Wolf Hoffmann

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wolf Hoffmann konsertissa vuonna 2011.

Wolf Hoffmann (s. 10. joulukuuta 1959 Mainz, Länsi-Saksa) on saksalainen muusikko, joka tunnetaan pääasiassa heavy metal -yhtye Acceptin kitaristina. Vuonna 1997 hän julkaisi albumin nimeltä Classical, jossa on rockversioita klassisesta musiikista.

Hoffmann soitti Skid Row’n laulajan Sebastian Bachin sooloalbumilla Bring 'Em Bach Alive! ja vuonna 2000 japanilaisella Ranry Rhoads -tribuutilla Randy Rhoads Tribute Sebastian Bachin kanssa Ozzy Osbournen kappaleen ”I Don’t Know” ja Joe Lynn Turnerin kanssa kappaleen ”Diary of a Madman”.

Hoffmann on ollut mukana Skew Siskinin levyllä Peace Breaker ja Vengeancen kappaleessa ”Back in the Ring”.

Hoffmann piti valokuvauksesta, jota hän myös harrasti, ja lopulta teki sitä myös ammatikseen. Hän valokuvasi Objection Overruledin kansikuvan. Acceptin virallisen hajoamisen jälkeen Hoffmann on toiminut vuodesta 1996 ammattilaisvalokuvaajana.

Hän asuu Nashvillessä, Tennesseessä, ja silti asuttaa myös kotipaikkaansa Berliinissä, Saksassa. Hän on kotoisin Wuppertalista.

Hoffmann on naimisissa Gaby Hoffmannin (o.s. Hauke) kanssa, joka toimi Acceptin managerina sekä sanoittajana nimimerkillä Deaffy.

Accept teki paluun Hoffmannin kanssa vuonna 2009. Paluualbumi, Blood of the Nations, julkaistiin 20. elokuuta 2010 ja se sai erittäin positiivisia arvosteluja. Seuraava albumi, Stalingrad, ilmestyi kaksi vuotta myöhemmin ja sai myös kiitosta. Uusin Acceptin albumi, Blind Rage, julkaistiin 2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.