Luettelo Pokémon-lajeista (361–386)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 898 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 26 kolmannen sukupolven viimeistä Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Snorunt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 361 Tyyppi: jää Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Glalie/Froslass

Snorunt on kolmannen sukupolven jäätyypin Pokémon.

Glalie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 362 Tyyppi: jää Edellinen muoto: Snorunt Seuraava muoto: Ei ole

Glalie on kolmannen sukupolven jäätyypin Pokémon.

Spheal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 363 Tyyppi: jää/ vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Sealeo

Spheal on kolmannen sukupolven jää-/vesityypin Pokémon.

Sealeo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 364 Tyyppi: jää/ vesi Edellinen muoto: Spheal Seuraava muoto: Walrein

Sealeo on kolmannen sukupolven jää-/vesityypin Pokémon.

Walrein[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 365 Tyyppi: jää/ vesi Edellinen muoto: Sealeo Seuraava muoto: Ei ole

Walrein on kolmannen sukupolven jää-/vesityypin Pokémon.

Clamperl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 366 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Huntail/Gorebyss

Clamperl on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon.

Huntail[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 367 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Clamperl Seuraava muoto: Ei ole

Huntail on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon, jonka edeltävä kehitysmuoto on Clamperl.

Gorebyss[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 368 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Clamperl Seuraava muoto: Ei ole

Gorebyss on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon, joka kehittyy Clamperlista.

Relicanth[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 369 Tyyppi: vesi/ kivi Ei kehity

Relicanth on kuvitteellinen vesi/kivi -tyypin Pokémon. Nimi "Relicanth" tulee sanoista Relic, joka tarkoittaa vanhaa, ja Coelacanth, joka on harvinainen kalalaji (suomeksi Latimeria).

Relicanth on harvinainen Pokémon, joka esiintyy meren pohjassa. Relicanth ei ole ollut osa evoluutiota; se on pysynyt samanlaisena 100 000 000 vuotta. Tässä on suora yhteys Latimeriaan, joka fossilien tietojen mukaan on pysynyt muuttumattomana satoja tuhansia vuosia. Relicanthin kivinen keho pystyy kestämään suurta hydrostaattista painetta, joka kohdistuu siihen syvyyksissä.

Relicanthin voi löytää vedestä Route 124:ltä ja 126:lta käyttämällä Sweet Scent -iskua Pokémon Rubyssä, Sapphiressä ja Emeraldissa. Ainoa paikka jossa sen voi napata ongella on Route 226 Pokémon Diamondissa ja Pearlissa.

Relicanth on vesi- ja kivityypin Pokémon, joka tekee siitä neljä kertaa vahvemman tulityypin Pokémoneja vastaan, mutta yhtä monta kertaa heikomman ruohotyypin Pokémoneja vastaan.

Luvdisc[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 370 Tyyppi: vesi Ei kehity

Luvdisc on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon.

Bagon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 371 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Shelgon

Bagon on kolmannen sukupolven lohikäärmetyypin Pokémon.

Shelgon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 372 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Bagon Seuraava muoto: Salamence

Shelgon on kolmannen sukupolven lohikäärmetyypin Pokémon. Shelgon on kehittynyt Bagonista. Se muistuttaa hieman kiveä tai timanttia.

Salamence[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 373 Tyyppi: lohikäärme/ lento Edellinen muoto: Shelgon Seuraava muoto: Ei ole

Salamance on voimakas lohikäärme- ja lentotyypin Pokémon. Se on kehityssarjansa viimeinen muoto, eikä se voi kehittyä pidemmälle. Ensiksi se on Bagon, Bagon kehittyy Shelgoniksi tasolla 30, josta taas tulee Salamence tasolla 50.

Beldum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 374 Tyyppi: teräs/ meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Metang

Beldum on teräs- ja meedio-tyypin Pokémon. Sillä on yksi punainen silmä. Se liikkuu leijumalla. Sen seuraava muoto on Metang, joksi se kehittyy tasolla 20. Sen kolmas muoto on Metagross, joksi se kehittyy tasolla 45. Se painaa 95.2 kiloa ja on 60 cm korkea.

Pokédex-kuvauksia:

  • Pokémon FireRed ja LeafGreen: Se käyttää magneettisia aaltoja keskustellakseen lajitoveriensa kanssa. Jokainen solu sen ruumiissa on magneettinen.
  • Pokémon Ruby: Veren sijaan voimakas magneettinen voima virtaa kauttaaltaan Beldumin ruumiissa. Tämä Pokémon kommunikoi muiden kanssa lähettämällä kontrolloituja magneettisia pulsseja.
  • Pokémon Sapphire: Beldum pitää itsensä leijumassa kehittämällä magneettisen voiman, joka torjuu maan luonnollisen magneettisuuden. Kun se nukkuu, tämä Pokémon ankkuroi itsensä rinteeseen käyttämällä perässään olevia hakoja.
  • Pokémon Emerald: Kun Beldumit kerääntyvät parviksi, ne liikkuvat täydellisessä sopusoinnussa aivan kuin ne olisivat yksi ja sama Pokémon. Ne kommunikoivat toistensa kanssa käyttämällä aivoaaltoja.
  • Pokémon Diamond, Pearl ja Platinum: Se keskustelee muiden kanssa käyttämällä magneettisia pulsseja. Parvessa ne liikkuvat täydellisessä sopusoinnussa.

Ashin ystävä ja vastustaja Morrison omisti Beldumin. Se debytoi jaksossa Mahtava Morrison (Less is Morrison), jossa Morrison käytti sitä taistelussa Ashin Pikachua vastaan. Tiastelu päättyi lopulta tasapeliin. Morrisonin Beldum myös nukkui hänen vieressään puuhun ripustetussa riippumatossa. Myöhemmin samassa jaksossa Rakettiryhmä varasti Beldumin ja Pikachu, ja Ash ja Morrison lähtivät auttamaan. Vaikka heidän muut Pokémoninsa olivat Pokémon-keskuksessa, Ash ja Morrison päihittivät Rakettiryhmän Pokémonit paljain käsin ja saivat Pokémoninsa takaisin. Jakson lopussa Morrison lähti voittamaan viimeistä salimerkkiään, ja Ash ja Morrison lupasivat toisilleen, että tapaisivat uudestaan Hoennin liigassa. Tämä tapahtui jaksossa Beldum pelastaa (Saved by the Beldum). Tässä jaksossa Morrison taisteli Jump -kouluttajan Electabuzzia vastaan. Beldumin suurin heikkous, se, että se osasi vain yhden iskun, Selätyksen (Take Down), koitui melkein rautapallopokémonin häviöksi tuossa taistelussa, mutta kesken taistelun Morrisonin Beldum kehittyi Metangiksi ja voitti Electabuzzin meediohyökkäystensä avulla.

Metang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 375 Tyyppi: teräs/ meedio Edellinen muoto: Beldum Seuraava muoto: Metagross

Metang (jap. メタング, Metangu), on kuvitteellinen teräs- ja meediotyypin Pokémon. Metang on myös ranskaksi ja saksaksi Metang. Joka tuli kolmannessa sukupolvessa. Metang on kehitysmuoto Beldumista josta se kehittyi tasolla 20. Metang kehittyy tasolla 45 voimakkaimmaksi ei-legendaariseksi Pokémoniksi eli Metagrossiksi. Metangissa on Hoennin Pokémonliigan mestarin, Stevenin kädenjälkiä, sillä hän antaa Beldumin pokémon-peleissä. Nimi Metang tulee sanoista metal (mikä tarkoittaa metallia, eli Metangin olomuotoa) ja tang (mikä tarkoittaa pistävää, sillä Metangilla on terävät kynnet). Metang voi tarkoittaa myös englannin kielen magneettia tarkoittavaa sanaa magnet, sillä siihen täsmäävät kirjaimet ja sen kyky saada magneetit itseensä.

Metang (ja sen edellinen ja seuraava muoto, Beldum ja Metagross) ovat kuten Magnemite ja Magneton, sillä se on epäorgaaninen, magneettinen Pokémon joka kehittyy uusien osien yhdistyessä perusosaan. Metang ei kuitenkaan luota kokonaan sen magneettiseen voimaan. Sillä on jo suuri osuus Metagrossin voimasta. Sen kuori on niin vahva, että se pystyy selviytymään suurimmistakin räjähdyksistä, kun taas sen kynnet voivat päästä kovan teräksenkin läpi.
Tämä Pokémon on muodostunut kuten Magneton: kaksi Beldumia muodostaa Metangin. Kun taas kaksi Metangia muodostaa Metagrossin. Neljä Beldumin aivoa muodostavat Metagrossin aivot joten Metagross ja myös Metang ovat älykkäitä ja voimakkaasti telegineettisiä. Metang elää luolissa, jotka löytyvät kallionjyrkänteiltä.

Ashin ystävä ja vastustaja Morrison omistaa Metangin. Se kehittyi hänen Beldumistaan taistelussa Jump -kouluttajan Electabuzzia vastaan jaksossa Beldum pelastaa (Saved by the Beldum). Heti kehityksensä jälkeen Metang oppi uusia, tehokkaita hyökkäyksiä, kuten Hämmennyksen (Confusion) ja Meteorimäjäyksen (Meteor Mash).
Jaksossa Ratkaiseva päätös (Choose It or Lose It!) Morrison käytti Metangia taistelussa Ashin Glalieä vastaan. Vaikka Metang kykenikin kääntämään Galilen Jääsäteen takaisin sitä päin Hämmennyksen avulla, Ash keksi seuraavalla kerralla kääntää hyökkäyksen takaisin Jäätuulen (Icy Wind) avulla. Viimein Glalie, Metangin tyyppietulyöntiasemasta huolimatta, vei voiton Metangista pyörivällä Pukkauksella (Headbutt). Ashin voitto Morrisonista tarkoitti sitä, että Morrison oli ulkona Hoennin liigasta.

Metagross[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 376 Tyyppi: teräs/ meedio Edellinen muoto: Metang Seuraava muoto: Ei ole

Metagross (jap. メタグロス, Metagurosu) on kuvitteellinen teräs- ja meediotyypin Pokémon. Nimi Metagross tulee sanoista metal (mikä tarkoittaa metallia, eli Metagrossin olomuotoa) ja gross (mikä on saksaa ja tarkoittaa suurta, mitä Metagrossikin on; se painaa jopa 550 kiloa). Metagross on ensin ollut Beldum ja tasolla 20 se on kehittynyt Metangiksi. Metang kehittyy Metagrossiksi tasolla 45. Metagross on voimakkain ei-legendaarinen Pokémon.

Metagrossilla on neljä jalkaa ja se muistuttaa tankkipokémonia. Sen turkoosinvärinen kiekon muotoinen pääruumis on sen pää. Sen jalat tulevat ulos hämähäkkimäisesti. Joka jalka näyttää olevan samassa muodossa kuin Beldum. Ja sen neljä päätä on yhdistynyt Metagrossin vartaloon, joten Metagross on älykäs Pokémon. Metagrossilla on metallinen risti, joka kulkee diagonisesti Metagrossin naaman päällä. Risti kulkee kahden punaisen silmän välistä, ja jotkut sanovat että se on kirjain “X”. Kuten edellinen kehitysmuoto Metang koostuu kahdesta Beldumista. Niin Metagross koostuu kahdesta Metangista. Eli neljä Beldumia muodostaa Metagrossin. Toinen Pokémon joka tekee tällä tavoin on Magneton. Kolme Magnemitea yhdistyy Magnetoniksi. Kuitenkin 4 Beldumia vastaa vesipulloa, kun Metagross on pienen auton kokoinen. Metagrossin älykkyys on todella korkea, ei ainoastaan että sillä on neljät aivot, sillä on useahaarainen neuroniverkko. Metagross pystyy käyttämään meediotyyppisiä iskuja sen älyykkyysosamäärän takia. Metagross elää vuoristoisten alueiden erittäin jyrkillä rinteillä.

Regirock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 377 Tyyppi: kivi Ei kehity

Regirock (jap. レジロック, Rejirokku) on kuvitteellinen kivityypin Pokémon. Nimi Regirock tulee sanoista Rex (latinaa, gen. Regis, mikä tarkoittaa kuninkaallista tai kuningasta) ja sanasta rock (mikä tarkoittaa kiveä, eli Regirockin tyyppiä). Regice, Regirock ja Registeel ovat legendaarisina titaaneina tunnettuja, pokémoneja joita monet pelkäsivät. Mutta näillä kolmella on vielä oma kuninkaansa, Regigigas. Regigigasta ei saa kuitenkaan kuin Pokémon Diamondissa ja Pearlissa sekä niitä uudemmissa peleissä. Pokémon Swordin ja Shieldin toisessa lisäosassa, The Crown Tundrassa, esiintyivät kaksi muista titaaneista eristettyä jäsentä: Regieleki ja Regidrago.

Regirock näyttää robotilta tai golemilta ja koostuu kokonaan kivistä. Kivet ovat järjestetty siten, että Regirock näyttäisi ihmiseltä. Regirockin kivet ovat erikokoisia ja erivärisiä. Regirockilla ei ole kasvoja, mutta sillä on kasvojen paikalla tehty pistekirjoituksella 7 ruskeaa pistettä jotka muodostavat kirjaimen "H". Regirockilla ei tiettävästi ole aivoja tai sydäntä. Regirock on kivirobotti, kun taas Regice on jäärobotti ja Registeel on teräsrobotti. Regirock kuvaa kivikautta, Regice jääkautta ja Registeel rautakautta. Regigigas on normaalityypin Pokémon ja se ei kuvaa omaa ajanjaksoa.

Brandon nappasi Regirockin joskus ennen jaksoa Battling the Enemy Within, jolloin Ash ja kumppanit tapasivat hänet Battle Pyramidissa. Hän käytti Regirockia hajottamaan ison kiven, joka kuului pyramidin turvajärjestelmään, jonka Ash oli vahingossa laukaissut. Myöhemmin samassa jaksossa Ash taisteli Brandonia ja hänen Regirockiaan vastaan. Tällöin Ash oli tosin joutunut ilkeän muinaisen Pokélantiksen keisarin hengen valtaamaksi, jonka hän oli vahingossa vapauttanut muinaisesta kivisestä poképallosta. Brandon haastoi keisarin taisteluun, panoksena tämän entinen valta. Käyttäen hyväkseen Ashin taistelutuntemusta keisari valitsi taisteluun Ashin Sceptilen, jolla ruohotyyppisenä oli etylyöntiasema kivityyppiä vastaan. Hän kuitenkin sortui hyvin epärehellisiin keinoihin, ja Regirock voitti Sceptilen helposti. Kun keisari halusi käyttää Pikachua, Ash sai käskettyä Pikachua käyttämään häneen Ukkosiskua, jolloin ilkeä henki jätti Ashin ruumiin ja Brandon palautti sen muinaiseen kiviseen poképalloon. Regirock osaa monia voimakkaita ja hyödyllisiä iskuja, kuten Hypersäteen, Täysmäjäyksen, Lukituksen ja Rautapuolustuksen.
Brandonin Regirock nähtiin uudemman kerran jaksossa Pace - The Final Frontier, jossa sen nähtiin yhdessä Registeelin kanssa ajavan Rakettiryhmän pois pyramidista.
Brandon ja Regirock ilmestyivät uudelleen jaksossa Pyramidi-raivo!, jossa Brandon käytti sitä otellessaan Paulia vastaan. Regirock voitti helposti Paulin Hariyaman, Electabuzzin, Ursaringin ja Magmarin.
Regirock nähdään yhdessä Brandonin Registeelin ja Regicen kanssa myös jaksossa Ystävyyden pilarit, jossa ne osallistuvat taisteluun Regigigasta ja sen nappausta yrittävää Pokémon-metsästäjä J:tä vastaan. Lopulta Brandon vapauttaa ne suojelemaan Regigigasta mahdollisilta tulevilta hyökkäyksiltä.

Regice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 378 Tyyppi: jää Ei kehity

Regice (jap. レジアイス, Rejiaisu) on kuvitteellinen jäätyypin Pokémon. Nimi Regice tulee latinankielisestä sanasta Rex (gen. Regis, tarkoittaa kuninkaallista tai kuningasta) ja englanninkielisestä sanasta ice (mikä tarkoittaa jäätä, jonka tyyppinen Regice on). Regice, Regirock ja Registeel ovat legendaarisina titaaneina tunnettuja, pokémoneja joita monet pelkäsivät. Mutta näillä kolmella on vielä oma kuninkaansa, Regigigas. Regigigasta ei saa kuitenkaan kuin Pokémon Diamondissa ja Pearlissa sekä niitä uudemmissa peleissä. Pokémon Swordin ja Shieldin toisessa lisäosassa, The Crown Tundrassa, esiintyivät kaksi muista titaaneista eristettyä jäsentä: Regieleki ja Regidrago.

Regice näyttää robotilta ja koostuu kokonaan jäästä. Jääpalaset ovat järjestetty siten, että Regice näyttäisi kristallilta. Regicellä on kaksi jalkaa ja kättä ja sen selässä on kristallin näköisiä jääpaloja. Regicellä ei ole kasvoja, mutta sillä on kasvojen paikalla tehty pistekirjoituksella 7 keltaista pistettä jotka muodostavat symmetrisen vaakasuorassa olevan ristin. Regicella ei tiettävästi ole aivoja tai sydäntä. Regicen ruumiinlämpötila on -200 astetta celsiusta. Regice leijuu noin 10 cm ilmassa, sillä sen jalat ovat lyhyemmät kuin muiden Regisien. Regirock on kivirobotti, kun taas Regice on jäärobotti ja Registeel on teräsrobotti. Regirock kuvaa kivikautta, Regice jääkautta ja Registeel rautakautta. Regigigas on normaalityypin Pokémon ja se ei kuvaa omaa ajanjaksoa.

Brandon nappasi Regicensä joskus ennen jaksoa Pace - The Final Frontier, jossa hän käytti sitä neljä-vastaan-neljä -uusintaottelun päätteeksi Ashin Pikachua vastaan. Kova ja vaiheikas taistelu päättyi lopulta Pikachun voittoon, ja niin Ash voitti viimein itselleen Brave Symbolin. Samalla Pikachu teki historiaa ollen vasta toinen ei-legendaarinen Pokémon, joka voitti yksi vastaan yksi-taistelussa legendaarisen Pokémonin, heti Ashin Charizardin jälkeen*. Regice osaa monia voimakkaita ja hyödyllisiä hyökkäyksiä, kuten Jääsäteen, Täysmäjäyksen, Lumimyrskyn ja Levon.
Brandon ja Regice ilmestyivät uudelleen jaksossa Pyramidi-raivo!, jossa Brandon käytti sitä otellessaan Paulia vastaan. Regice voitti helposti Paulin Laironin.
Regice nähdään yhdessä Brandonin Regirockin ja Registeelin kanssa jaksossa Ystävyyden pilarit, jossa ne osallistuvat taisteluun Regigigasta ja sen nappausta yrittävää Pokémon-metsästäjä J:tä vastaan. Lopulta Brandon vapauttaa ne suojelemaan Regigigasta mahdollisilta tulevilta hyökkäyksiltä.

Registeel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 379 Tyyppi: teräs Ei kehity

Registeel (jap. レジスチル, Rejisuchiru) on kuvitteellinen terästyypin Pokémon. Nimi Registeel tulee latinankielisestä sanasta Rex (gen. Regis, tarkoittaa kuninkaallista tai kuningasta) ja englanninkielisestä sanasta steel (mikä tarkoittaa terästä eli jonka tyyppinen Registeel on). Regice, Regirock ja Registeel ovat legendaarisina titaaneina tunnettuja, pokémoneja joita monet pelkäsivät. Mutta näillä kolmella on vielä oma kuninkaansa, Regigigas. Regigigasta ei saa kuitenkaan kuin Pokémon Diamondissa ja Pearlissa sekä niitä uudemmissa peleissä. Pokémon Swordin ja Shieldin toisessa lisäosassa, The Crown Tundrassa, esiintyivät kaksi muista titaaneista eristettyä jäsentä: Regieleki ja Regidrago.

Registeel näyttää robotilta enemmän kuin kaksi edellistä registä, sillä se on metallinen ja sen ulkokuoren väri on hopea ja sisäkuori on tumma. Registeelillä ei ole kasvoja, mutta sillä on kasvojen paikalla tehty pistekirjoituksella 7 vaaleanpunaista pistettä jotka muodostavat kuusikulmion, seitsemäs piste on laitettu kuusikulmion keskelle. Registeelillä ei tiettävästi ole aivoja tai sydäntä. Registeelin vartalo on kovempi kuin minkään tunnetun metallin. Regirock on kivirobotti, kun taas Regice on jäärobotti ja Registeel on teräsrobotti. Regirock kuvaa kivikautta, Regice jääkautta ja Registeel rautakautta. Regigigas on normaalityypin Pokémon ja se ei kuvaa omaa ajanjaksoa.

Brandon nappasi Registeelinsä joskus ennen jaksoa Overjoyed!, jossa Ash tapaa hänet uudestaan ja käy hänen kanssaan uusintaottelun käyttäen Torkoaliaan Brandonin Registeeliä vastaan. Kova taistelu päättyy lopulta Ashin tappioon. Jakson lopussa Brandon lähti nappaamaan itselleen uutta Pokémonia, luultavasti Regiceä. Registeel osaa monia vahvoja ja hyödyllisiä hyökkäyksiä, kuten Hiekkamyrskyn, Metallikynnen, Hypersäteen ja Lukituksen.
Brandonin Registeel nähtiin uudemman kerran jaksossa Pace - The Final Frontier, jossa sen nähtiin yhdessä Regirockin kanssa ajavan Rakettiryhmän pois pyramidista.
Brandon ja Registeel ilmestyivät uudelleen jaksossa Pyramidi-raivo!, jossa Brandon käytti sitä otellessaan Paulia vastaan. Registeel voitti helposti Paulin Nidokingin. Registeel nähdään yhdessä Brandonin Regirockin ja Regicen kanssa jaksossa Ystävyyden pilarit, jossa ne osallistuvat taisteluun Regigigasta ja sen nappausta yrittävää Pokémon-metsästäjä J:tä vastaan. Lopulta Brandon vapauttaa ne suojelemaan Regigigasta mahdollisilta tulevilta hyökkäyksiltä.

Pokémon Diamondin ja Pearlin japaninkielisten julkaisujen yhteydessä nousi epäily registeelin mahdollisesta natsismiviittauksesta. Japaninkielisessä julkaisussa Registeelillä nimittäin on käsi ojossa kuin natsitervehdyksessä. Tämä muutettiin Euroopan ja Yhdysvaltojen julkaisuun ja Pokémon Platinumiin siten, että Registeel pitää kättä alhaalla.

Latias[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 380 Tyyppi: lohikäärme/ meedio Ei kehity

Latias (jap. ラティアス, Ratiasu) on kuvitteellinen lohikäärme- ja meediotyypin Pokémon. Nimi Latias tulee latinankielisestä sanasta latere (joka tarkoittaa olla näkymättömissä) ja kirjaimesta A (joka tarkoittaa latinaksi -sukupuolta). Latiaksella on myös veli Latios, joka on -sukupuolinen. Latiaksen tapaa elokuvassa Pokémon Heroes.

Latias on punavalkoinen lohikäärme/meedio-Pokémon, jolla on pienet kädet ja jalat. Sillä on myös punaiset teräväkärkiset siivet selässään. Latiaksella on höyhenpeite, vaikka se ei ehkä siltä näytä. Latiaksella on rinnassaan sininen kolmionmuotoinen kuvio, aivan kuten Togepilla, Togeticilla. Se pysytyy ottamaan ihmisen hahmon tai sulautumaan maastoon kuin kameleontit. Latias on aina ♀-sukupuolinen.

Latios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 381 Tyyppi: lohikäärme/ meedio Ei kehity

Latios (jap. ラティオス, Ratiosu) on kuvitteellinen lohikäärme- ja meediotyypin Pokémon. Nimi Latios tulee latinankielisestä sanasta latere (joka tarkoittaa olla näkymättömissä) ja kirjaimesta O (joka tarkoittaa latinaksi -sukupuolta). Latioksella on myös sisko Latias, joka on -sukupuolinen. Latioksen tapaa elokuvassa Pokémon Heroes.

Latios on sinivalkoinen lohikäärme/meedio Pokémon, jolla on pienet kädet ja jalat. Sillä on myös siniset teräväkärkiset siivet selässään. Latioksella on höyhenpeite, vaikka se ei ehkä siltä näytä. Latioksella on rinnassaan punainen kolmionmuotoinen kuvio, aivan kuten Togepilla ja Togeticilla. Se pystyy ottamaan ihmisen tai itseään pienemmän eläimen hahmon ja sulautumaan maastoon kuin kameleontit. Latios on aina ♂-sukupuolinen.

Kyogre[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 382 Tyyppi: vesi Ei kehity

Kyogre on legendaarinen vesi-tyyppinen Pokémon-hahmo. Kyogren taisteltua Groudonin kanssa, nämä molemmat legendaariset Pokémonit vetäytyivät piilopaikkoihinsa joista ihminen ei heitä löytäisi. Sen voi napata Pokémon Sapphire ja Emerald-peleissä. Kyogre on Sapphiren maskotti.

Kyogren automaattisen "luonneominaisuuden", Drizzlen, ansiosta aina, kun Kyogre on kentällä, taistelun aikana sataa.

Groudon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 383 Tyyppi: maa Ei kehity

Groudon on legendaarinen maa-tyypin Pokémon, joka kävi kerran taistelua toisen legendaarisen Pokémonin, Kyogren, kanssa. Molemmat Pokémonit kuitenkin vetäytyivät pois ihmisten ilmoilta. Groudon on painavin pokemon. Tämän maatyyppisen Pokémonin voi pyydystää itselleen Pokémon Rubyssä ja Emeraldissa. Sapphire-versioon se on vaihdettava. Pokémon-peleissä Groudon löytyy Terra Cavesta eliittinelikon voittamisen jälkeen (Ohjeet: Pokemon Emerald). Groudon on Rubyn maskotti.

Groudonin "luonneominaisuuden", Droughtin, ansiosta, taistelun aikana paistaa Aurinko.

Rayquaza[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 384 Tyyppi: lohikäärme/ lento Ei kehity

Rayquaza on legendaarinen Pokémon-hahmo, joka on lohikäärme- (Dragon) ja lentotyyppiä (Flying). Se hallitsee taivasta elämällä siellä.

Rayquazan saa Ruby/Sapphire versioissa eliittinelikon voittamisen jälkeen Sky Pillar -tornista. Sinne päästäkseen pelaajalla pitää olla apunaan Mach Bike, jolla voi kulkea herkän lattian yli. Ruby/Sapphiressa Rayquaza on 70-tasoinen, ja se on pelin voimakkain villi pokemon. Sen pyydystämistä varten kannattaa hankkia kestävä Pokémon, joka kykenee nukuttamaan vastustajan, sekä paljon Ultra Balleja, tai Master Ball, jolla voit pyydystää sen heti.

Emeraldissa Rayquazalla on merkittävämpi rooli pelin tarinassa kuin Rubyssa/Sapphiressa. Pelaaja herättää Rayquazan horroksestaan pysäyttääkseen Groudonin ja Kyogren taistelun Sootopolis Cityssä. Tämän jälkeen Rayquazan voi pyydystää Emeraldissa myös jo ennen eliittinelikon voittamista. Se on Emeraldin maskotti.

Rayquaza esiintyy myös Super Smash Bros. Brawlin adventure modessa pomovastuksena, jota vastaan pääsi taistelemaan ainoastaan Diddy Kongilla tai Fox McCloudilla.

Korttipeleissä Rayquazoista on tehty paljon holofoil-kortteja, ja myös yhden EX-Pokémonin, jotka ovat tavallista voimakkaampia, ja niistä saa vastustajan voittaessa sellaisen nostaa yhden sijasta kaksi korttia pelaajan omasta palkintokorteista. Sarjassa EX Dragon Rayquazalla on hyvä tuplaava hyökkäys, jonka voima suurenee jokaisen Pokémonilta poistetun energian myötä. Tällä saa hyvin pyyhittyä vastustajen riviä, jos pakassa on paljon Fire tai Eletric energia-kortteja, joita voi lisätä Rayquazalle sen ollessa penkillä.

TV-sarjassa Rayquaza on ollut mukana jaksossa nimeltä Malice in Wonderland. Rayquaza on myös esiintynyt yhdessä Pokémon-elokuvassa nimeltään Salaperäinen Deoxys (Destiny Deoxys).

Jirachi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 385 Tyyppi: teräs/ meedio Ei kehity

Jirachi (jap. ジラーチ, Jirāchi) on kuvitteellinen teräs- ja meediotyypin Pokémon. Nimi Jirachi tulee venäjänkielisestä sanasta желать, joka tarkoittaa toivoa. Jirachi on maaginen haltijatar, jolla on voimaa täyttää kaikkien niiden toivomukset, jotka löytävät sen. Jirachilla on rauhallinen ja leikkisä luonne, kuten Celebillä ja Mewillä.

Jirachi esiintyy pienenä haltijana, jolla on tähdenmuotoinen tukka, muutoin valkoisessa vartalossa. Jirachilla roikkuu tukastaan kolme sinisen paperin näköistä lappua ja vatsassa oleva viiva on sen "oikea silmä". Jirachi on kestävä pokémon koska on puoliksi teräs-tyyppiä. Jirachi on maaginen olento, joka voi käyttää telepaattisia ja telekineettisiä voimia. Se pystyy myös totetuttamaan toivomuksia. Kiehtovinta on kuitenkin Jirachin mahassa oleva viiva, sillä se on Jirachin kolmas silmä. Tämä kolmas silmä näyttää aivan erilaiselta kuin Jirachin päässä olevat. Jirachin sanotaan heräävän joka tuhannes vuosi unesta. Jotta Jirachin saisi herätettyä, löytäjän täytyy laulaa puhtaalla äänellä. Kun Jirachi on herännyt se lupaa toteuttaa toiveen jokaista kolmea lappua kohden. Kun ne on täytetty, Jirachi toteuttaa toiveet ja muodostuu taas koteloon odottamaan seuraavaa tuhatta vuotta. Jirachi esiintyy myös Pokemon 6-elokuvassa ja on hereillä 7 päivää jatkaakseen untaan, elokuvassa Jirachi toiveen täyttäjä.

Deoxys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 386 Tyyppi: meedio Ei kehity

Deoxys (jap. デオキシス, Deokishisu) on kuvitteellinen meediotyypin Pokémon. Nimi Deoxys tulee sanasta DNADeoxyribonucleic Acid eli Deoksiribonukleiinihappo. Deoxyksen tiedetään olevan salainen Pokémon, koska se on erittäin harvinainen ja sillä on erittäin korkeat arvot peleissä. Deoxys on myös yksi niistä harvinaisista Pokémoneista, jolla on oma musiikkiteema, mikä vallitsi seitsemännessä Pokémon-elokuvassa (Salaperäinen Deoxys eli Destiny Deoxys) ja sen nähdessä Pokémon-peleissä.

Deoxys on oranssi ja sininen Pokémon, jolla aivot eivät ole sen päässä, vaan rinnassa, kristallin sisällä. Sieltä se pystyy tekemään psyykkisiä hyökkäyksiä vastustajia kohtaan. Deoxys on itse asiassa virus, joka tuli maahan meteoriitin sisällä ja muuntui pokémoniksi altistuessaan lasersäteelle. Deoxysilla ei ole kuitenkaan tiettävästi mitään yhteyttä muihin viruksiin, joita on ollut peleissä. Sillä on erityisen korkeat hyökkäävät taidot, mutta heikot puolustustaidot, jotka antavat virusmaisen kuvan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]