Medal of Honor: Allied Assault

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Medal of Honor: Allied Assault
Kehittäjä 2015, Inc.
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija Vince Zampella
Jason West
Säveltäjä Michael Giacchino
Pelisarja Medal of Honor
Pelimoottori id Tech 3
Julkaistu Windows
  • NA 22. tammikuuta 2002
  • EU 15. helmikuuta 2002
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
ELSPA: 15+
PEGI: 12
VET: 15+
Alusta Microsoft Windows, Linux, Mac OS X
Jakelumuoto CD (2), DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Medal of Honor: Allied Assault (lyhennettynä MoHAA) on 2015:n kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli hyödyntää id Tech 3 -pelimoottoria ja se on ensimmäinen Medal of Honor -pelisarjan julkaisu Microsoft Windowsille. Pelin tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan Euroopan ja Pohjois-Afrikan taisteluihin jalkaväen silmin.

Pelihahmona ohjataan US Army Rangersin luutnantti Mike Powellia, joka työskentelee OSS:lle. Pelin yksinpelin tehtävissä hyökätään natsi-Saksan tukikohtaan Algeriassa ja Norjassa sekä noustaan maihin Omaha Beachilla Normandian maihinnousussa. Maihinnousun mallina on käytetty Steven Spielbergin ohjaaman elokuvan Pelastakaa sotamies Ryanin Omaha Beach -kohtausta, sillä Spielberg oli pelin tekemisessä mukana.

Peli on myös uudelleen julkaistu nimellä Medal of Honor: Allied Assault Deluxe Edition. Paketti sisältää pelin lisäksi Spearhead-lisäosan, kaksi strategiaopasta, Allied Assault -soundtrackin ja esittelyn Medal of Honor: Pacific Assaultista. Myöhemmin julkaistu Medal of Honor Allied Assault War Chest -paketti sisältää pelin lisäksi Spearhead- ja Breakthrough-lisäosat.

Pelin virallinen verkkopelaaminen loppui 30. kesäkuuta 2014. [1]

Ensimmäinen tehtävä (Lighting the Torch). Natsien tukikohta Arzewissa, Algeriassa.

Spearhead on ensimmäinen Allied Assaultin lisäosa, jonka kehitti EA Los Angeles. Spearhead sisältää kolme Eurooppaan sijoittuvaa taistelua, jotka pelaaja pelaa kersantti Jack Barnesin silmin. Lisäosassa isketään Atlantin vallin taakse Normandian maihinnousussa, pidetään linjat Ardennien taistelussa ja vallataan Berliini puna-armeijan avustuksella. Osassa lisäosan tehtävissä on käytetty mallina HBO:n minisarjaa Taistelutoverit.

Breakthrough on toinen Allied Assaultin lisäosa, jonka kehitti TKO Software. Lisäosassa pelaaja pelaa kersantti John Bakerin silmin. Lisäosa sisältää Kasserinen solan taistelun, joka on käännekohta Pohjois-Afrikan taisteluille, ja liittoutuneiden rantautuminen Sisiliaan vuonna 1943, ja kilpailu Italian Messinasta George Pattonin 7. armeijan ja Bernard Montgomeryn 8. armeijan välillä sekä puolustustaistelu Italian Anziosta.


Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.