Paroni Blood

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paroni Blood
Paroni Blood, vampyyri
Paroni Blood, vampyyri
Luoja(t) Roy Thomas, Frank Robbins ja Vince Colletta
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Invaders #7 (heinäkuu 1976)
Henkilötiedot
Oikea nimi (I) John Falsworth
(II) Victor Strange
(III) Kenneth Crichton
Status Kuollut
Ryhmäsidokset Superakseli
Henkilöllisyydet (I) tohtori Jacob Cromwell
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat, hypnotismi, eläinten- ja sään manipulointi, kyky lentää

Paroni Blood on usean Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyneen vampyyrimaisen superroiston nimi. Ensimmäinen Paroni Blood, John Falsworth on Kapteeni Britannian arkkivihollinen. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui yhdysvaltalaisen Invaders-lehden numerossa #7 (1976). Paroni Bloodin loivat Roy Thomas, Frank Robbins ja Vince Colletta.

Järjestyksessä toinen Paroni Blood, Victor Strange, Tohtori Oudon veli esiintyi ensimmäisen kerran yhdysvaltalaisen Doctor Strange -lehden numerossa 15. Hahmon loivat Dann Thomas, Roy Thomas ja Jackson Guice.

Kolmas Paroni Blood, Kenneth Crichton, on ensimmäisen Paroni Bloodin jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa. Tämä Paroni Blood esiteltiin ensimmäisen kerran amerikkalaisen Captain America -lehden numerossa 253 (tammikuussa 1981). Hahmon loivat Roger Stern, John Byrne and Josef Rubinstein.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paroni Blood (John Falsworth)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paroni Blood toimiessaan Natsi-Saksan alaisuudessa.

John Falsworth syntyi myöhään 1800-luvulla Englannissa ja lähti kiertämään maata veljensä Montgomeryn perittyä isänsä omaisuuden. John uskoi vampyyrien olevan todella olemassa ja matkusti Transilvaniaan etsiäkseen Draculaa saadakseen käsiinsä mittaamattomat voimat. Draculan löydyttyä tämä muutti Johnin vampyyriksi ja määräsi uuden vampyyrinsa aiheuttamaan hävitystä Englannissa. John liittoutui Saksan kanssa ensimmäisessä maailmansodassa, missä hän sai koodinimen Paroni Blood.

Toisen maailmansodan aikana John liittoutui uudelleen natsi-Saksan kanssa ja vastalahjaksi natsien tiedemiehet auttoivat häntä voittamaan yliherkkyytensä auringonvaloa kohtaan. Paroni Blood taisteli Hyökkääjiä vastaan, mutta hänet surmattiin työntämällä puinen sauva vampyyrin sydämen läpi. Tämän jälkeen Blood haudattiin syvälle Lontoon Towerin uumeniin.

Vuosia myöhemmin hänet elvytti henkiin Draculan käskyläinen tohtori Jacob Cromwell. Henkiin herännyt Blood seurasi pelastajaansa, mutta surmasi tämän myöhemmin ja muutti yhden Cromwellin tyttäristä vampyyriksi, paronitar Bloodiksi. Paroni Blood itse otti Cromwellin henkilöyden ja alkoi verenhimoaan tyydyttääkseen tappaa ihmisiä. Kapteeni Amerikka kuitenkin katkaisi Bloodilta pään ja poltti ruumiin. Tuhkat kapteeni sirotteli tuulen vietäväksi.

Paroni Blood II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel-universumin mahtavin velho Tohtori Outo yritti kerran herättää henkiin kuollutta veljeään Victoria Vishantin Kirjan avulla, mutta tuolloin vielä kokematon taikuri ei ymmärtänyt, että hänen veljensä nousisi elävien kirjoihin vampyyrina. Tuntemattomasta syystä Victor kutsui itseään Paroni Bloodiksi ylösnoustuaan ja jopa pukeutui samalla tavalla kuin mitä edeltäjänsä. Toisin kuin muut Marvel-universumin vampyyrit, Victor kykeni hillitsemään verenjanonsa ja säilytti suurimman osan persoonallisuuttaan entisellään. Hän yritti supersankarin uraa hyökkäämällä vain rikollisten kimppuun, mutta huomasi myöhemmin, että hänen uhrinsa heräsivät henkiin vampyyreina. Victor jatkoi uraansa Khiron-nimisenä sankarina, mutta kauhistui myöhemmin huomatessaan miten väkivaltaiseksi oli muuttunut ja surmasi itsensä.

Paroni Blood (Kenneth Crichton)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenneth Crichton oli kolmas Paroni Bloodin nimeä kantanut mies. Hän kärsi anemiasta, johon ilkeä Paronitar Blood lupasi parannuskeinon. Paronitar kuitenkin muutti Crichtonin vampyyriksi kutsuen häntä Paroni Bloodiksi. Manipuloimalla uutta Bloodia Paronitar yritti saavuttaa Graalin maljan. Paronitar ja Crichton kuitenkin kuolivat myöhemmin auringonnousussa.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampyyri-olomuodossaan Paroni Blood kykenee nostamaan noin 680 kg.

Normaalisti kaikki Paronit ovat omanneet vampyyrien "standardivoimat", mutta vahvistettuna moninkertaisesti. Paroni Bloodit ovatkin Marvel-universumin voimakkaimpia vampyyreja (pois lukien Dracula). Paroni Blood kykenee hypnotisoimaan ihmisiä tuijottamalla näitä silmiin ja komentamaan vallan saatuaan nämä tekemään tahtonsa mukaan. Blood kykenee myös komentamaan tiettyjä eläimiä, kuten hiiriä ja rottia, sekä säätilaa pienellä alueella. Paroni Blood kykenee myös muuttamaan muotoaan, mutta toisen maailmansodan aikana ensimmäiselle Paroni Bloodille tehtyjen muutosten vuoksi, hän ei kyennyt käyttämään tätä voimaansa. Sen sijaan Blood kykeni sietämään auringonvaloa noin puolen tunnin ajan, ennen kuin olisi muiden vampyyrien tapaan hajonnut tuhkaksi.

Toisin kuin muut Marvel-universumin vampyyrit, Paroni Blood kykenee lentämään ilman muuttumista lepakoksi. Voiman syy saattaa olla psioninen.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paroni Blood omaa samat rajoitukset ja heikkoudet kuin muutkin vampyyrit. Puinen sauva työnnettynä sydämen läpi tappaa hänet, samaten pään katkaisu. Heikentäviä asioita ovat uskonnolliset symbolit, hopea ja valkosipuli. Toisin kuin muut vampyyrit, Paroni Blood työskentelee myös päivällä muiden vampyyrien horrostaessa - kunhan hän vain välttää suoraa kosketusta auringonvaloon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]