Luettelo Pokémon-lajeista (81–100)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 649 erilaista kuviitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Magnemite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 81 Tyyppi: sähkö/teräs Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Magneto (Lv. 30)

Magnemite (japaniksi Coil) on sähkötyypin pokemon. Toisen sukupolven peleistä lähtien, se on tunnettu sähkö- ja terästyypin pokemonina. Magnemite ja Magneton ovat tällä hetkellä ainoat pokemonit, jotka ovat saaneet seuraavassa sukupolvessa toisen tyypin. Magnemite kehittyy Magnetoniksi tasolla 30.

Magnemite muistuttaa metallista palloa, jolla on yksi iso silmä, kaksi isoa magneettia sen vasemmalla ja oikealla puolella, iso ruuvi sen silmän yläpuolella, ja kaksi pienempää ruuvia sen etuosassa. Magnemite osaa leijua ilmassa antipainovoiman avulla ja elektromagneettinen säteily vetää sitä puoleensa.

Magneton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 82 Tyyppi: sähkö/teräs Edellinen muoto: Magnemite Seuraava muoto: Magnezone (Lv. 30)

Magneton (japaniksi Rarecoil) on sähkö- ja terästyypin pokémon. Magneton on kehittynyt Magnemitesta tasolla 30. Magneton voi myös kehittyä neljännessä sukupolvessa Magnezoneksi nostamalla sitä tasolla ylöspäin mt. Coronetissa. Sanotaan myös, että kolme Magnemitea voi yhdistyä Magnetoniksi.

Magneton näyttää kolmelta Magnemitelta, jotka ovat kiinni toisissaan. Kuten aikaisempi muotonsa, myös Magneton leijuu antipainovoiman avulla ja elektromagneettinen säteily vetää sitä puoleensa.

Farfetch'd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 83 Tyyppi: normaali/lento Ei kehity

Farfetch'd (lausutaan [fa:fetʃd]) on ruskea lintupokémon. Sen nimi tulee englannin kielestä sanoista "far fetched", jotka tarkoittavat "kaukaa haettua". Se kantaa aina mukanaan vihreää purjonvartta, jolla se miekkailee. Lintu on melkein sukupuuttoon kuollut, koska monien mielestä Farfetch'd on hyvän makuista purjokastikkeen kera. Red ja Blue versioissa sen saakin vain vaihtamalla Vermilion Cityssä olevalta välittäjältä.

Doduo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 84 Tyyppi: normaali/lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dodrio (Lv. 31)

Doduo on normaali-tyypin Pokémon joka muituttaa strutsia. Se kehittyy tasolla 31 Dodrioksi. Sillä ei ole siipiä joten se ei osaa lentää, vaikka onkin lentotyyppiä. Mutta peleissä sekä Doduolle että Dodriolle voi kuitenkin opettaa HM-lentoiskun, Fly:n. Sillä on kaksi päätä. Sen nimi tulee sanoista dodo, joka tarkoittaa lentokyvytöntä lintua ja sanasta duo, jolla viitataan sen kahteen päähän. Doduon toisen pään on sanottu tulleen äkillisestä mutaatiosta tuhansia vuosia sitten. Doduon molemmissa päissä on yleensä samat aivot, mutta on myös tavattu harvinaisia yksilöitä joilla on selvästi eri aivot.

Doduo voidaan pyydystää luonnosta kaikissa Pokémon-videopeleissä. Doduo löytyy myös pelistä Pokémon Snap.

Pokémon anime jaksossa "Bad to the Bone", Rakettiryhmän Jessien Arbokia vastaan tulee Doduo. Mutta tämä taistelu keskeytyy, koska Doduon päät alkavat taistelemaan toistensa kanssa.

Dodrio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 85 Tyyppi: normaali/lento Edellinen muoto: Doduo Seuraava muoto: Ei ole

Dodrio on normaali-tyypin Pokémon ja Doduon toinen ja viimeinen muoto josta se kehittyy tasolla 31. Dodrio on lentokyvytön Pokemon, jolla on pitkät ja voimakkaat jalat. Dodrio muistuttaa strutsia ja se liikkuu kuin maatiekiitäjä. Sen nimi tulee sanoista "dodo", joka tarkoittaa lentokyvytöntä lintua ja sanasta trio jolla viitataan Dodrion kolmeen päähän. Sen päiden viitataan edustavan iloa, surua ja vihaa. Kun Dodrio nukkuu, sen kaikki päät eivät nukahda. Kun kaksi muuta päätä nukkuu, yksi jää hereille -turvallisuuden takaamiseksi.

Seel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 86 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Dewgong Seuraava muoto: Ei ole

Seel (jap. パウワウ, Pauwau) on ensimmäisen sukupolven vesityypin Pokémon. Seelin nimi tulee englannin kielen sanasta "seal", joka tarkoittaa hyljettä. Se kehittyy Dewgongiksi tasolla 34.

Seel muistuttaa valkeaa hyljettä tai merileijonaa, jolla on sarvi. Seelit elävät kylmissä merissä jäävuorten keskellä ja niiden paksu rasvakerros suojaa niitä kylmyydeltä. Seelit käyttävät sarviaan jäänläpi murtautumiseen.

Dewgong[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 87 Tyyppi: vesi/jää Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Seel

Dewgong (jap. ジュゴン) on ensimmäisen sukupolven vesi- ja jäätyypin Pokémon. Se kehittyy edeltävästä muodostaan Seelistä tasolla 34. Dewgongin nimi on muovattu oikean merinisäkkään, Dugongin (merilehmä) nimestä. Nintendo suunnitteli alun perin nimeävänsä Dewgongin Manatyksi, joka viittaa myös oikeaan merieläimeen, manaattiin.

Dewgong muistuttaa ulkonäöltään valkoista hyljettä tai merileijonaa, jolla on torahampaat sekä päässä sarvi. Dewgongit elävät kylmissä merissä napojenläheisyydessä ja se kykenee varastoimaan lämpöenergiaa. Se on myös erinomainen uimari. Dewgong on taisteluissa hyvä vesi-, ja jäätyypin Pokémoneja vastaan, mutta taistelu-, kivi-, ruohotyypin vastukset ovat sille hankalia.

Grimer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 88 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Muk

Grimer (jap. ベトベター, Betobetā) on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon. Grimer kehittyy tasolla 38 Mukiksi. Nimi Grimer tulee sanasta grime (joka tarkoittaa likaa, kun taas grimer tarkoittaa likaajaa). Grimer rakastaa mutaa ja kaikkea saasteista.

Grimer koostuu lähes kokonaan mädäntyneestä ja kovettuneesta mudasta sekä liasta. Se rakastaa saasteita ja voi aiheuttaa luonnon saastumisen jopa kaupunginlaajuisella alueella, sillä edes rikkaruohot eivät kasva Grimerin ollessa lähellä. Grimer menestyy likaisilla alueilla, kuten tehtaissa, kaatopaikoilla, viemäreissä ja saastuneissa vesissä. Se selviytyy ja kasvaa imemällä saastunutta mutaa, jota on poistettu tehtaista, mikä lisää sen myrkyn määrää. Jos Grimeria koskettaa kädellään, on vaikea saada kättä irti siitä. Grimer on luultavasti syntynyt saastuneesta merenpohjasta.

Muk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 89 Tyyppi: myrkky Edellinen muoto: Grimer Seuraava muoto: Ei ole

Muk (jap. ベトベトン, Betobeton), on kuvitteellinen myrkkytyypin Pokémon. Muk on kehittynyt tasolla 38 Grimeristä. Nimi Muk tulee englannin kielen sanasta muck, joka tarkoittaa kuraa tai likaa. Muk rakastaa kuraa ja kaikkea saasteista.

Muk on huonon hygienian ja lian ilmentymä. Se rakastaa saasteita ja voi aiheuttaa koko kaupungin tai meren saastumisen, sillä edes rikkaruohot eivät kasva, jos se on lähellä. Muk menestyy likaisilla alueilla, kuten tehtaissa, kaatopaikoilla, viemäreissä ja saastuneissa vesissä. Mukin vastakohta on Suicune, joka puhdistaa vettä. Jos Mukia koskettaa kädellään, on vaikea saada kättä irti siitä. Muk on luultavasti syntynyt saastuneesta merenpohjasta, kuten Grimer. Muk on myös niin myrkyllinen, että jopa sen jättämässä limavanassakin on myrkkyä.

Shellder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 90 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Cloyster

Shellder (jap. シェルダー, Sherudā) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Shellder kehittyy Cloysteriksi Vesikiven (Water Stone) avulla. Nimi Shellder tulee englannin kielisistä sanoista shell (joka tarkoittaa simpukan kuorta) ja shelter (joka tarkoittaa suojaa).

Shellderin ulkonäkö muistuttaa simpukan ulkonäköä. Shellder on violetin värinen ja sen kuoren välistä näkyy kaksi suurta silmää sekä vaaleanpunainen kieli. Se on röyhkeä Pokémon, joka näyttää kieltä kenelle tahansa ja sylkee vastustajien päälle. Shellderin kuori on erittäin kova, ilmeisesti jopa kovempi kuin timantti, vaikka se muodostuu vain yhdestä sileästä kerroksesta. Shellderistä tulee haavoittuvainen, kun vastustaja hyökkää sen sisäpuolelle. Kun Shellder ei suojaa itseään, se hyökkää roiskaisemalla vettä vastustajaa päin tai puristaa vastustajaa voimakkaalla kuorellaan. Shellder liikkuu avaamalla ja sulkemalla kuortaan nopeasti, mutta se ei pysty liikkumaan maalla. Kun hiekanjyvä menee kuoren sisään, Shellderin nesteet valmistavat hiekanjyvästä täydellisen pyöreän helmen. Vaikka Shellderillä on kestävä kuori, se suojaa silti itseään nukkumalla hiekan alla. Shellder nukkuu kieli ulkona, mikä on luultavasti syy, miksi se hautautuu hiekkaan.

Shellder on olennainen osa Slowpoken kehittymisessä. Jos Shellder puree Slowpoken häntään, nämä kaksi Pokémonia kehittyvät yhdessä Slowbroksi. Jos Shellder taas puree Slowpoken päähän, nämä kaksi kehittyvät yhdeksi Pokémoniksi, Slowkingiksi.

Rakettiryhmän Jessie nappasi Shellderin jaksossa Evoluutiomysteeri (The Evolution Solution).

Cloyster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 91 Tyyppi: vesi/ jää Ei kehity

Cloyster (jap. パルシェン, Parushen) on kuvitteellinen vesi- ja jäätyypin Pokémon. Cloyster on kehittynyt tasolla Vesikiven (Water Stone) avulla Shellderistä. Nimi Cloyster tulee englannin kielisistä sanoista cloister (tarkoittaa eristäytynyttä) ja oyster (tarkoittaa osteria).

Cloysterin ulkonäkö muistuttaa simpukoiden ulkonäköä. Sillä on erittäin vahva, monikerroksinen kuori. Cloysterin kuorta eivät voi avata voimakkaimmatkaan ihmiset eivätkä edes pommit. Kukaan ei ole nähnyt Cloysterin tummaa sisäosaa, joka on sen heikoin kohta, sillä se on erittäin pehmeää ja haavoittuvaista. Cloysterit lähettävät paksuja ja voimakkaita piikkejä vastustajiaan päin ottelussa. Se sulkee kuorensa heti hyökättyään, jotta selviäisi suuremmitta vahingoitta. Cloysterin paksun kuoren päällä on suuria piikkejä, joista suurimmat ovat ylhäällä. Sen ulkokuori on violetin värinen ja sisäkuori harmaa.

Gastly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 92 Tyyppi: myrkky/aave Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Haunter (Lv. 25)

Gastly (jap. ゴース) on haamu- ja myrkkytyypin Pokémon. Gastly kehittyy Haunteriksi tasolla 25, ja lopulta vain vaihtamalla voimakkaaksi Gengariksi. Gastlyn kaasumaisen olemuksen takia fyysiset hyökkäykset eivät vaikuta siihen ollenkaan, eli toisinsanoen esimerkiksi taistelu-tyypin Pokémonit eivät voi vahingoittaa sitä. Gastly on heikko meedio-, maa-, hyönteis- ja muita kummitushyökkäyksiä vastaan.

Gastlyn nimi tulee sanoista ghastly(kauhistuttava) ja gas (kaasu)

Haunter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 93 Tyyppi: myrkky/haamu Edellinen muoto: Gastly Seuraava muoto: Gengar

Haunter on haamu ja myrkky-tyypin Pokémon. Se näyttää koostuvan vain ilmassa leijuvasta violetista päästä ja erillään leijuvasta kahdesta kädestä. Se kehittyy Gastlysta tasolla 25 ja kehittyy Gengariksi vaihtamalla. Sen iskuja ovat mm. Hypnoosi ja Unensyöjä.

Haunterin nimi tulee englannin sanoista haunt (kummitella) ja hunter (metsästäjä).

Gengar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 94 Tyyppi: myrkky/aave Edellinen muoto: Haunter Seuraava muoto: Ei ole

Gengar (jap. ゲンガー, Gengā, Gangar) on kuvitteellinen haamu- ja myrkkytyypin Pokémon. Nimi Gengar tulee sanasta doppelganger, joka tarkoittaa kaksoisolentoa. Gengar kehittyy Haunterista ainoastaan vaihtamalla. Haunter taas on kehitysmuoto Gastlysta, josta Haunter kehittyy tasolla 25. Gengar on levitate ominaisuutensa ansiosta immuuni maatyypin iskuille

Gengar tuo mieleen hengen ja haamun. Gengar kävelee kahdella jalalla, sillä on violetti olemus ja punaiset silmät ja suuret terävät korvat. Gengarilla on aina ilkeä hymy huulillaan ja sillä on lyhyet ja paksut sekä kädet että jalat. Gengarilla on myös lyhyt häntä ja piikkejä selässään. Gengar on yöpokémon, joten sen hyökkäykset tapahtuvat vain yöllä. Gengar rakastaa ihmisten peläyttämistä täysikuun aikana.

Onix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 95 Tyyppi: kivi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Steelix

Onix (jap. イワーク, Iwark) on kivityypin Pokémon. Se muistuttaa isoa, kivenlohkareista koostuvaa käärmettä, jonka päässä on sarvi. Tämä pokémon on tullut tunnetuksi televisiosarjassa Brockin Pokémonina. Hän jätti sen veljelleen Forestille salin johtamista varten erikoisjaksossa The Family That Fights Together, Stays Together!. Brockin palatessa salille jaksossa Granting Spaces se oli kehittynyt. Onixin seuraava muoto on Steelix, joksi se muuttuu vaihtamalla sen Metal Coat -esineen kanssa toiseen pelilaitteeseen.

Drowzee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 96 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Hypno (Lv. 26)

Drowzee (jap. スリープ, Surīpu), on kuvitteellinen meediotyypin Pokémon. Drowzee kehittyy tasolla 26 Hypnoksi. Nimi Drowzee tulee englannin kielisestä sanasta drowsy (joka tarkoittaa unista).

Drowzeen ulkomuoto perustuu tapiirin ulkomuotoon. Drowzeen luonne on kuitenkin erilainen kun tapiirin. Drowzee syö unia, mutta syödäkseen sen pitää saada uhrinsa nukkumaan. Drowzeen muisti on erittäin hyvä kun puhutaan unista, sillä se muistaa kenen tahansa unen, jonka se on syönyt. Jos joku muisteli näkevänsä hyvän unen, mutta ei muista millainen, syyllinen on luultavasti ollut Drowzee.

Hypno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 97 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Drowzee Seuraava muoto: Ei ole

Hypno (jap. スリーパー, Surīpā), on kuvitteellinen meediotyypin Pokémon. Hypno on kehittynyt tasolla 26 Drowzeesta. Nimi Hypno tulee englannin kielisestä sanasta hypnosis (joka tarkoittaa hypnoosia).

Hypno on pahaenteinen Pokémon, joka nukuttaa ihmisiä ja muita Pokémoneja. Se heiluttaa heiluriaan, jota se kantaa aina mukanaan. Hypnolla on keltainen iho, suuret, teräväkärkiset korvat, pyöreä pää, suuri valkoinen aaltomainen kaulus ja kärsännäköinen nenä. Hypno syö unia, mutta se saa mahakipuja, jos uhri näkee painajaisia. Jotkut Hypnot ilmestyvät koulujen lähellä ja syrjäisillä teillä. Hypno saattaa pelästyttää lapsia ja muita ihmisiä yöllä ja hypnotisoida heitä. Hypno rentouttaa itseään meditoimalla tai harjoittelemalla joogaa. Hypno ei nuku koskaan ja se saa energiansa luultavasti uhriensa unista.

Krabby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 98 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kingler (Lv. 28)

Krabby on punainen painava rapu. Se on vesi-tyyppiä ja sen seuraava muoto on Kingler, joksi se kehittyy tasolla 28. Krabbyn sakset toimivat tehokkaana aseena ja ne myös auttavat sitä pitämään tasapainonsa, kun se kävelee sivuittain.

Krabby oli Ash Ketchumin seitsemäs Pokémon. Koska Pokémon-kouluttaja voi kantaa kerrallaan enintään kuutta poképalloa, jotka sisältävät pokemonin, Krabby transportoitui suoraan professori Oakin laboratorioon Ashin pyydystettyä sen jaksossa Mystery at the Lighthouse (Majakan Mysteeri). Myöhemmin se kehittyi Kingleriksi jaksossa Round One - Begin! voitettuaan ensimmäisen taistelunsa Mandi -kouluttajan Exeggutoria vastaan. Seuraavaksi se voitti Mandyn Seadran ja Golbatin.

Kingler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 99 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Krabby Seuraava muoto: Ei ole

Kingler (jap. キングラー, Kingurā) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Kingler on kehittynyt tasolle 28 Krabbysta. Nimi Kingler tulee englannin kielisistä sanoista king ("kuningas") ja angler ("onkija").

Kinglerin ulkomuoto perustuu kuningasravun ulkonäköön. Nimi viittaa myös Kinglerin päälaella olevaan luiseen ja punaiseen "kruunuun". Kinglerillä on punainen ylävartalo, kun taas sen alaosa on vaaleampi. Sillä on myös kaksi todella suurta saksea, jotka ovat erittäin voimakkaat. Sakset ovat painavat, joten Kingler haluaa viettää aikaansa paljon vedessä, jossa vesi kannattaa osa niiden painosta. Sillä on myös neljä jalkaa, joilla se kävelee ympäriinsä. Kinglerin saksien ollessa alhaalla se on nopeampi liikkumaan.

Voltorb[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 100 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Electrode

Voltorb (jap. ビリリダマ, Biriridama) on sähkötyypin Pokémon. Se muistuttaa paljon poképalloa, ja se nähtiinkin ensimmäisen kerran poképalloja valmistamassa yhtiössä. Sen yläpuoli on punainen ja alapuoli valkoinen. Se liikku pyörien. Tämä Pokémon on tullut tunnetuksi itsetuhokyvyistään. Tämän ominaisuuden takia kokeneetkin Pokémon-kouluttajat joutuvat käsittelemään sitä varoen. Sen seuraava muoto on sitä paljon isompi Electrode, joksi se kehittyy tasolla 30. Voltorbin nimi koostuu englannin sanoista volt (tarkoitta volttia, eli jännitteen yksikköä) ja orb, joka puolestaan tarkoittaa palloa, mikä viittaa Voltorbin muotoon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)