NHL 2004

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 2004
Kansikuvassa Dany Heatley.
Kansikuvassa Dany Heatley.
Kehittäjä EA Black Box
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu
  • NA 22. syyskuuta 2003
  • EU 3. lokakuuta 2003
  • EU 10. lokakuuta 2003
Lajityyppi urheilupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
OFLC: G 8+
PEGI: 12
Alusta Nintendo GameCube, Xbox, PlayStation 2, Windows
Jakelumuoto DVD, optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
Metacritic 87/100
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Game Informer 8.5/10
GameSpot 8.8/10
IGN 8.8/10

NHL 2004 on EA Black Boxin kehittämä ja EA Sportsin julkaisema urheilupeli, joka on julkaistu vuonna 2003. Peli on NHL-aiheinen ja kuuluu NHL-pelisarjaan.

Kansikuvan pelaajina ovat Dany Heatley ja Joe Sakic. Alun perin Heatleyn piti olla ainoa kansikuvapelaaja, mutta koska hän ajoi vuonna 2003 kolarin, joka tappoi joukkuekaveri Dan Snyderin, EA Sports päätti imagosyistä vaihtaa Sakicin kanteen tulevia painoksia varten.lähde?

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudistuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uutena ominaisuutena pelissä esiteltiin kolme eurooppalaista liigaa: Suomen SM-liigan, Ruotsin Elitserienin ja Saksan DEL:n. Urapelitila uudistettiin Dynasty Modeksi.

Animaatioita parannettiin huomattavasti. Kun joukkue voittaa Stanley Cupin, näytetään joukkueen animoitua juhlintaa, jossa pelaajat juhlivat ja kantavat Stanley Cup -pokaalia ympäri kenttää ja lopulta asettuvat joukkuekuvaan. Turnauksessa kuulee myös voittajamaan kansallislaulun ennen joukkuekuvaa.

NHL 2004:ssä oli myös mahdollista valita, tappeleeko vai ei riidan puhjetessa. Lisäksi myös maalivahdit saattoivat hermostua tappelemaan. Myös grafiikkaa oli parannettu.

Peli sisältää kaikkien muiden NHL-joukkueiden kotiareenat paitsi Boston Bruinsin ja Buffalo Sabresin.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL 2004 (Windows-versio) on EA:n 2000-luvun vanhoista vuosikerroista ainoa, joka elää edelleen ja voi hyvin, ainakin mitä tulee käyttäjien edelleen tekemiin grafiikka-, AI- ja käyttöliittymäpäivityksiin. FHR:llä (Finnish Hockey Revolution) ja NHL04 Rebuiltilla on erittäin aktiivinen käyttäjäkunta. Erikoinen piirre 2004:n käyttöliittymässä (interface) on se, että käyttäjät itse ovat kirjoittaneet sen käytännössä uudestaan. Tämä on mahdollista siksi, että käyttöliittymän koodi rakentuu Internet Explorerin ympärille ja on helposti muokattavassa JavaScript/HTML-muodossa. Käyttöliittymä ja statistiikkapuoli on nykyisin laaja ja visuaalisesti vaikuttava, toisin kuin sarjan myöhemmissä versioissa. PC-version AI (tekoäly) on aina saanut paljon kehuja pelisarjan veteraanipelaajilta, mikä myös selittää pelin huomattavan pitkään jatkuneen kulttisuosion. NHL 2004:n tuotantotiimi koostui osin samoista henkilöistä, jotka myöhemmin kehittivät NHL 2K-sarjaa.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.