Twisted Metal: Black

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Twisted Metal: Black
Twisted metal black.jpg
Kehittäjä Incognito Entertainment
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store
Ohjaaja David Jaffe
Suunnittelija David Jaffe
Säveltäjä Mike Reagan
Pelisarja Twisted Metal
Pelimoottori Kinetica
Julkaistu PlayStation 2
Yhdysvallat 18. kesäkuuta 2001
Euroopan unionin lippu 7. joulukuuta 2001
PlayStation 3
Yhdysvallat 14. helmikuuta 2012
Euroopan unionin lippu 16. maaliskuuta 2012
Lajityyppi Ajoneuvotaistelu
Pelimuoto Yksinpeli,moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M
ELSPA: 18+
Alusta PlayStation 2, PlayStation Network
Jakelumuoto DVD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Twisted Metal: Black on Incognito Entertainmentin kehittämä ja alun perin vuonna 2001 PlayStation 2:lle julkaisema Twisted Metal-pelisarjan viides osa. Myös verkkoversio Twisted Metal: Black Online julkaistiin myöhemmin, ja molemmat julkaistiin uudelleen osina Sony Greatest Hitsin parhaiden videopelien luetteloa. [1] Pelattavuus koostuu ballistiikan käytön sallivasta autokilpailusta. Juoni vastaa edeltävien pelien tarinoita ja kertoo Calypso-nimisestä miehestä, joka toimii isäntänä Twisted Metal-nimiselle kilpailulle. Palkinnoksi voittaja saa toivoa mitä vaan, ja Calypso lupaa tämän toiveen ehdottomasti toteuttamaan. Pelin tapahtumat sijoittuvat kaupunkiin nimeltä Midtown ja valtaosa kipailijista tulee Blackfield nimisestä mielisairaalasta.

Otsikkoruudussa ja lopputeksteissä käytetään The Rolling Stonesin Paint it Black -kappaletta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Twisted Metal: Black sisältää sekä uudet hahmot että edellisten pelien hahmot, jotka joissakin tapauksissa osoittautuvat aivan erilaisiksi kuin heidän entiset muodot.

Pelattavat hahmot pelin alussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajoneuvon nimi Ajoneuvon malli Kuljettajan nimi Kuljettajan tarina
Brimstone valkoinen Chevrolet El Camino Preacher Jebediah niminen saarnamies, joka passitetaan mielisairaalaan sen jälkeen, kun vauvan kastamisen aikana hän tappoi kaikki muut kirkossa olevat osallistujat.
Crazy 8 muokattu Volkswagen Kupla Frank "No-Face" McCutcheon Entinen nyrkkeilijä, jonka kasvot tyytymätön kirurgi silpoo ompelemalla tämän suunsa ja silmänsä kiinni sekä leikkaamalla kieli ja silmämunat irti.
Darkside musta kuorma-auto jonka etuosalla kahlittu poliisiauto Dollface Tyttö, jonka entinen pomo Kreel vangitsee posliinisen naamion sisälle työonnettomuuden takia.
Junkyard Dog hinausauto Billy Ray Stillwell Maanviljelijä, jonka ulkonäkö runnellaan sen jälkeen, kun lentokone pudottaa niskaansa torjunta-ainetta.
Mr. Grimm panssaroitu moottoripyörä Mr. Grimm Entinen sotilas, joka joutuu syömään ystävänsä sen jälkeen, kun heidät otettiin vangeiksi ja heitettiin pakenemattomaan kuoppaan Vietnamin sodan aikana.
Outlaw SWAT -ajoneuvo Agent Stone Entinen SWAT-poliisi, joka vahingossa ampuu naisen ja lapsen kuoliaaksi tuomiopäivän kultin kaatamisen aikana.
Roadkill pelastettu vihreä auto John Doe Amnesiasta kärsivä mies, jonka tuntemattomaan menneisyyteen viittavat johtolangat ovat vain tatuoinnit ihollaan.
Shadow laventelinsininen ruumisauto Raven Goottinen tyttö, joka näki omin silmin ystävänsä Kellyn hukkuvan tämän heitettyä laiturista alas veteen. Kellyn kaksi murhaajaa uskoivat häntä ja Ravenia noidiksi.
Spectre sininen Chevrolet Corvette Bloody Mary Aina morsiusneitona eikä koskaan morsiamena, hän menettää järkensä erään ystävän häissä ja tappaa hänet.
Sweet Tooth jäätelöauto Needles “Sweet Tooth” Kane Psykoottinen klovni sarjamurhaaja. Saarnamies Jebediah kirosi hänet niin, että hänen päällä palaisi ikuisesti sammumattomat liekit.

Avattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajoneuvon nimi Ajoneuvon malli Kuljettajan nimi Kuljettajan tarina
Axel kidutuslaite pyörillä Axel Vangitsi itsensä omatekemään kidutuslaitteeseen sen takia, että hän tuntee syyllisyyttä vaimonsa kuolemasta.
Yellow Jacket taksi Charlie Kane ja hänen poika Charlie Kanen murhan jälkeen tämän autistinen poika muodostaa kauko-ohjauslaitteen, jonka avulla hän pystyy kontrolloimaan isänsä ruumis.
Warthog liekinheittimellä varustettu panssarivaunun ja farmarin risteytys Cage Sarjamurhaaja, joka haluaa poistaa osan aivoissaan, joka saa hänet katumaan aina kun tappaa.
Manslaughter jäteauto Black Kokokasvonmaskiin pukeutunut salaperäinen mies, joka haluaa murhata Calypson.
Minion öljytankkeri Marcus Kane Edellisen Twisted Metal-kilpailun voittaja. Myös sivupomo Minion's Stadium nimisellä stadionkentällä.

Loppuvastus, Warhawk, ei ole pelattava hahmo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Twisted Metal: Black Twisted Metal Wiki. Viitattu 16.12.2010.