Tekken 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tekken 2
Tekken-2-11.jpg
Kehittäjä Namco
Julkaisija Namco[1]
Pelisarja Tekken
Julkaistu
Lajityyppi tappelupeli[1]
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
Alusta kolikkopeli, PlayStation
Jakelumuoto PlayStation Network
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tekken 2 on Namcon kehittämä ja julkaisema Tekken-pelisarjaan kuuluva tappelupeli. Peli julkaistiin alun perin kolikkopelinä, mutta se käännettiin myös PlayStationille ja julkaistiin myöhemmin PlayStation Networkissa. Peli on Tekken-sarjan toinen osa ja yksi kaupallisesti menestyneimmistä Tekken-peleistä.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pelattavuus ei eroa suuresti edeltäjästään, mutta muutamia muutoksia ja lisäyksiä siihen on kuitenkin tehty. Se käyttää Tekkenin lailla 2D-taustoja, rajatonta taistelualuetta ja taistelysysteemiä käyttäen hyväksi oikean ja vasemman käden lyöntejä, sekä oikean ja vasemman jalan potkuja. Pelin hahmoille on lisätty lukuisia uusia liikkeitä; sivuttais- ja takaheitot, uusia lyöntisarjoja sekä sivuttaisliikkeet uniikkina yhdelle hahmolle, Kazuya Mishimalle. Kun pelaaja ensimmäistä kertaa läpäisee Arcade-pelimodin jollakin standardihahmolla, avautuu uusi hahmo pelaajan käytettäväksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken 2:n juoni käsittelee noin kaksi vuotta edeltäjäänsä myöhemmin, kun Mishima Zaibatsun omistaja Heihachi Mishima oli hävinnyt Kazuyalle taistelussa. Heihachi halusi saada Mishima Zaibatsun takaisin, mutta siitä hänen piti taistella The King Of Iron Fist 2:ssa. Heihachi voittaa Kazuyan ja heittää hänet tulivuoren syövereihin ja pakenee helikopterilla saatuaan kostonsa ja yhtiönsä takaisin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitushahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tekken 2 Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  2. Tekken 2 Reviews. Game Faqs. Viitattu 2.6.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]