Luettelo Pokémon-lajeista (494–520)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Oshawott)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 27 ensimmäistä viidennen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Victini[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 494 Tyyppi: meedio/ tuli Ei kehity

Victini on kuvitteellinen ja myyttinen Pokémon-hahmo samannimisestä pelisarjasta. Se on viidennen sukupolven (genren) meedio- ja tulityypin pokémon. Se on pääosassa 14. Pokemon-elokuvassa. Victini on pieni pokemon, jonka korvat tekevät sen otsaan V-kirjaimen. Väreiltään se on vaaleanruskea ja punainen, ja sillä on pienet siivet jaloissaan, jotka eivät tosin auta lentämisessä, koska Victini enemmänkin leijuu ilmassa meediotyyppinsä avulla. Sillä on oma erikoisisku, jonka nimi on v-create. Pokemon Mystery Dungeon Gates To Infinity pelissä se on pääosassa, kun se voi vaihtaa päivän v-wave aaltoa, mikä kertoo, mikä tyyppi/tyypit helpottuvat v-waven parannuksista.

Snivy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 495 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Servine

Snivy (Jap. ツタージャ Tsutarja) on Unovan ruohotyyppinen aloituspokemon vesipokemon Oshawottin ja tulipokemon Tepigin ohella. Snivy kehittyy seuraavaan muotoonsa Servineksi tasolla 17 ja kolmanneksi muodokseen Serperioriksi tasolla 36. Nimi Snivy tulee englanninkielen sanoista "snake" ja "ivy", jotka tarkoittavat suomeksi "käärme" ja "murattikasvi".

Snivy on väriltään vihreä, kuten moni muukin ruohopokemon. Sen vartalo on pitkulainen ja siinä on hieman käärmemäisiä piirteitä. Snivyn kuono on pitkä ja teräväkärkinen ja sen päässä on kaksi suurta, ruskeaa silmää. Snivyn kädet ovat ohuet ja niissä on kolme sormea. Sen jalat ovat hyvin pienet, eikä sillä ole varpaita tai kynsiä niissä. Vaikka Snivy on vihreä, sen vatsa ja kaula ovat vaaleita. Snivyn häntä on pitkä ja sen päässä oleva koriste muistuttaa kasvin lehteä.

Snivy Pokémon-animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ash Ketchum, Pokemon animaation päähenkilö, pyydystää itselleen Snivyn jaksossa Snivy esittää vaikeasti napattavaa! Ashin Snivy osaa iskeä mm. iskut Attract (suom. Viehätys) sekä Vine Whip (suom. Rihmaisku). Ashin Snivy on luonteeltaan melko itsepäinen, mutta tottelee tarkoin Ashia. Snivy osaa olla hyvin "cool" ja onnistuu yleensä välttämään esimerkiksi sähköiskun, jonka kaikki muut taas saavat niskaansa. Snivyn pahin vihollinen on Iriksen Emolga. Ashin Snivy on naaras.

Trip, joka on Ash Ketchumin uusi vastustaja Black & White-kaudella valitsee ensimmäisessä tämän tuotantokauden jaksossa itselleen aloituspokémonin. Hän valitsee itselleen kolmesta vaihtoehdosta Snivyn. Trip ottelee myöhemmin Ashia vastaan ja voittaa tämän Pikachun, koska Pikachu oli menttänyt sähkötyypin hyökkäyksiensä hallinnan Zekromin vuoksi. Myöhemmin Tripin Snivy oli kehittynyt Servineksi, jota vastaan Ashin Snivy ottelee jaksoissa Kovaa peliä ottelukerholla! ja Ashin ja Tripin kolmas ottelu!. Jaksossa Jännittävä Junior Cup! Servine oli kehittynyt jo Serperioriksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Servine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 496 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Snivy Seuraava muoto: Serperior

Servine on viidennen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Serperior[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 497 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Servine Seuraava muoto: Ei ole

Serperior on viidennen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Tepig[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 498 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Pignite

Tepig (Jap. ポカブ Pokabu) on Unovan tulityyppinen aloituspokemon vesipokemon Oshawottin ja ruohopokemon Snivyn ohella. Tepig kehittyy seuraavaan muotoonsa Pigniteksi tasolla 17 ja kolmanteen muotoonsa Emboariksi tasolla 36. Nimi Tepig tulee englanninkielen sanoista "temperature" eli lämpötila ja "pig" eli possu.

Tepig muistuttaa paljon oranssia sikaa. Sen eturuumis on oranssi ja takaruumin ruskea. Tepigillä on päässään kaksi korvaa ja sen nenänä toimii porsaan kärsä. Tepigillä on pienet töppöjalat ja sen häntä on saparomainen paitsi että sen päässä on oranssi pallo. Tepig kykenee sylkemään kärsästään tulihiillosta.

Tepig Pokémon-animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ash Ketchum, pokemonsarjan päähenkilö, pyydystää itselleen Tepigin jaksossa Ottelukerho ja Tepigin valinta! Jaksossa kouluttajansa hylkäämä ja nälkiintynyt Tepig vaeltaa lähellä Ottelukerhoa (engl. Battle Club), jonka Ash lopulta löytää ja ottaa itselleen pokémoniksi. Tepig oli aluksi melko heikko pokémon, mutta oppi sitten hyviä iskuja ja on nyt vahva. Tepig on luonteeltaan iloinen ja ystävällinen pokémon.

Jaksossa Tulen kehittämä! paljastuu, että Tepig kuului alun perin kouluttajalle nimeltä Shamus. Shamus yritti todistaa Ashille Tepigin heikkouden haastamalla sen ja Ashin Snivyn tuplaotteluun hänen Emboariaan ja Heatmoriaan vastaan. Ottelun aikana Ashin Tepig kehittyi Pigniteksi, oppi liikkeen nimeltä Fire Pledge ja voitti yksin molemmat Shamuksen pokémonit. Ottelun jälkeen Shamus pyysi Pignitea palaamaan omistukseensa, mutta Pignite kieltäytyi ja jäi Ashin omistukseen.

Yhden Ashin kilpakumppanin, Biancan, aloituspokémon oli Tepig. Mutta jo ennen Ashin ja Biancan ensitapaamista se oli kehittynyt Pigniteksi. Jaksojen Elesa, sähköistävä salijohtaja! ja Kuumottavia kerho-otteluita! välillä se oli kehittynyt lopulliseen muotoonsa Emboariksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pignite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 499 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Tepig Seuraava muoto: Emboar

Pignite on viidennen sukupolven tuli-/taistelutyypin Pokémon.

Emboar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 500 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Pignite Seuraava muoto: Ei ole

Emboar on viidennen sukupolven tuli-/taistelutyypin Pokémon.

Oshawott[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 501 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dewott

Oshawott (Jap. ミジュマル Mijumaru) on yksi Unovan aloituspokemoneista ruohopokemon Snivyn ja tulipokemon Tepigin ohella. Oshawott kehittyy tasolla 17 Dewottiksi ja tasolla 36 Samurottiksi.

Oshaowtt muistuttaa hieman sinertävää majavaa. Sillä on sininen vartalo ja sen vatsassa on keltainen irrotettava simpukka, jota se voi käyttää otteluissa iskemiseen. Sillä on pienet kädet ja räpylämäiset jalat. Sen häntä on samannäköinen kuin sen jalat, eli litteä ja sininen, kuin majavan häntä. Sen pää on valkoinen ja sillä on kaksi sinistä korvaa. Oshawotin nenä on pyöreä ja suuri, kuten sen silmätkin. Oshawotin poskissa on pisamia.

Oshawott Pokémon-animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ash Ketchum, pokémon-sarjan päähenkilö, saa Oshawottin itselleen jaksossa Sandilet muutoksen lähteenä!. Oshawott nähdään jo aiemmin jaksossa Zekromin varjossa!, jossa se ihastuu Ashin ottelutaitoihin. Oshawott seuraa Ashia ja Iristä muutaman jakson ajan, ja pelastaa heidät kerran Rakettiryhmältä. Oshawott on luonteeltaan iloinen ja vähän samanlainen kuin edellisen kauden Dawnin Piplup. Oshawott tulee usein itse ulos poképallostaan ja saattaa joskus joutua vahingossa keskelle ottelua. Oshawott yrittää esittää joskus "coolia", mutta yleensä se epäonnistuu siinä. Oshawott on hieman ihastunut Iriksen Emolgaan. Myöhemmin Itä-Unovassa Oshawott oli Dawnin Piplupin ohella ihastunut legendaariseen pokémoniin, Meloettaan. Tämä teki Piplupista ja Oshawottista kilpailijoita keskenään.

Cilanin kilpakumppanin, Burgundyn, aloituspokémon oli Oshawott. Mutta jo ennen Ashin ja Burgundyn ensitapaamista se oli kehittynyt Dewottiksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Dewott[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 502 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Oshawott Seuraava muoto: Samurott

Dewott on viidennen sukupolven vesityypin Pokémon.

Samurott[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 503 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Dewott Seuraava muoto: Ei ole

Samurott on viidennen sukupolven vesityypin Pokémon.

Patrat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 504 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Watchog

Patrat on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Watchog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 505 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Patrat Seuraava muoto: Ei ole

Watchog on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Lillipup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 506 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Herdier

Lillipup on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Herdier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 507 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Lillipup Seuraava muoto: Stoutland

Herdier on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Stoutland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 508 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Herdier Seuraava muoto: Ei ole

Stoutland on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Purrloin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 509 Tyyppi: pimeys Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Liepard

Purrloin on viidennen sukupolven pimeystyypin Pokémon.

Liepard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 510 Tyyppi: pimeys Edellinen muoto: Purrloin Seuraava muoto: Ei ole

Liepard on viidennen sukupolven pimeystyypin Pokémon.

Pansage[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 511 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Simisage

Pansage on viidennen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Simisage[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 512 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Pansage Seuraava muoto: Ei ole

Simisage on viidennen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Pansear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 513 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Simisear

Pansear on viidennen sukupolven tulityypin Pokémon.

Simisear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 514 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Pansear Seuraava muoto: Ei ole

Simisear on viidennen sukupolven tulityypin Pokémon.

Panpour[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 515 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Simipour

Panpour on viidennen sukupolven vesityypin Pokémon.

Simipour[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 516 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Panpour Seuraava muoto: Ei ole

Simipour on viidennen sukupolven vesityypin Pokémon.

Munna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 517 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Musharna

Munna on viidennen sukupolven meediotyypin Pokémon.

Musharna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 518 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Munna Seuraava muoto: Ei ole

Musharna on viidennen sukupolven meediotyypin Pokémon.

Pidove[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 519 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Tranquill

Pidove on viidennen sukupolven normaali-/lentotyypin Pokémon.

Pidove on ensimmäinen pokémon, jonka Ash pyydysti Unovan alueelta jaksossa Tavatkaa Iris ja Axew!. Se kehittyi jaksossa Venipederynnäkkö! Tranquilliksi ja jaksossa An Amazing Aerial Battle! lopulliseen muotoonsa Unfezantiksi. Ashin pyydystämä Pidove oli naaras.

Tranquill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 520 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Pidove Seuraava muoto: Unfezant

Tranquill on viidennen sukupolven normaali-/lentotyypin Pokémon.

Animessa sekä Ashilla että hänen kilpakumppanillaan Tripillä. Ashin Tranquill kehittyi Pidovesta jaksossa Venipederynnäkkö!, mutta ajankohta, jolloin Trip pyydysti oman Tranquillinsa, on tuntematon. Se on nähty ainoastaan jaksoissa Kovaa peliä ottelukerholla! ja Venipederynnäkkö!.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]