Teemasivu:Olympialaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
Mikä on teemasivu? | Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Olympialaisten teemasivu

Tervetuloa olympialaisten teemasivulle! Täältä löydät Wikipedian Olympialaisista kertovaa sisältöä yhdelle sivulle koottuna. Pääset selaamaan artikkeleita alta tai luokasta Olympiaurheilu.

Jos haluat auttaa, voit laajentaa Olympiatynkiä. Parannusehdotuksia voit esittää keskustelusivulla.

Vaihda kuvapoimintaa

 


muokkaa  

Artikkelipoiminta

Vuoden 1952 kesäolympialaiset (19. heinäkuuta 19523. elokuuta 1952) olivat järjestyksessä 12. nykyaikaiset olympialaiset. Ne olivat ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat Suomen isännöimät olympialaiset ja yksi eniten huomiota saaneista Suomessa koskaan järjestetyistä tapahtumista.

Helsinki oli alkujaan saanut hoidettavakseen vuoden 1940 kesäolympialaiset, jotka kuitenkin peruutettiin toisen maailmansodan takia. Lopulta Helsingille myönnettiin sodan jälkeen vuoden 1952 kesäolympialaisten järjestäminen. Kisojen avajaiset olivat 19. heinäkuuta, ja Paavo Nurmi sytytti olympiatulen.

Kisoihin osallistui 4 925 urheilijaa, joista naisia oli 518. Kisoihin osallistui 69 maata, joista yhteensä 43 pääsi mitaleilla 149 lajissa. Yhdysvallat oli menestynein osanottajamaa. Toiseksi suurimman mitalisaaliin sai ensimmäistä kertaa kisoihin osallistunut Neuvostoliitto. Isäntämaa Suomi oli mitalitilaston kahdeksas.

muokkaa  

Kuvapoiminta

Ensimmäisten talviolympialaisten virallinen kisajuliste.


muokkaa  

Tiesitkö, että...


muokkaa  

Olympialajit

Artikkelitoiveet

Voit auttaa myös laajentamalla olympiatynkiä!
muokkaa  

Olympialaisista sanottua

"Tärkein asia olympialaisissa ei ole voitto vaan osallistuminen. Aivan kuten tärkein asia elämässä ei ole voitto vaan taistelu. Oleellisista ei ole valloittaminen vaan hyvä taistelu."

~Pierre de Coubertin, modernien olympialaisten isä


muokkaa  

Tulevat Olympialaiset

Olympialaiset
Tokio
Meneillään 2020
Beijing
Meneillään 2022