Yövalvoja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yövalvoja
Yovalvoja.png
Yövalvoja elokuvassa TMNT vuonna 2007.
Kustantamo Mirage Studios
Ensiesiintyminen TMNT Movie Prequel nro 1 (maaliskuu 2007)
Status lopettanut
Henkilöllisyydet David Merryweather
Raphael
Voimat Käyttää aseena manrikia
Suhteet

Yövalvoja (engl. Nightwatcher) on nimi kahdelle eri sankarille Mirage Studios -kustantamon sarjakuvissa esiintyville sankareille. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2007 TMNT Movie Prequel -sarjakuvalehden ensimmäisessä numerossa. Hahmoista tunnetumpi on Raphael, joka esiintyi hahmon roolissa vuoden 2007 elokuvassa.

Yövalvojat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Merryweather[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Merryweather oli alkuperäinen Yövalvoja, joka vartioi öisin New Yorkin katuja. Tultuaan vanhaksi hän piilotti asunsa, aseensa ja moottoripyöränsä kirahyllyjen takana olleeseen salaiseen kätköön. Vuosia myöhemmin hän huomasi Raphaelin olevan kykenevä jatkamaan hänen alter egoaan ja kertoi salaisuutensa Raphaelille. Merryweather halusi salata kaiken perheeltään ja luovutti asunsa Raphaelille jouduttuaan ammutuksi kotonaan.

Raphael[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raphael päätyi Yövalvojan rooliin taistellessaan muiden Turtlejen kanssa Triceratoneja vastaan viemäristössä. Hän kuuli vanhan miehen joutuneen ryöstettäväksi heidän yläpuolellaan ja yritti lähteä apuun, mutta Leonardo kieltäytyi. Turtlejen kukistettua Triceratonit Raphael säntää auttamaan vanhaa miestä, mutta huomaa olevansa liian myöhässä. Mies kuitenkin lähtee vihoissaan kotiin ja valittaa Raphaelille olleen myöhässä. Jonkun ajan kuluttua Raphael näkee uuden ryöstöyrityksen ja hakkaa pikkurikolliset, jotka yrittivät viedä nuoren naisen käsilaukun. Akaisemmin Raphaelin kanssa tekemisessä ollut vanhamies sattui olemaan kuuloetäisyyden päässä tilanteesta ja lähestyi Raphaelia. Hän pyysi Raphaelia tulemaan mukaan ja kertoi olevansa David Merryweather ja taistelleen nuorena rikollisia vastaan New Yorkin kaduilla. Raphael on skeptinen kuulemansa suhteen, mutta ennen kuin hän ehtii kuulla lisää Tikku pyytää häntä hyvästelemään Leonardon, joka on matkalla Etelä-Amerikkaan. Raphael sopii Merryweatherin kanssa jatkavan keskustelua seuraavana päivänä.

Raphealin ollessa matkalla Merryweatherin luokse hän saa puhelun Leonardolta, joka haukkuu hänen käytöstään. Puhelun myötä Raphael ei saa kiinni rikosjengiä, jotka murtautuivat Merryweatherin kotiin. Hän kuulee vielä laukauksen ja ryntää talon sisälle huomatakseen Merryweatherin makaavan lattialla puolikuolleena. Mies pyytää Raphaelia kostamaan kuolemansa ja ottamaan vanhan asunsa, jottei hänen perheensä löytäisi sitä. Raphaelin saatua ohjeet Merryweatherin piilopaikkaan, hän löytää Yövalvojan asun, aseet ja moottoripyörän kirjahyllyjen takana olevasta salaovesta.[1]

Raphael Yövalvojan asussa.

Raphael lopulta otti Yövalvojan roolin TMNT-elokuvassa, jossa hän kierteli öisin New Yorkin katuja moottoripyörällä. Kukaan hänen veljistään ei tiennyt Raphaelin salaista henkilöllisyyttä ja Michelangelo piti Yövalvojaa loistavana sankarina innostuessaan muistelemaan menneitä aikoja, kun taas Donatello piti sankarin käytöstä tarpeettomana toimia omankädenoikeuden harjoittajana. Casey Jones kuitenkin tunnisti Raphaelin Yövalvoja-asusta huolimatta, kun kaksikko oli estämässä ryöstäjiä karkaamasta. Tilanteen jälkeen Raphael kertoo Caseylle veljellisistä tunteistaan Leonardoa kohtaan ja yrittää selvittää heidän riitansa. Myöhemmin Raphael löytää yhden Max Wintersin etsimistä kolmestatoista hirviöistä, joka on aiheuttanut paikallisessa ruokabaarissa kaaosta murtautumalla ruokavarostoon syömään jäistä lihan palaa. Raphael saapuu kuppilaan tarkastamaan tilanteen ja erehtyy pitämään otusta harmittomana, joka kuitenkin hyökkää hänen kimppuunsa, jonka myötä he heittelevät toisiaan pitkin keittiötä. Raphael heittää savukuulan otuksen suuhun, jonka myötä hän pääsee siitä eroon.

Leonardo huomaa Yövalvojan ravintolan lähettyvillä ja päättää seurata häntä. Hän haastaa Yövalvojan kaksintaistoon ja alkaa saarnaamaan hänelle omankädenoikeudesta. Raphael jää alakynteen painavan asunsa vuoksi ja Leonardo onnistuu lyömään hänet kumoon, jonka seurauksena hänen kypäränsä putoaa päästä pois. Leonardo huomaa Yövalvojan olevan veljensä Raphael ja kaksikko jatkaa taisteluaan siihen asti kunnes Raphael suutuspäissään on tappaa Leonardon. Huomattuaan raivon sokaisseen hänet, Raphael lähtee karkuun, mutta saa pian kuulla, kun jalkaninjat sieppaavat Leonardon. Raphael yrittää vielä juosta jalkaninjojen perään, mutta he ehtivät paeta pakettiautollaan. Raphael kertoo tapahtuneesta Tikulle, joka järjestää muiden Turtlesien, sekä Aprilin että Caseyn kanssa pelastusoperaation Leonardon pelastamiseksi. Elokuvan lopuksi Raphael päätti lopettaa Yövalvojan roolin.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yövalvoja on ajoittain pelattavana hahmona tietyissä kentissä vain PC, PSP ja Nintendo DS konsoleilla elokuvaan perustuvassa videopelissä TMNT, jossa se käyttää aseenaan manrikia. Game Boy Advance versiossa Yövalvojan asu esiintyy vain hetkellisesti Raphaelin omissa kentissä, jossa se saapuu kenttään moottoripyörällään Yövalvojan asu päällä, mutta tason alkaessa asu katoaa.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2007 Nolan North TMNT TMNT
2009 Frank Frankson TMNT: Smash-Up

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TMNT Movie Prequel nro 1