Tekken 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tekken 3
Kehittäjä Namco
Julkaisija Namco[1]
Ohjaaja Katsuhiro Harada
Säveltäjä Nobuyoshi Sano
Keiichi Okabe
Hiroyuki Kawada
Minamo Takahashi
Yu Miyake
Pelisarja Tekken
Julkaistu
Lajityyppi taistelupeli[1]
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
Alusta kolikkopeli, PlayStation
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tekken 3 on Namcon kehittämä ja julkaisema Tekken-pelisarjaan kuuluva tappelupeli. Peli on Tekken-sarjan viimeinen julkaisu PlayStationille. PlayStation-versiota on laajasti arvostettu ja sitä pidetään yhtenä genrensä parhaista peleistä.[2]

Tekken 3 sisältää saman taisteluidean kuin edeltäjänsä, mutta pelisysteemiä on muokattu. Graafiset ja pelin sisäiset ominaisuudet ovat muuttuneet radikaalisti. Peliin on tuotu 15 uutta hahmoa, siihen on lisätty modernimmat musiikit, peliä on kehitetty nopeatempoisemmaksi sekä realistisemmaksi. Sivuttaisliikkeet on lisätty jokaiselle hahmolle.

Pelin hahmoja on yritetty tasapainottaa ja kaikki pelin sisäiset hahmojen edut on poistettu (esimerkkinä Kazuya Mishiman sivuttaisliikeuniikki Tekken 2:ssa).

Peli asettuu viisitoista vuotta toisen King of Iron Fist Tournamentin jälkeen. Heihachi Mishima on perustanut organisaation nimeltä Tekken Force, joka on erikoistunut Mishima Zaibatsun suojeluun. Heihachi Mishima lähettää Tekken Forcen jäseniä Meksikoon tutkimaan atsteekkitemppelin jäännöksiä, kunnes olento nimeltä Ogre tappaa kaikki Tekken Forcen jäsenet, paitsi yhden, joka raportoi Mishima Zaibatsuun, kuvaillen olentoa Ogreksi tai Taistelujumalaksi. Hän aikoo etsiä Ogren käsiinsä. Hieman tapauksen jälkeen Heihachi huomaa, että monia tunnettuja taistelijoita on kadonnut ympäri maailmaa ja arvelee että Ogrella on jotain tekemistä katoamisten kanssa.

Yakushiman pikkukylässä, Jun Kazama tuntee Ogren läsnäolon lähestyvän ja sanoo pojallensa Jin Kazamalle, että hänen tulisi mennä isoisänsä Heihachi Mishiman luo, jos jotain tapahtuu. Jinin viidentenätoista syntymäpäivänä Ogre hyökkäsi Yakushimaan, tappaen viattomia kyläläisiä. Jin yrittää taistella Ogrea vastaan, mutta hänestä ei ole vastusta, ja menettää tajuntansa. Pian, Jin herää ja huomaa, että hänen lapsuudenkotinsa oli tuhottu, ja äiti kadonnut. Jin muisti äitinsä Junin sanat, ja meni Heihachi Mishiman luo, pyytäen, että hän kouluttaisi hänestä taistelijan. Heihachi hyväksyi pyynnön. Neljä vuotta sen jälkeen, Jinistä on kasvanut vaikuttava taistelija, ja valmistautuu kohtaamaan Ogren ja kostamaan äitinsä puolesta. Heihachi järjestää kolmannen King of Iron Fist -turnauksen houkutellakseen Ogren esille.

Lopulta Ogre ilmestyy ja Paul Phoenix voittaa hänet. Paul lähtee kotimatkalle ja luulee voittaneensa turnauksen, mutta Ogre muuttuukin oikeaan hirviömäiseen muotoonsa. Jin tuhoaa hirviön ja voittaa turnauksen. Jin kuitenkin huomaa pian tulleensa Heihachin pettämäksi kun Tekken Forcen sotilaat avaavat tulen häntä kohti, ja Heihachi itse ampuu viimeistelevän laukauksen Jinin päähän. Kuitenkin Jinin sisällä asunut Devil-geeni herättää Jinin henkiin. Muuttunut Jin heittää Heihachin pois tieltään ja lentää pois.

Automaattiset hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukitut hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. a b Tekken 3 Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  2. Tekken 3 PS: Action. GameSpot. Viitattu 9.7.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]