NHL 08

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 08
Pelin suomalainen kansikuva. Pelaaja on Teemu Selänne
Pelin suomalainen kansikuva. Pelaaja on Teemu Selänne
Kehittäjä EA Canada
(PlayStation 3, Xbox 360)
HB Studios
(PlayStation 2, Windows)
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu
  • NA 11. syyskuuta 2007
  • AUS 20. syyskuuta 2007
  • EU 27. syyskuuta 2007
Lajityyppi urheilu (jääkiekko)
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 16
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto DVD, Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

NHL 08 on EA Canadan kehittämä ja EA Sportsin julkaisema urheilupeli. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille, PlayStation 2:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle vuonna 2007.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uutta pelissä on Skill Stick -ominaisuus. EA on kertonut ominaisuuden helpottavan kiekon kontrollointia pelissä. Tämä ominaisuus mahdollistaa muun muassa kiekon päästämisen lavasta ja puolustajan ohittamisen toiselta puolelta näyttävin harhautuksin. NHL-sarjan tuottaja David Littman painottaa kuitenkin, ettei harhauttaminen ole helppoa, kuten ei oikeassakaan jääkiekossa. Se vaatii taitoa ja harjoittelua. Kyse on myös pelaajahahmon kyvyistä: mitä paremmalla pelaajalla kikkoja yrittää, sitä suurempi on onnistumisen mahdollisuus. Kömpelöllä puolustajalla ei tehdä hillittömiä vauhtipyrähdyksiä tai hienoja harhautuksia.

NHL 08 sisältää myös Goalie Moden, jossa pelaaja voi ohjata maalivahtia uudessa kolmannen persoonan kuvakulmassa. Kolmas uusi ominaisuus on mahdollisuus luoda omia kuvioita Practice Modessa ja käyttää niitä oikeissa peleissä.

EA Canada on ohjelmoinut NHL 08:aa varten uuden luistelumoottorin. Se mahdollistaa täysin analogisen, entistä tarkemman pelaajaohjauksen, joka muuttaa olennaisesti pelituntumaa. Uutta on myös se, että kiekon saa irtoamaan lavasta pelaajan osoittamaan suuntaan. Näin voi esimerkiksi lyödä kiekon puolustajasta vasemmalle, luistella ohi oikealta ja napata kiekko takaisin lapaan.

Omat pelaajat ja taktiikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi muutos moninpelissä on se, kuinka ihmispelaajien ohjaamat pelaajat erottuvat päiden päällä olevista värikkäistä kolmioista. Viime vuonna käytettiin pelaajien alla olevia rinkuloita.

NHL 08:n Create a Play -ominaisuus on myös uutuus. Pelaajat voivat luoda omia pelikuvioitaan ja käyttää niitä peleissä. Tämä tapahtuu hieman hidastetun uusinnan kaltaisella työkalulla, jossa näkee kaikki omat pelaajat. Jokaiselle yksilölle voi luoda luistelureitit ja komentaa, mitä pelaajan pitää tietyllä kentän alueella tehdä. EA:n mukaan pelikuviot toteutuvat lennossa ilman napin painalluksia riippuen siitä, mitä pelaaja tekee ja missä päin kenttää.

Liigat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NroNimiEsittäjäKesto

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]