Vishantin Kirja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vishantin Kirja, Marvel-universumin mahtava loitsukirja.

Vishantin Kirja on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen loitsukirja. Esine esiintyi ensimmäisen kerran Strange Tales-lehden numerossa 116 (tammikuu 1964) ja sen loivat Stan Lee ja Steve Ditko. Se on Marvel-universumin mahtavin valkoisen magian tietolähde ja itsessään tuhoutumaton. Kirjaan on sidottu monia mahtavia suojelevia loitsuja. Vishantin Kirjan vastakappale on Darkholdin Kirja ja se sisältää pelkästään pahaa taikuutta.

Vaikka Vishantin Kirja onkin hyväntahtoisen magian lähde, sen sisältämiä loitsuja voidaan käyttää myös pahaan, mikäli niiden langettaja on esimerkiksi kokematon magiansa käytössä. Tämä todistettiin nuoren mutta kokemattoman Tohtori Oudon yrittäessä herättää Kirjan avulla kuollutta veljeään Victor Strangea henkiin, mutta loitsu herättikin Victorin vuosia myöhemmin eloon Paroni Bloodina.

Loitsujen ja mystisen tietouden lisäksi Vishantin Kirja sisältää tietoutta myös nykyisistä tapahtumista. Ei ole tiedossa, miten tuhansia vuosia vanha kirja kykenee antamaan informaatiota myös Marvel-universumin tämänhetkisistä asioista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vishantin Kirjan ovat sarjakuvien mukaan kirjoittaneet tuntemattomat tekijät (kenties itse Vishanti) tuhansia vuosia sitten. Kirjan ensimmäinen tunnettu omistaja oli atlantislainen velho Varnae noin 18500 eaa.[1]. Varnaen kuoleman jälkeen hänestä syntyi ensimmäinen vampyyri Marvel-universumiin Darkholdin Kirjasta luetun loitsun vuoksi.

Vishantin Kirjan seuraava omistaja oli babylonialainen jumala Marduk[2]. Marduk asetti aarnikotkan vartioimaan Vishantin Kirjaa. Myöhemmin velho nimeltään Muinainen matkusti ajassa taaksepäin ja voitti loitsuillaan aarnikotkan. Ottaen Kirjan haltuunsa Muinainen palasi nykyaikaan[3].

Muinainen säilyi Vishantin Kirjan omistajana, kunnes ymmärsi oppilaansa Tohtori Oudon olevan sovelias Kirjan säilytykseen. Tohtori Outo säilyttää kirjaa asunnossaan New Yorkissa Greenwich Villagessa. Hän menetti Kirjan tuhotessaan avaruudesta kotoisin olevan velhon, mutta tällä kertaa itse Agamotto pelasti kirjan siirtämällä sen omaan ulottuvuuteensa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]