NHL 2005

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 2005
Kansikuvassa Olli Jokinen.
Kansikuvassa Olli Jokinen.
Kehittäjä EA Black Box
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu Windows
  • NA 14. syyskuuta 2004
Xbox
  • NA 20. syyskuuta 2004
  • EU 24. syyskuuta 2004
GameCube, PS2
  • EU 8. lokakuuta 2004
Lajityyppi urheilu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
PEGI: 3
Alusta PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD, optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Peli sisälsi aidot maajoukkuepaidat.

NHL 2005 on EA Sportsin julkaisema urheilupeli, joka on julkaistu Suomessa 11. syyskuuta 2004. Se on NHL-pelisarjan 13. osa. Maailmanlaajuisessa kansikuvassa luistelee ruotsalainen Markus Näslund[1] ja suomalaisessa Olli Jokinen.

Peli sisälsi kolmenkymmenen NHL-joukkueen kotihallien lisäksi Nürnberg Arenan, Kölnarenan, Globenin, Hartwall Areenan ja Sazka Arenan.

Liigat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EA Canada ohjelmoi NHL 2005:sta sellaisen, missä kiekon laukaiseminen on entistä helpompaa. Myös taklaamista ja pelaajien kehittymistä helpotettiin. NHL 2005 sisältää myös kuvakulmaominaisuuden, jossa pelaaja voi itse säätää kuvakulman mieleisekseen. Sillä helpotettiin maalintekoa ja tapahtumia kentällä.

Uutta pelissä oli Luo joukkue -ominaisuus. Tällä ominaisuudella voi valikoida oman huippujoukkueen, jolla pelaa. EA lisäsi tämän ominaisuuden NHL-peliin pelaajien toiveesta.

Dynasty Mode -ominaisuus uudistui niin, että on helpompi pelata otteluita, vaihtaa pelaajia joukkueiden kesken ja tehdä sopimuksia pelaajien kanssa pelaajamarkkinoilta omaan joukkueeseen. Myös sarjataulukko uudistui, ja joukkueen sijoituksen seuraaminen onnistui paremmin. NHL 2005:n Dynasty Modessa joukkueet ovat kahdessa eri lohkossa – itä- ja länsilohkossa.

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [https://web.archive.org/web/20090626092624/http://eyego.modula.no/www.nhlinformer.com/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=1 NHL Informer - NHL 10 cover athlete: Nicklas B�ckstr�m] web.archive.org. 26.6.2009. Viitattu 12.2.2018.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.