Luettelo Pokémon-lajeista (21–40)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 898 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 ensimmäisen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä, missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Spearow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #021 Tyyppi: Normaali/ Lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Fearow

Spearow on kovaääninen normaali- ja lentotyypin Pokémon. Sen huuto voi kuulua yli 800 metrin päähän. Spearow elää ruohikkoisilla alueilla. Se painaa 2 kilogrammaa ja on 0,3 metriä pitkä. Spearow käyttää ravinnokseen hyönteisiä. Sen lyhyiden siipien takia sen on räpyteltävä niitä todella voimakkaasti pysyäkseen ilmassa. Se on myös huomattavasti toista pikkulintu-Pokémonia Pidgeyta aggressiivisempi. Spearowin aggressiivisuus on nähty animessa usein; jo ensimmäisessä jaksossa Spearow-parvi jahtasi Ashiä ja Pikachua. Myös jaksossa Charmander - petetty Pokemon kolme Spearowia hyökkäsi julmasti jo valmiiksi heikkona olevan Charmanderin kimppuun.

Spearowista kehittyy Fearow tasolla 20.

Sen nimi on leikittelyä sanoilla sparrow ja spear (pääskynen ja keihäs).lähde?

Fearow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #022 Tyyppi: Normaali/ Lento Edellinen muoto: Spearow Seuraava muoto: Ei ole

Fearow on lentotyypin Pokémon, jolla on pitkä kaula ja nokka. Se painaa 38 kilogrammaa. Fearow on luonteeltaan ilkeä. Sen todella suurten siipien ansiosta se voi liitää päiväkausia käymättä maassa lepäämässä.

Sen nimi tulee englannin kielen sanoista sparrow ja fear (pääskynen ja pelko). Myös sanalla arrow (nuoli) voi olla jotakin tekemistä nimen alkuperän kanssa.lähde?

Ekans[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #023 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Arbok

Ekans on myrkkytyypin Pokémon. Ekans on violetin värinen käärme, mutta sillä on keltaista kaulassa, silmissä, vatsassa ja hännässä. Hännänpäässä sillä on helistin. Sen nimi on käärme takaperin (engl. snake). Ekans kehittyy Arbokiksi tasolla 22.

Ekans on tullut tunnetuksi Rakettiryhmän Jessien Pokémonina, ja sen ensiesiintyminen oli samassa jaksossa kuin Rakettiryhmän itsensäkin, eli jaksossa Pokémon hädässä (Pokémon Emergency), jossa se taisteli Jamesin Koffingin rinnalla. Kun Rakettiryhmän ryöstöretki Pokémon-keskukseen epäonnistui Ashin ja Pikachun ansiosta, he aloittivat nykyään jo tutun pakkomielteensä Pikachun perään. He kuitenkin epäonnistuivat joka kerta, ja jaksossa Kuka diggaa Diglettejä? (Dig Those Diglett) he päättivät, että jos Koffing ja Ekans kehittyisivät ja tulisivat vahvemmiksi, he voisivat viimein onnistua. Lopulta, Jessien ja Jamesin alkaessa itkeä epätoivosta, Ekans kehittyi Arbokiksi ja Koffing Weezingiksi.

Arbok[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #024 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Ekans Seuraava muoto: Ei ole

Arbok on myrkkytyypin Pokémon. Arbok on Ekansin viimeinen muoto. Se on valtava käärme, joka muistuttaa kobraa, ja nimi Arbok onkin kobra takaperin. Kuviot Arbokin vatsassa ovat varoituksia Arbokin myrkyllisyydestä. Pokédexin mukaan sen koristeellisen kauluksen kuviot ovat alueesta riippuen erilaisia.

Arbok on tullut tutuksi Rakettiryhmän Jessien Pokémonina, joka kehittyi hänen Ekansistaan jaksossa Kuka diggaa Diglettejä? (Dig Those Diglett!) yhdessä Jamesin Koffingin kanssa. Arbok toimi Jessien päätaistelupokémonina Jamesin Weezingin rinnalla. Jaksossa Salametsästäjän jäljillä (A Poached Ego!) Jessie ja James löysivät salametsästäjä Ricon, joka oli vanginnut joukon Koffingeja ja Ekanseja. Jessien ja Jamesin Pokémonit tunsivat suurta myötätuntoa noita Pokémoneja kohtaan, ja niinpä Rakettiryhmä vapautti ne, mutta Ricon vastakehittynyt Tyranitar esti heidän pakonsa. Lopulta Jessie ja James tekivät suuren uhrauksen: he käskivät Arbokia ja Weezingiä pakenemaan Ekansien ja Koffingien kanssa ja pitämään niistä huolta samalla, kun he pidättelisivät Ricoa. Arbok ja Weezing olivat haluttomia lähtemään, mutta lopulta ne kääntyivät itkien metsään ja katosivat sen puiden sekaan. Jessien Arbokia ja Jamesin Weezingiä ei ole nähty tämän jakson jälkeen.

Pikachu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #025 Tyyppi: Sähkö Edellinen muoto: Pichu Seuraava muoto: Raichu
Pääartikkeli: Pikachu

Pikachu (ピカチュウ, Pikachū) on sähkötyypin Pokémon. Pikachu on keskeisessä roolissa Pokémon-animesarjassa ja on noussut sen ansiosta yhdeksi tunnettuimmista Pokémoneista. Se on myös tuotesarjan virallinen maskotti ja sitä pidetään laajalti suosituimpana Pokémonina. Siitä on tullut yksi japanilaisen populaarikulttuurin ikoneista.

Pokémon-universumissa Pikachuja voi löytää taloista, metsistä, niityiltä ja toisinaan läheltä vuoria, saaria ja sähkölähteitä (kuten voimalaitos), useimmilta kuvitteellisen maailman mantereilta. Koska Pikachu on sähkötyypin Pokémon, se voi varata sähköä poskiinsa ja vapauttaa sitä salamatyyppisten hyökkäysten avulla. Pikachu kehittyy Raichuksi ukkoskiven avulla.

Anime-sarjan ensimmäisessä jaksossa Ash Ketchum saa professori Oakilta Pikachun aloitus-Pokémonikseen. Aloittavat kouluttajat saavat aina aloitus-Pokémonin; Ashin kotiseudulla Kantonissa se on yleensä Charmander, Squirtle tai Bulbasaur, mutta Ash nukkuu pommiin ja saa niiden sijaan Pikachun. Aluksi Pikachu suhtautuu välinpitämättömästi Ashiin, antaa hänelle jatkuvasti sähköiskuja eikä suostu matkustamaan Poké-pallon sisällä. Ash kuitenkin vaarantaa oman henkensä suojellessaan Pikachua Spearow-lintuparven hyökkäykseltä, jonka jälkeen hän vie Pikachun hoidettavaksi Pokémon Centeriin. Ashin uhrautuvaisuus saa Pikahun lämpenemään hänelle, ja heidän välilleen muodostuu ystävyysside. Pikachu ei kuitenkaan vieläkään halua matkustaa Poké-pallon sisällä. Pian Ashin Pikachu osoittaa kykynsä, jotka nostavat sen muita Pikachuja korkeammalle, ja Rakettiryhmä yrittää jatkuvasti kidnapata sen.

Raichu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #026 Tyyppi: sähkö (alkup.)
sähkö/meedio (Alola)
Edellinen muoto: Pikachu (alkup.)
Ei ole (Alola)
Seuraava muoto: Ei ole

Raichu on sähkötyypin Pokémon, joka kehittyy Pikachusta ukkoskiven avulla. Sen nimi koostuu japanin sanoista Rai (ukkonen) ja Chu (hiiren ääni). Raichulla on oranssi turkki, kehittynyt salamankuvioinen häntä ja keltaiset posket, josta virtaa sähköä. Raichulla on myös pitkät takajalat.

Videopeleissä Raichu pitää kehittää ukkoskivellä Pikachusta, ennen kuin sen voi saada. Toisin kuin ensimmäisissä peleissä Red ja Blue, Raichua ei muissa peleissä voi pyydystää villinä Pokemonina ja Yellow-versioon se pitää vaihtaa toisesta pelistä, koska pelaajan alussa saama Pikachu ei suostu kehittymään. Raichun valttina on nopeus, mikä on eduksi vahvempia Pokémoneja vastaan taistellessa. Peleissä Sun ja Moon Alolassa on oma variaationsa Raichusta, joka on sekä sähkö- että meediotyypin Pokémon. Alolalaisella Raichulla ei kuitenkaan ole aiempia kehitysmuotoja. Alolalaisella Raichulla on myös sinertävät silmät sekä keltaiset tylpät korvat, ja se osaa lentää kuin surffaisi ilmassa oman hännänpäänsä päällä.

TV-sarjassa Raichu on ilmestynyt muun muassa ensimmäisen Pokémon-elokuvan lyhytpiiretyssä Pikachun loma (”Pikachu's Vacation”) ja on toiminut myös Lt. Surgen Pokémonina, jota vastaan Ash taisteli saadakseen myrskymerkin. Lt. Surgen Raichu oli hurjan voimakas, mutta sen heikkoudeksi paljastui, että Surge oli kehittänyt sen liian varhain eikä se oppinut nopeusiskuja. Ashin Pikachu voitti sen nopeutensa ansiosta ja kun Raichulta loppui sähkö, peli oli jo selvä.

Sandshrew[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #027 Tyyppi: maa (alkup.)
jää/teräs (Alola)
Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Sandslash

Sandshrew on maatyypin Pokémon. Sen tavanomaisin elinympäristö on maan alla. Sandshrewin seuraava muoto on Sandslash, joksi se kehittyy pelin tasolla 22. Sandshrewin nimi tulee englannin kielen sanoista sand (hiekka) ja shrew (päästäinen/äkäpussi).

Sandslash[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #028 Tyyppi: maa (alkup.)
jää/teräs (Alola)
Edellinen muoto: Sandshrew Seuraava muoto: Ei ole

Sandslash (jap. サンドパン, Sandopan, Sandpan) on kuvitteellinen maatyypin Pokémon, joka kehittyy Sandshrewistä. Nimi Sandslash tulee sanoista sand (hiekka) ja slash (huitaisu).lähde?

Sandslash on muurahaiskävyn näköinen otus kovan, keltaisen ihon, pitkien kynsien ja ruskean, piikkikkään selän kanssa. Sandslash on notkea otus, joka asuu aavikkoalueilla, etenkin alueilla, joissa on lähellä kuivaa metsää. Se osaa kiivetä puihin ja kaivaa tomuiseen maahan pitkien kynsiensä avulla. Kynnet voivat kuitenkin katketa, tosin seuraavana päivänä ne kasvavat takaisin. Sandslash tulee toimeen luonnon kanssa, jos vaara uhkaa se käpertyy kerälle, piikit taivasta kohti, kuten siili, vyötiäinen ja muurahaiskarhu. Kun Sandslash hyökkää, se menee kerälle ja rullaa itseään vastustajaa kohti.

Nidoran♀[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #029 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Nidorina

Nidoran♀ (ニドラン♀ Nidoran♀) on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Nidorinaksi. Nimi Nidoran tulee Nidoran perheen takia, sillä kaikki alkavat sanalla ”Nido”.

Nidoran♀ näyttää pieneltä, siniseltä jänikseltä. Sillä on talttahampaat, selkäränka tulee selästä ulos, ja suuret korvat, tosin kaikki ovat pienempiä kuin Nidoran♂:lla. Pienet piikit voivat olla vaarallisia vastustajille. Myrkky on vahvaa ja jopa pieni naarmu voi antaa kohtalokkaan seurauksen.

Nidorina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #030 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Nidoran Seuraava muoto: Nidoqueen

Nidorina (ニドリーナ Nidorīna) on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Nidoran♀:sta ja kehittyy Moonstonen avulla Nidoqueeniksi. Nimi Nidorina tulee Nidorinan perheen takia, sillä kaikki alkavat sanalla "Nido". Nido tarkoittaa kaksi kertaa.

Nidorinan sarvi kehittyy hitaasti. Nidorina pitää enemmän fysiikallisista hyokkäyksistä kuten pureminen ja raapiminen. Sen säteily voi sekoittaa vastustajan. Kun Nidorina on ystäviensä kanssa se taivuttaa piikit poispäin, jottei satuttaisi ketään. Kehittyessään se alkaa menettää eturaajojensa tasapainon.

Nidoqueen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #031 Tyyppi: Myrkky/ Maa Edellinen muoto: Nidoqueen Seuraava muoto: Ei ole

Nidoqueen (jap. ニドクイン, Nidokuin) on kuvitteellinen myrkky-/maatyypin Pokémon, joka kehittyy Nidorinasta. Nimi Nidoqueen tulee Nidoqueenin perheen takia, sillä kaikki alkavat sanalla ”Nido”, Nido tarkoittaa kaksi kertaa ja sanasta queen (kuningatar).

Nidoqueenin erittäin kova piikikäs iho antaa erittäin vahvan suojan. Se käyttää vahvaa sarvea voimakkaihin liikkeisiin. Nidoqueen käyttää vartaloaan suojaamaan omaa kekoaan ja suojelee poikasiaan. Pokémon on vahvimmillaan puolustaessaan poikasiaan.

Nidoran♂[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #032 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Nidorino

Nidoran♂ (ニドラン♂ Nidoran♂) on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Nidorinoksi. Nimi Nidoran♂ tulee Nidoranin perheen takia, sillä kaikki alkavat sanalla ”Nido”, Nido tarkoittaa kaksi kertaa. Koiras Nidoranilla on suuremmat sarvet kuin naaraalla.

Nidoran♂ muistuttaa jänistä ja haisunäätää. Sillä on talttahampaat, selkäränka tulee selästä ulos, ja sillä on myös suuret korvat. Sillä on Pokémoneista paras kuulo. Nidoran♂ hyökkää sarvellaan vastustajaa päin ja yrittää myrkyttää sen. Myrkky on vahvaa.

Nidorino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #033 Tyyppi: Myrkky Edellinen muoto: Nidoran Seuraava muoto: Nidoking

Nidorino (ニドリーノ Nidorīno) on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Nidoran♂:sta ja kehittyy Nidokingiksi Moon Stonen avulla. Nimi Nidorino tulee sanoista ”Nido” ja rhino (sarvikuono). ”Nido” tarkoittaa ”kaksi kertaa” ja tulee Nidorinon perheen takia, sillä kaikki perheen Pokémonit alkavat sanalla ”Nido”.

Nidorino näyttää violetilta sarvikuonolta. Se on pelkoa herättävä Pokémon rajujen hyökkäyksien takia. Nidorino on aggressiivinen Pokémon, joka hyökkää nopeasti vihollisen nähtyään. Pään sarvessa on voimakasta myrkkyä, ja se on kova kuin timantti, joten se on erittäin voimakas ase.

Nidoking[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #034 Tyyppi: Myrkky/ Maa Edellinen muoto: Nidorino Seuraava muoto: Ei ole

Nidoking (jap. ニドキング, Nidokingu) on kuvitteellinen myrkky-/maatyypin Pokémon, joka kehittyy Nidorinosta. Nimi Nidoking tulee Nidokingin perheen takia, sillä kaikki alkavat sanalla ”Nido”. Nido tarkoittaa ”kaksi kertaa”. Ja sanasta king (kuningas).

Nidoking on suuri, voimakas Pokémon. Sen sarvi naarmuttaa timanttiakin, ja sarven myrkky on tappavan myrkyllistä. Nidoking käyttää häntäänsä tuhoamaan kohteen ja sitten rutistaa sen luut rikki. Nidokingin teräksen näköinen nahka on kovaa kuin teräs.

Clefairy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #035 Tyyppi: Keiju Edellinen muoto: Cleffa Seuraava muoto: Clefable

Clefairy on keiju-tyyppinen (Kuudenteen sukupolveen asti normaali-tyyppinen) Pokémon. Clefairyn voi löytää ainoastaan Kuuvuoren (Mount Moon) uumenista. Jigglypuffin tavoin Clefairykin laulaa kaunista laulua joka lähettää vastustajan höyhensaarille. Clefairy kehittyy Cleffasta kesytyksellä ja kehittyy Clefableksi Kuukiven (Moon Stone) avulla. Clefairy on pieni, vaaleanpunainen olento jolla on selässään pikkuruiset siivet ja kippuralla oleva häntä. Clefairy liikkuu kevyesti hyppien.

Clefairy on yksi harvinaisimmista Pokemon-lajeista. Se viihtyy vuorilla ja luolissa, kauempana ihmisistä.

Clefable[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #036 Tyyppi: Keiju Edellinen muoto: Clefairy Seuraava muoto: Ei ole

Clefable (ピクシー Pikushī, Pixy) on kuvitteellinen keijutyyppinen (Kuudenteen sukupolveen asti normaalityyppinen) Pokémon, joka kehittyy Clefairysta kuukiven avulla. Nimi ”Clefable” on sekoitu sanoista clef (nuottiavain) ja fable (tarina).

Clefable on melkein samanlainen kuin Clefairy paitsi, että se on suurempi ja sillä on pitemmät korvat ja yksi pari siipiä enemmän. Clefablella on kaksi kynttä. Clefablen kuulo on erittäin herkkä – se voi kuulla kun neula putoaa kilometrin päässä. Clefable on myös aika arka ja näkyy harvoin luonnossa. Clefablen siivillä tuskin pystyy lentämään, mutta niiden avulla se pystyy kävelemään vedenkin päällä.

Vulpix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #037 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Ninetales

Vulpix on tulityypin Pokémon, joka muistuttaa kettua. Vulpixilla on yksi häntä, joka iän myötä epätavallisesti jakautuu kuudeksi hännäksi. Vulpix on rauhallinen ja söpö Pokémon, minkä takia niitä käytetään usein lemmikkeinä, tai Pokémon-muotinäytöksissä. Vulpixilla on Alolalainen muoto, joka on jäätyyppiä.

Vulpixin seuraava muoto on Ninetales, joksi se Pokémon-peleissä kehittyy tulikiven avulla.

Ninetales[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #038 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Vulpix Seuraava muoto: Ei ole

Ninetales on tulityypin Pokémon. Se kehittyy Vulpixista tulikiven avulla. Sen nimi tulee sanoista nine (yhdeksän) ja tails (häntiä).

Tämä ketunkaltainen, nelijalkainen Pokémon on kauttaaltaan paksun, kulta-valkokarvaisen turkin peitossa. Sillä on yhdeksän, pitkää häntää, joiden päät ovat oranssit. Sen pään huipulla on pörröinen töyhtö ja kaulan ympärillä pieni kaulus. Ninetalesilla on hohtavan punaiset silmät, joiden sanotaan antavan sille kyvyn hallita mieliä. Sen korvat ovat pystyt, ja sillä on pitkät, hoikat jalat kolmivarpaisine tassuineen. Ninetales on hyvin kostonhimoinen Pokémon, joka on tunnettu siitä, että se kiroaa jokaisen, joka kohtelee sitä huonosti. Tämä älykäs Pokémon ymmärtää ihmisten puhetta helposti. Se voi elää 1 000 vuotta, yhdeksässä hännässään olevan energian avulla, joiden jokaisen sanotaan omaavaan erilaisia mystisiä voimia. Se elää ruohomailla.

  • Pokémon Red, Blue ja Yellow: Hyvin älykäs ja hyvin kostonhimoinen. Tarttuminen sen yhteen monista hännistä voi johtaa 1 000 vuoden mittaiseen kiroukseen.

Jigglypuff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #039 Tyyppi: Normaali/ Keiju Edellinen muoto: Igglybuff Seuraava muoto: Wigglytuff
Pääartikkeli: Jigglypuff

Jigglypuff on normaalityypin Pokémon. Kuudennen sukupolven peleistä lähtien se tulee olemaan normaali-keijutyypin Pokémon. Sen vartalo on pehmeä ja pallomainen. Kun Jigglypuffin valtavat silmät alkavat loistaa, se alkaa laulaa kaunista seireenilaulua, jonka kuullessaan on mahdotonta pysyä hereillä (tosin erään Whismurin tiedetään pysyneen hereillä Jigglypuffin laulun aikana, mikä saattaa johtua sen äänihyökkäyksiä pysäyttävästä kyvystä). Jigglypuffin tiedetään piirtävän suuttuessaan graffiteja sen nukkuvaan yleisöön. Jigglypuff kykenee täyttämään itsensä ilmalla ja liitelemään vastustajien yläpuolella. Se kehittyy Igglybuffista kesytyksen avulla ja kehittyy Wigglytuffiksi kuukiven (Moon Stone) avulla.

Jigglypuff on esiintynyt myös Super Smash Bros.-pelisarjan kaikissa osissa, ja on aina ollut avattava hahmo.

Wigglytuff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #040 Tyyppi: Normaali/ Keiju Edellinen muoto: Jigglypuff Seuraava muoto: Ei ole

Wigglytuff (プクリン Pukurin) on normaali-keijutyyppinen Pokémon, joka kehittyy Jigglypuffista. Nimi Wigglytuff tulee sanoista wiggly (heiluminen) ja tuff joka sopii Jigglypuffin kanssa.lähde? Wigglytuffilla ja sen kaikilla muodoilla on samantapainen nimi kaikilla kielillä.

Wigglytuff on suuren vaaleanpunaisen ilmapallon näköinen otus, jolla on valkoinen vatsa. Sillä on myös suuret lautasen näköiset siniset silmät, suuret vaaleanpunaiset korvat niin kuin jäniksellä ja vaaleanpunainen otsakiehkura.

Wigglytuff esiintyy esimerkiksi Pokémon Mystery Dungeon Explorers of the Sky -pelissä. Pelissä hän tulee olemaan ns. 'pomosi', jonka rakennukseen majoitut.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)