Luettelo Pokémon-lajeista (341–360)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 kolmannen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Corphish[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 341 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Crawdaunt

Corphish on fiktiivinen hahmo pokémon tv- ja pelisarjasta. Se on pieni ja iloinen ravunkaltainen pokémon, joka on melko harvinainen. Sen seuraava ja viimeinen muoto on Crawdaunt. Corphisilla on isot sakset, ja kolme piikkiä päässä. Sillä on myös pieni pyrstö. Sillä on yhteensä kuusi jalkaa. Sen kuori on oranssi ja maha sekä saksien alapuoli valkoinen. Animessa Ashilla on Corphish, joka ei ole vielä kehittynyt Crawndauntiksi.

Crawdaunt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 342 Tyyppi: vesi/ pimeys Edellinen muoto: Corphish Seuraava muoto: Ei ole

Crawdaunt on kolmannen sukupolven vesi-/pimeystyypin Pokémon.

Baltoy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 343 Tyyppi: maa/ meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Claydol

Baltoy on kolmannen sukupolven maa-/meediotyypin Pokémon.

Claydol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 344 Tyyppi: maa/ meedio Edellinen muoto: Baltoy Seuraava muoto: Ei ole

Claydol on kolmannen sukupolven maa-/meediotyypin Pokémon.

Lileep[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 345 Tyyppi: kivi/ ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Cradily

Lileep on kolmannen sukupolven kivi-/ruohotyypin Pokémon.

Cradily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 346 Tyyppi: kivi/ ruoho Edellinen muoto: Lileep Seuraava muoto: Ei ole

Cradily on kolmannen sukupolven kivi-/ruohotyypin Pokémon.

Anorith[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 347 Tyyppi: kivi/ hyönteis Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Armaldo

Anorith on kolmannen sukupolven kivi-/hyönteistyypin Pokémon.

Armaldo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 348 Tyyppi: kivi/ hyönteis Edellinen muoto: Anorith Seuraava muoto: Ei ole

Armaldo on kolmannen sukupolven kivi-/hyönteistyypin Pokémon.

Feebas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 349 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Milotic

Feebas on Miloticin alempi muoto. Feebas on vesityyppi Pokémon. Se muuttuu pokemon peleissä Miloticiksi, jos sille syöttää "poffineja", jotka ylentävät Pokémonin kauneustason täyteen. Feebas on hyvin hankala löytää Pokémon peleissä.

Milotic[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 350 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Feebas Seuraava muoto: Ei ole

Milotic on Pokemon-televisiosarjan- ja pelien hahmo. Se on vesityypin Pokemon, jonka edellinen muoto on Feebas. Milotic on Juan-nimisellä salihaastajalla Pokemon-jaksoissa. Miloticin sanotaan kaihtavan taistelua ja sillä on taipumus rauhoittaa vihaisia ihmisiä ja Pokemoneja. Sillä on virtaviivainen ja käärmemäinen vartalo ja sillä on viuhkamainen hännänpää.

Castform[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 351 Tyyppi: normaali Ei kehity

Castform on normaalityypin Pokémon, jolla on voimia muuttaa säätä, muuttua sään mukaan ja aistia erilaisia säitä. Se on aika harvinainen.

Kecleon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 352 Tyyppi: normaali Ei kehity

Kecleon (jap. カクレオン, Kakureon), on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Kecleonilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Kecleon tulee englannin kielisistä sanoista keckle (joka tarkoittaa sanaa kiertää, kuten punainen viiva Kecleonin vartalossa tai sanaa kiertyä, kuten Kecleonin häntä) ja chameleon (joka tarkoittaa kameleonttia) sanan loppuliitteestä -eon.

Kecleonin ulkonäkö perustuu kameleonttiin. Se on usein vihreä, kaksijalkainen lisko, jolla on korvissaan ja silmän ympärillä keltaisia, kaarevia raitoja. Sen vyötäröllä on punainen sik-sak nauha ja sen häntä on pitkä ja kiertynyt. Kuten oikeankin elämän kameleontit, Kecleon yrittää sulautua maastoon väriään vaihtamalla. Metsästäessä Kecleon käyttää sulautumistaan hyödykseen, sillä se voi hiipiä uhriaan kohti tämän huomaamatta mitään, ja lähelle päästyään napata uhrinsa pitkällä, venyvällä kielellään. Kecleon ei kuitenkaan pysty vaihtamaan punaisen sik-sak nauhansa väriä. Sen mieliala voi vaihtaa myös ulkonäön täysin erilaiseksi. Kecleon muuttuu takaisin normaalin väriseksi, jos se pelästyy jotakin.

Shuppet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 353 Tyyppi: kummitus Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Banette

Shuppet on kolmannen sukupolven kummitustyypin Pokémon.

Banette[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 354 Tyyppi: kummitus Edellinen muoto: Shuppet Seuraava muoto: Ei ole

Banette on kummitustyypin Pokémon, lajiltaan nukkepokémon. Sen alikehittyneempi muoto on Shuppet. Banetten alkuperäinen japaninkielinen nimi on ジュペッタ, Juppeta.

Banette on väriltään musta, sen päässä on kolme piikkiä ja sen silmät ovat punaiset. Sen hammasrivistö on keltainen, ja yksi hampaista on pitempi kuin muut, joten se näyttää kuin vetoketjulta. Banettella on pitkät kolmisormiset kädet ja lyhyet jalat. Sen häntä on keltainen ja huiskumainen.

Banette generoi energiaa kirouksiinsa iskemällä itseään neuloilla.

Kerrotaan, että Banettet ovat lasten hylkäämiä leluja, jotka on heitetty pois.

Alkuperästään johtuen Banettet asuvat asuinalueiden roskiksissa ja etsivät lapsia jotka ovat hylänneet ne.

Duskull[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 355 Tyyppi: kummitus Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dusclops

Duskull on kolmannen sukupolven kummitustyypin Pokémon.

Dusclops[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 356 Tyyppi: kummitus Edellinen muoto: Duskull Seuraava muoto: Ei ole

Dusclops on kolmannen sukupolven kummitustyypin Pokémon.

Tropius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 357 Tyyppi: ruoho/ lento Ei kehity

Tropius on kolmannen sukupolven ruoho-/lentotyypin Pokémon.

Chimecho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 358 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Chingling Seuraava muoto: Ei ole

Chimecho on kolmannen sukupolven meediotyypin Pokémon.

Absol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 359 Tyyppi: pimeys Ei kehity

Absol on kolmannen sukupolven pimeystyypin Pokémon.

Wynaut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 360 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Wobbuffet

Wynaut on kolmannen sukupolven meediotyypin Pokémon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]