Tekken 6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tekken 6
Kehittäjä Namco Bandai Games
Julkaisija Namco Bandai Games
Jakelija Microsoft Store
Ohjaaja Katsuhiro Harada
Tuottaja Katsuhiro Harada
Pelisarja Tekken
Pelimoottori Octave Engine
Julkaistu
Lajityyppi taistelupeli, beat ’em up
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 16Virheellinen PEGI-arvo
Alusta kolikkopeli, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Portable
Jakelumuoto Blu-ray-levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tekken 6 (jap. 鉄拳6) on Namco Bandai Gamesin kehittämä ja julkaisema Tekken-pelisarjaan kuuluva tappelupeli, joka on Tekken-sarjan kuudes osa. Peli julkaistiin kolikkopelinä Japanissa marraskuussa 2007. Siitä hieman päivitetty konsoliversio julkaistiin vuonna 2009 PlayStation 3:lle ja PlayStation Portablelle sekä ensimmäistä kertaa sarjan historiassa Xbox 360:lle.

Syksyllä 2009 pelille julkaistiin Tekken 6: Bloodline Rebellion -niminen päivitys.

Sisältö ja uudet ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaaja Katsuhiro Harada (joka ohjasi myös Tekken 5:n) on kertonut, että Tekken 6 sisältää kaikki Tekken 5:n ja Dark Resurrectionin ominaisuudet joista sarjan fanit pitivät. Hän sanoi myös, että kentät ovat isompia (määrä on tosin vähäisempi), ne ovat enemmän interaktiivisia ja jotkin kentät ovat myös yhteydessä toisiinsa. Lisäksi hahmon muokkaaminen on enemmän tekemisissä pelattavuuden kanssa.

Uusia ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Uudet kentät sisältävät monia kerroksia ja yhdessä kentässä esiintyy auringonpimennys
  • Vakuuttavat muokkausasetukset, jotka sisältävät vielä enemmän asusteita, ja koko asu on mahdollista vaihtaa
  • Uusi Rage-systeemi (jos hahmon energiapalkki on vähäinen, hahmon hyökkäysten teho kasvaa (hahmon nyrkkien ympärille ilmestyy samalla tulta))
  • Item Move, jossa hahmot käyttävät joitakin aseita taisteluissa
  • Online-pelimuoto on mukana
  • Tekken 6 esittelee uuden Bound-systeemin; ilmakombon jälkeen maahan lyöty vastustaja ei voi tech rollata vaan kimpoaa maasta, jonka jälkeen komboa voi jatkaa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harada on sanonut, että Tekken 6:ssa on 41 hahmoa eli eniten mitä on koskaan nähty Tekken-peleissä. Lähes kaikkien Tekken 5: Dark Resurrectionin hahmojen lisäksi pelissä tulee olemaan muutama uusi hahmo. Seitsemän uutta hahmoa on vahvistettu, mukaan lukien kaksi vastustajaa, joiden pelattavuudesta ei vielä ole tietoa. Ensimmäinen on Zafina, intialainen nainen, jonka liikkeitä Harada kuvaili hämähäkkimäisiksi. Zafina osallistuu turnaukseen estääkseen ”kahden pahan tähden” törmäyksen. Toinen hahmo, Leo, soveltuu niin aloitteleville pelaajille kuin kokeneimmillekin pelaajille. Leon sukupuoli jää pelissä epäselväksi, hahmo esiintyy sukupuoleltaan neutraalisti, eikä sukupuoli selviä edes hahmon asuvalikoimasta. Kolmas vahvistettu uusi hahmo on espanjalainen mies nimeltä Miguel. Hänellä on suuri intohimo taistelemiseen. Neljäs hahmo Bob on mies, joka on tunnettu taistelumaailman nerona. Koska Bob ei pystynyt voittamaan isompikokoisia vastustajia, hän vetäytyi taistelemisesta hetkeksi keräämään itsellensä massaa, mutta silti ylläpitämään nopeutta. Bob osallistuu turnaukseen testatakseen uudelleen taitojansa. Pelin päävihollinen on Azazel, jonka tarinan on sanottu olevan kytköksissä Zafinan ja Julia Changin juonikuvioihin, sekä Jin Kazaman ja hänen isänsä Kazuya Mishiman välisessä torailussa. NANCY-MI847J on piilotettu välivihollinen, jonka tarina on hämärän peitossa.

Uudet hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palaavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]