Luettelo Pokémon-lajeista (701–721)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna Pokémon-pelisarjan kuudennen sukupolven 22 viimeistä Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään sarjan Pokédex-tietokannassa.[1]

Hawlucha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 701 Tyyppi: taistelu/ lento Ei kehity

Hawlucha on taistelu- ja lentotyypin Pokémon.[2] Animessa Ash nappaa Hawluchan jaksossa Metsän suojelija!.

Dedenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 702 Tyyppi: sähkö/ keiju Ei kehity

Dedenne on sähkö- ja keijutyypin Pokémon.[3] Se muistuttaa hamsteria. Dedennet kätkevät marjoja poskipusseihinsa ja niiden erikoiskyky Cheek Pouch mahdollistaa sen, että syödyn marjan jälkeen osumapisteiden (HP) korjaus tapahtuu.

Animessa Ashiä ja kumppaneita seurasi jonkin aikaa Dedenne. Bonnie halusi siitä itselleen lemmikin ja Clemont onnistui nappaamaan sen. Virallisesti Dedenne on Clemontin Pokemon.

Carbink[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 703 Tyyppi: kivi/ keiju Ei kehity

Carbink on kivi- ja keijutyypin Pokémon.[4]

Goomy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 704 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Sliggoo

Goomy on lohikäärmetyypin Pokémon.[5] Se on lohikäärmetyypeistä kaikkein heikoin. Goomy muistutta jonkin verran etanaa ja sitä löytääkin kosteilta alueilta.

Sliggoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 705 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Goomy Seuraava muoto: Goodra

Sliggoo on lohikäärmetyypin Pokémon.[6] Se on Goomyn seuraava muoto. Sliggoo ei näe silmillään, joten se käyttää tuntosarviaan ympäristön tunnistamiseen. Sliggoo kehittyy Goodraksi vain jos sataa.

Goodra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 706 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Sliggoo Seuraava muoto: Ei ole

Goodra on lohikäärmetyypin Pokémon.[7] Se on Goomyn viimeinen muoto. Goodra on hyvin lempeä.

Klefki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 707 Tyyppi: teräs/ keiju Ei kehity

Klefki (japaniksi クレッフィ, Cleffy) on kuudennen sukupolven teräs- ja keijutyypin avainketjua muistuttava Pokémon.[8] Sen voi napata Pokémon X:ssä ja Y:ssä Routeilta 15 ja 16, Lost Hotelista ja Friend Safarilta ja Pokémon Omega Rubyssa ja Alpha Sapphiressa sen voi saada Routelta 113.

Klefki-nimi tulee todennäköisesti seuraavista sanoista:

  • clef (ranskaksi avain)
  • cleptomaniac (siitä, että se varastaa avaimia)
  • key (avain)

Phantump[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 708 Tyyppi: kummitus/ ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Trevenant

Phantump (japaniksi ボクレー, Bokuree) on kuudennen sukupolven kummitus- ja ruohotyypin Pokémon[9], joka kehittyy Trevenantiksi, kun se vaihdetaan[10].

Trevenant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 709 Tyyppi: kummitus/ ruoho Edellinen muoto: Phantump Seuraava muoto: Ei ole

Trevenant (japaniksi オーロット, Oorotto) on kuudennen sukupolven kummitus- ja ruohotyypin Pokémon[11], joka kehittyy Phantumpista[12].

Pumpkaboo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 710 Tyyppi: kummitus/ ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gourgeist

Pumpkaboo on kummitus- ja ruohotyypin Pokémon.[13] Siitä on neljä eri kokoista varianttia: Pieni, keskikokoinen, suuri ja super.

Gourgeist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 711 Tyyppi: kummitus/ ruoho Edellinen muoto: Pumpkaboo Seuraava muoto: Ei ole

Gourgeist on kummitus- ja ruohotyypin Pokémon.[14]

Bergmite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 712 Tyyppi: jää Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Avalugg

Bergmite ( japaniksi カチコール, Kachikôru) on jäätyypin Pokémon[15], joka kehittyy Avaluggiksi tasolla 37.

Avalugg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 713 Tyyppi: jää Edellinen muoto: Bergmite Seuraava muoto: Ei ole

Avalugg ( japaniksi クレベース, Crebase) on jäätyypin Pokémon[16], joka kehittyy Bergmitesta.

Noibat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 714 Tyyppi: lento/ lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Noivern

Noibat on lento- ja lohikäärmetyypin Pokémon.[17]

Noivern[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 715 Tyyppi: lento/ lohikäärme Edellinen muoto: Noibat Seuraava muoto: Ei ole

Noivern on lento- ja lohikäärmetyypin Pokémon.[18]

Xerneas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 716 Tyyppi: keiju Ei kehity

Xerneas on yksi Kalos-alueen legendaarisista Pokémoneista ja keijutyypin Pokémon.[19] Se muistuttaa sekä puuta ja kaurista. Xerneas kykeneekin muuttumaan puuksi ja antamaan muille Pokémoneille elinvoimaa. Xerneasin pupillit ovat ristin muotoiset.

Yveltal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 717 Tyyppi: pimeys/ lento Ei kehity

Yveltal on pimeys- ja lentotyypin legendaarinen Pokémon Kalos-alueella.[20] Se on varsin pelätty Pokémon Kalos-alueella. Yveltal muistuttaa petolintua ja on lentäessään Y-kirjaimen muotoinen. Kerrotaan, että Yvetal imee Pokémoneista elinvoimaa muuttuakseen koteloksi, mistä se syntyy uudestaan.

Zygarde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 718 Tyyppi: lohikäärme/ maa Ei kehity

Zygarde on lohikäärme- ja maatyypin legendaarinen Pokémon.[21] Sillä on erilaisia muotoja; usein se on suuri käärmettä muistuttava Pokémon, joka on viralliselta nimeltään Zygarde 50% form. Muita ovat Zygarde Cell, Core, 10% form ja Complete form. Zygarde näyttää todellisen hahmonsa, kun ekosysteemi on vaarassa. Se pitää silmällä niitä, jotka vahingoittavat luonnon tasapainoa.[22].

Diancie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 719 Tyyppi: kivi/ keiju Ei kehity

Diancie on kivi- ja keijutyypin Pokémon.[23] Se pystyy mega-kehittymään.

Hoopa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 720 Tyyppi: meedio/ kummitus Ei kehity

Hoopa on meedio- ja kummitustyypin kuudennen sukupolven Pokémon.[24]

Volcanion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 721 Tyyppi: tuli/ vesi Ei kehity

Volcanion on tuli- ja vesityypin Pokémon. Sen olemassaoloa ei virallisesti tiedostettu ennen sen julkistusta joulukuussa 2015.[25] Volcanion elää vuorilla ja sen vesitykkien vedenpaine on niin suuri, että se murskaa kiviäkin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex
  2. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Hawlucha
  3. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Dedenne
  4. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Carbink
  5. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Goomy
  6. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Sliggoo
  7. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Goodra
  8. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Klefki
  9. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Phantump
  10. Phantump veekun.com. Viitattu 19.8.2016. (englanniksi)
  11. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Trevenant
  12. Trevenant veekun.com. Viitattu 19.8.2016. (englanniksi)
  13. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Pumpkaboo
  14. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Gourgeist
  15. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Bergmite
  16. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Avalugg
  17. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Noibat
  18. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Noivern
  19. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Xerneas
  20. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Yveltal
  21. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Zygarde
  22. http://www.serebii.net/sunmoon/forms.shtml
  23. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Diancie
  24. Pokémonin virallisten sivujen Pokédex: Hoopa
  25. IGN: New Pokemon Volcanion Officially Revealed (englanniksi)