Uli Jon Roth

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Morse (vasemmalla) ja Uli Jon Roth esiintymässä vuonna 2013

Ulrich "Uli Jon" Roth (s. 18. joulukuuta 1954 Düsseldorf, Länsi-Saksa) on saksalainen rock-kitaristi. Hänet tunnetaan myös yhtenä neoklassisen metallin pioneerina. Viime vuosina Roth on omien esiintymisiensä lisäksi esiintynyt vierailijana Ufon, Scorpionsin ja G3-projektin konserttiesiintymisissä. Tämän lisäksi Roth on ollut toteuttamassa Yhdysvalloissa "Sky Academy of UCLA"-opetustapahtumaa, jossa hän on opettanut omaa näkemystään ja lähestymistapaansa kitaransoittoon. Opetuksen lisäksi tapahtuma on sisältänyt konsertteja, joissa Roth on esiintynyt useiden nimekkäiden yhdysvaltalaisten muusikoiden kanssa.

Uli Jon Roth toimi 1970-luvulla Scorpionsin laulavana soolokitaristina ja osallistui yhtyeen useisiin levytyksiin. Hän kuitenkin jätti yhtyeen, ja soolokitaristiksi vaihtui Matthias Jabs Lovedrive-levyn julkaisuun mennessä.

Uli Jon Rothin soittotyyliä saatettiin pitää originellina, hänen laulajanlahjojaan ehkei niinkään.kenen mukaan? Yhtymäkohtia hänen kitarasooloissaan voidaan löytää Jimi Hendrixiin, esimerkiksi vibraatiokammen runsas käyttö oli kummallekin tunnuksenomaista.lähde?

Monen muun taitavan ja suositun kitaravirtuoosin lailla, myös Ulrich Roth kehitti oman kitaramallin. Tämä oli Sky Guitar.[1] Sitä valmistaa Dean Guitars.[2]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpions[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Electric Sun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulrich "Uli Jon" Rothin viralliset verkkosivut: