Yoshimitsu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yoshimitsu
Yoshimitsu Tekken 6 -pelissä
Yoshimitsu Tekken 6 -pelissä
Luoja(t) Namco
Näyttelijä(t) Katsuhiro Harada
Tomokazu Seki
Ensi-
esiintyminen
Tekken (1994)
Henkilötiedot
Ammatti Manji-klaanin johtaja
Sukupuoli mies
Kotipaikka Japani
Luonteenpiirteet nopeus, teleporttauskyky, maaginen katana
Suhteet
Tutut Kunimitsu
Bryan Fury

Yoshimitsu (jap. 吉光, tarkoittaa hyvän onnen valoa) on kuvitteellinen hahmo Tekken- ja Soul Calibur -videopelisarjoissa.

Hahmonpiirteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsu on aavesamurai, jonka tehtävänä on varastaa rikkauksia ja aarteita auttaakseen köyhiä ja vähävaraisia. Hänen liikkeensä ovat jokaisessa pelissä nopeita ja arvaamattomia. Yoshimitsu käyttää itsensä mukaan nimettyä katanaa, sekä hän kantaa selässään lippua, niin kuin samurait tekivät sodassa. Hänen iästään on hyvin vähän tietoa, mutta japanilaisen Tekken 2 -opaskirjan mukaan hän on pelin aikana noin 50-vuotias.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken-pelisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsu teki ensiesiintymisen vuonna 1994 julkaistussa Tekkenissä. Hän, Heihachi Mishima, Nina Williams ja Paul Phoenix ovat ainoita hahmoja jotka ovat esiintyneet kaikissa Tekken-peleissä. Yoshimitsu osallistui Iron Fist -turnaukseen syöttinä, jotta Kunimitsu, sekä muut Dura-Anti Manji -klaanin jäsenet pystyisivät varastamaan turnauksen varat huomaamattomasti. Yoshimitsu saa selville, että sumopainija Ganryu, joka on osallistunut petoksiin sekä muuhun korruptoituneeseen toimintaan, on myös ottanut osaa turnaukseen. Kyseinen halpamainen kunnioituksen puute sumokoodia vastaan saa Yoshimitsun suuttumaan. Hän päihittää Ganryun, varastaa hänen omaisuutensa ja jakaa kaiken köyhille. Kun Kunimitsu karkotettiin klaanista, ja hänen liittyessään Kazuya Mishiman puolelle, Yoshimitsu hyökkää Mishimoita vastaan. Hän menettää taistelussa toisen kätensä, jolloin tohtori Boskonovitch auttaa Yoshimitsua pakenemaan. Hän asettaa Yoshimitsulle myös mekaanisen proteesikäden.

Tekken 2:ssa Yoshimitsu kuulee että Mishiman perheyhtiö Mishima Zaibatsu on kidnapannut tohtori Boskonovitchin. Tämän seurauksena Yoshimitsu osallistuu toiseen Tekken -turnaukseen tarkoituksenaan pelastaa Boskonovitch. Kunimitsu palaa ja osallistuu uudestaan turnaukseen varastaakseen klaanin Tachi-miekan ja saadakseen siellä johtajan roolin. Yoshimitsu voittaa hänet taistelussa, ja jättää turnauksen saatuaan selville tohtori Boskonovitchin olinpaikan.

Tekken 3:ssa Boskonovitch loi Cold Sleep -koneen kun hän yritti luoda iankaikkista elämää. Tekniikka, jota ei ole vielä todistettu, käytettiin säilyttämään nuoren tyttärensä hengissä, joka yhtäkkiä kuoli. Yoshimitsu nosti tutkimusrahoitusta ja Manji-klaanin johtajana , hän auttoi köyhiä ja heikossa asemassa olevia. Yoshimitsu vieraili Boskonovitchin luona kuullessaan monien taistelulajien taitajien katoamisista. Yoshimitsua ihmetytti kun Boskonovitch kärsi salaperäisestä patologisesta organismista. Se uskoi olleen supistui aikana laboratoriokokeissa samalla kylmän Sleep kone. Boskonovitch väittää, että hän tarvitsee elävän Ogren verta . Kiitollisuudenvelassa Yoshimitsu osallistuu turnaukseen auttaakseen vanhaa ystävää joka pelasti hänen henkensä.Yoshimitsu esiintyy myös peleissä Tekken 4, Tekken 5, Tekken 5: Dark Resurrection, Tekken 6 ja Tekken 6: Bloodline Rebellion kostaakseen ystäviensä puolesta ja muodostaakseen yhteyden Zaibatsun- ja Manji-klaanin välille.

Soul Calibur -pelisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsun ensiesiintyminen Soul-pelisarjassa on sarjan toisessa osassa, Soul Caliburissa. Yoshimitsun kieltäydyttyä vallanhaluisen lordin tarjouksesta liittoutua, käy ilmi, että hänen kylänsä on tuhottu. Yrittäessään taistella lordin joukkoja vastaan, Yoshimitsu menettää kätensä. Hän lähtee etsimään legendaarista Soul Edge miekkaa, voidakseen kostaa lordi Nobunagalle. Yoshimitsu totesi, että jos hän antaisi periksi vihalleen, hän ei olisi sen parempi kuin Oda Nobunaga tai Nightmare. Kun hän pääsee torniin jossa Soul Edge sijaitsee, hän käsittää että se on lukittu Soulcalibur mukanaan.

Soul Calibur II:ssa Yoshimitsu huomaa, että hänen katanaansa on tullut turmeltunutta energiaa tornista, joten hän päättää poistaa pahan voiman miekastaan. Kun Yoshimitsu on väsynyt korruption poistamisesta, Voldo varastaa miekan. Pelätessään tapahtumia joita voisi seurata miekan joutumisesta vääriin käsiin, Yoshimitsu lähtee saadakseen katanansa takaisin. Halutessaan tuhota kaikki palaset Soul Edgestä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa, Yoshimitsu muodostaa klaanin ritarillisista varkaista. Klaani tunnetaan Manjitou -nimellä, tehtävänään tehdä hyvää ja kerätä kaikki Soul Edgen palaset.

Yoshimitsu esiintyy jälleen Soul Calibur III:ssa varkaana, tehtävänään varastaa kaikki Soul Edgen palaset. Varkaus epäonnistuu, kun Tira, Nightmaren ja Soul Edgen palvelija väijyy varkaita ja vie kaikki Soul Edgen palaset. Yoshimitsu teki jälleen paluun Soul Calibur IV:ssä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]