Medal of Honor: Airborne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Medal of Honor: Airborne
MoH Airborne cover PC DVD.jpg
Kehittäjä EA Los Angeles
Demiurge Studios
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija Patrick Gilmore
Säveltäjä Michael Giacchino
Pelisarja Medal of Honor
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu Windows, Xbox 360
NA 4. syyskuuta 2007
EU 7. syyskuuta 2007
AUS 13. syyskuuta 2007
PlayStation 3
EU 16. marraskuuta 2008
NA 19. marraskuuta 2007
AUS 6. joulukuuta 2007
JP 20. joulukuuta 2007
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli (16 pelaajaa)
Ikäluokitus ESRB: Teen (T)
ELSPA: 15+
PEGI: 16+
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto CD (2), (1)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Medal of Honor: Airborne on toiseen maailmansotaan liittyvä EA:n Medal of Honor -pelisarjan peli, jossa pelataan Yhdysvaltain 82. laskuvarjojoukkojen jäsenenä, Boyd Traversina. Jokainen pelin kenttä alkaa hypyllä lentokoneesta, jonka jälkeen voit ohjata itsesi laskuvarjolla minne tahansa kentän alueelle. Turvalliset laskeutumispaikat on merkitty vihreällä savulla joihin kannattaa hakeutua, ellei kaipaa haasteita. Peli on julkaistu Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Pelissä on myös verkkopeliominaisuus, jossa voi pelata ainakin 32 pelaajan pelejä muita pelaajia vastaan.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Medal of Honor: Airbornessa ennen tehtävää pelaaja saa valita pistoolinsa lisäksi kaksi muuta asetta. Aseet ovat yhdysvaltalaisten ja saksalaisten peruskalustoa ( Kar98k, MP40, BAR, M1 Garand, STG44, Gewehr 43, Thompson M1928, Colt M1911, Mauser C96, M12 Shotgun, Springfield M1903). Pelissä on myös ominaisuus, joka sallii aseiden kehittymisen, jotka avataan käyttämällä asetta. Esimerkiksi Thompson-konepistoolilla ensimmäinen kehittyminen lisää aseeseen kahvan joka vähentää rekyyliä, toinen kehittyminen lisää kompensaattorin joka parantaa aseen tarkkuutta ja kolmas kehittyminen korvaa normaalin 30-ammuksen lippaan 50-ammuksen rumpulippaalla. Lisäksi aseen kehittyessä aika hidastuu hetkeksi.

Laitevaatimukset Windowsilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Windows: XP(SP2/SP3) / Vista / 7
  • Prosessori: 2,8 GHz
  • Äänikortti: DirectX 9.0c yhteensopiva
  • DirectX versio: 9.0c
  • Keskusmuisti: 1 GB
  • Kiintolevytila: 9,1 GB
  • Ohjaimet: näppäimistö
  • DVD-rom: 8-Nopeuksinen
  • Näytönohjain: Muisti: 128 MB, jossa pixel shader 3.0

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen tehtävä aloitetaan pudottautumalla C-47 Dakota -kuljetuslentokoneesta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Operaatio Husky – tehtävänä on pudottautua sisilialaiseen Adantin kylään ja sabotoida neljä italialaista ilmatorjuntatykkiä sekä torjua kylään italialaisten avuksi tulleet saksalaiset joukot.

Operaatio Avalanche – tehtävänä on laskeutua muinaisten kreikkalaisten raunioiden lähelle ja sabotoida saksalaisten viesti- ja huoltolinjoja.

Operaatio Neptunus – tehtävänä on Normandian maihinnousun aikana tuhottava saksalaisten tutka-antenni ja tähystystorni sekä raivata tietä Utah Beachin maihinnoususotilaille.

Operaatio Market Garden – tehtävänä on pudottautua lentokoneesta Nijmegeniin ja turvata kaupunki, minkä jälkeen tehtävänä on vallata läheinen silta ja raivata tie brittiläiselle XXX armeijakunnalle.

Operaatio Varsity – tehtävänä on laskeutua Saksan maaperälle, Ruhrin teollisuusalueelle ja sabotoida panssarivaunutehtaita sekä tuhota ammusvarastoja.

Der Flakturm – viimeisessä tehtävässä on tarkoitus laskeutua huhtikuun 1945 lopulla Saksan sydämeen ja tuhota yksi viimeisimmistä vastarinnan pesäkkeistä, massiivinen ilmatorjuntatorni, jossa on useita ilmatorjuntatykkejä ja vahva puolustus.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli otettiin vastaan melko positiivisesti. Gamerankings sivustolla arvosteluiden keskiarvo tietokoneella on 78 %, konsoleilla 75 %. IGN antoi pelille 7.9/10, sanoen että Airborne, vaikka ei täydellinen, on yksi sarjan parhaita pelejä vähään aikaan. Gamespot antoi pelille 7.0/10, sanoen että yksinpelikampanja ei lähde kunnolla käyntiin ennen paria viimeistä tasoa mutta nämä pari tasoa yhdistettynä kiinteään moninpeliin tekevät laskuvarjojoukkoihin värväytymisestä sen arvoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]