Kazuya Mishima

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Kazuya Mishima
Luoja(t) Namco
Näyttelijä(t) Masanori Shinohara (ääni)
Ensiesiintyminen Tekken 1
Henkilötiedot
Koko nimi Kazuya Mishima
Status Aktiivinen
Sukupuoli Mies
Ikä 26 (T1)
28 (T2)
49 (T4 ja T5)
50 (T6, SFXT ja TTT2)
Kotipaikka Japanin lippu Japani
Suhteet
Muut sukulaiset Heihachi Mishima, isä
Jinpachi Mishima, isoisä
Jin Kazama, poika
Jun Kazama, puoliso

Kazuya Mishima on fiktiivinen hahmo Tekken-videopeleissä. Hän on Heihachi Mishiman lapsi ja Jinpachi Mishiman lapsenlapsi. Kazuya on Jin Kazaman isä ja hänellä on adoptioveli Lee Chaolan, joka on hänen haastajansa useissa Tekken-peleissä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya Mishima on Heihachi Mishiman esikoispoika. Hän on syntyjään kiltti ja kiintynyt äitiinsä Kazume Mishimaan. Kazume Mishima kuitenkin menehtyy selittämättömistä syistä ja tämä tekee Kazuyasta hyvin herkän. Heihachi ei voi sietää poikansa tunteellisuuttaan ja heittää tämän alas kallionkielekkeeltä "kasvatusmielessä". Oletettuaan poikansa kuolleen, Heihachin suosio kääntyy hänen adoptiopoikansa, Lee Chaolanin puoleen. Kazuya kuitenkin onnistuu nousemaan takaisin maan kamaralle ja päihittää isänsä ensimmäisessä rautanyrkkiturnauksessa. Hänen todellinen luonteensa paljastuu Mishima Zaibatsu-imperiumin uutena johtajana. Siinä missä hänen isänsä oli julma, Kazuya on täysin tunteeton. Hän aiheuttaa useille pelin hahmoille kuolemaan johtaviia tilanteita. Kazuya on hyvin sadistinen, eikä juurikaan osoita katumusta jo valmiiksi itsekkäisiin tekoihinsa liittyen.

Devil-geeni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya myi sielunsa Devilin hengelle saadakseen tarvittavat voimat päihittääkseen lähes kuolevaisen miehen voimien huipussa olevan Heihachin. Kazuya päihittää isänsä uusien voimiensa avulla ja selviää ensimmäisestä The King of Iron Fist-turnauksesta voittajana. Kahden vuoden ajan Devil-geeni oli ehtinyt jo turmella Kazuyan olemusta. Isäänsäkin julmempia toimia edistänyt Kazuya muuttaa Mishima Zaibatsun kovasta yrityksestä totaaliseksi Yakuzaksi. Hän edistää muun muassa huumeparonien toimintaa ja rahoittaa järjestäytynyttä rikollisuutta, jonka johdosta muun muassa Eddy Gordo menetti vanhempansa. Samalla tosin hän käy vakavaa sisäistä kamppailua mikä herpaannutti hänen keskittymisensä The King of Iron Fist Tournament 2 ajaksi. Myöhemmin Devil-geeni on turmellut Kazuyan täysin, eikä ristiriitoja enää ole.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya osallistuu ensimmäiseen turnaukseen, jossa kovinkaan monella ei ole tätä vastaan juuri mitään mahdollisuuksia. Vain Paul Phoenix onnistuu saamaan yhden tasapelin. Turnauksen loputtua Kazuya heittää isänsä Heihachin kalliolta ja taistelu päättyy Kazuyan voittoon.

Tekken 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya harjoittelee paljon ja osallistuu toiseen turnaukseen. Tämän johdettua Mishima Zaibatsua kahden vuoden ajan, hänen yhtiönsä tienasi paljon laittomuuksilla. Pelin lopussa mies joutuu Devil-geenin valtaan ja menettää täysin hallintansa. Heihachin loppuvideossa, hän heittää Kazuyan tulivuorelta alas ja hänen oletetaan kuolleen.

Tekken 3 & Poissaolo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuyasta tulee läheisiä Jun Kazaman kanssa ennen Tekken 3:sen aikaa ja heille syntyi poika nimeltä Jin Kazama. Kazuya ei esiintynyt Tekken 3:ssa pelattavana hahmona, mutta hänen kuvansa näkyy Eddy Gordon loppuvideossa valokuvassa, Eddy totesi hän on mies kaiken takana, joka murhasi hänen isänsä.

Paluu & Tekken 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya palasi Tekken 4 vannoakseen kostoa Heihachille. G-corporation löysi hänen ruumiinsa muutamia päiviä kuolemansa jälkeen. Vallankumouksellista biokemiaa töissään hyödyntänyt G-corporation herätti Kazuyan henkiin ja loi hänelle uuden ruumiin.. Tekken Force-joukot hyökkäsivät, mutta Kazuya hoiteli heidät kaikki ja lupasi kostaa hänen isälleen King of Iron Fist Tournament 4:ssa. Samaan aikaan hänen puolet paholaisgeeninsä siirtyivät hänen pojallensa, Jin Kazamalle, joka vähensi hänen muodonmuutostensa määrää. Kazuya kertoo Heihachille: "Mitä olet mennyt tekemään Jin Kazamalle." Ja Heihachi totesi: "Kerron sinulle, kun olet taistellut." Kazuya voittaa taistelun ja tämän jälkeen Heihachi joutui näyttämään Jinin hänelle. Heihachi keskusteli hetken Devilin kanssa, joka kertoi, että hän melkein tappoi tämän muodon. Silloin Kazuya halusi demonstroida geeninsä tuhovoimaa ja heittää hänen paholaisvoimillansa Heihachin ulos huoneesta, ja yrittää herättää Jin Kazaman. Jin hoitelee Heihachi-ja Kazuya Mishiman, mutta hänen äitinsä ilmestyy hänelle, jonka jälkeen hän lentää pois käskien Heihachin kiittää pelastajaansa.

Tekken 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

voitettuaan Heihachi-ja Kazuya Mishiman Jin oli lähtenyt, Jin lähti lentoon ja jätti Hon Marun taakseen. Kazuya ja Heihachi heräsivät hyökkäykseen, kun Jack-4 lähetettiin salamurhaamaan heidät. Kazuya ja Heihachi keräävät voimansa ja taistelevat yhdessä, kunnes Kazuya jättää isänsä kuolemaan muuttuen koko-Deviliksi ja lensi pois. Kazuya osallistuu viidenteen turnaukseen, ja löysi sieltä Ravenin. Kazuya puristi tältä arvokasta tietoa ja sai selville Heihachin elossaolon. Myöhemmin Kazuya löytää hänen isänsä todellakin selvinneen. Heihachi lahjoittaa turnauksen Jinpachi Mishimalle.

Tekken 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya osallistuu kuudenteen turnaukseen, jossa Jin oli nyt Mishima Zaibatsun johtaja. Jin oli julistanut maailmanlaajuisen sodan, johon myös G-Corporationkin otti osaa. Kazuya johti kyseistä armeijaa ja pyrki voittamaan sen. Epilogissaan Kazuya raahaa piestyn Devil Jinin ruhoa tämän sarvesta vain kohdatakseen Tekken Forcen edessään. Nämä odottivat hetkisen ja tekivät yksitellen kunniaa hänen edessään. Epilogi päättyy Kazuyan mielipuoliseen nauruun.

Street Fighter X Tekken[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya Mishima, G-Corporationin johtaja haastaa Mishima Zaibatsun ja Shadaloon kilpaturnaukseen Pandoran rasian saavutamisessa. Epilogissaan hän löytää tagpartnerinsa Nina Williamsin kanssa kyseisen rasian. Williams paljastuu Mishima Zaibatsun petturiksi, mutta Kazuya aavisti tämän etukäteen. Hän usutti joukkojaan tämän kimppuun, mutta vain saadakseen nähdä kaikki nämä hakattuina. Tämä ei muuttanut Kazuyan tilannetta. Hän silti sai Pandoran haltuunsa.

Tekken Tag Tournament 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken Tag Tournament 2:ssa ei ole juonta, mutta hänen epilogissaan hän imee Unknownin voimat jättäen jäljelle vain Jun Kazaman alastoman ruumiin. Lyhyessä ajassa hän muuttuu Deviliksi ja nauraa mielipuolisesti, kunnes lentää pois paikalta.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazuya on ollut suuri osa myös anime-elokuvaa nimeltä Tekken: The Motion Picture, jossa kerrotaan hänen taustaansa siten, että alun perin Heihachi heitti hänet pienenä poikana kuiluun, jonne olisi kuollut ellei olisi omatahtoisesti myynyt sieluaan Devilille ja saanut mahdollisuuden elää vielä toisen kerran ja tappaa Heihachi. Myöhemmin Jun kääntää hänen päänsä ja juuri ennen isänsä tappamista hän unohti raivonsa, mutta Heihachi ei. Tilanne muistuttu sen jälkeen hyvin paljon Tekken 2sen Heihachin epilogia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]