Heihachi Mishima

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heihachi Mishima
Ensi-
esiintyminen
Tekken 1
Henkilötiedot
Koko nimi Heihachi Mishima
Ammatti Mishima Zaibatsun johtaja (T1, T3 ja T4)
Työtön (T5 ja T6)
Ikä 52 (T1)
54 (T2 ja T3)
75 (T4 ja T5)
Kotipaikka Japani Japani
Suhteet

Heihachi Mishima on kuvitteellinen hahmo Tekken-pelisarjassa. Hän esiintyy kaikissa Tekken-peleissä. Hänen isänsä on Jinpachi Mishima, ja hänen lapsiinsa kuuluvat Kazuya Mishima sekä Lars Alexandersson. Hän on adoptoinut Lee Chaolanin. Jin Kazama on hänen lapsenlapsi.

Hän oli Mishima Zaibatsun johtaja, mutta hävittyään The King of Iron Fist Tournament 5:ssa Jin Kazamalle hän menetti yhtiön.

Heihachi Mishiman alkuperäinen ääninäyttelijä Daisuke Gôri (1952–2010) ääninäytteli Heihachia ensimmäisestä Tekkenistä Tekken 6 -peliin asti.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heihachi on turnauksen järjestäjä. Hän häviää pojalleen Kazuyalle ja tämä nousee Mishima Zaibatsun johtoon.

Tekken 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuyan saatua Mishima Zaibatsun, Heihachi harjoitteli voimistuakseen ja saadakseen sen takaisin. Heihachi voittaa poikansa ja heittää hänet jyrkänteeltä alas. Heihachi saa haluamansa takaisin.

Tekken 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heihachi perustaa "Tekken Forcen" ja ruokkii maailman köyhiä maita, jotta pääsisi maailmanlaajuisten johtajien suosioon. Viisitoista vuotta myöhemmin tutkiessaan meksikolaisia raunioita, Heihachin joukot kohtasivat salaperäisen olennon. Heihachi tajusi, että tämä mysteerinen otus voisi olla legendaarinen Ogre: nyt Heihachi aikoo vangita Ogren ja vallata hänen avullaan maailman. Yhtenä päivänä Heihachin luona vierailee Jin Kazama -niminen 15-vuotias poika. Kuultuaan, että Jin on hänen lapsenlapsensa, Heihachi tiesi, että hän on voimakas. Hän harjoitteli Jinin kanssa ja päätti käyttää häntä syöttinä, jotta saisi Ogren ulos piilostaan. Jinin täytettyä yhdeksäntoista, Heihachi ilmoitti kolmannesta turnauksesta. Heihachi huomasi, että Jinillä oli samoja voimia kuin Kazuyalla. Hän päätti, että hävittäisi Jinin hänen houkuteltuaan Ogren.

Tekken 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahta vuotta myöhemmin Heihachi ei saanut vangittua Ogrea. Hän laittoi tutkijansa etsimään Ogresta jäänyttä kudosta ja sitten yhdisti oman geneettisen materiaalinsa ja Ogresta jääneet kudokset. Koe epäonnistui, koska sen onnistumiseen tarvittaisiin paholaisgeeni. Heihachi etsi Jiniä, joka oli muuttunut paholaiseksi viime turnauksen jälkeen. Etsinnän aikana Heihachi sai selville, että Kazuyan ruumis oli varastoitu G Corporationin laboratorioon. Heihachi määräsi Tekken Forcen mylläämään läpi G Corporationin kaikki laboratoriot. He löysivät oikean laboratorion ja kaikki tuntui menevän hyvin, kunnes G Corporationin herättämä Kazuya hakkasi kaikki soturit. Heihachi tarvitsi Jinin tai Kazuyan ruumiin ja tämän takia hän päätti järjestää neljännen turnauksen.

Tekken 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hävittyään Jin Kazamalle Honmarussa, Heihachin oli piirittänyt joukko Jack-robotteja. Heihachi ja Kazuya taistelivat ensin yhdessä niitä vastaan, mutta Kazuya muuttui paholaiseksi ja lensi pois jättäen Heihachin yksin. Jack-robotit itsetuhoutuivat ja Honmaru räjähti Heihachi sisällään. Suuri räjähdys olisi tappanut tavallisen ihmisen, mutta vahva Heihachi selviytyi. Kuukausi myöhemmin Heihachi kuuli, että joku oli vallannut Mishima Zaibatsun ja päätti pitää viidennen turnauksen.

Epilogit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heihachi pitelee tajutonta Kazuyaa sylissään. Sitten hän heittää Kazuyan tulivuoren pohjalle. Heihachi hyppää helikopterin kyytiin ja tulivuori purkautuu. Lähikuva Heihachin hymystä näytetään.

Tekken 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heihachi päihittää True Ogren, joka haihtuu ilmaan. Hän huomaa Jinin makaavan tajuttomana maassa. Seuraavaksi näytetään taivaalla lentäviä helikoptereita. Heihachi ja tajuton Jin ovat yhdessä niistä. Jin makaa paareilla, joiden vieressä istuu Heihachi. Pian hän huomaa, että Jinin otsaan alkaa muodostua paholaisen merkkejä. Heihachi nostaa Jinin ja heittää hänet helikopterista ulos.

Tekken 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heihachi ja Kazuya menevät Honmaruun. He huomaavat Jin Kazaman olevan ketjuilla kiinni katossa. Kahdet ketjut ilmestyvät Kazuyan käsiin ja ne vievät hänet Jinin vierelle. Kazuya yrittää vapaaksi, muttei pääse. Heihachi sanoo, että ketjut neutraloivat voimat ja paholaisgeenin. Heihachi nauraa ja kävelee ulos rakennuksesta. Hän aikoo yhdistää Ogren kudoksen ja Kazuyan ja Jinin paholaisgeenit. Lopussa ruutuun tulee teksti "Myöhemmin maailmassa alkoi pimeyden kausi..." Teksti katoaa ja video loppuu.

Tekken 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakettia näytetään ja naisääni alkaa tehdä lähtölaskentaa. Raketti on valmiina laukaisuun. Pian paljastetaan, että Jinpachi, Kazuya ja Jin ovat köytettyinä rakettiin. He eivät pääse pois. Lähtölaskennan loputtua, naisääni sanoo "Laukaisu!" Raketti nousee hiljalleen ylös ja kaikki matkustajat huutavat. Heihachi katsoo heitä kaukaa kiikareillaan ja nauraa.

Tekken 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raketti lentää avaruusaseman ohi. Jin ja Kazuya ovat köytettyinä paareihin ja Heihachi potkaisee Jinin matkaan. Kazuya onnistuu potkimaan myös Heihachin heidän matkaansa ja he palavat tultuaan maan ilmakehään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.