Luettelo Pokémon-lajeista (101–120)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 898 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 ensimmäisen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Electrode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 101 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Voltorb Seuraava muoto: Ei ole

Electrode (jap. マルマイン, Marumine) on sähkötyypin Pokémon. Electrode on kehittynyt tasolla 30 Voltorbista. Sen nimi tulee englanninkielisestä sanasta electrode (tarkoittaa elektrodia).

Electrode on Voltorbin kehitysmuoto. Nämä molemmat Pokémonit antavat erittäin voimakkaita sähköiskuja ja näyttävät aivan Poképalloilta. Electrode saa voimia sähköstä, ja niitä tavataan ulkoilemasta salamoinnin aikaan. Electrodella on yleensä erittäin suuri virne naamallaan. Se on tunnettu ja pelätty Pokémon, sillä se saattaa räjähtää milloin vain. Electrode voi jopa räjähtää omasta tahdostaan ketään varoittamatta. Se räjähtää myös, jos se saa itseensä liian paljon sähköä. Toisin kuin Voltorbilla, Electrodella on valkoinen yläosa ja punainen alaosa.

Exeggcute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 102 Tyyppi: ruoho/ meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Exeggutor

Exeggcute (jap. タマタマ) on ensimmäisen sukupolven ruoho- ja meediotyypin Pokémon. Se kehittyy Exeggutoriksi Lehtikiven (Leaf Stone) avulla.

Exeggcute esiintyy aina kuuden vaaleanpunaisen munan ryhminä, jotka se pitää koossa psyykkisten voimiensa avulla. Vaikka yksi yksilö eroaisikin, se palaa nopeasti toisten seuraan. Exeggcute on hyvä taistelu-, maa-, ruoho-, vesi-, sähkö- ja meediotyypin Pokémoneja vastaan. Sen sijaan lento-, myrkky-, ötökkä-, kummitus-, tuli-, jää- ja pimeystyypin vastukset ovat hankalia.

Exeggutor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 103 Tyyppi: ruoho/ meedio Edellinen muoto: Exeggcute Seuraava muoto: Ei ole

Exeggutor on ruoho- ja meediotyypin Pokémon. Exeggutor on kuin iso kookospuu, jolla on kolme itsenäisesti ajattelevaa päätä. Sen pienempi muoto on Exeggcute, joka kehittyy Exeggutoriksi Lehtikiven (Leaf Stone) avulla. Exeggutor on kömpelö jalkojensa kanssa. Sanotaan, että jos yksi sen päistä tipahtaa, siitä tulee Exeggcute.

Cubone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 104 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Marowak

Cubone on Pokémon-hahmo ja lajiltaan yksinäinen Pokémon. Cubone kehittyy tasolla 28 Marowakiksi. Cubonen tuntee siitä, että sillä on aina päässään pääkallo ja kädessään iso luu, jota se käyttää aseena.

Animessa Cubone nähtiin ensi kerran jaksossa Ei oppi ojaan kaada Gisellen omistuksessa. Se otteli Ashin Pikachua vastaan, mutta hävisi saatuaan iskun omasta luumailastaan.

Marowak[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 105 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Cubone Seuraava muoto: Ei ole

Marowak on Pokémon-hahmo ja lajiltaan luunvartijapokémon. Marowakilla on pienempi muoto Cubone joka kehittyy Marowakiksi tasolla 28.

Hitmonlee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 106 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Tyrogue Seuraava muoto: Ei ole

Hitmonlee on taistelutyypin Pokémon-hahmo. Hitmonleellä on pienempi muoto, jonka nimi on Tyrogue. Tyrogue kehittyy Hitmonleeksi saavutettuaan tason 20, jos sen puolustus on hyökkäystä korkeampi.

Hitmonchan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 107 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Tyrogue Seuraava muoto: Ei ole

Hitmonchan on taistelutyypin Pokémon-hahmo. Hitmonchanilla on myös pienempi muoto, jonka nimi on Tyrogue. Tyrogue kehittyy Hitmonchaniksi, kun on saavuttanut tason 20 ja jos sen hyökkäys on puolustusta korkeampi.

Lickitung[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 108 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Lickilicky

Lickitung (japaniksi Beroringer) on normaalityypin Pokémon. Lickitungin voi kehittää Lickilickyksi Diamond & Pearl -peleissä jos se osaa Rollout-hyökkäyksen ja saa tason. Lickitung on kameleonttia muistuttava Pokémon. Se on vaaleanpunainen ja sen vatsassa on kerman värisiä kuvioita. Lickitungin kieli on kaksi kertaa sen ruumiin pituinen.

Animessa Lickitung nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa Prinsessat nokakkain (Princess vs. Princess). Rakettiryhmä löysi Lickitungin syömästä pomolle ostettuja lahjoja. Jessie suuttui ja kutsui Arbokin taistelemaan sitä vastaan. Lickitung kuitenkin lamaannutti Arbokin nuolaisemalla sitä. Jessie suuttui entisestään ja heitti sitä Poképallolla napaten sen. Kolmannella kaudella jaksossa Tricks Of The Trade (ei esitetty Suomessa) Jessie vaihtoi Lickitungin vahingossa Benny-nimisen kouluttajan Wobbuffetiin. Lickitungin ja Bennyn välille syntyi hieno ystävyys ja se nauratti Bennyä nuolemalla hänen kasvojaan.

Koffing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 109 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Weezing

Koffing on myrkkytyyppinen Pokémon, joka osaa sylkeä savua. Se liikkuu maanpinnan yläpuolella leijuen ja osaa räjähtää yllättäen. Koffing kehittyy Weezingiksi tasolla 35. Rakettiryhmän James omisti Koffingin, jonka savua hän käytti Rakettiryhmän pakenemisten ja hämäysten yhteydessä. Koffing kehittyi myöhemmin Weezingiksi.

Weezing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 110 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Koffing Seuraava muoto: Ei ole

Weezing on myrkkytyypin Pokémon. Se kykenee sylkemään myrkyllisiä savuja ja kaasuja, sekä liejua ja myrkkyä. Weezing liikkuu ilmassa leijuen ja se räjähtää helposti. Weezing kehittyy Koffingista tasolla 35. Rakettiryhmän Jamesilla oli Weezing. Pitkän yhdessäolon jälkeen hän kuitenkin vapautti sen Jessien Arbokin kanssa suojelemaan salametsästäjä Ricolta vapautettuja Koffingeja ja Ekanseja.

Weezingillä on Galarialainen muoto, missä se saa myrkkytyypin pariksi keijutyypin. Galarian Weezingin päässä on silinteriltä ja tehtaanpiipulta näyttävä putki, josta se syöksee höyryä.

Rhyhorn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 111 Tyyppi: maa/ kivi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Rhydon

Rhyhorn (jap. Sihorn) on maa- ja kivityypin Pokémon. Nimi Rhyhorn tulee englannin sanoista rhino, joka tarkoittaa sarvikuonoa ja horn, joka tarkoittaa sarvea. Rhyhorn kehittyy Rhydoniksi tasolla 42. Rhyhorn muistuttaa sarvikuonoa, mutta sillä on erittäin kova ja karkea iho. Rhyhornin luut ovat 1000 kertaa ihmisen luita kovempia. Se pystyy helposti lennättämään asuntovaunun kokoisia esineitä. Kaloksessa Rhyhorneja käytetään kilpa-ratsastuksessa.

Rhydon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 112 Tyyppi: maa/ kivi Edellinen muoto: Rhydon Seuraava muoto: Rhyperior

Rhydon (jap. Sidon) on maa- ja kivityypin pokémon. Diamond & Pearl-peleissä Rhydonin voi kehittää Rhyperioriksi vaihtamalla sen Protectorin kanssa.

Rhydon on suuri, harmaa dinosauruksen näköinen Pokémon. Sillä on suuri häntä, jossa on mustia raitoja. Rhydonilla on kerman värinen vatsa ja piikikäs selkä. Rhydonilla on päässään kaksi sarvea, joista toinen on metallinen pora. Rhydonilla on panssaria muistuttava nahka, jonka ansiosta se pystyy elämään 3600-asteisessa laavassa.

Chansey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 113 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Happiny Seuraava muoto: Blissey

Chansey (lausutaan chaansi) on vaaleanpunainen pyöreähkö Pokémon. Se kantaa aina mahallaan olevassa pussissa munaa. Chanseyn sanotaan tuovan onnea niille, jotka pyydystävät sen. Chansey on normaali-tyyppiä, se ei ole ylivoimainen mitään tyyppiä vastaan, mutta taistelu- ja kummituspokémonit ovat sille haastavia vastustajia. Sukupuoleltaan Chanseyt ovat pelkästään naaraita.

Chansey on lojaali toisia pokémoneja kohtaan. Siksi niitä näkee usein myös Pokémon Centerissä työntekijöinä. Chansey kehittyy Happinystä kehittämällä sen tasolla ylöspäin Round Stonen kanssa ja se kehittyy Blisseyksi kesytyksen avulla.

Tangela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 114 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Tangrowth

Tangela on ruohotyypin Pokémon. Se on helppo tunnistaa sinisistä lonkeroista ympärillään. Kukaan ei ole ikinä nähnyt Tangelan kasvoja, koska ne ovat kyseisten lonkeroiden peitossa. Tangelan seuraava muoto on Tangrowth, joksi se kehittyy opittuaan AncientPower-iskun.

Kangaskhan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 115 Tyyppi: normaali Ei kehity

Kangaskhan on normaalityypin Pokémon. Kangaskhan ei kehity miksikään Pokémoniksi eikä sillä ole myöskään aiempia kehitysmuotoja. Kangaskhanit kantavat sylissään olevassa pussissa aina vauvaa.

Horsea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 116 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Seadra

Horsea on vesityyppinen Pokémon, joka muistuttaa ulkomuodoltaan paljon sinistä merihevosta. Horsea on sininen Pokémon, jolla on kirkkaanpunaiset silmät ja vaalea vatsa. Sillä on pitkä torvea muistuttava nenä, josta se pystyy ruiskuttamaan mustetta.

Seadra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 117 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Seadra Seuraava muoto: Kingdra

Seadra on vesityyppinen Pokémon. Se muistuttaa sinistä merihevosta. Seadran alempi muoto on Horsea, josta se kehittyy tasolla 32. Seadran seuraava muoto on Kingdra, joksi se kehittyy kun sen vaihtaa Dragon Scale -esineen kanssa.

Goldeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 118 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Seaking

Goldeen on vesityypin Pokémon-hahmo. Ulkomuodoltaan se muistuttaa kultakalaa. Siitä käytetään joskus lempinimeä "vesikuningatar". Sen seuraava muoto on Seaking, joksi se kehittyy tasolla 33.

Seaking[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 119 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Goldeen Seuraava muoto: Ei ole

Seaking on Pokémon-hahmo, joka on Goldeenin seuraava muoto. Edellisen muotonsa tapaan se muistuttaa kultakalaa. Sen nimi tulee englannin kielen sanoista sea (meri) ja king (kuningas).

Staryu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 120 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Starmie

Staryu (japaniksi Hitodeman) on vesityypin Pokémon. Nimi Staryu tulee englannin sanoista star (tähti) ja you (sinä). Staryun voi kehittää vesikivellä (Water Stone) Starmieksi. Staryu näyttää meritähdeltä. Sen ruumiin keskellä on punainen koru. Jos Staryu menettää taistelussa raajoja, se voi regeneroida ne kuten oikeakin meritähti.

Animessa Staryu nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa Clefairy ja kuukivi (Clefairy and the Moon Stone) kun Misty käytti sitä Rakettiryhmän Meowthia vastaan. Staryu oli Mistyn yleisimpiä pokémoneja taisteluissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)