Agamotton silmä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Agamotton silmä (engl. Eye of Agamotto), tai joskus myös Agamotton amuletti, on kuvittellinen esine Marvel-universumissa. Se on Tohtori Oudon kantama amuletti, joka on saanut nimensä ensimmäiseltä ”maailman mahtavimman velhon” tittelin kantajalta, velholta nimeltä Agamotto.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Agamotton silmä esiintyy Marvel Cinematic Universessa riipuksena, jonka sisällä säilytetään Aikakiveä, yhtä kuudesta Ikuisuuskivestä, jolla tutkimaan todennäköisyyksiä ja manipuloimaan aikaa.[1][2]
    • Esine esiintyi ensi kerran elokuvassa Doctor Strange (2016), kun Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) löytää sen ja opettelee käyttämään sitä Cagliostron kirjan avulla. Vaikka Karl Mordo ja Wong varoittivat esineen käytön rikkovan luonnonlakia, Strange käytti sitä elokuvan lopussa peruakseen Hongkongin pyhäkön tuhoutumisen ja vangitakseen itsensä ja Dormammun aikasilmukkaan, jonka voimin taivutella Dormammu jättämään Maa rauhaan. Lopussa Strange palautti esineen Kamar-Tajiin, kunnes oppisi käyttämään sitä paremmin.
    • Elokuvassa Thor: Ragnarök amuletti nähtiin Strangen kaulassa, kun Thor saapui Sanctum Sanctorumiin pyytämään apua Lokin ja Odinin etsimisessä.
    • Elokuvassa Avengers: Infinity War (2018) Ikuisuuskiviä etsivä Thanos lähetti Cull Obsidianin ja Ebony Maw’n hakemaan sitä. Maw vangitsi Strangen, joka oli suojannut amulettinsa loitsulla. Myöhemmin Strange päätyy Tony Starkin, Peter Parkerin ja Galaksin Vartijoiden ohella Thanoksen kotiplaneetalle Titaniin ja siellä Strange käyttää Aikakiveä tutkiakseen 14 000 605 vaihtoehtoista tulevaisuutta, huomaten vain yhden niistä johtavan Thanoksen häviöön. Kun Thanos lopulta saapuu ja sankarit käyvät taisteluun häntä vastaan, Thanos tulee taistelun aikana tuhonneeksi Agamotton silmän, koska tiesi ettei Aikakivi ei enää ollut sen sisällä. Lopulta Strange luovuttaa Aikakiven Thanokselle Starkin hengen pelastamiseksi ja hän sanoo Starkille, että ”ei ollut toista tapaa”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Collis, Clark: Marvel Studios boss Kevin Feige explains the powers of Benedict Cumberbatch's Doctor Strange Entertainment Weekly. 29.12.2015. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
  2. Hoffer, Christina: Doctor Strange: The Eye Of Agamotto Holds An Infinity Stone ComicBook.com. 28.9.2016. Viitattu 4.7.2018. (englanniksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.