Luettelo Pokémon-lajeista (621–649)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 29 viidennen sukupolven viimeistä Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Druddigon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 621 Tyyppi: lohikäärme Ei kehity

Druddigon on viidennen sukupolven lohikäärmetyypin Pokémon.

Golett[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 622 Tyyppi: maa/ kummitus Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Golurk

Golett on viidennen sukupolven maa- ja kummitustyypin Pokémon.

Golurk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 623 Tyyppi: maa/ kummitus Edellinen muoto: Golett Seuraava muoto: Ei ole

Golurk on viidennen sukupolven maa- ja kummitustyypin Pokémon.

Pawniard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 624 Tyyppi: pimeys/ teräs Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Bisharp

Pawniard on viidennen sukupolven pimeys- ja terästyypin Pokémon.

Bisharp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 625 Tyyppi: pimeys/ teräs Edellinen muoto: Pawniard Seuraava muoto: Ei ole

Bisharp on viidennen sukupolven pimeys- ja terästyypin Pokémon.

Bouffalant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 626 Tyyppi: normaali Ei kehity

Bouffalant on viidennen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Rufflet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 627 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Braviary

Rufflet on viidennen sukupolven normaali- ja lentotyypin Pokémon.

Braviary[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 628 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Rufflet Seuraava muoto: Ei ole

Braviary on viidennen sukupolven normaali- ja lentotyypin Pokémon.

Vullaby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 629 Tyyppi: pimeys/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Mandibuzz

Vullaby on viidennen sukupolven pimeys- ja lentotyypin Pokémon.

Mandibuzz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 630 Tyyppi: pimeys/ lento Edellinen muoto: Vullaby Seuraava muoto: Ei ole

Mandibuzz on viidennen sukupolven pimeys- ja lentotyypin Pokémon.

Heatmor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 631 Tyyppi: tuli Ei kehity

Heatmor on viidennen sukupolven tulityypin Pokémon.

Durant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 632 Tyyppi: hyönteis/ teräs Ei kehity

Durant on viidennen sukupolven hyönteis- ja terästyypin Pokémon.

Deino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 633 Tyyppi: pimeys/ lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Zweilous

Deino on viidennen sukupolven pimeys- ja lohikäärmetyypin Pokémon.

Zweilous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 634 Tyyppi: pimeys/ lohikäärme Edellinen muoto: Deino Seuraava muoto: Hydreigon

Zweilous on viidennen sukupolven pimeys- ja lohikäärmetyypin Pokémon.

Hydreigon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 635 Tyyppi: pimeys/ lohikäärme Edellinen muoto: Zweilous Seuraava muoto: Ei ole

Hydreigon on viidennen sukupolven pimeys- ja lohikäärmetyypin Pokémon.

Larvesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 636 Tyyppi: hyönteis/ tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Volcarona

Larvesta on viidennen sukupolven hyönteis- ja tulityypin Pokémon.

Volcarona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 637 Tyyppi: hyönteis/ tuli Edellinen muoto: Larvesta Seuraava muoto: Ei ole

Volcarona on viidennen sukupolven hyönteis- ja tulityypin Pokémon.

Cobalion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 638 Tyyppi: teräs/ taistelu Ei kehity

Cobalion on viidennen sukupolven teräs- ja taistelutyypin Pokémon.

Cobalion on yksi Oikeuden Miekoista Terrakionin ja Virizionin ohella. Se esiintyy elokuvassa Kyurem vs. Oikeuden Miekka. Cobalion oli kolmikkonsa viisain jäsen, eikä halunnut antaa Keldeolle lupaa taistella Kyuremia vastaan tämän kokemattomuuden vuoksi. Cobalionin alkuperäinen ääni elokuvassa on Kōichi Yamadera, englanninkielinen ääni H. D. Quinn ja suomenkielinen ääni Markus Bäckman.

Terrakion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 639 Tyyppi: kivi/ taistelu Ei kehity

Terrakion on viidennen sukupolven kivi- ja taistelutyypin Pokémon.

Terrakion on yksi Oikeuden Miekoista Cobalionin ja Virizionin ohella. Se esiintyy elokuvassa Kyurem vs. Oikeuden Miekka. Terrakion oli hyvin vahva, mutta myös tovereitaan hyväntuulisempi. Terrakionin alkuperäinen ääni elokuvassa on Hiroki Yasumoto, englanninkielinen ääni Henry Carr ja suomenkielinen ääni Rauno Ahonen.

Virizion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 640 Tyyppi: ruoho/ taistelu Ei kehity

Virizion on viidennen sukupolven ruoho- ja taistelutyypin Pokémon.

Virizion on yksi Oikeuden Miekoista Cobalionin ja Terrakionin ohella. Se esiintyy elokuvassa Kyurem vs. Oikeuden Miekka. Virizion oli tovereitaan ketterämpi ja kekseliäämpi. Virizionin alkuperäinen ääni elokuvassa on Takako Honda, englanninkielinen ääni Emily Williams ja suomenkielinen ääni Katja Aakkula.

Tornadus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 641 Tyyppi: lento Ei kehity

Tornadus on viidennen sukupolven lentotyypin Pokémon, joka kuuluu legendaariseen Kami-kolmikkoon.

Thundurus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 642 Tyyppi: sähkö/ lento Ei kehity

Thundurus on viidennen sukupolven sähkö- ja lentotyypin Pokémon, joka kuuluu legendaariseen Kami-kolmikkoon.

Reshiram[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 643 Tyyppi: lohikäärme/ tuli Ei kehity

Reshiram on viidennen sukupolven lohikäärme- ja tulityypin Pokémon, joka kuuluu legendaariseen Tao-kolmikkoon ja edustaa Jangia.

Toisessa neljännentoista elokuvan versioista, Victini ja Reshiram, Reshiram oli Totuuden Sankarille kuulunut Pokémon. Reshiramin alkuperäinen ääni elokuvassa on Shōsuke Tanihara, englanninkielinen ääni elokuvassa on Marc Thompson ja suomenkielinen ääni Aku Laitinen.

Animen jaksossa Nimeni on N! Ashin kertoessa matkasta Valkoisille raunioille, N muisti tavanneensa Reshiramin nuorena, mutta kertoi tämän Ashille vasta jaksossa Salaisuuksia sumusta!. Jaksossa Ash ja N: Ihanteiden törmäys! N löysi Reshiramin kutsumiseen tarvittavan Valon kiven, mutta seuraavassa jaksossa hän antoi sen Plasmaryhmän tiedemiehelle, Colressille, saadakseen tämän manipuloimat pokémonit vapaiksi. Colress antoi Kiven Ghetsikselle, Plasmaryhmän johtajalle ja N:n adoptioisälle, joka aloitti rituaalin Reshiramin kutsumiseksi.

Zekrom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 644 Tyyppi: lohikäärme/ sähkö Ei kehity

Zekrom on viidennen sukupolven lohikäärme- ja sähkötyypin Pokémon, joka kuuluu legendaariseen Tao-kolmikkoon ja edustaa Jiniä.

Toisessa neljännentoista elokuvan versioista Victini ja Zekrom Zekrom oli Ihanteiden Sankarille kuulunut Pokémon. Zekromin alkuperäinen ääni elokuvassa on Hideki Takahashi, englanninkielinen ääni Marc Thompson ja suomenkielinen ääni Pasi Ruohonen.

Zekrom nähtiin ensi kerran jaksossa Zekromin varjossa!, jossa se ilmestyi Ashin ja Pikachun eteen ja poistaen Pikachun sähkövoimat. Seuraavassa se kuitenkin palautti ne. Zekromia ei nähty toiste sarjassa. Mutta jaksossa Sankarin raunioiden tutkijat! Ash, Iris, Cilan ja Cedric Juniper tutkivat Mustan Sankarin raunioita, jossa säilytettiin Zekromin kutsumiseen tarvittavaa Pimeyden kiveä.

Landorus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 645 Tyyppi: maa/ lento Ei kehity

Landorus on viidennen sukupolven maa- ja lentotyypin Pokémon, joka on myös legendaarisen Kami-kolmikon johtaja.

Kyurem[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 646 Tyyppi: lohikäärme/ jää Ei kehity

Kyurem on viidennen sukupolven lohikäärme- ja jäätyypin Pokémon, joka kuuluu legendaariseen Tao-kolmikkoon ja edustaa Wujia, joka merkitsee sekä Jinin että Jangin puuttumista.

Kyuremilla on kolme muotoa: normaali muoto, musta muoto ja valkoinen muoto. Kyurem voidaan nähdä kahdessa jälkimmäisessä muodossa Pokémon Black 2 ja White 2 -pelien kannessa. Peleissä Kyurem voi muuttua mustaksi yhdistymällä Zekromin kanssa ja valkoiseksi yhdistymällä Reshiramin kanssa, mutta elokuvassa Kyurem vs. Oikeuden Miekka se pystyi omaksumaan nämä muodot milloin halusi. Kyuremin alkuperäinen ääni elokuvassa on Katsumi Takahashi, englanninkielinen ääni Marc Thompson ja suomenkielinen ääni Pasi Ruohonen.

Keldeo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 647 Tyyppi: vesi/ taistelu Ei kehity

Keldeo on viidennen sukupolven legendaarinen vesi- ja taistelutyypin Pokémon. Se muistuttaa ponia ja pyrkii tulemaan yhdeksi Oikeuden Miekoista, joihin kuuluvat Cobalion, Terrakion ja Virizion. Keldeolla on kaksi muotoa: tavallinen muoto ja Resolute-muoto. Se esiintyy pääosassa muiden Oikeuden Miekkojen sekä Kyuremin kanssa viidennessätoista Pokémon-elokuvassa Kyurem vs. Oikeuden Miekka. Keldeon alkuperäinen ääni elokuvassa on Shōko Nakagawa, englanninkielinen ääni Vic Mignogna ja suomenkielinen ääni Henri Piispanen.

Meloetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 648 Tyyppi: normaali/ meedio Ei kehity

Meloetta on viidennen sukupolven taiteen ja musiikin legendaarinen normaali-tyypin Pokémon. Se on sukupuoleton.

Meloettalla on kaksi muotoa: alkuperäinen Aria-muoto ja myöhemmin julkaistu Pirouette-muoto. Aria-muoto on osaksi meedio-tyyppiä ja muistuttaa laulajaa ja Pirouette-muoto osaksi taistelu-tyyppiä sekä muistuttaa tanssijaa. Meloettaa vaihtaa muotoaan Relic Song -liikkeen kautta.

Animessa Meloetta alkaa jaksosta Eeppiset Puolustusvoimat! asti seurata Ashia tämän estettyä työkaluja putoamasta hänen päälleen. Hän mm. seurasi Ashin kahdeksatta saliottelua Unovassa Virbank Cityn salijohtaja Roxieta vastaan. Jaksossa Meloetta ja Meritemppeli! Ash ja muut tapasivat Ridleyn, jonka kotikylässä Meloetta oli alun perin suojellut Paljastuslasia (Reveal Mirror), jolla oli kyky muuntaa legendaarisen Kami-kolmikon Pokémonit (Landorus, Thundurus ja Tornadus) Therian-muotoihinsa. Jaksossa Unova selviytymis kriisissä! Meloetta rauhoittaa laulullaan Kami-kolmikon, jonka Rakettiryhmän johtaja, Giovanni, oli villiinnyttänyt. Lopulta Meloetta palaa Ridleyn mukana takaisin kotiinsa.

Genesect[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 649 Tyyppi: hyönteis/ teräs Ei kehity

Genesect on viidennen sukupolven hyönteis-/terästyypin Pokémon.

Genesectit olivat alun perin 300 miljoonaa vuotta sitten eläneitä hyönteispokémoneja, joiden fossiileista Plasmaryhmä oli kloonannut eläviä yksilöitä ja varustanut niitä kyberneettisillä lisälaitteilla.

Animessa esiintyi viisi Genesectiä (neljä violettia ja yksi punainen), joista kullakin on eri Drive-muoto. Nämä mainittiin jaksossa Plasmaryhmän Pokémon-manipulaatio! Projekti G:nä. Varsinaisen ensiesiintymisen Genesect-armeija teki jaksossa Meowth, Colress ja ryhmähenkisyys! N:n muistikuvissa, kun ne tuhosivat hänen kotinsa.

Genesect-armeijalla oli pääosa elokuvassa Genesect ja legenda herää, jossa ne olivat orjuuteen kyllästyneinä karanneet Plasmaryhmältä aikeinaan palata seudulle, jossa yksilöt, joista heidät oli kloonattu, alun perin asuivat. Niiden näkökyvyn vuoksi ne sekoittivat New Tork Cityn kerrostalot kotiseudullaan sijaitseviin pilareihin, joten ne hyökkäsivät kaupunkiin ajaakseen ihmiset pois. Mutta sitten Mewtwo (joka oli eri kuin ensimmäisessä elokuvassa esiintynyt yksilö) ilmestyi ja yritti estää Genesectien aikeet. Douse Drive-muotoinen yksilö oli muista poiketen ystävällisempi ja ymmärtäväisempi. Shock Drive-, Drill Drive- ja Burn Drive-muotoiset Genesectit olivat tottelevaisempia johtajaansa, Punaista Genesectiä, kohtaan, mutta tajusivat elokuvan lopussa tekojensa merkityksen. Punainen Genesect oli kokemansa orjuutuksen vuoksi niin jääräpäinen, että se piti toisten neuvojen kuuntelemista samana asiana kuin käskyjen tottelmista. Sillä oli myös kyky pakottaa muut Genesectit väkisin tottelemaan. Vasta kun Mewtwo näytti sille miltä Pokémon-maailma näytti yläilmoista ja selitti ystävyyden merkityksen, Punainen Genesect viimeinkin tuli järkiinsä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]