Luettelo Pokémon-lajeista (121–151)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 898 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 31 ensimmäisen sukupolven viimeistä Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Starmie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 121 Tyyppi: vesi/ meedio Edellinen muoto: Staryu Seuraava muoto: Ei ole

Starmie (jap. スターミー, Starmie) on vesi- ja meediotyypin Pokémon. Se kehittyy Vesikiven (Water Stone) avulla Staryusta.

Starmie muodostuu kahdesta violetista tähdestä. Sen keskellä on punainen koru, joka loistaa seitsemässä sateenkaaren värissä. Starmie käyttää toista tähteä propellina, kun se liikkuu vedessä.

Starmie nähtiin ensimmäistä kertaa jaksossa Cerulean Cityn lumpeenkukat (The Water Flowers of Cerulean City) kun Misty otteli sillä Ashia vastaan.

Mr. Mime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 122 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Mime Jr. Seuraava muoto: Ei ole

Mr. Mime (jap. バリヤード, Bariyādo), on kuvitteellinen meediotyypin Pokémon. Mr. Mime on kehittynyt muoto Mime Jr:stä. Jos Mime Jr:n taso nousee Mimicin ympyrässä Mime Jr. kehittyy Mr. Mimeksi. Nimi Mr. Mime tulee englannin kielisistä sanoista mr. (joka tarkoittaa miespuolista henkilöä) ja mime (joka tarkoittaa pantomiimikkoa). Aluksi Mr. Mimeä luultiin miespuoliseksi Jynxiksi, sillä molemmat näyttivät ihmisiltä ja Jynx oli naispuolinen. Nimestään huolimatta Mr. Mimejä on myös naispuolisia, joskin alkuperäinen japanilainen nimi Barrier tarkoittaa suojarajaa.

Mr. Mime näyttää ihmisestä erityisesti narrilta, jolla on käsineet ja samanlaiset kengät kuin narreilla. Mr. Mimellä on vaaleanpunaiset pallot kohdissa, joissa kädet ja jalat yhtyvät vartaloon. Mr. Mime käytös muistuttaa harlekiinia, pantomiimin mestaria. Mr. Mime pystyy saamaan näkymättömän asian näkyväksi. Se on myös taitava huijaamaan ihmisiä. Mr. Mime kuuluu niihin harvoihin Pokémoneihin, jotka osaavat puhua ihmisten kieltä (animessa se tosin hokee pelkkää omaa nimeään, kuten muutkin). FireRedissä ja LeafGreenissä Mr. Mimellä on viisi sormea kädessä, kun taas Rubyssa ja Sapphiressa sillä on kädessä vain neljä sormea.

Scyther[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 123 Tyyppi: hyönteis/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Scizor

Scyther on kuvitteellinen ötökkä- ja lentotyypin Pokémon. Sen voi napata Pokémon Redissä Safari Zonelta, jossa se on harvinainen. Kun Scytherin vaihtaa Metal Coat esineen kanssa, se kehittyy Scizoriksi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tracey Sketchit nappasi Scytherin jaksossa Tracey Gets Bugged. Tämä Scyther oli taistellut parvensa johtajuudesta toisen Scytherin kanssa ja haavoittunut. Tracey nappasi sen oikeastaan vain viedäkseen sen Pokémon-keskukseen. Koska Scyther oli heikko, Tracey vain nukutti sen Venonatin Unijauheella (Sleep Powder) ja nappasi sen Poké-palloon. Pian Scyther pakeni keskuksesta ja lähti pelastamaan muita Scythereita Rakettiryhmän kynsistä. Vaikka Scyther oli heikko, yksi Sivallus (Slash) riitti tekemään selvää Jessien Arbokista ja Lickitungista sekä Jamesin Weezingistä ja Victreebelistä. Tämän jälkeen Scyther sivalsi Jessien ja Jamesin päästä lähes kaikki hiukset ja he juoksivat pakoon. Scyther sopi välinsä parven johtavan Scytherin kanssa, minkä jälkeen muut Scytherit poistuivat ja Tracey kutsui Scytherinsa takaisin.
Vaikkei Tracey olekaan taistelijatyyppiä, Scyther on hänen päätaistelupokémoninsa. Hän on käyttänyt sitä esimerkiksi Butchin ja Cassidyn Pokémoneja vastaan. Scytherin nappaus on myös ainoa Traceyn animessa nähty Pokémonin nappaus. Koska Traceyn Scyther on jo vanha, se väsyy helposti.

Jynx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 124 Tyyppi: jää/ meedio Edellinen muoto: Smoochum Seuraava muoto: Ei ole

Jynx (japaniksi: ルージュラ Rougela , ranskaksi Lippoutou, saksaksi Rossana, kantoninkiinaksi "紅唇娃" ja koreaksi "루주라" ) on Pokémon-hahmo, joka esiteltiin alun perin peleissä Pokémon Red ja Blue. Jynxiä on huomioitu enemmän kuin muita Pokémoneja sen alkuperäisen ulkonäön aiheuttaman kiistan vuoksi. Jynx on jää- ja meediotyyppiä ja sen alempi muoto on Smoochum, josta se kehittyy tasolla 30.

Nimi 'Jynx' on muunnos englannin kielen sanasta ”jinx”, joka tarkoittaa huonon onnen kirousta tai noitaa. Tämän tarkoitus ei ole täysin selvä, se voi johtua siitä, että Jynx muistuttaa Yuki Onnaa.

Jynxillä on vaikuttava ulkonäkö, joka muistuttaa liioiteltua stereotyyppiä vantterasta ihmisnaisesta. Sillä on violetti iho, pitkät, vaaleat hiukset ja ruusunpunaiset huulet. Sen vaatteet, pyöreät punaiset rintaliivit ja punainen hame, ovat tosiasiassa osa sen kehoa. Joskus harvoin (ja vain animessa) Jynxin hameen alta näkyvät sen jalat, ja ne näyttävät aivan ihmisen paljailta jaloilta mutta ovat samanväriset kuin sen kämmenet. Stadiumissa annetaan olettaa, ettei sen hameen alla ole mitään, kun Pokédex näyttää sen mekon olevan ontto kuin kummituksella. Syy siihen, miksi Jynx voi käyttää ”Megapotkua” (Mega Kick), on mysteeri.

Alun perin Jynxin iho oli musta, mutta koska se aiheutti kohua, väri muutettiin violetiksi.

Electabuzz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 125 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Elekid Seuraava muoto: Electivire

Electabuzz (エレブー Elebu) on sähkötyypin pokémon. Sen voi pyydystää Power Plantista Pokemon Redissä. Electabuzz sai toisen sukupolven peleissä vauvamuodon, Elekidin. Pokémon Diamond & Pearl- peleissä Electabuzzin voi kehittää Electivireksi jos sen vaihtaa kun sille on annettu Electirizer- tavara.

Electabuzz on ihmisenhahmoinen Pokémon. Sillä on keltainen turkki, jossa on mustia raitoja joista yksi on salaman muotoinen. Electabuzzin kolmivarpaiset jalat muistuttavat linnun jalkoja. Electabuzzilla on pitkä kissamainen häntä. Sillä on viisi sormea kummassakin kädessä. Electabuzzilla on kaksi terävää hammasta ja kaksi antennia. Kun ulkona on pimeää, Electabuzzin keho säteilee sinivalkoista valoa

Electabuzz nähtiin ensi kertaa jaksossa Yhteenotto Dark Cityssä (Showdown At Dark City) jossa se oli Kas-salin salipäällikön voimakkain Pokémon.

Magmar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 126 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Magby Seuraava muoto: Magmortar

Magmar on kuvitteellinen tulityypin Pokémon. Sen kehoa koristavat liekkikuviot, joiden ansiosta sitä ei erota liekkien seasta.

Magmarilla on isompi muoto Magmortar, joksi sen voi kehittää vaihtamalla sen Magmarizerin kanssa. Magmarilla on myös pienempi muoto Magby, joka kehittyy Magmariksi tasolla 30. Kaikissa Pokemon-peleissä Magmarin voi kuitenkin pyydystä pienemmällä tasolla kuin 30.

Pokémon-animessa salipäällikkö Blainella on Magmar. Se oli myös hänen vahvin Pokemoninsa; Ashin Charizard onnistui vain nipin napin voittamaan sen Seismoiskulla (Seismic Toss).

Pinsir[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 127 Tyyppi: hyönteis Ei kehity

Pinsir (jap. カイロス, Kairosu) on kuvitteellinen hyönteistyypin Pokémon. Pinsirillä ei ole kehitysmuotoja, mutta sillä on megaevoluutio. Mega Pinsir on tyypitykseltään hyönteis/lento. Nimi Pinsir tulee englannin kielisestä sanasta pincers, joka tarkoittaa kärkipihtejä.

Pinsirillä on ruskea ruumis, jossa on kaksi valkoista piikikästä sarvea. Näitä sarvia se käyttää napatakseen itselleen saaliin. Sarvet ovat täynnä teräviä piikkejä, jotka aiheuttavat saaliille enemmän tuhoa, sarvien piikit estävät myös saalista karkaamasta. Pinsirillä on lyhyet jalat ja kädet joissa on kolme varvasta ja kolme sormea. Ja sen suussa on pitkät vaakasuorat hampaat. Pinsir pystyy nostamaan kaksi kertaa oman painonsa verran, mikä kuvastaa Pinsirin voimakkuutta.

Pinsir tarvitsee elääkseen lämpimät olosuhteet. Pinsir hautaa itsensä maahan käyttäen sarviaan apuna ja nukkuu maan alla yön yli. Kun se nousee pintaan, siihen tarttunut kostea maa takertuu siihen kiinni. Pinsirin tiedetään nukkuneen myös puissa.

Tauros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 128 Tyyppi: normaali Ei kehity

Tauros (jap. ケンタロス, Kentarosu) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Taurosilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Tauros tulee kreikankielisestä sanasta tauros (joka tarkoittaa härkää).

Taurosin ulkonäkö muistuttaa härkää. Se on ruskeakarvainen härkä, jolla on paksu ruskea harja ja kolme häntää. Taurosin päässä on molemmilla puolilla terävät, hopean väriset sarvet ja sen otsassa on kolme helmen näköistä kuviota. Taurokset ovat aina koiraita, ja Miltankit puolestaan ovat naaraita. Tauros on nelijalkainen Pokémon, joka on kuuluisa väkivaltaisesta käytöksestään. Jos Tauros on yksin, se kaataa ohuita puita rauhoittaakseen itseään.

Ash pyydysti animessa Kanto-alueen Safarivyöhykkeeltä erityisten vihreiden Safari-pallojen avulla 30 Taurosta jaksossa The Legend of Dratini. Tätä jaksoa ei ikinä näytetty Japanin ja Aasian ulkopuolella, syynä tähän oli runsas aseiden käyttö. Tämä aiheutti katsojille sekaannusta, koska myöhemmin jaksossa Ashin ja Garyn nokka-poké (Showdown at Po-ké Corral) Taurokset nähtiin professori Oakin laboratoriossa.

Magikarp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 129 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gyarados
Pääartikkeli: Magikarp

Magikarp on Pokémon -hahmo. Se on kalan muotoinen ja punaisen värinen. Magikarp on kauan sitten ollut yhtä mahtava kuin sen seuraava muoto Gyarados, joksi se kehittyy tasolla 20. Aikojen kuluessa kala on muuttunut aina vain huonommaksi. Nyt sillä on vain yksi isku, Loiskahdus (Splash), jolla ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Se vain räpiköi kuin kala kuivalla maalla. Kouluttajien onneksi se kuitenkin oppii tasolla 15 Kehopuskun (Tackle), joka ei kuitenkaan ole erityisen tehokas.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jamesin Magikarp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magikarp esiintyi ensi kerran tv-ohjelmassa jaksossa Kieroa peliä valtamerilaivalla (Battle Aboard the St. Anne). Rakettiryhmän James osti sen St. Annelta, koska kauppias uskotteli Jamesille sen olevan mahtava Pokémon. Laivan upotessa James yritti käyttää Magikarpia päästäkseen takaisin pinnalle, mutta kala ei osannutkaan edes uida. Loppujen lopuksi Rakettiryhmä pelastui lautalle, jolla myös Ash, Misty ja Brock olivat. James kyllästyi lopullisesti Magikarpiin ja potkaisi sen veteen tarkoituksena päästä siitä eroon. Magikarp ensin vain loikki vedessä, mutta sitten se kehittyi Gyaradokseksi ja päätti kostaa. Ash ja kumppanit sekä Jessie ja James yrittivät paeta, mutta Gyarados käytti pahinta asettaan, Lohikäärmesotaa (Dragon Rage), joka valtavan vesipyörteen muodossa lennättää sankarimme kauas pois.

Jessien Magikarp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa Spoinkin parhaat ystävät (Pearls are a Spoink's Best Friend) Rakettiryhmä oli varastanut Spoinkin rubiinin. He tapasivat Magikarp-myyntimiehen, joka halusi vaihtaa heidän Spoinkin pallonsa Magikarpiinsa, joka oli naamioitu Feebasiksi. Kun myyntimies kertoi, että Feebas kehittyisi Miloticiksi, kaikkein kauneimmaksi Pokémoniksi, Rakettiryhmä päätti suostua vaihtoon. Aluksi kaikki näytti hyvältä, mutta Magikarpin uidessa vedessä sen maalinaamiointi huuhtoutui pois ja se paljastui tavalliseksi Magikarpiksi. Jessie raivostui valtavasti. Ash ja kumppanit saapuivat vaatien heitä palauttamaan Spoinkin rubiinin, mutta Jessie sanoo, ettei heillä ole sitä enää. He kertoivat, kuinka Magikarp-myyntimies oli huijannut heitä. Pian he saapuivat nähden väkijoukon kertyneen myyntimiehen kojulle, missä tämä kaupitteli toista vale-Feebasia lapsille. Brockin Mudkipin vesipyssy huuhteli maalin pois ja paljasti totuuden. Myyntimies yritti paeta, mutta Brock pysäytti hänet. Ash saapuu myös paikalle ja vaatii häntä palauttamaan Spoinkin rubiinin. Samalla Rakettiryhmä saapuu savupommien säestämänä paikalle ja vaativat vaihdon perumista. James heittää Magikarpin myyntimiehelle, mutta Spoink asettaa sen meediokyvyillään päänsä päälle. Ash käy mieheen kiinni ja painii hänen kanssaan saadakseen rubiinin. Reppu repeää auki ja rubiini lentää suoraan Meowthin käsiin. Ashin ja kumppaneiden ja Rakettiryhmän taistellessa myyntimies poistuu paikalta. Jamesin Cacnea yrittää käyttää Neulamäjäystä (Needle Arm) Ashin Torkoaliin, jonka Ylikuumennus (Overheat) lennättää Cacnean päin Meowthia, jolloin Spoinkin rubiini lentää Meowth’n käsistä. Max ottaa kopin ja palauttaa rubiinin Spoinkin pään päälle. Sitten Spoink käyttää Sekaannussädettä (Confuse Ray) tehden Rakettiryhmän Pokémonit liikkumakyvyttömiksi. Sitten se käyttää meediovoimiaan ja lähettää Rakettiryhmän lentoon jälleen kerran. Samalla Max huomaa Magikarp-myyntimiehen häipyneen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Gyarados[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Gyarados
Numero: 130 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Magikarp Seuraava muoto: Ei ole

Gyarados on sininen vesi- ja lentotyypin pokémon. Se kehittyy Magikarpista pelin tasolla 20. Se on paljon parempi taistelija kuin Magikarp. Aikoinaan Magikarpkin oli yhtä mahtava, mutta se on aikojen saatossa huonontunut nykyiselle tasolle. Jos Magikarpin saa napattua, siitä ei ole juurikaan hyötyä ennen kuin siitä tulee Gyarados. Tämän Pokémonin tiedetään tuhonneen muinoin kokonaisia kaupunkeja. Peleissä Pokémon Gold ja Silver Gyaradosin voi löytää punaisena Raivon järveltä (engl. Lake of Rage). Peleissä Pokémon X ja Y Gyarados on yksi megakehittymiseen kykenevistä Pokémoneista ja Mega Gyarados on vesi- ja pimeystyyppiä.

Lapras[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 131 Tyyppi: vesi/ jää Ei kehity

Lapras (jap. ラプラス, Rapurasu) on kuvitteellinen vesi- ja jäätyypin Pokémon. Laprasilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Lapras tulee ranskalaisen Pierre-Simon Laplacen nimestä. Laplace kirjoitti monia matemaattisia kirjoja meristä ja vuorovesistä.

Laprasin ulkonäkö viittaa Sauropterygia -ryhmän meriliskojen ulkonäköön. Sillä on paksu, vaaleansininen iho ja vaalea alavatsa. Sen korvat ovat kiertyneet ja sillä on pieni sarvi otsassaan. Laprasilla on tummanharmaa, piikikäs kilpi selässään ja neljä räpylää. Laprasit kuljettavat kilven päällään kaikenlaisia asioita, kuten erilaisia Pokémonja, ihmisiä ja laatikoita ja ne haluavat palvella ihmisiä. Laprasit sotkeutuvat usein kalastusverkkoihin. Laprasin luonne on hellä, rauhallinen ja se pystyy ymmärtämään ihmisten puhetta. Jos Lapras on hyvällä mielellä, se saattaa jopa laulaa hurmaavaa laulua.

Peleissä Pokémon Sword ja Shield Lapras on yksi Gigantamaxiin kykenevistä Pokémon-lajeista. Gigantamaxin kykenevän Lapraksen jääliikkeet muuttuvat Gigantamaxin ajaksi G-Max -liikkeeksi nimeltä G-Max Resonance. Tunnetuin Pokémon-kouluttaja, jolla on Gigantamaxiin kykenevä Lapras, on Melony, toinen Circhesterin salijohtajista Galar-alueella.

Animessa Ashilla oli Lapras hänen sekä Mistyn ja Traceyn matkatessa Orange-saaristolla saarelta toiselle. Kun Lapraksen perhe löytyi, Ash vapautti sen.

Ditto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 132 Tyyppi: normaali Ei kehity

Ditto on japanilaiseen Pokémon-sarjaan kuuluva piirros- ja pelihahmo. Ditto on normaali-tyyppiä. Sen ainoa isku on nimeltään Transform, jolla se pystyy jäljittäämään vastustajansa DNA-koodin ja muuntautumaan sen tarkaksi kopioksi. Ulkomuodoltaan Ditto muistuttaa vaaleanpunaista möykkyä. Se ei kehity miksikään, eli sillä ei ole seuraavaa muotoa. Se ei myöskään kehity mistään.

Eevee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 133 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Vaporeon/Jolteon/Flareon/Espeon/Umbreon/Leafeon/Glaceon/Sylveon

Eevee on normaalityyppinen pokémon. Sen nimi tulee evoluutio-sanan kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta, e ja v. Se onkin "evoluutiopokémon", jolla on piirteitä ketuista, koirista ja kissoista.

Eeveen kehittyminen on poikkeuksellista, koska se voi kehittyä jopa kahdeksaksi eri Pokémoniksi. Vesikivellä (engl. Water Stone) siitä tulee vesityypin Vaporeon, Ukkoskivellä (engl. Thunder Stone) sähkötyypin Jolteon ja Tulikivellä (engl. Fire Stone) tulityypin Flareon. Vaikka ne ovat tavallisimmat ja peleissä Pokémon Red ja Blue myös ainoat, on viisi muutakin mahdollisuutta.

Peleissä Pokémon Gold ja Silver esiteltiin Eeveelle kaksi uutta kehitysmahdollisuutta, jotka voidaan saavuttaa kesytyksellä. Se voi kehittyä meediotyypin Espeoniksi, jos se kesytetään päivällä. Jos se taas tapahtuu yöllä, siitä kehittyy pimeän tyypin Umbreon.

Peleissä Pokémon Diamond ja Pearl esiteltiin ruohotyypin Leafeon ja jäätyypin Glaceon. Eevee voi kehittyä Leafeoniksi nousemalla tasolla ylöspäin Sammalkallion (engl. Moss Rock) lähellä ja Glaceoniksi samalla tavalla Jääkallion (engl. Ice Rock) lähellä. Peleistä Pokémon Sword ja Shield alkaen Leafeonin on pystynyt kehittämään myös Lehtikivellä (engl. Leaf Stone) ja Glaceonin Jääkivellä (engl. Ice Stone), koska Galarissa ei ole Sammalkallioita eikä Jääkallioita.

Peleistä Pokémon X ja Y alkaen Eevee voi kehittyä myös keijutyypin Sylveoniksi, jos se nousee tasolla ylöspäin osatessaan vähintään yhden keijutyypin liikkeen (yleensä Baby-Doll Eyes tai Charm) sekä omatessaan kaksi kiintymyssydäntä (engl. Affection Hearts).

Peleissä Pokémon Sun ja Moon Eevee on yksi Pokémoneista, joille on olemassa oma lajikohtainen Z-kristalli. Last Resortin osaava Eevee voi Eevium Z -nimisellä kristallilla käyttää Z-liikettä Extreme Evoboost.

Swordissa ja Shieldissä Eevee on yksi Gigantamaxiin kykenevistä Pokémon-lajeista, mutta Gigantamaxiin kykenevä Eevee-yksilö ei voi koskaan kehittyä yhdeksikään sen seuraavista kehitysmuodoista. Gigantamaxin kykenevän Eeveen normaalityypin liikkeet muuttuvat Gigantamaxin ajaksi G-Max -liikkeeksi nimeltä G-Max Cuddle.

Eevee on aloituspokémon Pokémon XD: Gale of Darknessissa. Sen voi löytää FireRed ja LeafGreen -peleistä Celadon Cityn Celadon Mansionista. Eevee voi myös olla aloituspokémon Pokémon Mystery Dungeonissa. Sen voi saada vain tyttöpelaajaksi. Platinum versiossa Eeveen saa kun menee Hearthome Cityyn. Eeveen voi myös saada peleissä Heart Gold ja Soul Silver Kanton alueen Celadon Cityssä.

Garyn Eevee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animen jaksossa The Rivalry Revival paljastui, että Gary Oak oli pyydystänyt Eeveen ja voitti sillä ottelun Ash Ketchumin Pikachua vastaan. Myöhemmin jaksossa Mitä, onko töpseli tyhjä? paljastui, että se oli kehittynyt Umbreoniksi.

Mayn Eevee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Serenan Eevee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chloen Eevee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaporeon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 134 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Vaporeon (jap. シャワーズ, Shawāzu) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Nimi Vaporeon tulee sanoista vapor (joka tarkoittaa (vesi)höyryä) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Vaporeoniksi Vesikiven (Water Stone) avulla.

Vaporeon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kissaa. Sillä on sininen sileä turkki ja sen korvat ovat kuin kalan evät ja korvien välissä sillä on selkäevä. Vaporeonilla on räpylämäinen kauluri niskassaan. Sen häntä on samanlainen kuin merenneidolla. Sillä on keuhkojen sijasta kidukset, mikä antaa kalamaisen kuvan. Vaporeon pystyy myös kävelemään veden päällä. Vaporeon pärjää hyvin tuli-, maa ja kivipokémoneja vastaan otellessa, mutta lehti- ja sähköpokémonit tuottavat hankaluuksia.

Jolteon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 135 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Jolteon (jap. サンダース, Sandāsu) on kuvitteellinen sähkötyypin Pokémon. Nimi Jolteon tulee sanoista jolt (joka tarkoittaa "sätkyä", jonka saa sähköiskusta) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Jolteoniksi Ukkoskiven (Thunder Stone) avulla.

Jolteon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kettua. Sillä on piikikäs ja kirkkaankeltainen turkki, ja sen niska on valkoinen ja niin ikään piikikäs. Sen turkki on sähkövarauksinen, joten siitä voi saada sähköiskun. Jolteon pystyy tuottamaan yli 10 000 voltin sähköiskun, ja sitä pidetään voimakkaimpana Eeveen ensimmäisistä kehitysmuodoista. Jolteon on Eeveen kaikista kehitysmuodoista ainoa, jolla ei ole häntää.

Flareon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 136 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Eevee Seuraava muoto: Ei ole

Flareon (jap. ブースター, Būsutā) on kuvitteellinen tulityypin Pokémon. Nimi Flareon tulee sanoista flare (joka tarkoittaa liekkiä) ja eon-loppuliitteestä, mikä on kaikilla Eeveen kehitysmuodoilla. Eevee kehittyy Flareoniksi Tulikiven (Fire Stone) avulla.

Flareon on nelijalkainen Pokémon, joka muistuttaa lähinnä kettua ja/tai kissaa. Sen päässä, korvissa, vartalossa ja jaloissa on lyhyttä punaoranssista turkkia, kun taas sillä on keltaisia kimppuja korvien välissä, niskan ympärillä ja hännässä. Flareon pystyy olemaan erittäin kuumissa olosuhteissa, sillä sen ruumiinlämpötila voin nousta jopa 900 °C:seen. Flareonin iskut voivat olla sitäkin kuumempia, jopa yli 1 700 °C. Flareon on hyvä ruoho-, ötökkä- ja teräspokémoneja vastaan, mutta vesi-, kivi- ja maapokémonit tuottavat hankaluuksia.

Porygon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 137 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Porygon2

Porygon (jap. ポリゴン, Porigon) on ihmisvalmisteinen Pokémon. Se koostuu kokonaan ohjelmointikoodista. Se voi liikkua vapaasti kyberavaruudessa. Tämä Pokémon on kopiointisuojattu, joten sitä ei voi kopioida. Sen japaninkielinen nimi polygon tarkoittaa monikulmiota. Sen erikoiskyky Trace kopioi vastustajan erikoiskyvyt. Porygon ei varsinaisesti kehity, mutta sen voi "päivittää" Up-Grade -esineen avulla Porygon2:ksi vaihtamalla se Up Graden kanssa toiseen pelilaitteeseen. Nykyään Porygon2:n voi päivittää Porygon-Z:ksi vaihtamalla Porygon2:n Dubious Discin kanssa toiseen pelilaitteseen. Porygon muistuttaa jonkin verran lintua, joka on rakenteeltaan pikselinen.

Porygonin ainoa anime-esiintyminen muutamia cameorooleja lukuun ottamatta oli jaksossa ”Dennō Senshi Porygon”. Tätä Japanin televisiossa 16. joulukuuta vuonna 1997 esitettyä jaksoa ei ole koskaan esitetty Japanin ulkopuolella, koska jaksossa käytetty vilkkuva valoefekti aiheutti sairaalahoitoa vaatineen epilepsiakohtauksen yhteensä 685 lapselle.[1]

Omanyte[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 138 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Omastar

Omanyte on Pokémon, joka muistuttaa ammoniittia. Pokédexin mukaan se on kuollut sukupuuttoon, vaikka se onkin esiintynyt muun muassa televisiosarjan jaksoissa 26, 46, 165, 276, 293, 484 ja 485. Sen seuraava muoto on Omastar, joksi se kehittyy tasolla 40.

Omastar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 139 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Omanyte Seuraava muoto: Ei ole

Omastar (jap. オムスター, Omusutā) on kuvitteellinen kivi- ja vesityypin Pokémon. Omastar on kehittynyt tasolla 40 Omanytesta. Nimi Omastar tulee englannin kielisistä sanoista ammonite (joka tarkoittaa ammoniittia, joka kuuluu mustekalojen luokkaan) ja star (joka tarkoittaa tähteä).

Omastar on ”fossiilipokémon”, joka muistuttaa ammoniittia. Se voi vetäytyä kuoreensa suojatakseensa pehmeää, sinistä vartaloaan iskuilta. Sen kuoressa on teräviä piikkejä, jotka myös suojelevat sitä. Yksi syy, miksi Omastar melkein kuoli sukupuuttoon, oli että se ei jaksanut liikuttaa painavaa kuortansa napatakseen ruokaa. Omastar pystyy murskaamaan kuoria ja paksuja nahkoja syödäkseen kotiloita ja äyriäisiä, kuten Shelldereitä.

Kabuto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 140 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kabutops

Kabuto on fossiilista kehittynyt, sukupuuttoon kuollut Pokémon. Japaniksi Kabuto tarkoittaa samurain tai muun sotilaan kypärää ja hahmo muistuttaa Molukkirapua. Sen seuraava muoto on Kabutops, joksi se kehittyy tasolla 40.

Kabuton voi löytää Mount Moonista Pokémon Redissä, Bluessa, FireRedissä ja LeafGreenissä valitsemalla Helix Fossilin sijasta Dome Fossilin. Sitten se voidaan entistää Pokémoniksi Cinnabar Islandin laboratoriossa.

Kabutops[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 141 Tyyppi: kivi/ vesi Edellinen muoto: Kabuto Seuraava muoto: Ei ole

Kabutops (jap. カブトプス, Kabutopusu) on kuvitteellinen kivi- ja vesityypin Pokémon. Kabutops on kehittynyt tasolla 40 Kabutosta. Nimi Kabuto tulee japanin kielisistä sanoista 兜 kabuto (joka tarkoittaa kypärää) ja 兜蟹 kabutogani (joka tarkoittaa molukkirapua).

Kabutops on maassa ja vedessä liikkuva ravun sukulainen. Vaikka se elää vedessä ja ui todella nopeasti, se metsästää maalla. Kabutops on petoeläin, mutta sen syömisluonne on vampyyrimainen; uhrinsa tappamisen sijasta se juo verta kynsillään tekemillään viilloilla. TV-sarjassa Kabutopsin ja muiden ”fossiilipokémonien” (Omanyte, Omastar, Kabuto ja Aerodactyl) luultiin jo kuolleen sukupuuttoon, koska ne olivat lähteneet maanalaisista luolista ulkoilmaan muutamia vuosia sitten.

Aerodactyl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 142 Tyyppi: kivi/ lento Ei kehity

Aerodactyl (jap. プテラ, Putera) on kuvitteellinen kivi- ja lentotyypin Pokémon. Aerodactylillä ei ole kehitysmuotoja. Nimi Aerodactyl tulee englannin kielisistä sanoista aero- (joka tarkoittaa ilmaa) ja pterodactyl (joka tarkoittaa pterosauriaa).

Aerodactyl on lihansyöjäeläin, vaikka Putting the Air Back in Aerodactyl -jaksossa se söi hedelmiä. Aerodactyl kuuluu ”fossiilipokémoneihin” ja se on yhtä vanha kun dinosaurukset. Se herätettiin henkiin geneettisestä materiaalista, joka irrotettiin meripihkasta. Aerodactyl nappaa uhrinsa kynsillään ja tuo sen pesäänsä. Jos uhri vastustelee, se saattaa käyttää teräviä hampaitaan lamaannuttaakseen uhrinsa. Taistellessa se iskee kyntensä vastustajan kurkkuun. Aerodactyl on sukupuuttoon kuollut laji, joka eli tuhansia vuosia sitten ja joka herätettiin henkiin fossiilista. Se on harmaanvärinen Pokémon, jolla on violetit siivenaluset.

Pokémon Red, Blue, FireRed ja LeafGreen-versioissa Aerodactylin hankkiminen on varsin helppoa, vaikka siihen meneekin aikaa. Pelaajan on ensin murtauduttava Pewter Cityn Pokémon-museoon takaoven kautta, jossa vanha mies antaa hänelle Old Amberin. Kun pelaaja myöhemmin saapuu myöhemmin pelissä Cinnabar Islandille, hän voi viedä fossiilin paikalliseen Pokémon-laboratorioon. Kun pelaaja palaa pienen kiertelyn jälkeen laboratorioon, hän saa tutkijalta takaisin ikioman Aerodactylin, joka on kehittynyt tasolle 30, mutta FireRed ja LeafGreenissä saa herätetyn Aerodactylin, joka on herätettyään tasolla 5.

Snorlax[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 143 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Munchlax Seuraava muoto: Ei ole

Snorlax on yksi kuvitteellisista Pokémon-lajeista Satoshi Tajirin luomassa Pokémon-tuotesarjassa, joka koostuu videopeleistä, animesta, mangasta, kirjoista, keräilykorteista ja muusta mediasta.

Snorlax on normaalityypin Pokémon. Se on hyvin laiska ja nukkuu suurimman osan ajastaan. Snorlax herää Pokéhuilun ääneen tai sitten se herää nälkäänsä. Tarpeeksi rauhallisessa ympäristössä elävät heräävät noin kuukauden välein ja ahmivat kerralla satoja tonneja ruokaa, kunnes päätyvät takaisin nukkumaan.

Snorlaxilla on kaksi erikoiskykyä, Immunity ja Thick Fat. Immunityn avulla Snorlax sietää kaikki myrkyt ja Thick Fatin avulla tuli- ja jäätyypin iskut iskevät Snorlaxiin vain puolella voimalla.

Snorlax on kehittynyt Munchlaxista, joka on pelien Pokémon Diamond ja Pearl ohella esiintynyt vain harvoin, kuten esimerkiksi elokuvassa Salaperäinen Deoxys (Destiny Deoxys). Elokuvan lopussa Munchlax kehittyy Snorlaxiksi. Kehitys tapahtuu kesytyksen avulla. Kun kaksi Snorlaxia (naaras ja uros) viedään päiväkotiin, uros-Snorlaxin on kannettava Full Incenseä, jotta munasta kuoriutuisi Munchlax), muuten siitä kuorituu suoraan kehittynyt Snorlax.

Peleissä Pokémon Sun ja Moon Snorlax on yksi Pokémoneista, joille on olemassa oma lajikohtainen Z-kristalli. Giga Impactin osaava Snorlax voi Snorlium Z -nimisellä kristallilla käyttää Z-liikettä Pulverizing Pancake. Peleissä Pokémon Sword ja Shield Snorlax on yksi Gigantamaxiin kykenevistä Pokémon-lajeista. Gigantamaxin kykenevän Snorlaxin normaalityypin liikkeet muuttuvat Gigantamaxin ajaksi G-Max -liikkeeksi nimeltä G-Max Replenish.

Articuno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 144 Tyyppi: jää/ lento Ei kehity

Articuno on jää/lento-tyyppinen tarupokémon. Sen nimen ensimmäinen osa ”artic” tarkoittaa ”arktista” jäätyypin takia. Jälkimmäinen osa on ”uno” tarkoittaa yhtä, koska se on ensimmäinen kolmesta legendaarisesta linnusta, jotka ovat Articuno, Zapdos ja Moltres.

Articunolla on loistava puolustus, joka käy ilmi mm. elokuvasta, Pokemon 2: Yhden voimalla; Elokuvassa Articuno on lintukolmikosta ainoa, joka ei jäänyt legendaaristen Pokémonien kerääjän Lawrence III:n loukkoon. Myös Articunon, Zapdosin ja Moltresin taistellessa Articuno oli ainoa, joka kesti kahta iskua, tässä tapauksessa salamaa ja tulta, naarmuitta. Articunon hyökkäys on keskitasoa. Articuno pystyy jäädyttämään vettä kohtalaisesti, ja taisteluissa sen jäätyypin hyökkäyksetkin ovat kohtalaisia. Articunon heikkous on nopeus: Articuno on selvästi hitaampi lentämään kuin Zapdos ja Moltres, ja otteluissakin vastustajalla on hyvää aikaa väistää hitaasti tulleita hyökkäyksiä.

Pokémon Red-, Blue-, Yellow-, FireRed- ja LeafGreen-peleissä Articuno löytyy Seafoam Islandilta. Sitä on hyvin vaikea napata, mikäli se ei ole halvaantunut, tai unessa.

Zapdos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 145 Tyyppi: sähkö/ lento Ei kehity

Zapdos #145 (lausutaan Zapdos) on sähkö-lentopokémon. Zapdos on yksi kolmesta jäsenestä legendaarisessa lintukolmikossa, johon kuuluvat myös Articuno ja Moltres. Nämä pokemonit edustavat kolmea elementtiä, jäätä, sähköä ja tulta. Zapdos edustaa näistä sähköä, tai pikemminkin salamaa. Zapdos on keltainen ja sen muodostakin tulee salamat mieleen. Se on 160 cm pitkä ja painaa 52,6 kg. Zapdosin nimi tulee sanoista Zap, joka liittyy sähköön, sekä dos, joka on espanjaa ja tarkoittaa numero kahta, jolla viitataan siihen, että Zapdos on numero 2 legendaarisesta lintukolmikosta.

Zapdosin löytää Pokémon Bluessa hylätyltä voimalaitokselta (Power Plant) ja niitä on pelissä vain yksi. Nappaamiseen on suositeltavaa käyttää Ultrapalloja, sillä Poké-palloilla ei ole mitään vaikutusta kyseiseen Pokémoniin ellei se nuku.

Zapdosin hyökkäys on huippulaatua ja selvästi parempi kuin Articunolla ja Moltresilla. Zapdos oli lintukolmikosta ainoa, joka pystyi lamaannuttamaan Lugian hetkeksi; edes Articunon ja Moltresin yhteishyökkäys ei vahingoittanut Lugiaa. Zapdosin nopeus on keskitasoa. Zapdos lentää suhteellisen hitaasti, vaikka onkin huomattavasti Articunoa nopeampi. Zapdosin nopeus hyökätessäkin on kohtalaista, ja vastustaja onnistuu yleensä väistämään iskut. Zapdosin selvä heikkous on puolustus, jos verrataan Articunoon ja Moltresiin. Lugian asettautuessa vastahyökkäykseen Articunoa, Zapdosia ja Moltresia vastaan, Articuno ja Moltres kestivät pitempään taistelua kuin Zapdos.

Moltres[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 146 Tyyppi: tuli/ lento Ei kehity

Moltres (jap. ファイヤー, Faiyā) on kuvitteellinen tuli- ja lentotyypin Pokémon. Moltresilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Moltres tulee englannin kielisestä sanasta molten (tarkoittaa sulaa) ja espanjan kielisestä sanasta tres (tarkoittaa numeroa kolme), sillä se on viimeinen kolmesta legendaarisesta linnusta Articunon ja Zapdosin jälkeen.

Moltres on erittäin nopea lentäjä, ja nopeus onkin sen vahvuus. Otteluissakin Moltres iskee vastustajaansa hämmästyttävän nopeasti, ja vastustajalla on matkassa todella hyvää onnea, jos säästyy Moltresin iskulta. Moltres pystyy myös väistelemään iskuja erinomaisesti, vaikka Moltresin puolustus onkin keskitasoa. Jos Moltresiin osuu isku, se todennäköisesti pystyy jatkamaan taistelua ilman sen suurimpia vammoja, mutta monia iskuja saadessaan Moltres loukkaantuu vakavasti. Moltresin huomattava heikkous on hyökkäys: tulityypin hyökkäykset eivät tehneet minkäänlaista jälkeä Lugiaan, toisin kuin Articunon ja Zapdosin hyökkäykset. Moltresin ainoa toivo taisteluissa on siis väistellä iskuja ja uuvuttaa vastustajansa, kunnes tämä ei enää jaksa otella.

Moltres on suuri lintu, joka on ilmiliekeissä. Sillä on oranssi vartalo, pieni teräväkärkinen nokka ja sulkien tilalla on liekkejä. Moltresin ulkonäkö perustuu feeniksin ulkonäköön. Se voi luoda ja tehdä mitä tahansa tulen kanssa ja se irrottaa liekkinsä siivistään vähän väliä. Moltres on harvinainen Pokémon, joka näkyy yhtä usein kuin muut legendaariset lintupokémonit, Articuno ja Zapdos. Kun Moltres luulee olevansa vaarassa, se leimauttaa tulta ja lentää näkyvistä erittäin nopeasti. Kun Moltres saa yhteyden laavaan, se paranee kaikista haavoistaan.

Dratini[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 147 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dragonair

Dratini on fiktiivinen lohikäärmetyypin Pokémon. Se kehittyy tasolla 30 Dragonairiksi, joka taas kehittyy tasolla 55 Dragoniteksi. Dratini luo nahkaansa ja kasvaa koko ajan.[2]

Dragonair[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 148 Tyyppi: lohikäärme Edellinen muoto: Dratini Seuraava muoto: Dragonite

Dragonair (jap. ハクリュー, Hakuryū) on kuvitteellinen lohikäärmetyypin Pokémon. Dragonair on kehittynyt tasolla 30 Dratinista. Dragonair kehittyy tasolla 55 Dragoniteksi. Nimi Dragonair tulee englannin sanoista dragon (joka tarkoittaa lohikäärmettä) ja air (joka tarkoittaa ilmaa).

Dragonair muistuttaa merihirviötä. Sillä on pitkä, sileä ja sini-valkoinen vartalo. Dragonairilla on pieni sarvi otsassaan ja kaksi valkoista siipeä korvien kohdalla. Sillä on yksi pieni sininen pallo kaulassaan ja kaksi palloa häntänsä päässä, jotka muistuttavat kalkkarokäärmeen kalisutinta. Dragonair elää suurissa järvissä ja merissä. Dragonair säilöö energiaa vartalonsa sisään, jolloin sen siivet kasvavat ja se pystyy jopa lentämään. Toiseksi Dragonair voi keskittää energiansa palloihin kaulassaan ja hännässään, jolloin sen on sanottu muuttaneen säätä lyhyeksi aikaa.

Dragonite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 149 Tyyppi: lohikäärme/ lento Edellinen muoto: Dragonair Seuraava muoto: Ei ole

Dragonite on lohikäärmetyyppinen pokémon, jonka ensimmäinen muoto on Dratini, ja joka kehittyy Dragonairiksi tasolla 30, josta se kehittyy Dragoniteksi tasolla 55. Se on hyväsydäminen Pokémon, joka opastaa eksyneet ja haaksirikkoutuneet turvaan. Dragonite voi kiertää maapallon vain 16 tunnissa. Dragonite on hyvin harvinainen, mutta myös hyvin voimakas Pokémon jolla on vähän heikkouksia.

Pokémon-animessa monella kouluttajalla on Dragonite tiimissään. Jaksossa Iris ja villi Dragonite! Iris nappasi oman Dragonitensa. Aluksi Dragonite ei totellut Iristä lainkaan, mutta Iris sai lopulta yhteyden siihen. Useista Dragoniteista poiketen Iriksen yksilö on hyvin äreä ja se on usein haastamassa muita vahvoja Pokémoneja, mm. Ashin Charizardia.

Ashin Dragonite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon: Matkat -sarjassa jaksossa Haaste paratiisissä! Ash pyydysti itsekin yhden Dragoniten, joka kehittyi Dragonairista puolustaakseen häntä ja Goh’ta Rakettiryhmältä ja pyysi päästä Ashin mukaan. Dragonitella on hyvin lempeä luonne, mutta se on usein liian innokas halaamaan muita ihmisiä ja Pokémoneja. Dragonite on kuitenkin hyvin voimakas ottelija, sillä se onnistui Goh’n Darmanitanin avulla tyrmäämään jättiläiskokoisen Golurkin sekä Maailman Kruunajaissarjan ottelussa Korrinaa vastaan voittamaan Korrinan Mega Lucarion. Ash otteli Dragonitella myös Unovan pokémon-liigan uudeksi mestariksi tullusta Irista vastaan Maailman Kruunajaissarjan ottelun ultraluokkaan ylenemisestä. Ottelun aikana Dragonite oppi Draco Meteor -liikkeen ja voitti Iriksen Haxorusin.

Mewtwo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 150 Tyyppi: meedio Ei kehity
Pääartikkeli: Mewtwo

Mewtwo on järjestysnumeroltaan 150. Pokémon. Se on psyykkistä tyyppiä. Rakettiryhmän johtajan Giovannin pyynnöstä tiedemiehet muuttivat legendaarisen Pokémonin Mewin DNA:ta, ja loivat Mewtwon. Tästä juontuu myös Mewtwon nimi. Mewtwo on Pokémon-peleissä todella voimakas. Koska Mewtwo on voittamaton, se on järkevää kohdata taistelussa käyttäen Dittoa, joka pystyy muuntumaan vastustajakseen, tai toista Mewtwoa. Peleissä Mewtwo on sukupuoleton, eli sitä ei voi risteyttää. Sen erikoiskyky Pressure kuluttaa hyökkäävältä Pokémonilta kaksi PP:tä. Mewtwo on tarun mukaan maailman tehokkain, vahvin ja nopein olento.

Mew[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 151 Tyyppi: meedio Ei kehity
Pääartikkeli: Mew (Pokémon)

Mew on Pokémon-hahmo, joka pystyy oppimaan minkä tahansa TM- ja HM-iskun. Se on kissamainen, vaaleanpunainen hahmo, jolla on nuijamainen häntä. Mew on 40,6 cm pitkä ja painaa 4 kg.

Monien vuosien etsinnän jälkeen alkuperäisistä Pokémon-peleistä löytyi ”bugi”, jolla pystyi nappaamaan Mew'n. Kuitenkin ainoa virallinen keino saada Mew Suomessa oli 25. marraskuuta 2000 Club Nintendon järjestämä Mew'n jakotilaisuus Helsingin Tennispalatsissa. Jono kiersi koko rakennuksen ympäri ja viimeisimmät jonossa olleet joutuivatkin jonottamaan tuntikausialähde?. Tapahtumassa jaettiin noin 2000 Mewiä ja jakamatta jäi noin 600 Mewiä. Loput Mew't Club Nintendo jakoi postitse alkuvuodesta 2001. Tällöin Club Nintendolle Mew'n vuoksi lähetetyssä Pokémon-pelikasetissa ollut yleinen Pokémon, kuten Magikarp, vaihdettiin Mewiin. Laillisesti hankitun Mew'n mukana sai aitoustodistuksen, jossa oli mainittu Mew'n ID-numero. Lisäksi laillisen Mew'n OT:nä (Original Trainer) luki ”FINLAND”.

Pokémon Emeraldissa Mew'n voi napata Faraway Islandilla. Saari sijaitsee kaukana kaikista muista alueista. Mew piileskelee korkeassa ruohikossa, jossa pelaajan on saatava se kiinni, ennen kuin voi otella sitä vastaan ja napata sen. Saarelle pääsee kuitenkin vain Old Sea Map -esineen avulla, jonka saa vain Nintendo-tapahtumasta.

Mew esiintyy myös Super Smash Bros -pelisarjan peleissä, jossa se voi monen muun Pokémonin lailla ilmestyä Poké Ball -esineen sisältä. Mew on kuitenkin harvinainen, joten sen löytämisestä saa erityisen Mew Catch -bonuksen.

Pokémon Red, Blue ja Yellow -peleissä Mew on mahdollista napata ns. Mew Glitchin avulla. Tämä ohjelmointivirhe ei esiinny muissa peleissä, kuten näiden pelien parannelluissa versioissa FireRedissä eikä LeafGreenissä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon-animessa Mew teki ensiesiintymisensä ensimmäisessä Pokémon-elokuvassa. Elokuvan aikana Mew päättyy valtaessaan klooninsa Mewtwon rakentamalle palatsille ja joutuu taisteluun tätä vastaan.
Mew esiintyi myös elokuvassa Lucario and the Mystery of Mew, missä se nähtiin oman muotonsa lisäksi myös moneksi muuksi Pokémoniksi muuntautuneena. Elokuvan aikana se pakenee Kidd Summersia, joka yrittää kiinnittää siihen paikannuslaitetta seuratakseen sitä, ja vie samalla mukanaan Ashin Pikachun ja Rakettiryhmän Meowth'n mukanaan. Mew lähes kuolee elokuvan lopussa, mutta Lucario uhraa oman henkensä pelastaakseen Mew'n.
Elokuvan pituisessa erikoisjaksossa Mirage-Pokémonien herra (The Mastermind of Mirage Pokémon) esiintyy tohtori Yung -nimisen tiedemiehen luoma keinotekoinen ”Mirage Mew”. Toisin kuin muilla Yangin luomilla ”Mirage-Pokémoneilla”, Mirage Mew'lla oli sielu, eikä Yang voinut hallita sitä. Mew auttoi Ashiä ja kumppaneita tuhoamaan Yangin luoman äärimmäisen voimakkaan Mirage-Mewtwon.
Mew on tehnyt pienimuotoisia esiintymisiä myös Pokémon 2: Yhden voimalla -elokuvassa (keräilykortin muodossa), Mewtwon paluu -erikoisjaksossa sekä Rakettiryhmän Meowth'n fantasiassa jaksossa Vanha kunnon Rakettiryhmä! (A Lean Mean Team Rocket Machine).

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mew esiintyy Pokémon Adventures -mangassa, jossa se tunnetaan myös ”Henkipokémonina”. Mangan ensimmäisessä kappaleessa Rakettiryhmän jäsenet yrittävät saada Mew'n kiinni käyttääkseen sen DNA:ta Mewtwon kloonaamiseen. Myös kouluttaja Red yrittää napata sen, mutta tuloksetta. Myöhemmin hän ja kouluttaja Green estävät yhdessä Rakettiryhmän aikeet tämän Pokémonin nappaamisesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Plunkett, Luke: The Banned Pokémon Episode That Gave Children Seizures Kotaku. 20.10.2015. Viitattu 9.10.2020. (englanniksi)
  2. Gifford, Clive & Brett, Anna: Pokémon Go salaisuudet, s. 79. Ready.fi, 2017.