Klaus Meine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Klaus Meine
Klaus Meine esiintymässä Berliinissä vuonna 2006.
Klaus Meine esiintymässä Berliinissä vuonna 2006.
Henkilötiedot
Syntynyt25. toukokuuta 1948 (ikä 76)
Ammatti muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti, saksa
Aktiivisena 1965–
Tyylilajit hard rock, heavy metal
Soittimet laulu, kitara
Yhtyeet Scorpions, Avantasia
Levy-yhtiöt RCA, Mercury, Sony BMG
Aiheesta muualla
Kotisivut

Klaus Meine (s. 25. toukokuuta 1948 Hannover, Saksa) on saksalaisen heavy rock -yhtye Scorpionsin laulaja. Hän on ollut jäsenenä yhtyeissä Copernicus ja Mushrooms ennen liittymistään Scorpionsiin vuonna 1970. Hän sanoittaa suurimman osan Scorpionsin kappaleista ja on myös säveltänyt muutamia kappaleita kuten ”Wind of Change”, ”A Moment in a Million Years” ja ”Follow Your Heart”.

Klaus Meine syntyi Hannoverissa 25. toukokuuta 1948. Hän liittyi kitaristi Rudolf Schenkerin perustamaan Scorpionsiin vuonna 1970, ja on ollut mukana yhtyeen kaikilla albumeilla, joista ensimmäinen on vuonna 1972 julkaistu Lonesome Crow. Vuoden 1976 maaliskuussa hän meni naimisiin puolisonsa Gabin kanssa. Heillä on yksi lapsi, Christian.

Vuonna 1981 maailmankiertueen jälkeen Blackout-albumia levytettäessä Meine kadotti äänensä niin pahasti, ettei pystynyt edes puhumaan kunnolla. Lääkäri neuvoi häntä harkitsemaan jotain toista työtä ääniongelmiensa takia. Scorpions pysyi kuitenkin yhdessä, ja terapian ja leikkauksen jälkeen Meinen ääni palautui.

Meine on sanoittanut suurimman osan Scorpionsin kappaleista. Hän on kuitenkin sanoituksen lisäksi säveltänyt monia Scorpionsin kappaleita, kuten Wind of Change, You and I, But the Best for You, Does Anyone Know, A Moment in a Million Years, I Wanted to Cry (But the Tears Wouldn't Come), Back to You, Follow Your Heart ja Rock'n' Roll Band.

Varsinaisia sooloprojekteja Meine ei suuremmin ole harrastanut, mutta hän on kuitenkin kirjoittanut kappaleen Bigger than Life ja esittänyt tämän Liel Koletin kanssa. Yhdessä Uli Jon Rothin kanssa hän on tehnyt ja esittänyt kappaleen Bridge to Heaven.

Vokalistina toimimisen lisäksi Meine soittaa kitaraa Scorpionsin keikoilla Coast to Coast -kappaleessa. Vuoden 2013 MTV Unplugged: Live in Athens -taltioinnilla Klaus esittää tekemänsä balladin Follow Your Heart yksin kitaraa soittaen. Kyseisen kappaleen hän on esittänyt kolmen Ateenassa taltioidun konsertin lisäksi myös viidesti Saksassa vuonna 2014, kun Scorpionsin MTV Unplugged -minikiertue rantautui yhtyeen kotimaahan. Kitaransoiton lisäksi hän soittaa myös tamburiinia useassa kappaleessa yhtyeen rock-keikoilla.

Meine on laulanut Scorpionsin pääsääntöisen laulukielen englannin lisäksi yhtyeen levyillä myös saksan, venäjän, ranskan, espanjan ja japanin kielillä.

Meinen tavaramerkkinä on ollut varsinkin yhtyeen alkuaikoina nahkalakki, sittemmin hän on käyttänyt muunlaisiakin lakkeja keikoilla, kuitenkaan tinkimättä hänelle ominaisesta baskerimallisesta lakistaan.

Meine on mieltynyt italialaiseen ja aasialaiseen ruokaan ja hänen suosikkielokuviaan ovat Forrest Gump sekä Sademies. Viitaten edelliseen, hänen suosikkinäyttelijänsä ovat luonnollisesti Tom Hanks ja Dustin Hoffman. Meine on myös muiden yhtyeen jäsenten lailla kova jalkapallofani ja intohimoinen kotimaansa Saksan kannattaja. Hänen pitkä odotuksensa palkittiin, kun Saksa voitti jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2014. Kun Meine ei ole kiertueella, hän seuraa suosikkiseurajoukkueensa Hannoverin otteluita kotikaupungissaan. Jalkapallon lisäksi hän pitää tenniksestä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.