Luettelo Pokémon-lajeista (301–320)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 kolmannen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Delcatty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 301 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Skitty Seuraava muoto: Ei ole

Delcatty on kolmannen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Sableye[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 302 Tyyppi: pimeys/ kummitus Ei kehity

Sableye on kolmannen sukupolven pimeys-/kummitustyypin Pokémon.

Mawile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 303 Tyyppi: teräs/keiju Ei kehity

Mawile on kolmannen sukupolven terästyypin Pokémon. Kuudennen sukupolven peleistä lähtien se on ollut teräs-keijutyypin Pokémon.

Aron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 304 Tyyppi: teräs/ kivi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Lairon

Aron on pieni teräs/kivi-tyypin pokemon. Aronin pyydystäminen on kannattavaa sillä mitään tyyppiä vastaan se ei ole huono. Sähkö, vesi, tuli ja maa -tyypin pokemonit voivat tosin tuottaa vaikeuksia. Aron kehittyy Laironiksi tasolla 32, josta se voi kehittyä Aggroniksi tasolla 42.

Lairon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 305 Tyyppi: teräs/ kivi Edellinen muoto: Aron Seuraava muoto: Aggron

Lairon (jap. コドラ, Kodora), on kuvitteellinen teräs- ja kivityypin Pokémon. Lairon on kehittynyt tasolla 32 Aronista. Lairon taas kehittyy Aggroniksi tasolla 42. Nimi Lairon tulee englannin kielisistä sanoista lair (joka tarkoittaa pesää, sillä Pokédexissä kerrotaan sen suojelevan pesäänsä) ja iron (joka tarkoittaa rautaa).

Lairon on nelijalkainen liskon ja dinosauruksen näköinen Pokémon. Sillä on kivenkova panssari ja terästä selkärangassa, polvissa, kynsissä ja päässä. Laironin päässä ja selkärangassa on mustia pisteitä, joista myöhemmin kasvavat sarvet, kuten Aggronilla. Laironin silmät ovat siniset.

Aggron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 306 Tyyppi: teräs/ kivi Edellinen muoto: Lairon Seuraava muoto: Ei ole

Aggron (jap. ボスゴドラ, Bosugodora), on kuvitteellinen teräs- ja kivityypin Pokémon. Aggron on kehittynyt tasolla 42 Laironista. Lairon taas on kehitysmuoto Aronista, josta se on kehittynyt tasolla 32. Nimi Aggron tulee englannin kielisistä sanoista aggresive (tarkoittaa hyökkäävää) ja iron (tarkoittaa rautaa).

Aggron on vahva kaksijalkainen liskon ja dinosauruksen näköinen Pokémon. Sillä on kivenkova panssari ja terästä selkärangassa, ranteissa, polvissa ja päässä. Sarvet tulevat päästä kuin Triceratopsilla, ne kasvavat koko ajan, joten niistä pystyy päättelemään Aggronin iän. Aggronin rautapanssari suojaa sitä jopa vahvimmilta fyysisiltä iskuilta lähes kokonaan ja sen teräksiset kynnet pureutuvat metallin läpi. Sen häntä on niin voimakas, että se pystyy iskemään luitasärkevällä voimalla.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rakettiryhmän James on omistanut Aggronin lyhyen aikaa jaksossa Karseat tilat (Grating Spaces!). Rakettiryhmän Delibird toi Jessielle ja Jamesille kaksi salaperäistä Poképalloa, joista toinen sisälsi Aggronin ja toinen Charizardin. Innostuneena saamistaan voimakkaista Pokémoneista he päättivät hyökätä Pewter Cityn Pokémonsalille, joka sattumalta kuuluu Brockin perheelle. Päästyään salille valepukuiset Jessie ja James haastoivat Ashin ja Brockin kaksoistaisteluun. Taistelu käytiin Charizardin ja Aggroinin sekä Ashin Dopnhanin ja Brockin Steelixin välillä. Taistelun aikana kävi kuitenkin selväksi, että Aggron ja Charizard olivat aivan liian vahvoja jopa Dopnhanille ja Steelixille. Samaan aikaan Rakettiryhmän Meowth livahti sekaan napatakseen salin Poképallot, missä se onnistuikin. Tosin Meowthin yrittäessä paeta sen hattu putoaa, ja sen todellinen henkilöllisyys paljastui Maxille. Charizard ja Aggron laukaisivat Liekinheittimen (Flamethrower) ja Hypersäteen (Hyper Beam) toisiaan päin, minkä seurauksena nousi suunnaton pölypilvi. Pölypilven laskettua Rakettiryhmän valepuvut olivat riisuuntuneet, ja he paljastuivat. Meowth yritti paeta Poképallojen kanssa, mutta Brockin veli Forest kutsui Geoduden apuun ja se kaatoi Meowthin muutaman Poképallon vieriessä säkistä ulos. Silloin kaikille paljastui Rakettiryhmän aie varastaa salin Poképallot. Charizard ja Aggron laukaisivat uuden Liekinheittimen ja Hypersäteen Steelixin pinotessa kiviä suojaksi. Siinä vaiheessa Forest kutsui Geoduden taas apuun. Sen voimakas Mega Punch -isku osui Charizardiin, joka kaatui päin Aggronia. Aggronin ja Charizardin kompuroidessa kaikki laukaisivat yhdessä sarjan voimakkaita hyökkäyksiä lähettäen Rakettiryhmän lentoon. Pian Delibird ilmaantui paikalle väittäen (Meowth tulkkaa), että Poképallot oli tarkoitettu Butchille ja Cassidylle. Ennen kuin Jessie ja James ehtivät tehdä mitään, oli Delibird vienyt Poképallot ja lentänyt pois. Jessien Charizardia tai Jamesin Aggronia ei ole nähty tämän jälkeen.

Meditite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 307 Tyyppi: taistelu/ meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Medicham

Meditite on kolmannen sukupolven taistelu-/meediotyypin Pokémon.

Medicham[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 308 Tyyppi: taistelu/ meedio Edellinen muoto: Meditite Seuraava muoto: Ei ole

Medicham on kolmannen sukupolven taistelu-/meediotyypin Pokémon.

Electrike[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 309 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Manectric

Electrike on kolmannen sukupolven sähkötyypin Pokémon.

Manectric[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 310 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Electrike Seuraava muoto: Ei ole

Manectric on sähkötyyppinen pokémon, joka esiintyi ensi kerran peleissä Pokémon Ruby ja Pokémon Sapphire. Electrike kehittyy Manectrikiksi tasolla 26. Sen länsimainen nimi tulee eläimen harjaa tai harjasta tarkoittavasta sanasta mane ja sähköistä tarkoittavasta sanasta electric.

Pokédex-tiedot:

  • Pokémon Ruby: Manectric purkaa jatkuvasti sähköisyyttä harjastaan. Joskus kipinät aiheuttavat metsäpaloja. Kun Manectric saapuut taisteluun, se luo myrskypilviä.
  • Pokémon Sapphire: Manectric purkaa voimakasta sähköisyyttä harjastaan. Se käyttää harjaansa sähköisyyden keräämiseen ympäristöstä. Tämä Pokémon tekee ukkospilviä päänsä päälle.
  • Pokémon Emerald: Koska ukkonen pauhaa niiden lähettyvillä, Manectricien uskottiin syntyvän salamaniskuista. Taistelussa ne luovat myrskypilviä.
  • Pokémon Fire Red ja Pokémon Leaf Green: Se ilmestyy harvoin ennen ihmisiä. Sen kerrotaan pesivän sinne, mihin salama on iskenyt.

Manectric on esiintynyt TV-sarjassa aikaisemmin vain jaksossa "335: Manectricin lataus (Manectric Charge!)", jossa se kehittyi Mauville Cityn salinjohtaja Wattsonin Electrikesta, mutta XY muutti tilanteen.

Plusle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 311 Tyyppi: sähkö Ei kehity

Plusle on kolmannen sukupolven sähkötyypin Pokémon.

Minun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 312 Tyyppi: sähkö Ei kehity

Minun on kolmannen sukupolven sähkötyypin Pokémon.

Volbeat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 313 Tyyppi: hyönteis Ei kehity

Volbeat on kolmannen sukupolven hyönteistyypin Pokémon.

Illumise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 314 Tyyppi: hyönteis Ei kehity

Illumise on kolmannen sukupolven hyönteistyypin Pokémon.

Roselia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 315 Tyyppi: ruoho/ myrkky Edellinen muoto: Budew Seuraava muoto: Roserade

Roselia on kolmannen sukupolven ruoho-/myrkkytyypin Pokémon. Se on väriltään vihreä ja sen käsissä on kaksi ruusua; punainen ja sininen. Neljännessä sukupolvessa Roselia sai kaksi kehitysmuotoa: vauvamuodon eli Budewin ja seuraavan muodon Roseraden. Roselia kehittyy Roseradiksi Kiiltokiven (Shiny Stone) avulla.

Gulpin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 316 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Swalot

Gulpin on kolmannen sukupolven myrkkytyypin Pokémon.

Swalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 317 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Gulpin Seuraava muoto: Ei ole

Swalot on kolmannen sukupolven myrkkytyypin Pokémon.

Carvanha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 318 Tyyppi: vesi/ pimeys Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Sharpedo

Carvanha on kolmannen sukupolven vesi-/pimeystyypin Pokémon.

Sharpedo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 319 Tyyppi: vesi/ pimeys Edellinen muoto: Carvanha Seuraava muoto: Ei ole

Sharpedo on kolmannen sukupolven vesi-/pimeystyypin Pokémon.

Wailmer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 320 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Wailord

Wailmer on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]