Don A. Adams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Don Alden Adams (192530. joulukuuta 2019[1]) oli Vartiotorniseuran presidentti vuosina 2000–2014. Hän johti Jehovan todistajien työstä vastaavaa järjestöä, mutta edeltäjiensä tapaan Adamsilla ei ollut vastuuta Jehovan todistajien hengellisestä johtamisesta ja opetuksesta, vaan ainoastaan hallinnosta ja taloudesta. Hän ei myöskään kuulunut Jehovan todistajien hallintoelimeen.

Don A. Adams

Adams syntyi monilapsiseen perheeseen Illinoisissa. Hänen perheensä kuului alun alkaen episkopaaliseen kirkkoon. Adamsin ollessa lapsi hänen äitinsä kuitenkin kiinnostui Jehovan todistajien opetuksesta, ja vähitellen lapsetkin tulivat mukaan toimintaan. Sen sijaan hänen isänsä ei alussa osoittanut kiinnostusta. Adamsista tuli teini-ikäisenä kokoaikainen tienraivaaja, ja hänet vapautettiin asepalveluksesta. Sen sijaan erästä hänen nuoremmista veljistään ei vapautettu, mikä sai perheen lakimiesisän nostamaan kanteen viranomaisia vastaan. Tämän jälkeen hän auttoi myös muita Jehovan todistaja -nuorukaisia samoissa asioissa. Tutustuttuaan heihin paremmin perheen isäkin alkoi osoittaa kiinnostusta. Hänet kastettiin muutama vuosi tämän jälkeen.

Don Adams kutsuttiin yhdessä kahden veljensä kanssa Betel-palvelukseen Brooklyniin, New Yorkiin. Seuraavina vuosina hän toimi erilaisissa tehtävissä Jehovan todistajien päämajassa. Hän toimi esimerkiksi presidentti Nathan Homer Knorrin sihteerinä ja kansainvälisestä lähetystyöstä vastaavana henkilönä.

Vuoden 2000 loppupuolella Adams kutsuttiin Vartiotorniseuran johtoon Milton G. Henschelin erottua tehtävästä osana Jehovan todistajien suurta organisaatiomuutosta. Siinä Vartiotorniseuran johtokunta erotettiin hallintoelimestä ja jälkimmäisestä tehtiin vain hengellisestä opetuksesta ja johtamisesta vastuullinen elin. Adams astui uuteen virkaansa 7. lokakuuta 2000. Vuonna 2014 hänen seuraajakseen tuli Robert Ciranko.

  1. Don Alden Adams totomorti.com. Viitattu 2.4.2022.
Edeltäjä:
Milton G. Henschel
Vartiotorniseuran presidentti
20002014
Seuraaja:
Robert Ciranko