Luettelo Pokémon-lajeista (387–400)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 14 ensimmäistä neljännen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Turtwig[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 387 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Grotle

Turtwig (jap. ナエトル, Naetle) on kuvitteellinen ruohotyypin Pokémon. Turtwig on Diamond ja Pearl -sekä Platinum-peleissä aloitus-Pokémon. Turtwig kehittyy tasolla 18 Grotleksi. Se taas kehittyy Torterraksi. Nimi Turtwig tulee englannin kielisistä sanoista turtle (joka tarkoittaa kilpikonnaa) ja twig (tarkoittaa pientä oksaa).

Turtwigin ulkonäkö muistuttaa kilpikonnan ulkonäköä. Sen vartalo on kelta-vihreä ja sitä suojaa kilpi. Pieni taimi kasvaa sen päälaella ja se kasvaa Turtwigin kehittyessä muihin muotoihin, aivan kuten sipuli kasvaa Bulbasaurilla. Maaperäisestä kilvestä tulee vahvempi kun se imee itseensä vettä. Turtwig selviytyy kantamalla vartalossaan kaikkia fotosynteesiin tarvittavia osia. Taimi päälaella kuihtuu, jos Turtwig tulee janoiseksi. Siksi se asuu järvien lähellä.

Turtwig nähtiin ensi kerran animessa jaksossa "Gettin' Twiggy With It!" (suom. Pieni, mutta pippurinen) Jossa se auttoi Pikachun pois Rakettiryhmän luota metsään. Kun Ash ja muut tulivat hakemaan Pikachua, Turtwig esteli heitä ja loppujen lopuksi Ash ja muut juoksivat metsään. Siellä oli järvi, jonka laidalla oli talo, jossa asui Clara niminen nainen. Clara kertoi pienen tarinan Turtwigistä ja siitä, kuinka siitä tuli niin suosittu metsässä. Sen jälkeen Ash meni etsimään Pikachua metsästä ja löysi hänet. Mutta Turtwig esteli taas, mutta Ash kertoi, että he eivät tehneet Pikachulle pahaa vaan Rakettiryhmä. Sitten Turtwig vielä kysyi Pikachulta onko tuo totta, ja se oli. Sitten kun he näkivät Linoonen tulevan puskasta aivan väsyneenä, Ash päätti viedä sen Claran luo. Claran luona he saivat syödä ja Turtwig antoi suurimman osan ruuastaan Linoonelle. Sitten Rakettiryhmä varasti Pikachun ja Turtwigin, ja Pikachun Iron Taililla he pääsivät vapaaksi, ja kuten tavallista Pikachu käytti Thunderboltia. Sitten kun Ash ja muut olivat lähdössä Turtwig jäi surullisena Claran viereen ja Clara sanoi ("Haluatko mennä mukaan? Mene vain, minä pärjään kyllä.) Sitten Turtwig tuli Ashin luo ja haastoi tämän otteluun, Pikachu voitti ja Turtwigista tuli Ashin neljäs pokemon.

Grotle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 388 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Turtwig Seuraava muoto: Torterra

Grotle on yksi neljännen sukupolven aloituspokémonin toinen muoto. Se kehittyy Turtwigistä tasolla 18 ja Grotle kehittyy Torterraksi tasolla 32.lähde? Grotle muistuttaa kilpikonnaa, jolla on kaksi pensasta selässä. Grotlella on erinomainen kyky parantaa itseään Synthesisin avulla.

Jaksossa Aiding the Enemy Ashin Turtwig otteli Paulin Honchkrowia vastaan. Turtwig oli alakynnessä, kunnes se kehittyi kesken ottelun Grotleksi. Silti Grotle hävisi. Grotle oli kömpelö, koska se on kymmenen kertaa painavampi kuin Turtwig. Lopulta Paulin Torterra opetti Grotlea ja niin se oppi luottamaan itseensä. Myöhemmin Grotle oppi myös Rock Climbin, joka teki siitä oikean "kiipeilykoneen". Myöhemmin se kehittyi Torterraksi taistelussa Rakettiryhmää vastaan.

Torterra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 389 Tyyppi: ruoho/ maa Edellinen muoto: Grotle Seuraava muoto: Ei ole

Torterra on Turtwigin viimeinen muoto.lähde? Turtwig kehittyy Grotleksi tasolla 18, Grotle taas kehittyy Torterraksi tasolla 32.lähde? Torterra muistuttaa kilpikonnaa, jolla kasvaa puu selässä ja sillä on myös kolme kiveä selässään. Monet pienet Pokemonit asuvat sen selän puussa.

Animessa Paulilla on Torterra, joka oli myös hänen aloituspokemoninsa. Ashin Grotle kehittyi Torterraksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.

Chimchar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 390 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Monferno

Chimchar on pieni apinaa muistuttava tulityypin pokémon. Diamond-, Pearl- ja Platinum-peleissä se on yksi aloituspokémoneista. Chimchar kehittyy Monfernoksi tasolla 14 ja Infernapeksi tasolla 36. Chimchar voi käyttää alussa vain Scratch-hyökkäystä, mutta oppii Emberin ja Tauntin. Se on alakynnessä vesipokémoneita vastassa, sillä jos sen häntä pääsee sammumaan, Chimchar menettää tajuntansa. Chimcharin häntää nimittäin toimittaa palava liekki. Hännän liekki sammuu myös pokemonin nukkuessa. Pokemon-sarjassa Ashin kilpailija Paul omisti Chimcharin, mutta lopulta hylkäsi sen, minkä jälkeen Ash pyysi Chimcharia liittymään omaan joukkoonsa. Jaksossa "Chim-Charred!" Chimchar käytti erikoiskykyään Blazea Paulin Ursaringiä vastaan, mutta Chimchar ei pystynyt hallitsemaan sitä ja poltti kaiken tieltään. Lopulta Ash sai rauhoittettua Chimcharin. Nimi Chimchar tulee englannin sanoista "chimp" (simpanssi) ja "char" (polttaa).

Monferno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 391 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Chimchar Seuraava muoto: Infernape

Monferno (jap. モウカザル, Mōkazaru) on simpanssipokémon, joka on kehittynyt Chimcharista. Chimchar kehittyy Monfernoksi tasolla 14. Monfernolla on pitkä häntä, jonka päässä palava liekki sammuu Chimcharin tavoin, kun se nukahtaa. Nimi Monferno tulee englannin kielen sanoista "monkey" ("apina") ja "inferno".

Infernape[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 392 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Monferno Seuraava muoto: Ei ole

Infernape on Pokémon-hahmo, joka muistuttaa simpanssia. Monferno kehittyy Infernapeksi tasolla 36. Nimi Infernape tulee englannin sanoista "inferno" ja "ape" (apina).

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jaksossa Kuin tuli hännänpäässä! Ash haastoi Barryn otteluun Monfernolla Empoleonia vastaan, Monfernoon osui Empoleonin Hydro Cannon, joka lennätti Monfernon kauas metsään. Sitten Rakettiryhmä yritti varastaa Ashin Pikachun, Dawnin Piplupin ja Barryn Empoleonin. Äkkiä metsässä räjahti ja Monferno tuli esiin ja sen kyky, Blaze, oli aktivoitunut. Ash yritti rauhoitella sitä ja kaikkien yllätykseksi se hallitsi kyvyn samalla kehittyen Infernapeksi.

Piplup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 393 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Prinplup

Piplup on pieni vesityypin Pokémon. Se on pingviinipokémon, ja muistuttaakin ulkomuodoltaan melko lailla pingviiniä. Piplup on yksi Sinnohin aloituspokémon tulipokémon Chimcharin ja ruohopokémon Turtwigin kanssa Pokémon Diamond-, Pearl- ja Platinum-peleissä. Piplup kehittyy seuraavaksi Prinplupiksi. Piplupit ovat ylpeitä Pokemoneja eivätkä ne huoli ruokaa vierailta ihmisiltä.

Pokémon-animessa Sinnohissa asuvalla tytöllä Dawnilla on Piplup. Se on hänen ensimmäinen Pokémoninsa. Dawn valitsee Piplupin koska tämä pelastaa Dawnin Ariadoksien kimpusta. Dawn rakastaa Piplupiaan paljon, ja heistä kehkeytyykin ylimmät ystävät, vaikka aluksi heillä on välillä hieman riitoja keskenään. Dawnin ensimmäisessä Pokémon-kilpailussaan hän käyttää ensimmäisenä Pokémoninaan Piplupia. Piplupilla oli mahdollisuus kehittyä Prinplupiksi, mutta se ei halunnut ja Hoitaja Joy antoi Dawnille Ikikiven (Everstone) jottei Piplupin tarvitse käyttää kaikkea energiaansa kehityksen estämiseen.

Prinplup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 394 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Piplup Seuraava muoto: Empoleon

Prinplup on pokémon, joka muistuttaa pingviiniä. Se on sininen, ja sillä on keltainen nokka josta lähtee kaksi keltaista uloketta pään yli. Sillä on myös neljä valkoista pilkkua mahassa, Piplupilla ollessa vain kaksi. Prinplup kehittyy Empoleoniksi tasolla 34. Se on yksi Sinnohin aloituspokemonien toinen muoto. Myös Grotle ja Monferno ovat aloituspokemonien toisia muotoja, jotka ovat kehittyneet Turtwigista ja Monfernolla näillä aloituspokemoneilla on kehittymisvaihe toiseen muotoon sama. Esimerkiksi Turtwig kehittyy Grotleksi tasolla 18 ja Chimchar Monfernoksi tasolla 14.

Empoleon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 395 Tyyppi: vesi/ teräs Edellinen muoto: Prinplup Seuraava muoto: Ei ole

Empoleon (Japaniksi エンペルト) on Piplupin kolmas ja viimmeinen muoto. Empoleon on hyvin pingviinin näköinen Pokemon. Väriltään Empoleon on sininen ja sillä on iso keltainen kruunua muistuttava "harjas" otsalla. Se pystyy uimaan moottorivenettä nopeammin.[1] Sen ensiesiintyminen oli Pokemon Diamond pelissä. Tyypiltään se on vesi/teräs.

Piplup on aloitus Pokemonina peleissä Diamon/Pearl ja Platinum. Muissa peleissä se ei ole saatavilla. Animessa Empoleon on esiintynyt jaksossa 567 Barryn omistamana.

Pokemonin esikuvana on keisaripingviini[2]. Sen nimi on yhdistelmä sanoista emperor ja Napoleon.

  • Empoleon on saman pituinen kuin Napoleon Bonaparte.
  • Kellään muulla Pokemonilla ei ole samaa tyyppi yhdistelmää.
  • Se on ainoa terästyypin aloituspokemon.

Starly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 396 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Staravia

Starly on lentotyypin Pokemon. Starly on harmahko pikkulintu. Se on vartalon muodoltaan pyöreä. Se on Staraptorin ensimmäinen muoto.

Starlyt elävät metsissä ja syövät pieniä pokemoneja kuten Wurmpleja. Starly elävät Sinnohin alueella.

Pokemon animen päähenkilö Ash omistaa Starlyn joka myöhemmin kehittyy. Starly esiintyy sarjassa lukuisia kertoja. Starly on erittäin yleinen Diamond/Pearl ja Platinum peleissä[3].

Starlyn esikuvana on Viirupääkottarainen. Sen nimi tulee englannin kielen sanasta starling joka tarkoittaa kottaraista.

Staravia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 397 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Starly Seuraava muoto: Staraptor

Staravia on lentotyypin Pokémon-hahmo, joka muistuttaa mustatöyhtöistä lintua. Sen edellinen muoto on Starly ja seuraava muoto Staraptor. Ashin Starly kehittyi Staraviaksi ja Ash voitti sen avulla salimerkinsä.lähde?

Staraptor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 398 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Staravia Seuraava muoto: Ei ole

Staraptor on neljännen sukupolven normaali-/lentotyypin Pokémon.

Bidoof[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 399 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Bibarel

Bidoof ( japaniksi ビッパ, Bippa) on neljännen sukupolven normaalityypin Pokémon, joka kehittyy Bibareliksi tasolla 15. Bidoofin ruumis on suurimmaksi osaksi ruskea ja sillä on neljä jalkaa.

Bibarel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 400 Tyyppi: normaali/ vesi Edellinen muoto: Bidoof Seuraava muoto: Ei ole

Bibarel ( japaniksi ビーダル ,Beadaru) on neljännen sukupolven normaali-/vesityypin Pokémon, joka kehittyy Bidoofista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]