NHL ’94

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL ’94
Nhl 94.jpg
Kehittäjä EA Canada
High Score Productions
Park Place Productions
Julkaisija EA Sports
Suunnittelija Michael Brook
Pelisarja NHL
Julkaistu
  • NA 15. maaliskuuta 1993
  • EU 31. maaliskuuta 1994
Lajityyppi urheilupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: K-AVirheellinen ESRB-arvo
Alusta Super Nintendo Entertainment System, Sega Mega Drive, Sega Mega-CD, DOS
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

NHL ’94 on EA Sportsin kehittämä jääkiekko-aiheinen urheilupeli, joka julkaistiin Yhdysvalloissa 15. maaliskuuta 1993 Sega Mega Drivelle ja Super Nintendo Entertainment Systemille sekä ensimmäisenä pelinä NHL-pelisarjassa PC/DOS:lle. PC/DOS -versiossa nimestä on jätetty "94" pois ja nimetty simppelisti "NHL Hockey":ksi. Pelissä on vihdoin mukana sekä NHL- että NHLPA-lisenssit. NHL ’94 on nimetty sijalle #47 IGN:n kaikkien aikojen Top 100 videopeliä -listalla[1] sekä se on myös nimetty kaikkien aikojen parhaaksi urheilupeliksi monilla pelifoorumeilla.[2]

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL Hockey sai NHL sekä NHLPA -lisenssit joten pelaajien ja joukkueiden nimet ovat nyt käytössä. (Kuva: DOS-versio)

Kuten edeltäjänsä -- NHL Hockey ja NHLPA Hockey '93 -- NHL ’94 suunniteltiin niin, että pelaajat saisivat niin aidon pelikokemuksen kuin mahdollista. Pelissä oli mukana vertikaalinen kamerakulma, joka tarjosi pelaajalle selvemmän pelattavuuden. NHL ’94 käytti samoja pelaajahahmoja kuin oli käytetty aiemmin NHLPA '93-pelissä. NHLPA '93-pelin loistava pelimoottori tarjosi NHL ’94:lle mahdollisuuden tehdä peli sen pohjalta.

Uudet ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on monta uutta ominaisuutta kuten suoraan syötöstä -laukaukset, pelaajien kontrollia on parannettu, pleksin hajoaminen, poika joka hakkaa pleksiä katsomossa yms. Nyt pelaaja voi myös tallentaa edistymisensä[3]. Peli tarjoaa neljä erilaista pelimoodia: kausimuoto, pudotuspelit, pudotuspelit (paras 7:stä -ohjelma) sekä rangaistuslaukauskilpailu. Maajoukkueita ei pelissä ole, mutta molemmat all-star -joukkueet ovat. Myös joukkueiden maalilaulut on lisätty peliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]