Jin Kazama

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jin Kazama
Pelisarja Tekken
Ensimmäinen peli Tekken 3 (1997)
Ääninäyttelijä
(englanti)
Jacob Franchek
(The Motion Picture)
Darren Daniels
(Blood Vengeance)
Brad Swaile
(Street Fighter X Tekken)
Ääninäyttelijä
(japani)
Isshin Chiba
Minami Takayama (The Motion Picture)
Liikenäyttelijä Ryu Narushima
Tatsuya Kaneko (Blood Vengeance)
Live-näyttelijä Jon Foo
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Jin Kazama on kuvitteellinen hahmo Tekken-videopelisarjassa. Hän on esiintynyt peleissä Tekken 3, Tekken Tag Tournament, Tekken 4, Tekken 5, Tekken 5: Dark Resurrection, Tekken 6, Tekken Tag Tournament 2 ,Tekken Revolution ja Tekken 7. Kolmannesta osasta alkaen Jin on ollut pelisarjan päähenkilö.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15-vuotiaana Jin sai selville, että hän on Kazuya Mishiman poika. Samaan aikaan hänen äitinsä Jun Kazama kuoli. Jin harjoitteli isoisänsä Heihachi Mishiman kanssa joka päivä hänen äitinsä tappaneen Ogren voittaminen mielessään. Heihachi ei ollut vain Jinin isoisä, vaan myös hyvä opettaja. Neljän vuoden kuluttua, opittuaan Kazama-tyylisen Aikidon ja Mishima-tyylisen karaten, Jin lähti The King of Iron Fist Tournament 3 -turnaukseen.

Tekken 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Australiassa sijaitseva Brisbanen kaupunki oli täynnä vanhoja ja uusia taloja. Yhdessä niistä oli pieni Dojo. Nuori mies, jonka kasvot olivat peitetty hupulla, harjoitteli siellä. Tämä mies oli Jin Kazama. Jin harjoitteli päivittäin toisenlaista Karate-tyyliä. Heihachin pettämisen jälkeen Jin on tiivistänyt kaiken itsestään, kuten Mishima-veripolvensa, taistelutyylinsä, sekä paholaisgeenin veressään. Entisen taistelutyylinsä laiminlyötyään Jin oppi toisentyyppisen karaten. Hänen tunteensa paloivat, päämääränään tuhota hänen isänsä Kazuya Mishiman ja isoisänsä Heihachi Mishiman veripolvi. Eräänä päivänä Jin kuuli huhuja neljännestä The King of Iron Fist Tournamentista. Epäilyksittä Jin osallistui turnaukseen.

Tekken 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voitettuaan Heihachi ja Kazuya Mishiman, Jin lähti lentoon ja jätti Hon Marun taakseen. Hän oli kuitenkin pahuuden kyllästämä ja menetti tajuntansa. Jin heräsi myöhemmin tuntemattomaan ääneen, ja näki ympärillään täysin tuhoutuneen metsän. Hänellä ei kuitenkaan ollut epäilystäkään, etteikö hän itse olisi todellisuudessa vastuussa tuhosta. Palatessaan kotikaupunkiinsa Yakushimaan, Jin näki painajaisia. Hän tunsi, että paholaisgeeni oli kasvamassa koko ajan suuremmaksi. ”On vain ajan kysymys, milloin paholaisgeeni on täysin vallannut minut”, Jin sanoo. Ollessaan suunnattomana, Jin lähti matkalle, jota vain kohtalo ohjaa...

Tekken 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päihitettyään isoisoisänsä Jinpachi Mishiman, Jinistä tuli uusi Mishima Zaibatsun johtaja. Hän tuotti kaaosta ja pisti monet kärsimään Tekken Forcen avulla erotakseen armeijavoimista, ja ottaakseen energianlähteet haltuunsa. Kun kaikki tämä tuli tehdyksi, Mishima Zaibatsu julisti kansainvälisen sodan niitä vastaan, jotka vastustivat heitä. Näytti siltä, että Mishima Zaibatsu valloittaisi koko maailman, kunnes Jinin organisaatiota alkoi vastustaa Kazuya Mishiman johtama G Corporation. Hän antoi Jinin nappaamisesta palkkion. Vaikka Jin melkein aavisti tämän, hän ilmoitti The King of Iron Fist Tournament 6:n avatuksi.

Perhe ja sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jin Kazama on Kazuya Mishiman ja Jun Kazaman poika. Asuka Kazaman oletetaan olevan Jinin serkku, eli Junin veljentytär. Jin jakaa isänsä Kazuyan ja isoisoisänsä Jinpachi Mishiman kanssa yliluonnollisen paholaisgeenin voiman, jonka vuoksi hän muuttuu joskus Devil Jiniksi, omaksi paholaismuodokseen. The King of Iron Fist Tournament 2:n jälkeen Jinin äiti Jun Kazama joutui Ogren hyökkäyksen kohteeksi, eikä Jin löytänyt äitiänsä mistään. Hän vannoi kostoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]