Don A. Adams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Osa artikkelisarjaa
Jehovan todistajat

Järjestö
Jehovan todistajien historia
Jehovan todistajien eskatologia
Raamatuntulkinta
Vartiotorniseura
Hallintoelin
Kuri seurakunnissa
Jehovan todistajien tavat
Suhtautuminen vereen
Kritiikki
Betel-koti
Vanhimmisto
Kokoukset ja konventit
Julistaminen ovelta ovelle

Henkilöitä
Charles Taze Russell
Joseph Franklin Rutherford
Nathan Homer Knorr
Frederick William Franz
Milton G. Henschel
Don A. Adams

Kirjoja
Jehovan todistajien julkaisutoiminta
Uuden maailman käännös

Lehtiä
Vartiotorni
Herätkää!
Kristityn elämä ja palvelus – Työkirja

Muut
Valtakunnansali
Luettelo oppimuutoksista
Raamatuntutkijat
Jehovan todistajat Suomessa
Syytteet lasten hyväksikäytöstä
Jehovan todistajista eriytyneet liikkeet

 n  k  m 

Don Alden Adams (s. 1925) oli Vartiotorniseuran presidentti vuosina 2000–2014. Hän johti Jehovan todistajien työstä vastaavaa järjestöä, mutta edeltäjiensä tapaan Adamsilla ei ollut vastuuta Jehovan todistajien hengellisestä johtamisesta ja opetuksesta, vaan ainoastaan hallinnosta ja taloudesta. Hän ei myöskään kuulunut Jehovan todistajien hallintoelimeen.

Don A. Adams

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adams syntyi monilapsiseen perheeseen Illinoisissa. Hänen perheensä kuului alun alkaen episkopaaliseen kirkkoon. Adamsin ollessa lapsi hänen äitinsä kuitenkin kiinnostui Jehovan todistajien opetuksesta, ja vähitellen lapsetkin tulivat mukaan toimintaan. Sen sijaan hänen isänsä ei alussa osoittanut kiinnostusta. Adamsista tuli teini-ikäisenä kokoaikainen tienraivaaja, ja hänet vapautettiin asepalveluksesta. Sen sijaan erästä hänen nuoremmista veljistään ei vapautettu, mikä sai perheen lakimiesisän nostamaan kanteen viranomaisia vastaan. Tämän jälkeen hän auttoi myös muita Jehovan todistaja -nuorukaisia samoissa asioissa. Tutustuttuaan heihin paremmin perheen isäkin alkoi osoittaa kiinnostusta. Hänet kastettiin muutama vuosi tämän jälkeen.

Don Adams kutsuttiin yhdessä kahden veljensä kanssa Betel-palvelukseen Brooklyniin, New Yorkiin. Seuraavina vuosina hän toimi erilaisissa tehtävissä Jehovan todistajien päämajassa. Hän toimi esimerkiksi presidentti Nathan Homer Knorrin sihteerinä ja kansainvälisestä lähetystyöstä vastaavana henkilönä.

Vuoden 2000 loppupuolella Adams kutsuttiin Vartiotorniseuran johtoon Milton G. Henschelin erottua tehtävästä osana Jehovan todistajien suurta organisaatiomuutosta. Siinä Vartiotorniseuran johtokunta erotettiin hallintoelimestä ja jälkimmäisestä tehtiin vain hengellisestä opetuksesta ja johtamisesta vastuullinen elin. Adams astui uuteen virkaansa 7. lokakuuta 2000. Vuonna 2014 hänen seuraajakseen tuli Robert Ciranko.

Edeltäjä:
Milton G. Henschel
Vartiotorniseuran presidentti
20002014
Seuraaja:
Robert Ciranko