Tekken 5

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tekken 5
Tekken5.png
Kehittäjä Namco
Julkaisija Namco
Ohjaaja Katsuhiro Harada
Pelisarja Tekken
Julkaistu
Lajityyppi tappelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta kolikkopeli, PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tekken 5 on Namcon kehittämä ja julkaisema Tekken-pelisarjaan kuuluva tappelupeli. Peli julkaistiin kolikkopelinä vuonna 2004 ja seuraavana vuonna PlayStation 2:lle. Peli on sarjan kuudes osa ja samalla viimeinen PlayStation 2:lle julkaistu osa.

Tekken 5:stä julkaistiin myös uusittu Tekken 5: Dark Resurrection -versio PlayStation Portablelle ja ladattavana PlayStation Networkin kautta PlayStation 3:lle. Dark Resurrectionin erot Tekken 5:een ovat kolme uutta hahmoa (Dragunov, Armor King ja Lili), asujen eri värit sekä uudet asusteet käytettäväksi Character Customize -tilassa.

Tekken 5 tuo mukanaan kolme uutta hahmoa: Agentti Raven, Jinin serkku Asuka Kazama ja kiinalainen kenpo-mestari Feng Wei. Kaikkiaan pelissä on 32 pelattavaa hahmoa, muun muassa kaikissa Tekken-peleissä mukana olleet Nina Williams ja Paul Phoenix. Mukana on myös uusi minipeli, Devil Within, joka on yhdistelmä mätkintää ja tasohyppelyä. Devil Withinin päähenkilönä on Jin Kazama, joka on tuttu aiemmista Tekken-osista.

Koska Tekken-sarja täytti pelin ilmestyessä kymmenen vuotta, Namco juhlisti tätä lisäämällä Tekken 5:een mahdollisuuden pelata ensimmäisen, toisen ja kolmannen Tekkenin arcade-versioita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken 5 alkaa muutama minuutti edeltäjänsä jälkeen, kun Kazuya- ja Heihachi Mishima heräävät Jack-4ten piirittäminä. Hetken he taistelevat kuin isä ja poika, mutta pian sen jälkeen Kazuya jättää isänsä kuolemaan ja lentää pois. Kaksi kuukautta myöhemmin Kazuya osallistui viidenteen turnaukseen ja sai kuulla/puristettua Ravenilta tietoa, joka liittyi Heihachin kidnapanneen ja vanginneen isänsä Jinpachi Mishiman Hon-Marun kellariin. Myöhemmin Jin Kazama jäi Devil Jin -persoonansa valtaan ja päihitti Jinpachin, mutta taistelu maksoi vanhan miehen hengen. Tämän jälkeen Jinistä tuli Mishima Zaibatsun perijä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palaavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.