstä. Samalla Vartiotorniseuran ympärille luotiin laaja konsernirypäs. Hallintoelimen jäsenet luopuivat paikoistaan Seuran johtokunnassa. Johdonmukaisesti myös Henschel jätti paikkansa Don A. Adamsille, joka ei ole hallintoelimen jäsen. Hallintoelimen puheenjohtajana Henschel toimi aina kuolemaansa 2003 saakka.

Edeltäjä:
Frederick William Franz
Vartiotorniseuran presidentti
19922000
Seuraaja:
Don A. Adams