Luettelo Pokémon-lajeista (1–20)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poképalloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 ensimmäistä Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Bulbasaur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #001 Tyyppi: Grass/ Poison Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Ivysaur

Bulbasaur (jap: フシギダネ Fushigidane) (Siemen Pokémon) on ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Se kehittyy ensin Ivysauriksi tasolla 16 ja sen jälkeen Venusauriksi tasolla 32. Sen nimi on yhdistelmä sanoista bulb (kasvin sipuli) ja saur (muinaisen kreikan kielellä lisko).

Kuten Charmander ja Squirtle, se on yksi kolmesta Kanto-alueen aloituspokémonista peleissä Pokémon Red, Green, Blue, FireRed ja Leaf Green.


- Biologia

Bulbasaur on pieni, nelijalkainen Pokémon, jolla on sinertävän vihreä iho ja tummanvihreitä laikkuja. Sillä on punaiset silmät valkoisilla pupilleilla ja kovakalvolla, sekä teräväkärkisiä korvia muistuttavat ulokkeet sen pään yläpuolella. Sen kuono on lyhyt ja tylppä, ja sillä on leveä suu. Yläleuassaan sillä on pari pientä, teräväkärkistä hammasta, jotka ovat nähtävissä silloin kun sen suu on auki. Jokainen sen paksuista jaloista päättyy kolmeen terävään kynteen. Selässään sillä on vihreä, kasvin sipuli, joka on kasvanut sen syntymästä lähtien sinne istutetusta siemenestä. Sipuli antaa sille yhteyttämisen kautta energiaa samalla tavalla kuin sen sisällä olevat, ravitsevat siemenetkin.

Bulbasaur on tunnettu harvinaisuudestaan ja hyvästä luonteestaan. Niiden tiedetään olevan erittäin lojaaleja jopa pitkäaikaisen hylkäämisenkin jälkeen. Sen lisäksi että Bulbasaur on tullut tunnetuksi erinomaisena hoitajana, se omaa myös Pikachun lyhytelokuvassa: "Pikachun loma" (eng. Pikachu's Vacation) tutuksi tulleen, erityisen tekniikan nimeltä ”Bulba-by”. Suorittaakseen tämän tekniikan, Bulbasaur käyttää sen liaanin tapaisia osia nuoren Pokémonin nostamiseen ja rupeaa keinuttamaan tätä rauhallisesti ilmassa.

Johtuen Bulbasaurin asemasta aloituspokémonina, sitä on vaikea löytää villinä, ja näin ollen se yleensä löytyykin juuri jonkun kouluttajan omistuksesta. Bulbasaur on myös sitkeytensä vuoksi vaikea pyydystää. Viitaten jaksoon 051: "Bulbasaurien mysteeripuutarha" (eng. Bulbasaur's Mysterious Garden), Bulbasaurin sipuli rupeaa välkkymään sinisenä silloin kun sen kehittyminen on lähellä. Jos se ei halua kehittyä, se taistelee kaikilla voimillansa muodonmuutostaan vastaan. Monet Bulbasaurit kokoontuvat vuosittain Kantossa sijaitsevaan, salaiseen puutarhaan tullakseen Ivysaureiksi seremoniassa, jota johtaa Venusaur. [1]



- Esiintyminen animessa

- [ Ashin Bulbasaur ]

Ashin Bulbasaur nähtiin ensi kerran jaksossa 010: "Bulbasaur ja Pokémonien suojapaikka" (eng. Bulbasaur and the Hidden Village). Se oli yksi suojapaikan Pokémoneista. Vaikka se oli aluksi hieman epäileväinen Ashia kohtaan, lämpeni se lopulta jakson aikana tälle niin paljon, että päätti haastaa Ashin otteluun. Käyttäen Pikachua ottelussa, Ash voitti, ja nappasi Bulbasaurin itselleen. Toisin kuin Charmander ja Squirtle, jotka tulivat kaksi jaksoa myöhemmin napatuiksi, Bulbasaur pysyi Ashin tiimissä aina jaksoon 225: "Bulbasaur... the Ambassador!" (ei ole dubattu suomeksi) asti, jolloin Ash lähetti sen Professori Oakin laboratorioon toimimaan rauhanneuvottelijana riitaisten Pokémon ryhmien välillä.

----

- [ Mayn Bulbasaur ]

Paljon myöhemmin, kun Ash matkasi Hoennin alueella, hänen matkakumppaninsa May nappasi Bulbasaurinsa sen jälkeen, kun se oli erkaantunut laumastaan jaksossa AG073: "Ruohohysteria!" (eng. Grass Hysteria!). Se pysyi tämän mukana koko lopun Hoennin matkan ajan, auttaen häntä voittamaan Purikan ruusukekilpailun ja sijoittumaan Top 8 kansainvälisessä Grand Festivalissa eli suurfestivaalissa. Kun May matkusti Kantoon jatkaakseen seikkailuaan Ashin kanssa jaksossa AG133: "Oikea aika ja oikea tapa" (eng. The Right Place and the Right Mime), päätti hän jättää Bulbasaurinsa matkan ajaksi Professori Oakin laboratorioon oppimaan siellä elelevältä Ashin Bulbasaurilta uusia taitoja. May nouti sen kuitenkin myöhemmin takaisin matkustaessaan Johton alueella, jossa se kehittyi aina Venusauriksi asti.

----

- [ Shaunan Bulbasaur ]

Shaunan aloituspokémon on Bulbasaur, jonka hän vastaanotti Professori Oakin sijaan Professori Sycamorelta. Se nähtiin ensi kerran jaksossa XY039: "Valaistumisen kesä!" (eng. Summer of Discovery!). Myöhemmin jaksossa XY090: "Tag-otteluinnostus!" (eng. Tag Team Battle Inspiration!) paljastui, että se oli jaksojen välissä kehittynyt Ivysauriksi.

----

- [ Muut Bulbasaurit ]

- Bulbasaur, joka oli aiemmin kuulunut Trovitopoliksen pormestarille, nähtiin jaksossa 102: "The Mystery Menace" (ei ole dubattu suomeksi). Pormestarin ollessa vielä lapsi, tämä hylkäsi kyseisen Bulbasaurin ja lähetti sen viemäreihin, siitä syystä, ettei se halunnut kehittyä Ivysauriksi. Apunaan Misty ja Tracey, Ash löysi hylätyn Bulbasaurin etsiessään omaansa, joka oli kadonnut. Päihitettyään ylimielisen pormestarin ja tämän henkilökohtaisen S.W.A.T.-tiiminsä, Ash ja kumppanit jättivät Bulbasaurin, joka oli kasvanut viemäreissä elelyn aikana melko suureksi, Hoitaja Joyn huomaan.

- Jaksossa SS014 "Journey to the Starting Line!" (ei ole dubattu suomeksi) pormestarin pojalla, Gilbertillä, oli tarkoitus aloittaa matkansa Pokémon-kouluttajana yhdessä yhdestä kolmesta Kanto-aloituspokémonista, mutta ne pelästyivät Ashin vauhkoontunutta Taurosta ja säntäsivät Tauroksen rikkomasta laboratorion seinästä ulos. Professori Oak, Tracey, Delia ja Gilbert eivät voineet muutakaan kuin lähteä etsimään karkulaisia. Kuten arvata voi, Bulbasaur oli kolmesta aloituspokémonista viimeisin, joka löytyi. Se oli juuttunut puuhun, jota ympäröi lauma Primeapeja. Pelastettuaan kyseisen Bulbasaurin Ashin oman Bulbasaurin avulla, Gilbert päätti aloittaa matkansa sen kanssa.

- Yksi villi yksilö oli nähtävissä myös Pikachun lyhytelokuvassa nimeltä "Meloetta's Moonlight Serenade" (ei ole dubattu suomeksi).



- Alkuperä

Bulbasaur perustuu todennäköisesti nisäkkäiden kaltaisiin matelijoihin, Dikynodontteihin, jotka elivät permikauden keskivaiheilla. Näkyvien "korvien" ja ei-aidon muodonmuutosvaiheen vuoksi, Bulbasaurilla näyttäisi olevan enemmän yhteistä nisäkkäiden kuin sammakkoeläinten, kuten sammakoiden ja konnien, kanssa, jotka muuttuvat yhdestä määritellystä olennosta toiseen tullessaan sukukypsiksi. Tämä edellä mainittu muuttuminen on vastakohta sille miten Bulbasaur kehittyy: kasvaa samankaltaiseksi, mutta vain isommaksi, aikuiseksi versioksi. Toisaalta, Bulbasaurin suuri, pyöreähkö kuono, leveä suu, laaja-alaiset silmät, laikkumainen iho sekä nelijalkainen liikkumistyyli ovat hämärästi samankaltaisia joidenkin tiettyjen samakkoeläinten, kuten rupikonnien, kanssa. Koska Bulbasaurin "korvissa" ei itse asiassa ole syvennyksiä, ne saattavat oikeastaan olla samankaltaisia kuin monien, eri lajeihin kuuluvien sammakoiden ja rupikonnien silmien takana olevat rauhaset.

Sen selässä oleva sipuli muistuttaa liljan sipulia tai syötävää sipulia. [2]



Ivysaur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #002 Tyyppi: Grass / Poison Edellinen muoto: Bulbasaur Seuraava muoto: Venusaur

Ivysaur (jap: フシギソウ Fushigisou) (Siemen Pokémon) on ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Se kehittyy ensin Bulbasaurista tasolla 16 ja myöhemmin Venusauriksi tasolla 32. Sen nimi on yhdistelmä sanoista ivy (muratti) ja saur (muinaisen kreikan kielellä lisko).


- Biologia

Ivysaur on dinosauruksen kaltainen, nelijalkainen Pokémon. Sillä on sinertävän vihreä iho, jossa tummia täpliä. Pään päällä sillä on mustilla sisäpinnoilla varustetut teräväkärkiset korvat. Sen silmät ovat kapeat ja punaiset. Sillä on myös lyhyt, pyöristetty kuono, jossa on leveä suu, ja jonka yläleuasta työntyy kaksi terävää hammasta. Jokaisessa sen jalassa on kolme kynttä. Selässä kasvava sipuli on kukkinut pinkiksi nupuksi, jota tukee palmun lehtien kaltaisten lehtien ympäröimä lyhyt, ruskea runko. Kasvin paino estää Ivysaurta nousemasta takajaloille ja pakottaa jalat kasvamaan tukeviksi ja vahvoiksi. Kukan ollessa valmis kukintaan, se alkaa päästämään itsestään vahvaa, mutta makeantuoksuista aromia, ja rupeaa turpoamaan. Ivysaur alkaa myös viettämään enemmän aikaa auringossa valmistautuakseen tulevaan kehittymiseensä. Altistuminen auringonvalolle lisää sekä Ivysaurin että sen kasvin vahvuutta.[3]



- Esiintyminen animessa

- [ Mayn Ivysaur ]

Mayn Bulbasaur kehittyi Ivysauriksi jossain kohtaa jakson AG133: "Oikea aika ja oikea tapa" (eng. The Right Place and the Right Mime) jälkeen. Se kehittyi siitä vielä Venusauriksi ennen jaksoa DP078: "Kaverusten kahnaus!" (eng. Pruning a Passel of Pals!).

----

- [ Shaunan Ivysaur ]

Jaksossa XY090: "Tag-otteluinnostus!" (eng. Tag Team Battle Inspiration!) paljastui, että Shaunan Bulbasaur oli kehittynyt jaksojen välissä Ivysauriksi.

----

- [ Muut Ivysaurit ]

- Jaksossa 051: "Bulbasaurien mysteeripuutarha" (eng. Bulbasaur's Mysterious Garden), lukuisat Bulbasaurit nähtiin kehittyvän Ivysaureiksi. Tämän seremonian aikana Ashin Bulbasaur kieltäytyi kehittymistä, sillä se oli tämän mielestä liian aikaista.

- Kouluttaja, nimeltä Assunta, käytti Ivysauria Indigo Plateau Conferencessa ottelussa Ritchietä vastaan jaksossa 080: "Friends to the End" (ei ole dubattu suomeksi). Ottelu päättyi lopulta Assuntan voittoon.

- Ivysaur nähtiin Gary Oakin kanssa työskentelevän Doran pikkusiskon, Crystalin, omistuksessa jaksossa SS015: "Putting the Air Back in Aerodactyl!" (ei ole dubattu suomeksi).

- Ivysaur nähtiin tämän lisäksi myös jaksossa AG092: "Tuomionpäivä!" (eng. Judgment Day!), jossa se kuului eräälle Kanto-alueelta kotoisin olevalle, teini-ikäiselle Jimmylle.


- Alkuperä

Ivysaur perustuu todennäköisesti nisäkkäiden kaltaisiin matelijoihin, Dikynodontteihin, jotka elivät permikauden keskivaiheilla. Näkyvien korvien ja ei-aidon muodonmuutosvaiheen vuoksi, Ivysaurilla näyttäisi olevan enemmän yhteistä nisäkkäiden kuin sammakkoeläinten, kuten sammakoiden ja konnien, kanssa, jotka muuttuvat täysin yhdestä määritellystä olennosta toiseen tullessaan sukukypsiksi. Tämä edellä mainittu muuttuminen on vastakohta sille miten Ivysaur kehittyy: kasvaa samankaltaiseksi, mutta vain isommaksi, aikuiseksi versioksi. Toisaalta, Ivysaurin suuri, pyöreähkö kuono, leveä suu, laaja-alaiset silmät, laikkumainen iho sekä nelijalkainen liikkumistyyli ovat hämärästi samankaltaisia joidenkin tiettyjen samakkoeläinten, kuten rupikonnien, kanssa. Toisin kuin Bulbasaurilla, Ivysaurin "korvissa" on syvennykset, jotka osoittavat niiden olevan pikemminkin korvat kuin, eri lajien sammakoilla ja rupikonnilla nähtävät, rauhaset.

Selässä oleva sipuli muistuttaa Rafflesia suvun loiskasvien nuppua.[4]



Venusaur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #003 Tyyppi: Grass / Poison Edellinen muoto: Ivysaur Seuraava muoto: Ei ole

Venusaur (jap: フシギバナ Fushigibana) (Siemen Pokémon) on ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Se kehittyy Ivysaurista tasolla 32. Sillä on myös kyky mega-kehittyä kuudennesta sukupolvesta lähtien Mega Venusauriksi. Sen nimi on yhdistelmä joko sanoista venus (viitaten Venus flytrapiin, eli kärpäsloukkuun) tai venom (myrkky), sekä saur (muinaisen kreikan kielellä lisko).

Venusaur on sekä Pokémon Greenin että Pokémon Leaf Greenin maskotti, sillä se esiintyy molempien pelien kannessa.


- Biologia

Venusaur on kyykkyasennossa oleva, nelijalkainen Pokémon, jolla muhkurainen, sinivihreä iho. Sillä on pienet, pyöreät punasilmäiset silmät, sekä lyhyt, tylppä kuono ja leveä suu, jossa on kaksi terävää hammasta yläleuassa ja neljä alaleuassa. Pään päällä sillä on kaksi pientä, teräväkärkistä korvaa varustettuna punertavanruskeilla sisäpinnoilla. Sen selässä oleva nuppu on auennut suureksi pinkinväriseksi, valkotäpläiseksi kukaksi. Kukkaa tukee vihreiden lehtien keskellä oleva paksu, ruskea runko. Naaraspuolisella Venusaurilla on kukan keskellä siemen.

Mega Venusauriksi muuttuessaan, sen selässä oleva kukka kasvaa suuremmaksi, sekä sen otsaan ja takaosaan ilmestyy kaksi pienempää, vaaleanpunaista kukkaa. Suurimman kukan ympärille kasvaa, kahden puunrungon ja liaanin varassa olevia, lisälehtiä. Kukan painon myötä, sen jalat kasvavat myös aikaisempaa tukevimmiksi. Tämän lisäksi Mega Venusaurille ilmestyy otsalle, aivan sen uuden kukan alapuolelle, tummia merkkejä.

Venusaur käyttää kukkaansa muuntaakseen auringosta lähtevät säteet energiaksi, mikä vaikuttaa myös sen kukan väritykseen; tekemällä siitä kirkkaamman värisen. Kukka vapauttaa itsestään rauhoittavaa tuoksua, joka houkuttelee muita Pokémoneja paikalle. Tuoksusta tulee sateisen päivän jälkeen voimakkaampi.

Animessa, jaksossa 051: "Bulbasaurien mysteeripuutarha" (eng. Bulbasaur's Mysterious Garden), Venusaur osoitti pystyvänsä manipuloimaan luontoa sekä johtamaan Bulbasaurien ja Ivysaurien kehitysseremoniaa[5]



- Esiintyminen animessa

- [ Spenserin Venusaur ]

Battle Palacen eli Ottelupalatsin johtajan, Spenserin, Venusaur nähtiin ensi kerran jaksossa AG163: "Vapaa kuin taivaan lintu" (eng. Cutting the Ties that Bind!), jossa Spenser käytti Venusaurin Sweet Scent -nimistä iskua ajaakseen raivostuneet Beedrillit matkoihinsa. Venusaur oli myös yksi niistä kolmesta Pokémonista, joita Spenser päätti käyttää ottelussa Ashia vastaan jaksossa AG164: "Yhtä luonnon kanssa" (eng. Ka Boom with a View!). Vaikka sen, edellä mainitun jakson ottelussa, onnistuikin päihittää Ashin Heracross, hävisi se kuitenkin lopulta tämän Swellowille. Spenserin Venusaur teki seuraavan kerran paluun jakson AG165: "Päivä kuninkaallisena" (eng. King and Queen for a Day!) alkupuolella nähdyssä takaumassa.

----

- [ Mayn Venusaur ]

Jaksossa DP078: "Kaverusten kahnaus!" (eng. Pruning a Passel of Pals!), paljastui, että Mayn Bulbasaur oli kehittynyt, Mayn sarjasta poissaolon aikana, Venusauriksi. Kyseisessä jaksossa May ja tämän Venusaur nähtiin lyhyesti ottelemassa toisen koordinaattorin Marillia vastaan Wallace Cupin taistelulavalla.

----

- [ Muut Venusaurit ]

- Villi Venusaur, joka johti Bulbasaurien kehitysseremoniaa, ilmestyi jaksossa 051: "Bulbasaurien mysteeripuutarha" (eng. Bulbasaur's Mysterious Garden).

- Bruteroot-niminen Venusaur nähtiin Corey-nimisen kouluttajan omistamana elokuvassa "Meowtwon vastaisku" (eng. Mewtwo Strikes Back). Kuten Coreyn muutkin Pokémonit, myös se päätyi Mewtwon kloonattavaksi. Sen klooni nähtiin uudemman kerran elokuvassa "Meowtwon paluu" (eng. Mewtwo Returns).

- Orange Leaguen kapteeneihin kuuluva Drake, käytti Venusauria ottelussa Ashia ja tämän Taurosta vastaan jaksossa 112: "Enter the Dragonite" (ei ole dubattu suomeksi).

- Jaksossa 185: "The Light Fantastic" (ei ole dubattu suomeksi) nähdyllä taiteilijalla, herra Gan Goghilla, oli myös Venusaur, jota tämä käytti ottelussa Rakettiryhmää vastaan.

- Rakettiryhmän työnskennellessä Johtossa sijaitsevassa Battle Parkissa (anime-ekslusiivinen paikka, joka on samankaltainen kuin Battle Frontier) jaksossa 248: "One Trick Phony!", (ei ole dubattu suomeksi), James käytti vuokrattavaa Venusauria ottelussa Ashin Cyndaquilia vastaan, tarkoituksenaan kaapata Ashin Pikachu.

- Jaksossa AG073: "Ruohohysteria!" (eng. Grass Hysteria!), May eksyi Forbidden Forestiin eli Kiellettyyn Metsään, jota hallitsi Venusaur.

- Eräs Jeremy-niminen bisnesmies käytti Frenzy Plant-iskun osaavaa Venusauriaan Silver Townin ruusukekilpailun toisella kierroksella jaksossa AG151: "Viikonloppusoturi" (eng. Weekend Warrior), jossa se oli vähällä voittaa Mayn Combusken, mutta hävisi lopulta sille, tämän saatua lisäpuhtia itselleen, niukasti.

- Pokémon-spesiaalijaksossa SS035: "Mega Evolution Special IV" (ei ole dubattu suomeksi) nähtävällä kouluttajalla oli Venusaur, joka pystyi mega-kehittymään. Se oli ensimmäinen Pokémon, jota vastaan Alain ja tämän Charizard ottelivat, mutta joka hyvän vastuksen annosta huolimatta lopulta hävisi näille.

- Venusaur ilmestyi myös erään ninja-kouluttajan, Nihein, omistuksessa mielikuvana jaksossa XY017: "Ripaus ninja-viisautta!" (eng. A Rush of Ninja Wisdom!). Samainen Venusaur teki ensimmäisen fyysisen näyttäytymisen vasta jaksossa XY099: "Ninja-sankarin taru!" (eng. The Legend of the Ninja Hero!), jossa Nihei käytti sitä ottelussa tämän veljeä, Sanpeita, ja tämän Greninjaa vastaan, voittaen nämä leikiten. Jaksossa XY100: "Juhla täynnä päätöksiä!" (eng. A Festival of Decisions!), Venusaur nähtiin uudelleen ottelemassa ninja-armeijan Pokémoneja vastaan, minkä aikana se sai hoideltua toisen ninjan Gengarin.



- Alkuperä

Venusaur näyttäisi perustuvan pääasiallisesti jonkinlaiseen matelijaan, erityisesti tuataraan tai mihin tahansa nisäkkäiden kaltaisiin matelijoihin, kuten permi- ja triaskaudella eläneisiin Dikynodontteihin - mahdollisesti juuri Kannemeyeriaan.

Lukuun ottamatta hännättömyyttä, Venusaurilla ei ole juurikaan yhteistä sammakkoeläinten, kuten sammakoiden ja konnien (jotka muuttuvat täysin yhdestä määritellystä olennosta toiseen tullessaan sukukypsiksi, mikä taas on vastakohta sille miten Venusaurin kehitysmuodot kehittyvät: kasvavat samankaltaisiksi, mutta vain isommiksi, aikuisiksi versioiksi), kanssa. Sen sijaan se muistuttaa enemmän matelijoita, kuten liskoja ja tuataroja. Toisaalta, Venusaurin suuri, pyöreähkö kuono, leveä suu, laaja-alaiset silmät, muhkurainen iho sekä nelijalkainen liikkumistyyli ovat hämärästi samankaltaisia joidenkin tiettyjen samakkoeläinten, kuten rupikonnien, kanssa. Toisin kuin Bulbasaurilla, Venusaurin "korvissa" on syvennykset, jotka osoittavat niiden olevan pikemminkin korvat kuin, eri lajien sammakoilla ja rupikonnilla nähtävät, rauhaset.

Sen selässä oleva kukka muistuttaa Rafflesia-sukuun kuuluvan Rafflesia arnoldii -kasvilajin kukkaa.[6]



Charmander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #004 Tyyppi: Fire Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Charmeleon

Charmander (jap: ヒトカゲ Hitokage) (Lisko Pokémon) on tulityypin Pokémon. Se kehittyy ensin Charmeleoksi tasolla 16 ja myöhemmin Charizardiksi tasolla 36. Sen nimi on yhdistelmä sanoista char (polttaa) ja salamander (salamanteri).

Kuten Bulbasaur ja Squirtle, se on yksi kolmesta Kanto-alueen aloituspokémonista peleissä Pokémon Red, Green, Blue, FireRed ja Leaf Green.


- Biologia

Charmander on kahdella jalalla kulkeva, matelijamainen Pokémon, jonka ruumis on pääosin oranssinvärinen. Sen vatsa, hännänalus ja jalanpohjat ovat kermanvärisiä. Sillä on kaksi pientä, näkyvää hammasta yläleuassa ja kaksi pienempää hammasta sen alaleuassa. Charmanderilla on sinisen väriset silmät. Sen lyhyen puoleisten käsien sormissa on neljä kynttä, jalkojen varpaissa puolestaan kolme. Tuli, joka palaa tämän hoikkahäntäisen Pokémon hännänkärjessä, on palanut siinä sen syntymästä saakka. Liekkiä voidaan käyttää osoittamaan Charmanderin terveydentila ja mieliala: liekki palaa kirkkaasti kun Pokémon on vahva, heikosti kun se on uupunut, lepattaen kun se on iloinen ja kiivaasti kun se on raivoissaan. Sanotaan, että Charmander kuolee, jos sen liekki sammuu. Jos kuitenkin Pokémon on terve, liekki jatkaa palamista vaikka se kastuisikin jonkin verran; liekin sanotaan tällöin höyryävän sateessa.


Kuten Pokémon Snapissa on mahdollista huomata, Charmander osoittaa laumakäyttäytymistä kutsumalla muita lajitovereitaan ruokaa löytäessään.[7]



- Esiintyminen animessa

- [ Ashin Charmander ]

Jaksossa 011: "Charmander, petetty Pokémon" (eng. Charmander - The Stray Pokémon), Ash, Misty ja Brock törmäsivät Charmanderiin, jonka tämän kouluttaja, Damian, joka välitti vain ja ainoastaan vahvoista Pokémoneista, oli hylännyt. Aluksi Charmander kieltäytyi jättämästä paikkaansa jossa se oli, haluten jäädä odottamaan Damian paluuta takaisin. Kuitenkin, kun sademyrsky yllätti, Charmanderista alkoi tulla sateen myötä niin kipeä, että Ashin oli pakko lähteä viemään sitä Pokémon-Keskukseen. Myöhemmin samaisessa jaksossa Charmander huomasi lopulta Damian todellisen luonteen, ja päätti liittyä Ashin tiimiin. Se kehittyi sittemmin ensin Charmeleoniksi, ja myöhemmin vielä Charizardiksi.

----

- [ Ritchien Charmander "Zippo" ]

Ritchien omistama Zippo-niminen Charmander nähtiin ensi kerran jaksossa 078: "Ystävä hädässä" (eng. A Friend In Deed). Myöhemmin paljastettiin, että se oli kehittynyt Charmeleoniksi jakson 221: "A Parent Trapped!" (ei ole dubattu suomeksi) aikana.

----

- [ Team Go-Getters ]

Charmander tähditti myös Pokémon Mystery Dungeon -sarjaan perustuvaa erikoisjaksoa SS019: "Noutajaryhmä uunista ulos" (eng. Pokémon Mystery Dungeon: Team Go-Getters Out of the Gate!), jossa se toimi Team Go-Gettersin ryhmän johtaja.

----

- [ Alainin Charmander ]

Alainin Charizardin silloinen kehittymätön muoto, Charmander, ilmestyi takauman muodossa erikoisjaksossa SS029: "Mega Evolution Special I" (ei ole dubattu suomeksi).

----

- [ Trevorin Charmander ]

Trevorille kuulunut Charmander nähtiin puolestaan jaksossa XY039: "Valaistumisen kesä!" (eng. Summer of Discovery!). Myöhemmin vielä paljastui, että se oli kehittynyt ensin jakson XY086: "Legendaarinen kuvauskohde" (eng. A Legendary Photo Op!) aikana Charmeleoniksi, ja vielä sen jälkeen Charizardiksi jaksossa XY125: "Omassa luokassaan!" (eng. A League of His Own!).



- Alkuperä

Charmander näyttäisi olevan alkuperältään pääasiallisesti matelija, ja se on saattanut ainakin osittain saada vaikutteita myyttisestä salamanterista (toisin kuin sen samaa nimeä käyttävästä, oikean elämän sammakkoeläinvastineesta, jolta se on saanut paljon vaikutteita). Tämä kyseinen liskonmuotoinen salamanteri oli tulen henki, joka pystyi selviytymään sekä äärimmäisessä kuumuudessa että liekeissä.

Fyysisesti, Charmanderilla on hoikka ruumis, lyhyt kuono sekä pitkä häntä; kuten myös muitakin liskomaisia piirteitä. Se, ettei se läpi käy muodonmuutosvaihetta (sen oman kehittymiskuvion ulkopuolella) vaan kasvaa suuremmaksi versioksi itsestään aikuistuttuaan, muun muassa osoittaa, että Charmanderilla enemmän yhteistä matelijoiden (kuten liskojen) kuin sammakkoeläinten (kuten oikean elämän salamantereiden) kanssa.

Charmanderin Hidden Ability (piilokyky), Solar Power (aurinkoenergia), on saattanut saada vaikutteita täpläsalamanterilta. Heinäkuussa vuonna 2010, kyseinen laji tunnistettiin ensimmäiseksi tunnetuksi fotosynteettiseksi selkärankaiseksi eläimeksi, joka pystyy muuntamaan auringonvalon energiaksi. [8] [9]



Charmeleon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #005 Tyyppi: Fire Edellinen muoto: Charmander Seuraava muoto: Charizard

Charmeleon (jap: リザード Lizardo) (Liekki Pokémon) on tulityypin Pokémon. Se kehittyy ensin Charmanderista tasolla 16 ja sen jälkeen Charizardiksi tasolla 36. Sen nimi on yhdistelmä sanoista char (polttaa) ja chameleon (kameleontti).

Se on Charmanderin toinen muoto ja omistaakin samantyyppisen liekin, tosin hieman kookkaamman, häntänsä päässä. Charmeleon on 109,2 cm pitkä ja se painaa 19 kg. Se pärjää hyvin ruoho-, jää- ja ötökkätyyppien Pokémoneja vastaan, mutta vesi-, kivi- ja lohikäärmepokémonit ovat sille haasteellisia vastuksia.


- Esiintyminen animessa

- [ Alainin Charmeleon ]

Alainin Charizardin silloinen edeltävä kehitysmuoto, Charmeleon, ilmestyi takauman muodossa erikoisjaksossa SS031: "Mega Evolution Special II" (ei ole dubattu suomeksi).


- Alkuperä

Charmeleon muistuttaa pientä dinosaurusta, jossa on ripaus Charmanderilta jääneitä salamanterimaisia piirteitä. Vaikka sen nimen loppuosa viittaakin sillä olevan yhteistä kameleonttien kanssa, Charmeleonilla on loppupeleissä hyvin vähän kameleonttien tunnusomaisia, fysiologisia piirteitä; Charmeleonilla ei ole kameleonteille (ja linnuille) tyypillisiä haarautuvia, zygodactyylisia (eng. zygodactyl) jalkoja, erikseen liikkuvia silmiä, ampumiseen tarkoitettua kieltä tai kykyä vaihtaa väriä, kuten jotkut kameleonttien sukuun kuuluvat lajit tekevät. Muutamia ominaisuuksia, joita se niiden kanssa jakaa, ovat kuono, päässä kasvava sarvi, sekä hännän laaja-alainen käyttö. Kameleonteilla on tarttumiseen soveltuva häntä, joita ne tarttumisen lisäksi käyttävät myös kiipeilyyn, kun taas Charmeleon käyttää häntäänsä aseena.[10]


Charizard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Charizard
Numero: #006 Tyyppi: Fire / Flying Edellinen muoto: Charmeleon Seuraava muoto: Ei ole

Charizard (jap: リザードン Lizardon) (Liekki Pokémon) on tuli- ja lentotyypin Pokémon. Se kehittyy Charmeleonista tasolla 36. Sillä on myös kyky mega-kehittyä kuudennesta sukupolvesta lähtien kahdeksi eri muodoksi: Mega Charizard X:ksi ja Mega Charizard Y:ksi. Sen nimi on yhdistelmä sanoista char (polttaa) ja lizard (lisko).

Charizard on sekä Pokémon Redin että Pokémon Fire Redin maskotti, sillä se esiintyy molempien pelien kannessa.


- Biologia

Charizard on lohikäärmemäinen, kaksijalkainen Pokémon. Se on pääosin oranssi kerman värisellä alapuolella, joka kulkee rintakehästä aina liekehtivään hännän tyveen asti. Charizardilla on pitkä kaula, pienet siniset silmät, ylöspäin suuntautuvat sieraimet ja kaksi tylppää sarvea sen suorakulmaisessa päässä. Sillä on myös kaksi jatkuvasti näkyvillä olevaa kulmahammasta sen yläleuassa, kaksi isoa, turkoosin alapuolen omaavaa siipeä, sekä sarvimainen lisäke kunkin siiven kärjessä. Charizardin käsivarret ovat tukevaan vatsaan verrattuna lyhyen ja luisevan näköiset; jokaisessa raajassa on kolme valkoista kynttä. Sillä on myös tanakat jalat ja kermanvärinen pohja sen jalkapohjissa.

Tämä Pokémon lentää etsiskellen voimakkaita vastustajia taistellakseen niiden kanssa, ja sen tuli rupeaa palamaan aiempaa kuumempana kun se saa lisää kokemusta itselleen. Sen tulinen henkäys kykenee sulattamaan lohkareita, massiivisia jäätiköitä, ja sen tiedetään tämän lisäksi vahingossa aiheuttaneen myös metsäpaloja..[11]


- Alkuperä

Charizard muistuttaa eurooppalaista lohikäärmettä.

Sen mega-kehitysmuodolla, Mega Charizard Y:llä, on myös pterosaurusten kuten Pteranodon, ominaisuuksia. [12]


Squirtle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #007 Tyyppi: Water Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Wartortle

Squirtle (jap: ゼニガメ Zenigame) (Pieni Kilpikonna Pokémon) on vesityypin Pokémon. Se kehittyy ensin Wartortleksi tasolla 16 ja myöhemmin Blastoiseksi tasolla 36. Sen nimi on yhdistelmä sanoista squirt (ruiskuttaa) ja turtle (kilpikonna, tarkemmin ottaen merikilpikonna).

Se näyttää kilpikonnalta, mutta sen iho on sininen. Se on 50,8 cm pitkä ja painaa 9 kg. Se on hyvä tuli-, maaperä- ja kivityyppien pokémoneja vastaan, mutta sähkö-, ruoho- ja lohikäärmepokémonit ovat sille hankalia vastuksia.

Squirtle oli Ashin kilpailijan Gary Oakin aloituspokémon. Tämä paljastui tosin vasta Master Quest -kauden jaksossa Ystävät kilpasilla (The Ties That Bind), jossa se oli jo täysin kehittynyt Blastoiseksi. Se tosin nähtiin Squirtlena takaumassa jaksossa Samurain haaste (Challenge of the Samurai) taistelemassa Samurain Pinsiria vastaan. Voidaan kuitenkin olettaa, että Brock olisi tiennyt tämän jo ennestään, sillä salimerkistä päätellen Gary on voittanut Brockin ja Brock on voinut nähdä Squirtlen.

Ash nappasi Squirtlensa jaksossa Squirtlejengi vauhdissa (Here Comes the Squirtle Squad), missä tämä Squirtle toimi "Squirtle-jengin" johtajana. Myöhemmin Ash palautti Squirtlensa sen luo, koska ryhmä oli hajoamassa eripuran takia. Hän on kuitenkin käyttänyt sitä satunnaisesti, esimerkiksi taistelussa Brandonin Ninjaskia ja Solrockia vastaan vastaan jaksossa Pace - The Final Frontier!. May sai Squirtlensa professori Oakilta jaksossa Oikea aika ja oikea tapa (The Right Place and the Right Mime). Tämä Squirtle on selvästi Ashin Squirtlea pienempi ja nuorempi. Jaksossa Sankarien vastaanotto! (Staging a Heroes' Welcome!) paljastetaan, että Mayn Squirtle on kehittynyt Wartortleksi hänen matkatessaan yksin Johtossa.

- Alkuperä

Squirtle näyttäisi perustuvan merikilpikonniin.[13]

Wartortle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #008 Tyyppi: Water Edellinen muoto: Squirtle Seuraava muoto: Blastoise

Wartortle (jap: カメール Kameil) (Kilpikonna Pokémon) on vesityypin Pokémon. Se on Squirtlen seuraava muoto. Se on 99 cm korkea ja painaa 22,7 kg. Se on hyvä tuli-, maaperä- ja kivityyppisiä pokemoneja vastaan, mutta sähkö-, ruoho- ja lohikäärmepokemonit ovat sille haasteellisia vastuksia. Wartortle kehittyy Blastoiseksi tasolla 36.

Wartortlen nimi on yhdistelmä joko sanoista war (sota) tai warrior (soturi), sekä sanoista tortoise (maakilpikonna) ja turtle (merikilpikonna).

- Alkuperä

Se on ulkoasultaan tyylitellyn merikilpikonnan näköinen. Sen höyhenpeitteismäinen häntä on viittaus japanilaisen legendan minogame (蓑亀) -kilpikonnaan, joka eli 10,000 vuotta ja kasvatti itselleen merilevästä koostuvan hännän.

Sen hännän happea varastoiva ominaisuus näyttäisi puolestaan olevan viittaus Australiassa elävän näykkijäkilpikonnalajin, Elseya albagulan [14], epätavalliseen taitoon hengittää takapuolensa kautta.[15]

Blastoise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #009 Tyyppi: Water Edellinen muoto: Wartortle Seuraava muoto: Ei ole

Blastoise (jap: カメックス Kamex) (Äyriäis Pokémon) on vesityypin Pokémon. Se kehittyy Wartortlesta tasolla 36. Sillä on myös kyky mega-kehittyä kuudennesta sukupolvesta lähtien Mega Blastoiseksi. Sen nimi tulee sanoista blast (räjähdys, viitaten sen selässä oleviin tykkeihin) ja tortoise (maakilpikonna).

Blastoise on 160 cm korkea ja se painaa 85,5 kg. Se on hyvä tuli-, maaperä- ja kivityyppien pokemoneja vastaan, mutta sähkö- ja ruohopokemonit ovat sille haasteellisia vastuksia. Blastoisen selässä oleva kilpi on kivenkova, ja se on vaikea läpäistä, jolloin tämän Pokemonin raajat ja pää ovat heikompia. Blastoisella on megaevoluutio, jolloin se saa kolmannen vesitykin, joka sijaitsee sen selässä.

Blastoise on Pokémon Bluen maskotti, sillä se esiintyy kyseisen pelin kannessa.

- Alkuperä

Sen ulkoasu on näyttäisi perustuvan kilpikonnaan, johon on sekoitettu panssarivaunumaisia piirteitä. Blastoisen selässä olevat tykit ovat voineet saada vaikutteita myös, simpukoilla ja eräillä muilla äyriäislajeilla tavattavista, hiekkaan kaivautumiseen tarkoitetuista, putkista. Tästä saattaisi johtua myös sen luokittelujärjestelmän 'Äyriäis Pokémon' (eng. Shellfish Pokémon) -nimikin.[16]

Caterpie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #010 Tyyppi: Bug Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Metapod

Caterpie (jap: キャタピー Caterpie) (Mato Pokémon) on hyönteistyypin Pokémon. Se kehittyy Metapodiksi tasolla 7. Sen nimi tulee englannin kielen sanasta caterpillar (’toukka’).

Se on pienikokoinen, vaaleanvihreä toukka, jolla on keltainen mahanalus ja neljä pallomaista jalkaa. Huomiota herättävimmät piirteet Caterpien ulkonäössä ovat lautasmaiset silmät, ja päähän kasvanut punainen, kolmihaarainen sarvi.

Caterpie on hyvin yleinen Pokemon Blue/Red/Yellow-peleissä. Hintelyytensä ja olemattoman hyökkäysarsenaalinsa vuoksi siitä kuitenkin tulee lähes käyttökelvoton heti Viridian Forestin jälkeen. Caterpie kehittyy kuitenkin Metapodiksi varhain, tasolla 7.

Caterpien Attack-, Defence-, Speed-, ja Special-arvot ovat erityisen huonoja, joten siitä ei ole vastusta useimmille Pokemoneille. Lisäksi se ei ole kykenevä oppimaan yhtäkään Technical Move tai Hidden Move- hyökkäystä. Joskin X ja Y peleissä Caterpie oppii tasolla 15 Bug Biten.

Anime-sarjassa Caterpie oli ensimmäinen Ashin luonnosta pyydystämä Pokémon. Hyvin pian se kuitenkin kehittyi Metapodin kautta Butterfreeksi ja seurasi Ashia aina siihen asti, kunnes löysi elämänkumppaninsa toisesta Butterfreestä. Televisiosarjan Caterpie on huomattavasti voimakkaampi verrattuna Pokemon-pelien versioon; Pokemonin ensimmäisen tuotantokauden alussa Caterpie peittosi yksinään Rakettiryhmän Koffingin ja Ekansin.

Metapod[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #011 Tyyppi: Bug Edellinen muoto: Caterpie Seuraava muoto: Butterfree

Metapod (jap: トランセル Trancell) (Kotelo Pokémon) on hyönteistyypin Pokémon. Se kehittyy ensin Caterpiesta tasolla 7 ja myöhemmin Butterfreeksi tasolla 10.

Metapodin ainoa kyky on kovettuminen (Harden). Sillä tavalla se muuttuu aina vain kestävämmäksi, muttei itse pysty hyökkäämään ja taistelut on miltei mahdoton voittaa. Ainoa poikkeus on kun Ash taisteli Metapodilla Pinsiriä vastaan. Taistelussa Pinsir yritti rusentaa Metapodin kuoren puristamalla koteloa saksissaan. Sakset kuitenkin hajosivat ja Metapod voitti taistelun. Metapod muuttuu nopeasti Butterfreeksi.

Sen nimi tulee sanoista metamorfoosi (englanniksi metamorphosis) joka tarkoittaa muodonmuutosta sekä englannin sanasta pod (kapseli tai kotelo) viitaten esimerkiksi perhosten kotelovaiheeseen. Pehmeän kuoren aikaan Metapod on heikko ja haavoittuva.

Butterfree[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #012 Tyyppi: Bug / Flying Edellinen muoto: Metapod Seuraava muoto: Ei ole

Butterfree (jap: バタフリー Butterfree) (Perhos Pokémon) on hyönteis- ja lentotyypin Pokémon. Se kehittyy Metapodista tasolla 10.

Se on 109,2 cm pitkä ja se painaa 32,2 kg. Butterfree on hyvä ruoho- meedio- ja taistelutyyppien Pokémoneja vastaan, mutta kummitus- sähkö- kivi- ja tulityyppien Pokémonit ovat sille haastavia vastuksia.

Butterfree oli Ashin ensimmäinen luonnosta pyydystämä Pokemon ja myös ensimmäinen täysin kehittynyt. Ash käytti sitä useissa otteluissa. Jaksossa Hyvästi, Butterfree (Bye Bye Butterfree) Butterfree rakastui vaaleanpunaiseen Butterfreehin. Ash vapautti Butterfreen eikä sitä ole takaumien lisäksi enää nähty. Unova-kaudella Ash auttoi villä Caterpieta kehittymään Butterfreeksi asti, että se voi liittyä parveensa.

Sen nimi on yhdistelmä sanoista butterfly, eli perhonen, ja free (vapaa).

Weedle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #013 Tyyppi: Bug / Poison Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kakuna

Weedle (Karvainen Ötökkä Pokémon) on ötökkä- ja myrkkytyypin Pokémon. Se liikku maassa ”mönkimällä” ja saattaa uskaltautua asutuksiin tai niiden lähelle. Päässään olevaa piikkiä se käyttää itseään puolustaakseen. Se on 30,4 cm pitkä ja se painaa 3,1 kg. Weedle on hyvä ruoho ja meedio tyyppien pokemoneja vastaan, mutta kummitus, taistelu, tuli, maaperä ja kivi tyyppien pokemonit ovat sille hankalia vastuksia. Otteluissa weedleä käytetään usein pelin alkupuolella vastustajien myrkyttämiseen, jonka ansiosta vastustaja menettää hieman henkiä jokaisella vuorollaan. Rihmaiskun avulla vastuksen nopeutta (speed) voidaan laskea. Weedle kehittyy Kakunaksi.

Sen nimen alkuperästä ei ole varmuutta, sillä mikään esitetyistä mahdollisuuksistai ei kunnolla sovi tämän pienen pokémonin piirteisiin. Esimerkiksi sen nimi voisi olla leikittelyä sanoilla wee eli piskuinen ja beetle eli kovakuoriainen. Jälkimmäistä se ei kuitenkaan muistuta. Myös sana ”weed” eli rikkaruoho on mahdollinen, mutta yhteyttä hahmon ja kasvin välillä on vaikea hahmottaa. Se saattaa tulla myös sanoista worm (’mato’) ja needle (’neula’).

Kakuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #014 Tyyppi: Bug / Poison Edellinen muoto: Weedle Seuraava muoto: Beedrill

Kakuna (Kotelo Pokémon) on hyönteis- ja myrkkytyypin Pokémon. Suomessa Anime-sarjassa sitä sanotaan myös Kokonaksi. Se on Weedlen seuraava muoto. Metapodin tavoin Kakuna on toukan ja hyönteisen kotelomainen välivaihe. Kakuna on liikuntakyvytön joten se ei myöskään pysty hyökkäämään. Sen ainoa puolustautumismenetelmä on kovettuva kuori. Kakuna kehittyy Beedrilliksi tasolla 10.

Sen nimi on muunnelma englannin sanasta cocoon, joka tarkoittaa koteloa.

Beedrill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #015 Tyyppi: Bug / Poison Edellinen muoto: Kakuna Seuraava muoto: Ei ole

Beedrill (Myrkkymehiläis Pokémon) on hyönteis- ja myrkkytyypin Pokémon. Se on ampiaisen näköinen, ja sillä on kolme myrkkypistintä. Se on 99 senttimetriä pitkä ja 29,5 kiloa painava. Beedrill on hyvä ruoho-, meedio- ja ötökkätyyppien pokémoneja vastaan, mutta kummitus-, lento-, taistelu-, tuli- ja kivityyppien pokémonit ovat sille haasteellisempia vastuksia. Beedrill on Weedlen kolmas muoto, eikä se kehity enää. Beedrillit elävät isoissa yhdyskunnissa.

Sen nimi on yhdistelmä sanoista bee (mehiläinen) ja drill (pora). Sen japaninkielinen nimi tulee myös englannista, sillä se lausutaan kutakuinkin samoin kuin ”spear” eli keihäs.

Anime-sarjassa Ash Ketchum nappasi Beedrillin Hyönteispyydystyskilpailun aikana ja voitti kilpailun voittaen itselleen Sun Stonen (Aurinkokivi). Hän kuitenkin antoi Beedrillin Casey -nimiselle kouluttajalle, koska tämä rakastaa musta-kelta-raitaisia Pokémoneja. Caseyn Beedrilliä ei ole nähty juurikaan taistelemassa, joten sen taistelukyvyistä ei juurikaan ole tietoa muuten kuin ennen nappausta. Sen sijaan Beedrill on nähty usein lentotehtävissä, kuten etsimässä kadonneita jne.

Pidgey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #016 Tyyppi: Normal / Flying Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Pidgeotto

Pidgey (Pieni Lintu Pokémon) on normaali- ja lentotyypin Pokémon. Se on hyvin yleinen, metsissä asustava Pokémon-laji. Maassa ollessaan Pidgey kykenee räpyttämään siipiään niin voimakkaasti, että maasta nousevat hiekkapilvet sokaisevat vastustajan. Pidgey kehittyy Pidgeottoksi tasolla 18. Pidgey on lempeä ja helppo pyydystettävä aloitteleville kouluttajille.

Pidgeyn nimi on muunnelta sanasta pidgeon, joka tarkoittaa pulua tai kyyhkyä.

Ensimmäisessä Pokémon-jaksossa ”Pokémon! Minä valitsen sinut!” (engl. Pokemon - I Choose You!) Ash yrittää napata Pidgeyn. Koska Pikachu ei vielä pitänyt Ashista, Ash yritti napata Pidgeyn yksin mutta tietenkin epäonnistui. Jaksossa ”Ei oppi ojaan kaada” (engl. The School of Hard Knocks) Ash ystävineen löytää Pokémon-instituutin pihalta pojan joka kertoo heille Pidgeystä ja sen kehitysmuodoista.

Pidgeotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #017 Tyyppi: Normal / Flying Edellinen muoto: Pidgey Seuraava muoto: Pidgeot

Pidgeotto (Lintu Pokémon) on normaali- ja lentotyypin Pokémon. Pidgeottot ovat 109,2 cm pitkiä ja 29,9 kg painavia. Niillä on vaaleanpunainen niskaan kaartuva töyhtö, joka kasvaa Pokémonin muututtua seuraavan muotoonsa Pidgeottiin tasolla 36. Pidgeotto on aiempaa kehitysmuotoaan Pidgeytä raivokkaampi ja reviriitietoisempi.

Kuten aiemmankin vaiheensa, sen nimi on muunnelma sanasta pidgeon.

Tv-sarjassa Pidgeotto oli Ashin toinen luonnosta pyydystämä Pokémon. Pidgeottosta oli paljon apua otteluissa Rakettiryhmää vastaan. Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa Pidgeotto kehittyi Pidgeotiksi.

Pidgeot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #018 Tyyppi: Normal / Flying Edellinen muoto: Pidgeotto Seuraava muoto: Ei ole

Pidgeot (Lintu Pokémon) on normaali- ja lentotyypin Pokémon, joka pystyy mega-kehittymään. Pidgeot pystyy lentämään kolmen kilometrin korkeudessa kaksi kertaa ääntä nopeammin. Niille on tyypillistä hankkia ravintoa lentämällä veden pinnassa ja iskemällä kalamaisiin Pokémoneihin, esimerkiksi Magikarpeihin.

Nimi Pidgeot on muunnelta englannin sanasta pidgeon.

Animessa Ashin Pidgeotto kehittyi Pidgeotiksi ottelussa villä Fearowia vastaan. Ash vapautti Pidgeotin, että se voi suojella Viridian-metsän Pidgeytä ja Pidgeottoja Fearowilta.

Rattata[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #019 Tyyppi: Normal Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Raticate

Rattata (Hiiri Pokémon) on rotankaltainen normaalityypin Pokémon, joka on pääasiassa purppuranvärinen. Rattatalla on terävät hampaat, joilla se puree vastustajaansa. Rattata elää suurissa, jopa 40 yksilön laumoissa. Rattatan seuraava muoto on Raticate, joksi se kehittyy tasolla 20.

Raticate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: #020 Tyyppi: Normal Edellinen muoto: Ratatta Seuraava muoto: Ei ole

Raticate (Hiiri Pokémon) on nopea ja voimakas ensimmäisen sukupolven normaalityypin Pokémon sekä Rattatan seuraava ja viimeinen muoto. Se on isompi kuin Rattata, ja seisoo kahdella jalalla. Raticate käyttää pitkiä viiksiään säilyttääkseen tasapainonsa ja menee sekavaan tilaan, jos sen viikset leikataan. Raticate on väriltään ruskea ja se käyttää Rattatan tavoin hampaita hyökätäkseen.

Sen nimi tulee englannin sanoista rat (’rotta’) ja eradicate (’voittaa täydellisesti’).

Anime-sarjassa Ash omisti Raticaten jonkin aikaa jaksossa Kieroa peliä valtamerilaivalla! (Battle Aboard the St. Anne) vaihdettuaan sen Butterfreehensä, mutta vähän ennen kuin laiva upposi, Ash perui vaihtokaupat ja sai Butterfreensä takaisin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bulbasaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  2. Bulbasaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  3. Ivysaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  4. Ivysaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  5. Venusaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  6. Venusaur (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  7. Charmander (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  8. Anna Petherick: A solar salamander. Nature News, 30.7.2010. doi:10.1038/news.2010.384. Artikkelin verkkoversio. en
  9. Charmander (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  10. Charmeleon (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  11. Charizard (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  12. Charizard (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  13. Squirtle (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  14. Meet the turtle that breathes through its bottom The Independent. 16.12.2014. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  15. Wartortle (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)
  16. Blastoise (Pokémon) - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia bulbapedia.bulbagarden.net. Viitattu 13.7.2017. (englanniksi)