NHL 13

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NHL 13
Kansikuvassa on Claude Giroux
Kansikuvassa on Claude Giroux
Kehittäjä EA Canada
Julkaisija EA Sports
Pelisarja NHL
Julkaistu NA 11. syyskuuta 2012
EU 13. syyskuuta 2012
Lajityyppi urheilu (jääkiekko)
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E10+
PEGI: 12
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray-levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

NHL 13 on EA Canadan kehittämä ja EA Sportsin julkaisema jääkiekkoaiheinen urheilupeli. Se julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle syyskuussa 2012. Pelin ennakkotilaukset alkoivat juuri ennen Helsingin ja Tukholman MM-kisojen alkua.

Kansikuvan valitseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennakkomyynnissä pelin kannessa on Claude Giroux. Pelaaja valittiin kansainvälisellä BlackBerryn sponsoroimalla äänestyksellä NHL 13:n nettisivuilla.[1] Suomalaisia oli kisassa alun perin kolme, mutta kisan edetessä heistä oli huhtikuun lopulla jäljellä vain Pekka Rinne, joka oli finaalissa Claude Girouxia vastaan. Giroux voitti lopulta äänestyksen.[1] Äänestyksen loputtua ääniä oli annettu kaiken kaikkiaan 25 miljoonaa.[1][2]

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • True Performance Skating: Täysin uudistettu, fysiikkaan perustuva luistelutyyli, joka on entistä realistisempi ja dynaamisempi ja jossa jokaisella luistimenpotkulla on merkitystä. Tämä uudistus mallintaa todellisten jääkiekkoilijoiden luistelutavan räjähtävyyden, mutta vaikuttaa myös ohjattavan pelaajan väsymiseen: mikäli pelaaja luistelee täydellä voimalla, käännökset ja kaarteet ovat entistä vaikeampia. Uudistus vaikeuttaa myös maalintekotilanteita, ja pelaajien on vaikeampi korjata jäällä tekemiään virheitä.[3]
  • EA Sports Hockey I.Q.: Tietokoneen tai pelikonsolin ohjaamien pelaajien paranneltu tekoäly, jonka avulla konsolin tai koneen ohjaama vastustaja reagoi entistä nopeammin jään tapahtumiin ja pelitilanteisiin.
  • GM Connected: Antaa pelaajalle mahdollisuuden pelata jo sarjan aiemmista osista tuttua Be A GM -pelimuotoa internetin välityksellä muiden pelaajien kanssa.
  • NHL Moments Live: Antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea uudelleen suosikkipelaajiensa voitokkaimpia tai katkerimpia hetkiä edelliseltä kaudelta.
  • Be A Pro: Jo aiemmista pelisarjan osista tuttuun Be A Pro -pelimuotoon on niin ikään tehty uudistuksia. Pelaaja voi nyt vaatia seuraomistajilta vaihtoa uuteen seuraan ja päättää ammattilaisuransa.
  • Sveitsin jääkiekkoliiton lisenssi: Sveitsin maajoukkueella aidot pelipaidat.

Liigat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli ei sisällä IIHF:n lisenssiä eikä aitoja kokoonpanoja ja pelipaitoja. Suomen ja Sveitsin pelipaidoista on tehty aitoja jäljittelevät ja muiden maiden paidoissa on tunnuksen tilalla maan lippu.

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL 13 -pelin soundtrack julkaistiin 30.8.2012. Se sisältää yhteensä 16 kappaletta.

Esittäjä Kappale
Anti-Flag "Broken Bones"
Arkells "Whistleblower"
Band of Skulls "The Devil Takes Care of His Own"
Bassnectar "Pennywise Tribute"
Battleme "Shoot the Noise, Man"
Classified "Run with Me"
Foxy Shazam "I Like It"
The Gaslight Anthem "45"
Monster Truck "Seven Seas Blues"
My Darkest Days "Save Yourself"
The Heavy "What Makes a Good Man"
The Hives "I Want More (NHL 13 Mix)"
The Offspring "Days Go By"
Shinedown "Bully"
Thousand Foot Krutch "Light Up the Sky"
Zombie Nation "Kernkraft 400 (Stadium Chant Mix)"

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL 13 lanseerattiin Suomessa ja Euroopassa 13. syyskuuta 2012. Ensimmäiset pelaajat saivat kopionsa erillisessä yömyyntitapahtumassa, joka käynnistyi heti vuorokauden vaihduttua Helsingissä. Pelaajien keskuudessa peli on saanut innokkaan vastaanoton, sillä esimerkiksi yömyynnissä halukkaita riitti jonoksi asti.lähde?

NHL 13 on otettu kriitikkojen keskuudessa vastaan pääosin erittäin myönteisesti. Arvostelujen mukaan tässä osassa on enemmän uudistuksia kuin sarjan edellisessä osassa. Kiitosta sai erityisesti uusi fysiikkamallinnus, jonka vuoksi pelaajien luistelu ja liikkeet ovat entistä luonnollisempia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Electronic Arts: 16 pelaajaa mukana EA SPORTS NHL 13 kansikuvaäänestyksessä Electronic Arts Inc.. 25.4.2012. Viitattu 19.3.2020.
  2. Pekka Rinne kohtaa Claude Girouxin EA SPORTS NHL 13 Cover Vote -finaalissa ea.com. Viitattu 19.3.2020.
  3. NHL 13 vaivaton.com. Arkistoitu 30.6.2013. Viitattu 19.3.2020.