Satannish

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Satannish
Satannish, Helvetin herra
Satannish, Helvetin herra
Luoja(t) Roy Thomas ja Gene Colan
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Doctor Strange #175
Henkilötiedot
Oikea nimi Satannish
Status Oletettavasti kuollut
Ryhmäsidokset Satannishin Pojat, Maggia (väitetty perustaja)
Henkilöllisyydet Ylin, Satannish Mahtava, Sielujen Herra, Herra Cloot, Saatana
Voimat Valtavat fyysiset voimat ja kestävyys, teleportaatio, ulottuvuuksienvälinen matkustus, ajan, paikan ja materian hallinta, kyky luoda illuusioita, muodonmuutos, mystiset energiaiskut, riivaus
Suhteet
Sukulaiset Väitetty sukulaissuhde Daimon ja Satana Hellstromin kanssa sekä Dormammun kanssa

Satannish on Marvel-kustantamon luoma superroisto, ikiaikainen demoni. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Doctor Strange-lehden numerossa 175. Hahmon loivat Roy Thomas ja Gene Colan. Nykyään Satannish on oletettavasti kuollut, mutta demonisten olentojen sitkeyden tuntien herää luultavasti myöhemmin taas eloon.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satannish oli demoni korkeinta mahdollista säätyä. Hän hallitsee omaa helvetillistä ulottuvuuttaan, jossa kirotut sielut viruvat vangittuina ikiajoiksi. Useat näistä sieluista ovat tehneet jonkinlaisen sopimuksen Satannishin kanssa ja vastaanottaneet valtaa tai voimaa vastineeksi omasta sielustaan. Alun perin luultiin Satannishin syntyneen, kun Demiurgi tuhosi pahat Vanhat Jumalat ja palasia näistä jäi leijailemaan olemassaolon tasoille.

Jotkin osaset tästä voimasta tiivistyivät muodostaen helvetillisiä demoneita, joista Satannishin luultiin olevan yksi vanhimmista ja mahtavimmista. Todellisuudessa Satannish on kokonaan ilkeä velho Dormammun luoma. Dormammu on opettanut Satannishia ja jopa asettanut hänet hallitsemaan helvetillistä ulottuvuutta.

Dormammu toivoi voivansa käyttää Satannishia joskus pelinappulana yrittäessään laajentaa omaa valtakuntaansa. Kehityttään täyteen voimaansa Satannish on piinannut ihmiskuntaa usein lukuisilla eri tavoilla. Silloin tällöin Satannish suo voimiaan ihmisagenteilleen, jotka antavat tästä voimasta vastineeksi sielunsa.

Tohtori Outo, maapallon ulottuvuuden voimakkain velho on silloin tällöin nostattanut Satannishin voiman loitsuissaan, muttei kuitenkaan koskaan ole antautunut demonin palvelukseen. Tohtori Outo tapasi Satannishin ensimmäisen kerran mystisen Lordi Nekronin yrittäessä epätoivoisesti uhrata Oudon sielua omansa sijaan Satannishille. Pian tämän jälkeen Satannishin Pojat- niminen kultti jota johti Asmodeus (todellisuudessa Oudon vanha ystävä lääketieteellisestä, tohtori Charles Benton), sai lisättyä omia voimiaan Satannishin voimien kautta.

Ainoastaan Tohtori Oudon, Musta Ritarin ja Kostajien väliintulo pelasti maailman tuhoutumiselta. Asmodeus kuoli sydänkohtaukseen tapahtumien aikana, mutta palasi myöhemmin piinaamaan Outoa tämän ollessa Puolustajissa. Asmodeus kuitenkin epäonnistui ja Satannish sai sielunsa.

Erään kerran Satannish liittoutui kahden muun Helvetin herran kanssa. Yhdessä Mefiston ja Thogin kanssa Satannish yritti tuoda Helvetin maan päälle. Hanke meni kuitenkin myttyyn Puolustajien puuttuessa asiaan. Satannish onkin tämän jälkeen pitänyt vihaa yllä Mefiston kanssa. Tohtori Oudon tuli puuttua jälleen kerran taisteluun Mefiston ja Satannishin taistellessa Paroni Mordon sielusta, joka oli tehnyt sopimuksen kummankin demonin kanssa.

Taistelu raivosi läpi Manhattanin, kunnes Tohtori Outo heitti loitsun, jonka ansiosta demonit sulautuisivat yhdeksi olennoksi elleivät nämä lopettaisi mellastustaan. Kyllästyneenä ja haluttomina luopumaan identiteetistään molemmat demonit vetäytyivät luopuen vaateistaan Mordon sieluun.

Lopulta Satannish yritti valloittaa kaikki Helvetin tasot opettajansa Dormammun avustamana, mutta suunnitelma epäonnistui ja Mefisto tuhosi Satannishin. Satannishin tuhon jälkeen miltei samanlainen demoni nimeltään Molgotha on esiintynyt useasti, mutta mikä olennon suhde on Satannishiin jää nähtäväksi.

Voimat & varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satannish oli eläessään valtavan voimakas olento. Fyysistä voimakkuuttaan hän kykeni lisäämään maagisilla tavoilla tuntemattomille tasoille asti (luultavasti yli 100 tonnin nostokapasiteettiin), mutta Satannishin todelliset voimat olivatkin valtavissa myötäsyntyisissä maagisissa voimissa. Satannish kykeni käyttämään maagista energiaansa monenlaisiin tarkoituksiin, kuten oman fyysisen voimansa lisäämiseen, levitaatioon, mystisiin energiaiskuihin, teleportaatioon, näkymättömyyteen, materian manipulointiin, koon muutoksiin, muodonmuutoksiin jne. Lisäksi Satannish näytti eläessään kykyjä hallita aikaa.

Demonina Satannish oli kuolematon eikä tarvinnut selvitääkseen ruokaa, juomaa, ilmaa tai unta. Satannishilla ei ollut monta varsinaista vihollista. Ainoastaan Mefisto ja Thog voidaan laskea varteenotettaviksi vastustajiksi.