NHL 2004

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 2004
Kansikuvassa Dany Heatley.
Kansikuvassa Dany Heatley.
Kehittäjä EA Black Box
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu NA 22. syyskuuta 2003
EU 3. lokakuuta 2003
EU 10. lokakuuta 2003 (GC)
Lajityyppi urheilu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
OFLC: G 8+
PEGI: 12+
Alusta Nintendo GameCube, Xbox, PlayStation 2, PC
Jakelumuoto DVD, optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
Metacritic 87/100
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Game Informer 8.5/10
GameSpot 8.8/10
IGN 8.8/10

NHL 2004 on vuonna 2003 julkaistu NHL-aiheinen urheilupeli, joka kuuluu NHL-pelisarjaan. Pelin kehitti EA Black Box ja julkaisi EA Sports. Uutena ominaisuutena pelissä esiteltiin kolme eurooppalaista liigaa: Suomen SM-liigan, Ruotsin Elitserienin ja Saksan DEL:n. Urapelitila uudistettiin Dynasty Modeksi.

Kansikuvan pelaajina ovat Dany Heatley ja Joe Sakic. Alun perin Heatleyn piti olla ainoa kansikuvapelaaja, mutta koska hän ajoi vuonna 2003 kolarin, joka tappoi joukkuekaveri Dan Snyderin, EA Sports päätti imagosyistä vaihtaa Sakicin kanteen tulevia painoksia varten.lähde?

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudistuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatioita parannettiin huomattavasti. Kun joukkue voittaa Stanley Cupin, näytetään joukkueen animoitua juhlintaa, jossa pelaajat juhlivat ja kantavat Stanley Cup -pokaalia ympäri kenttää ja lopulta asettuvat joukkuekuvaan. Turnauksessa kuulee myös voittajamaan kansallislaulun ennen joukkuekuvaa.

NHL 2004:ssä oli myös mahdollista valita, tappeleeko vai ei riidan puhjetessa. Lisäksi myös maalivahdit saattoivat hermostua tappelemaan. Myös grafiikkaa oli parannettu.

Peli sisältää kaikkien muiden NHL-joukkuiden kotiareenat paitsi Boston Bruinsin ja Buffalo Sabresin.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL 2004 (PC-versio) on EA:n 2000-luvun vanhoista vuosikerroista ainoa, joka elää edelleen ja voi hyvin, ainakin mitä tulee käyttäjien edelleen tekemiin grafiikka-, AI- ja käyttöliittymäpäivityksiin. FHR:llä (Finnish Hockey Revolution) ja NHL04 Rebuiltilla on erittäin aktiivinen käyttäjäkunta. Erikoinen piirre 2004:n käyttöliittymässä (interface) on se, että käyttäjät itse ovat kirjoittaneet sen käytännössä uudestaan. Tämä on mahdollista siksi, että käyttöliittymän koodi rakentuu Internet Explorerin ympärille ja on helposti muokattavassa Javascript/HTML muodossa. Käyttöliittymä ja statistiikkapuoli on nykyisin laaja ja visuaalisesti vaikuttava, toisin kuin sarjan myöhemmissä versioissa. PC-version AI (tekoäly) on aina saanut paljon kehuja pelisarjan veteraanipelaajilta, mikä myös selittää pelin huomattavan pitkään jatkuneen kulttisuosion. NHL 2004:n tuotantotiimi koostui osin samoista henkilöistä, jotka myöhemmin kehittivät 2k-sarjaa.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.