Luettelo televisiosarjan Glee jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gleen logo.

Glee on musikaalia, komediaa ja draamaa yhdistävä televisiosarja, jota alkuperäismaassaan Yhdysvalloissa esitti Fox. Sarjan loivat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Sarjan pilottijakso lähetettiin 19. toukokuuta 2009[1] ja varsinaisesti sarjan esittäminen alkoi 9. syyskuuta 2009.[2] Fox tilasi alun perin sarjasta 13 jaksoa ja syyskuussa 2009 koko tuotantokauden[3] eli yhdeksän lisää.[4] Loput ensimmäisen tuotantokauden jaksot esitettiin huhtikuusta 2010 kesäkuuhun 2010, jolloin esitettiin ensimmäisen tuotantokauden päätösjakso.[5] Sarjasta julkaistiin yhteensä kuusi tuotantokautta ja 121 jaksoa; viimeinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 20. maaliskuuta 2015.

Sarja keskittyy high schoolissa toimivaan musiikkikuoroon, joka tunnetaan myös nimellä glee club. Kuoro toimii kuvitteellisessa William McKinley High Schoolissa Limassa, Ohion osavaltiossa.[6] Will Schuester (Matthew Morrison) ottaa paikkansa kuoron johdossa, kun entinen opettaja (Stephen Tobolowsky) erotetaan epäasiallisesta yhteydenotosta miesopiskelijan kanssa. Yhdessä koulun pohjasakkana pidettyjen teinien kanssa Will yrittää nostaa kuoron entiseen loistoonsa samalla kun yrittää pitää huolta vaimostaan Terrista (Jessalyn Gilsig) ja kehittää tunteita työkaveriinsa Emmaan (Jayma Mays), sekä puolustaa kuoron olemassaoloa juonittelevalta cheerleader-valmentajalta Sue Sylvesterilta (Jane Lynch). Sarjan tärkein painopiste on opiskelijoiden kuoro eli glee club: heidän seurustelusuhteensa ja rakkaus laulamiseen.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi: 2009–2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Jakson kuvaus Alkuperäinen esityspäivä Katsojia USA:ssa
1 Pilot Uuteen nousuun Optimistinen high school -opettaja Will Schuester päättää nostaa koulunsa show-kuoron takaisin huipulle. Koelaulut vetävät puoleensa pääasiassa nörtin maineessa olevia koululaisia. Laulutaitoa heiltä ei onneksi puutu. 19.5.2009 9,62 milj.
2 Showmance Pelisilmää Tuore show-kuoro Uudet tuulet tarvitsee lisää laulajia kelvatakseen aluekisoihin. Kuoro esiintyy ensimmäistä kertaa koko koululle. Cheerleader Quinn huomaa, että hänen poikaystävänsä Finn on ihastunut kuorossa laulavaan Racheliin ja päättää toimia. Willin vaimo Terri saa yllättäviä uutisia. 9.9.2009 7,30 milj.
3 Acafellas Poikabändi Will perustaa poikabändin, ja Uudet tuulet jää pienemmälle huomiolle. Kuorolaiset päättävätkin ottaa koreografioiden kehittämisen omiin käsiinsä. Mercedes ihastuu Kurtiin, mikä mutkistaa asioita, mutta saa aikaan loistavan musiikkiesityksen. Josh Groban käy jaksossa käännähtämässä. 16.9.2009 6,64 milj.
4 Preggers Paksuna Kurt liittyy jalkapallojoukkueeseen tehdäkseen vaikutuksen isäänsä. Finnin ja Quinnin suhde saa odottamattoman käänteen. Rachel on järkyttynyt, kun Will antaa Tinalle soolon. 23.9.2009 6,62 milj.
5 The Rhodes Not Taken Valokeilassa Rachel jättää glee-kuoron pulaan saatuaan tilaisuuden esittää pääosan koulun Cabaret-musikaalissa. Will päättää korjata tilanteen kutsumalla kuoron solistiksi koulun kesken jättäneen April Rhodesin (Kristin Chenoweth). Päätös ei ole kaikkien mieleen, ja Finn tekeekin kaikkensa saadakseen Rachelin palaamaan kuoroon. 30.9.2009 7,32 milj.
6 Vitamin D Vitamiinit Kuoro tarvitsee uutta potkua, joten Will asettaa tytöt ja pojat kilpailemaan keskenään mash-up-ohjelmanumeroilla. Sue kylvää epäilyksen siemeniä Terrin mieleen, ja tämä pestautuu koulun terveydenhoitajaksi valvoakseen Williä ja Emmaa. 7.10.2009 7,30 milj.
7 Throwdown Kaksintaistelu Sue on määrätty glee-kuoron toiseksi johtajaksi. Hän käyttää asemaansa hyväkseen kylvääkseen eripuraa kuorolaisten kesken ja saa rauhallisen Willinkin menettämään hermonsa. 14.10.2009 7,65 milj.
8 Mash-Up Sovitusongelmia Finn ja Quinn saavat kokea, miltä tuntuu olla epäsuosittu. Puckin mielenkiinto kohdistuu yllättäen Racheliin. Emma ja Ken aikovat mennä naimisiin, ja heidän keskenään hyvin erilaiset häätanssitoiveensa inspiroivat Willin antamaan kuorolle lisää mash-up-tehtäviä. 21.10.2009 7,24 milj.
9 Wheels Kelailua Will on järkyttynyt kuoron välinpitämättömyydestä Artien vaikeuksia kohtaan ja määrää kaikki kokeilemaan pyörätuolilla liikkumista. Kurt ja Rachel kilpailevat tärkeästä soolosta. Suella on yllättävä salaisuus. 11.11.2009 7,53 milj.
10 Ballad Balladi Will antaa kuorolaisille tehtäväksi laulaa pareittain balladeja. Arpomalla syntyy varsin yllättäviä pareja, ja yhden kuorolaisen ollessa sairaana Will päätyy itse laulamaan romanttista duettoa Rachelin kanssa. Finn murehtii tulevan lapsensa kohtaloa. 18.11.2009 7,29 milj.
11 Hairography Lettigrafiaa Will epäilee, että Sue on paljastanut glee-kerhon kisasettilistan kilpailevien koulujen kuoroille, mikä johdattaa hänet tutustumaan vastustajiin tarkemmin. Quinn ehdottaa, että Kurt antaa Rachelille tyylivinkkejä. 25.11.2009 6,10 milj.
12 Mattress Patjat Sue suostuttelee rehtorin jättämään glee-kerhon valokuvan pois koulun kronikasta, mikä ei sovi jo täydellistä hymyä harjoitelleen Rachelin pirtaan. Terrin on yhä vaikeampi salata valeraskauttaan. Kuoro saa tilaisuuden päästä viihdealalle. 2.12.2009 8,17 milj.
13 Sectionals Karsinnat Aluekarsintojen aika on tullut, mutta kuorolla ei ole johtajaa ja Quinnin lapsen isän henkilöllisyyden salaaminen häiritsee kuorolaisten keskittymistä. Suekin on heittänyt vielä yhden kapulan Uusien tuulien rattaisiin. Kuoron tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä jos voittoa ei tule, koko glee-kerho lakkautetaan. 9.12.2009 8,13 milj.
14 Hell-O Uudet tuttavuudet Rachelin ja Finnin suhde käynnistyy yskähdellen, samoin Willin ja Emman uusi tutustuminen. Uudet tuulet aloittaa harjoitukset aluekisoja varten. Kuoron pahin vastus on Vocal Adrenaline, jonka hurmaava solisti Jesse saa Rachelin sydämen pamppailemaan. Will puolestaan tutustuu lähemmin Vocal Adrenalinen johtajaan (Broadway-legenda Idina Menzel). 13.4.2010 13,66 milj.
15 The Power Of Madonna Madonnan voima Will huomaa, että kuoron pojat eivät arvosta naispuolisia tovereitaan, joten hän päättää antaa Madonnan voiman avata poikien silmät. Innokas Madonnan ihailija Sue haluaa omia Madonnan itselleen ja päätyy tekemään oman versionsa legendaarisesta Vogue-videosta. 20.4.2010 12,98 milj.
16 Home Koti Sue on varannut auditorion koko viikoksi, joten Will joutuu etsimään uutta harjoituspaikkaa kuorolle. Asia järjestyykin kätevästi, kun Will huomaa vanhan tuttunsa April Rhodesin pyörittävän paikallista rullaluisteluhallia. April antaa hallin kuoron käyttöön ilmaiseksi, mutta hänellä tuntuu olevan taka-ajatuksia. 27.4.2010 12,18 milj.
17 Bad Reputation Huono maine Joku on laatinut törkeän listan kuorolaisista ja levitellyt sitä ympäri koulua. Osa suivaantuu, kun lista väittää heitä nyhveröiksi ja päättää osoittaa, että kyllä kuorolaisetkin voivat olla koviksia. Kuorolaiset löytävät myös nolon videon Suesta ja laittavat sen YouTubeen. 4.5.2010 11,62 milj.
18 Laryngitis Ääni käheänä Rachel joutuu paniikkiin, kun flunssa vie hänen äänensä. Kurt yrittää miellyttää isäänsä muuttamalla tyyliään ja Puck päättää nostaa suosiotaan yllättävällä strategialla. 11.5.2010 11,57 milj.
19 Dream On Unelmat Willin kouluaikainen kilpailija, Bryan Ryan (Neil Patrick Harris), yrittää lakkauttaa kuoron ja tuhota sekä Willin että kuorolaisten haaveet. Artie haaveilee silti suuria ja Rachel saa jymy-yllätyksen painiessaan pitkäaikaisen traumansa kanssa. 18.5.2010 11,59 milj.
20 Theatricality Teatraalisuus Tunteet vellovat, kun Rachel kohtaa viimein äitinsä ja Finn saa kuulla muuttavansa samaan huoneeseen Kurtin kanssa. Tinan identiteetti on kadoksissa, ja uuden löytämiseksi kuoro saa tehtäväksi laulaa Lady Gagan, todellisen muuntautumisen mestarin kappaleita. 25.5.2010 11,49 milj.
21 Funk Funk Aluekisojen lähestyessä tunnelma kuorossa alkaa kiristyä, etenkin kun Vocal Adrenaline tarjoilee ikävän yllätyksen. Quinn haluaa todistaa, että hintelä valkoinen tyttökin voi olla uskottavasti funk, ja Will käyttää funkin voimaa kostaakseen Suelle. 1.6.2010 8,99 milj.
22 Journey to Regionals Matkalla Uudet tuulet lähtee aluekisoihin tappiomielialalla, mistä ei ole vähiten kiittäminen Sueta. Kuoron tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla, sillä jos sijoitusta ei tule, kuoron määrärahat lakkautetaan. Yksi ainakin on varmaa: kisojen finaali on loistavien musiikkinumeroiden juhlaa. 8.6.2010 10,92 milj.

Toinen tuotantokausi: 2010–2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Jakson kuvaus Alkuperäinen esityspäivä Esityspäivä Suomessa Katsojia USA:ssa
1 Audition Koelaulut Kesä on ohi, on aika palata koulun penkille ja kääntää katseet kohti seuraavia showkuorojen mestaruuskisoja. Menestyäkseen Uudet tuulet tarvitsee lisää laulajia, ja sitä varten päätetään järjestää koelaulut. Rachel ja Finn ovat seurustelleet koko kesän, mutta Artie on jäänyt rannalle ruikuttamaan, kun Tina ja Mike löysivät toisensa kesäleirillä. Quinn on toipunut synnytyksestä ja on valmis tekemään kaikkensa päästäkseen takaisin huutosakkiin. Will ja Sue ovat sopineet eripuransa, mutta kestääkö rauha vai syveneekö yhteistyö, kun futisjoukkueen uusi valmentaja käy molempien hermoille? 21.9.2010 29.8.2011 12,45 milj.
2 Britney/Brittany Britney/Brittany Kuoro haluaa laulaa Britney Spearsiä, mutta Will sanoo ei. Emma seurustelee hammaslääkäri Carlin kanssa, ja kuoro menee hammaslääkäriin. Kaikki saavat outoja Britney-fantasioita. 28.9.2010 5.9.2011 13,51 milj.
3 Grilled Cheesus Leipäjeesus Kuorossa keskustellaan uskonnosta, kun Finn huomaa voileipägrillin paistaneen Jeesuksen kuvan hänen välipalaleipäänsä. Kuorolaisten suhtautuminen hengellisyyteen vaihtelee rajusti: uskovainen Quinn haluaa laulaa Jumalalle kiitosta selvittyään raskaasta vuodesta, kun taas Puck osoittaa laulun avulla, että jumalan voi nähdä myös kauniissa tytöissä ja siinä että nauttii elämästä. Kurt huomauttaa, ettei hänellä ole asiaa homoja syrjivään kirkkoon. Kurtin on vaikea sulattaa muidenkaan hengellisyyttä, vaikka häntä kohtaa yllättäen tragedia ja kaikki tuki olisi tarpeen. 5.10.2010 12.9.2011 11,20 milj.
4 Duets Duettoja Will järjestää kuorolaisille duettokilpailun. Kurt aavistelee, että uusi kuorolainen Sam on homo ja päättää laulaa dueton tämän kanssa, sanovat muut mitä sanovat. Rachel ajattelee kerrankin muita, ja sitouttaakseen Samin kuoroon hän yrittää aktiivisesti hävitä kilpailun. Artie hämmentyy, kun Brittany pyytää häntä parikseen. 12.10.2010 19.9.2011 11,36 milj.
5 The Rocky Horror Glee Show Rocky Horror Glee Show Will yrittää tehdä Emmaan vaikutuksen laittamalla kuoron esittämään Emman lempimusikaalin, Rocky Horror Show’n. Kuorolaiset innostuvat, mutta musikaalin arveluttava sisältö aiheuttaa päänvaivaa. Finn kokee ulkonäköpaineita, ja yksi kuorolaisista joutuu vetäytymään esityksestä vanhempiensa käskystä. Willin ongelmia lisäävät juoniva Sue ja Emman komea poikaystävä Carl, joka Willin kauhuksi osoittautuu myös loistavaksi laulajaksi. 26.10.2010 26.9.2011 11,76 milj.
6 Never Been Kissed Ensisuudelmat Kurt alkaa väsyä jatkuvaan kiusaamiseen. Vakoillessaan kilpailevaa Kultakurkut-kuoroa Daltonin poikakoulussa hän tapaa ystävällisen ja komean Blainen, joka ymmärtää hänen kärsimyksensä. Puck on vapautunut nuorisovankilasta ja päättää suorittaa yhteiskuntapalveluksensa auttamalla Artieta saamaan rahaa ja naisia. Kuoron pojat keksivät, että valmentaja Beisten ajatteleminen tyttöystävää pussaillessa hillitsee sopivasti himoja. Kun Sue kuulee tästä, hän näkee uuden tilaisuuden savustaa Beiste ulos koulusta. Will laittaa kuoron tytöt ja pojat kilpailemaan keskenään, mutta lisäehtona on, että poikien pitää esittää tyttöbändien musiikkia ja tyttöjen rockia. 9.11.2010 3.10.2011 10,99 milj.
7 The Substitute Sijaisope Will sairastuu ja kuoroa tulee vetämään huippukiva sijainen Holly Holliday (Gwyneth Paltrow). Oppilaat ihastuvat Hollyn rentoon meininkiin, ja niin ikään sairastuneen rehtorin sijaiseksi noussut Sue käyttää tilannetta hyväkseen päästäkseen Willistä eroon lopullisesti. Sillä aikaa Willin entinen vaimo Terri yrittää lämmittää suhdetta sairasta ex-miestään hoivaamalla. Mercedes puolestaan tuntee olonsa ulkopuoliseksi, kun Kurt viettää yhä enemmän aikaa poikakoulun mukavan Blainen kanssa. 16.11.2010 10.10.2011 11,70 milj.
8 Furt Furt Kuorolaisten lähipiirissä soivat hääkellot, ja kuoro pyydetään häihin esiintymään. Myös Sue on menossa naimisiin ja lähettelee hääkutsuja. Asiasta kuulee myös hänen vuosikaudet natseja metsästämässä ollut äitinsä (viihdealan legenda Carol Burnett), joka haluaa laulaa tyttärensä häissä. Karofsky piinaa Kurtia yhä pahemmin, ja kuoron tytöt pyytävät futisjoukkueessa pelaavia poikaystäviään läksyttämään Karofskya. Samaan aikaan Finn ja Sam kilpailevat niin futisjoukkueen kuin kuoronkin johtajuudesta. 23.11.2010 17.10.2011 10,38 milj.
9 Special Education Tukiopetusta Uudet tuulet -kuoro lähtee showkuorokisojen aluekarsintoihin lannistunein mielin. Kiusattu Kurt on vaihtanut koulua ja laulaa nyt Dalton Academyn Kultakurkuissa. Kuorolaiset pelkäävät häviötä, etenkin kun Will on saanut päähänsä olla kerrankin tasapuolinen ja antaa kilpailun soolot vähemmän kokeneille solisteille. Kaiken lisäksi kuoron riveistä puuttuu yksi laulaja, ja Puck lähetetään uuden hankintaan. 30.11.2010 24.10.2011 11,68 milj.
10 A Very Glee Christmas Kuorojoulu Artie huomaa, että Brittany uskoo yhä joulupukkiin ja päättää tehdä kaikkensa, jotta tyttöystävän lapsenusko säilyy. Se ei ole helppoa, kun Brittany pyytää joulupukkia palauttamaan Artien kävelykyvyn. Rachel yrittää saada Finnin takaisin antamalla tälle romanttisen joululahjan. Will päättää, että joulun kunniaksi kuoro kerää rahaa kodittomille nuorille kiertämällä luokissa laulamassa joululauluja. Kuorolaiset aavistelevat, että vastaanotto ei ole positiivinen. Suekin tekee parhaansa pilatakseen kaikkien joulutunnelman. 7.12.2010 31.10.2011 11,07 milj.
11 The Sue Sylvester Shuffle Elävien kuolleiden kenttä Sue päättää siirtää huutosakin mestaruuskisan samalle päivälle kuin jalkapallojoukkueen tärkeä ottelu. Huutosakin puutteessa Uudet tuulet ja pelaajat itse esittävät ottelun väliaikanumerona yhdistelmän kappaleista "Thriller" ja "Heads Will Roll". Finn sanoo Brittanylle, Quinnille ja Santanalle viisaita sanoja ja he eroavat huutosakista. 6.2.2011 7.11.2011 26,80 milj.
12 Silly Love Songs Hölmöt rakkauslaulut Ystävänpäivä lähestyy ja Blaine kertoo Kurtille pitävänsä eräästä pojasta. Kurt uskoo olevansa Blainen ihastus, mutta saakin tietää, että kyseessä on aivan toinen poika. 8.2.2011 14.11.2011 11,58 milj.
13 Comeback Comeback Sue on syvästi masentunut, ja piristykseksi Will kutsuu hänet mukaan kuoroon. Sam on perustanut Justin Bieber -coverbändin, mikä aiheuttaa toisissa pojissa huvittuneisuutta, kunnes käy ilmi että Bieber saa kaikki tytöt kuumiksi. 15.2.2011 21.11.2011 10,53 milj.
14 Blame it on the Alcohol Alkoholin vaarat Rachel yrittää kirjoittaa kuorolle kappaletta kisoja varten, mutta omasta elämästä ei tunnu löytyvän laulunaihetta. Niinpä hän päättää hankkia hiukan lisää elämänkokemusta järjestämällä kuorolaisille bileet, joissa limuviina virtaa. Koulussa on alkoholin vastainen kampanjaviikko, ja kuoroa pyydetään esittämään koko koululle alkoholin vaaroista kertova kappale. Will miettii, miten voi saarnata oppilaille alkoholin vaaroista, kun on itsekin nuorena viettänyt railakasta elämää. 22.2.2011 28.11.2011 10,59 milj.
15 Sexy Seksikkäät Will huolestuu huomattuaan, että kuorolaisten tiedot sukupuoliasioista ovat vaarallisen hatarat. Emman mielestä nuorille pitää opettaa seksistä kieltäytymistä, mutta sijaisopettaja Holly Hollidayn (Gwyneth Paltrow) mielestä heille pitää antaa tietoa seksistä ja ihmissuhteista, ja hän tarjoutuukin antamaan kuorolaisille sukupuolivalistusta musiikin avulla. Samaan aikaan Kurtin isä yrittää pohtia, miten antaisi ihmissuhdeneuvoja homoseksuaalille pojalleen, ja Santana miettii tunteitaan Brittanya kohtaan. 8.3.2011 5.12.2011 11,92 milj.
16 Original Song Oma biisi Uudet tuulet kohtaa showkuorojen aluekisoissa Kurtin ja Blainen Kultakurkut sekä Suen johtaman Aural Intensityn. Rachel saa viimein vakuutettua muillekin, että ainoa mahdollisuus voittoon on kilpailla itse tehdyillä kappaleilla. Kuorolaiset innostuvatkin biisintekoon, mutta muun muassa isoista huulista ja luonnottoman suuresta sydämestä kertovat kappaleet eivät vaikuta kilpailumateriaalita. Paineet ovat kovat, sillä pelissä on matka valtakunnallisiin showkuorojen mestaruuskisoihin New Yorkiin. Surullinen tapahtuma muuttaa merkittävästi Kurtin ja Blainen suhdetta. 15.3.2011 12.12.2011 11,15 milj.
17 A Night Of Neglect Unohdettujen ilta Uudet tuulet päättää järjestää varainkeruukonsertin rahoittaakseen matkansa showkuorokisojen finaaliin New Yorkiin. Konsertin parhaista ohjelmanumeroista käydään kovaa kilpailua kuorolaisten kesken, ja Mercedesin diivailu pääsee valloilleen. Häviöputkeen joutunut Sue kerää yhteen Willin pahimmat vihamiehet pilatakseen kuoron suunnitelmat lopullisesti. 19.4.2011 19.12.2011 9,80 milj.
18 Born This Way Tällaiseksi Synnyin Rachel haluaa nenäleikkaukseen. Will haluaa kuoron saavan uskoa itseensä ja siihen hän tarvitsee kuoron kaksi lempi-opettajaa: Will Schuesterin ja Lady Gagan. Santana haluaa saada Kurtin takaisin Uusiin Tuulin ja perustaa kiusaamisenvastaisen klubin ("Bully Whips") Karofskyn kanssa ja he alkavat seurustelemaan. 26.4.2011 26.12.2011 8,62 milj.
19 Rumours Juoruja Sue aloittaa koulun lehden uudestaan ja se sisältää entistä enemmän juoruja. Brittanyllä on uusi nettipuhe-ohjelma: "Fondueta Kahdelle" ("Fondue for Two") 3.5.2011 2.1.2012 8,85 milj.
20 Prom Queen Tanssiaisten Kuningatar Quinn, Santana ja Lauren hakevat tanssiaisten kuningattariksi. Mutta kuka voittaa? Rachelin ex-poikaystävä Jesse St. James palaa auttamaan Uusia Tuulia kansallisia kilpailuja. 10.5.2011 9.1.2012 9,29 milj.
21 Funeral Hautajaiset Suen sisko Jean kuolee ja kuoro tarjoaa apuaan hautajaisten järjestelyssä. 17.5.2011 16.1.2012 8,97 milj.
22 New York New York Kuoro pääsee finaaliin, joka järjestetään New Yorkissa. He kirjoittavat omat biisinsä. Finn haluaa palata Rachelin kanssa yhteen, mutta haluaako Rachel? 24.5.2011 23.1.2012 11,80 milj.

Kolmas tuotantokausi: 2011–2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Jakson kuvaus Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Katsojia USA:ssa
1 The Purple Piano Project Liilat pianot Kesä on ohi, ja suurimmalla osalla kuorolaisista on alkamassa viimeinen kouluvuosi. Kaikki paitsi Finn tuntuvat jo tietävän, mitä he haluavat tehdä valmistuttuaan. Finniä enemmän hukassa on kuitenkin Quinn, joka on värjännyt tukkansa pinkiksi ja hilluu epämääräisessä seurassa. Will innostaa oppilaita hankkimaan uusia laulajia kuoroon, mutta onnistuu samalla innostamaan Suen ottamaan taideaineiden karsimisen kongressikampanjansa teemaksi. 15.10.2012 20.9.2011 9,21 milj.
2 I Am Unicorn Yksisarvinen Brittany haluaa johtaa Kurtin kampanjaa oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Kurt pyrkii myös koulun West Side Story -musikaaliin Tonyn rooliin, mutta kohtaa uskottavuusongelmia. Rachelin äiti Shelby on muuttanut takaisin Ohioon Quinnin ja Puckin lapsen kanssa, ja hänet on pestattu koululle johtamaan kilpailevaa show-kuoroa. Kaiken tämän draaman ja sotkun kukkuraksi Sue käy aggressiivista kampanjaa taideaineita vastaan. 22.10.2012 27.9.2011 8,60 milj.
3 Asian F Aasialainen alisuoriutuja Mike Changin isä käskee poikansa luopua kuorosta, koska se haittaa liikaa koulunkäyntiä. Mike ei kuitenkaan halua luopua unelmastaan tanssijanurasta. Rachelin ja Mercedesin taistelu West Side Storyn pääosasta saa ikäviä piirteitä. Will ihmettelee, miksi Emma ei halua esitellä häntä vanhemmilleen 29.10.2012 4.10.2011 8,42 milj.
4 Pot O' Gold Kulta-aarre Kouluun on tullut irlantilainen vaihto-oppilas Rory, jota Brittany luulee toiveita toteuttavaksi menninkäiseksi. Rory puolestaan on ihastunut Brittanyyn, joten hän tekee kaikkensa toteuttaakseen Brittanyn toinen toistaan hullummat toiveet. Mercedes houkuttelee Santanaa liittymään kilpailevaan show-kuoroon soolojen toivossa. Quinn päättää juonitella lapsensa takaisin itselleen. Sue onnistuu estämään koulun musikaalin rahoituksen, mutta saa vastaansa Kurtin isän. 5.11.2012 1.11.2011 7,47 milj.
5 The First Time Eka kerta Koulun West Side Story -musikaalin ensi-ilta koittaa. Ohjaaja Artie saa selville, että pääosia esittävät Rachel ja Blaine ovat neitsyitä ja kehottaa heitä hankkimaan kokemusta rooliaan varten. Yliopistojoukkueen kykyjenetsijä tulee katsomaan koulun joukkueen futispeliä, mikä herättää Finnin toiveet urheilustipendistä yliopistoon. Rakkaudessa kokematon valmentaja Beiste ei huomaa olevansa kykyjenetsijän ihastuksen kohde. 12.11.2012 8.11.2011 6,91 milj.
6 Mash Off Kuorot vastakkain Schuester ja Shelby laittavat vauhtia kuorojen harjoitteluun järjestämällä mash-up -kisan. Puheenjohtajaehdokkaat pääsevät ääneen oppilaiden edessä. Rachel kaipaa Kurtia, joka on edelleen loukkaantunut Rachelin itsekkyydestä. Finn kyllästyy Santanan ilkeilyyn ja sanoo tälle suorat sanat, mutta välikohtauksella on vakavat seuraukset. 19.11.2012 15.11.2011 7,08 milj.
7 I Kissed a Girl Naisilta naisille Santana on kovilla, kun Salazarin vaalimainos pakottaa hänet ulos kaapista. Finn haluaa tukea Santanaa ja ehdottaa viikon teemaksi naismuusikoiden esittämiä naisille osoitettuja kappaleita. Pehmeneekö Santanan kova kuori? Sue sotkee vaalitaistelun keskellä Beisten lemmenkuviot. Myös koulun vaalitulos ratkeaa, mutta tuloksissa huomataan jotain hämärää. 26.11.2012 29.11.2011 7,90 milj.
8 Hold on to Sixteen Ihana nuoruus Rachel ei saa osallistua aluekisoihin, mutta Sam Evans voisi tuoda kaivattua säpinää Uusiin tuuliin. Quinn saa tietää Puckin ja Shelbyn suhteesta ja aikoo järjestää Shelbylle potkut. Saavatko ystävien viisaat neuvot Quinnin pään kääntymään? Miken isä on katkaissut välit poikaansa, mutta onneksi neuvokkaalla Tinalla on suunnitelma valmiina. H-hetki koittaa: mikä kuoro pääsee jatkoon aluekisoista? 3.12.2012 6.12.2011 7,11 milj.
9 Extraordinary Merry Christmas Kuorolaisten jouluspesiaali Joulu lähestyy taas, ja tällä kertaa kuorolaiset aikovat panna edellisen vuoden harmeja paremmaksi. Finn tuskailee Rachelin lahjapainostuksen alaisena, ja Sam tarjoaa yksinäiselle Rorylle jouluiloa kutsumalla hänet juhlapyhiksi perheensä luo. Schuester kikkailee kuoron juontamaan joulun erikoislähetystä televisioon, ja Artie saa kunnian toimia ohjaajana. Star Warsin ja Judy Garlandin innoittama joululähetys motivoi kunnianhimoisia kuorolaisia. Mutta ymmärtävätkö he lopulta joulun todellisen sanoman, ja ehtivätkö he mukaan Suen yllättävään hyväntekeväisyystempaukseen? 10.12.2012 13.12.2011 7,13 milj.
10 Yes/No Se suuri kysymys Will tukeutuu jälleen Uusiin tuuliin toimeksiannon muodossa: järjestää kosiospektaakkeli Emmalle. Balladien ja tanssikoreografioiden melskeessä nuoret tutkiskelevat myös omia sydämiään. Sam liittyy synkronoidun uinnin joukkueeseen hurmatakseen Mercedeksen takaisin itselleen urheilurotsillaan, ja Artie joutuu kohtaamaan omat ennakkoluulonsa. Kuullessaan musertavia tietoja isästään Finn näkee tulevaisuutensa uusin silmin. Miten kuorolaiset vastaavat kysymyksiin, jotka heille esittävät paitsi heidän toverinsa myös he itse? 17.12.2012 17.1.2012 7,50 milj.
11 Michael Mitä Michael tekisi? Kultakurkut aiheuttavat ongelmia varastaessaan Uusien tuulien idean Michael Jackson -show’sta kisoissa, ja kuorojen kohtaamisella on vahingollisia seurauksia. McKinleyn nuoret jakautuvat mielipiteissään siinä, miten moinen skandaali tulisi välttää ja kostetaanko Daltonin likainen peli silmä silmästä -menetelmin. Myös tulevaisuus häämöttää entistä lähempänä, kun kirjeet yliopistoista satelevat postilaatikoihin. Kaikkein vaikeimman päätöksen edessä on Rachel. Tuntemuksiaan nuoret tulkitsevat itse popin kuninkaan sanoin. 24.12.2012 31.1.2012 9,07 milj.
12 The Spanish Teacher Kuumat latinorytmit Will ja Sue kilpailevat vakinaisesta opettajan paikasta McKinleyssä, mutta molempien opettajantaidot kyseenalaistetaan. Will hakeutuu iltalukioon oppiakseen vihdoin espanjaa - kyseisen kielen opettaja kun on - mutta opettaja David Martinez paljastuukin mahdolliseksi kilpailijaksi. Ristiriita-asetelmasta huolimatta Will esittelee kuorolaisille Davidin, jonka perään tytöt katselevat silmät kiiluen ja jonka avustuksella Uudet tuulet tutustuvat latinorytmeihin. Sue puolestaan suunnittelee perheenlisäystä, ja Sam ja Mercedes hakevat Emmalta apua rakkausmurheisiinsa. Tytöissä ihastusta herättävää David Martinezia näyttelee Ricky Martin. 31.12.2012 7.2.2012 7,81 milj.
13 Heart Rakkauden asialla Rakkautta on ilmassa, kun ystävänpäivä saapuu McKinleyn lukioon ja Uudet tuulet antavat sydämiensä puhua laulun sanoin. Sugar järjestää ystävänpäiväjuhlat, joihin kaikki pariskunnat ovat kutsuttuja. Rory sekä Artie liehittelevät molemmat Sugaria itseään ja ottavat toisistaan mittaa lahjojen saralla. Rachelin isät kyhäävät tyttärensä hääsuunnitelmien kunniaksi perheillallisen, mutta heillä ei taidakaan olla täysin puhtaita jauhoja pussissaan. Mercedes puolestaan tekee musertavan päätöksen. Kurt saa viestejä salaiselta ihailijalta, mutta onko Blainella sittenkään näppinsä pelissä? 6.1.2013 14.2.2012 6,99 milj.
14 On My Way Tartutaan hetkeen Aluekisat ovat nurkan takana, ja Sebastian kiristää Rachelia perääntymään kisasta, kunnes kouluja järkyttävä tapahtuma valaisee elämän tärkeitä asioita uudelta kantilta. Nuoret keskittyvät positiivisiin ajatuksiin ja kultaiseen tulevaisuudenodotukseen, kun alakuloinen mieliala valtaa kuoron David Karofskyn kupsahdettua ulos kaapista synkin seurauksin. Kurt käy piristämässä ihailijaansa tämän koettelemusten jälkeen. Rachel ja Finn puolestaan ottavat tapauksesta opikseen ja tarttuvat hetkeen tehden päätöksen, joka ei saa heidän vanhempiaan hyppimään riemusta. 13.1.2013 21.2.2012 7,46 milj.
15 Big Brother Isoveljen varjossa Kaikki ovat tohkeissaan Blainen isoveljen Cooperin vierailusta - kaikki muut paitsi Blaine itse. Isoveljen lentoon lähtenyt näyttelijän ura varjostaa pojan itsetuntoa, mutta kenties sisarussuhde on vielä parsittavissa kasaan. Quinn palaa kouluun pyörätuolissa uhkuen taistelutahtoa liikuntakykynsä palauttamiseksi. Mutta onko sisu vain silmänlumetta? Will ja Emma ovat Suen henkisenä tukena klinikalla. Puckin sanojen siivittämänä Finn tuskailee tulevaisuutensa kanssa aiheuttaen ryppyjä rakkauteen. Blainen supersuositun veljen roolissa esiintyy Matt Bomer. 20.1.2013 10.4.2012 6,76 milj
16 Saturday Night Glee-ver Diskokuume nousee Luvassa on diskon huumaa, kun oppilaiden päämäärättömyydestä huolestunut Will ottaa asiakseen kannustaa Finniä, Santanaa ja Mercedestä löytämään unelmansa. Suunnanantajaksi Will ja Sue valikoivat elokuvan Saturday Night Fever, jonka tanssiaskelten tahdissa he toivovat nuorten astelevan kohti tulevaisuutta. Mercedes ja Kurt joutuvat kiperän kysymyksen eteen heidän ykkösfaninsa pyytäessä neuvoa, ja kunnianhimonsa sokaisema Santana kokee kuuluisuuden varjopuolet. Finn ja Rachel puntaroivat yhä yhteistä jatkoaan. 27.1.2013 17.4.2012 6,23 milj.
17 Dance with Somebody Lapsuuden loppu Nuoret surevat Whitney Houstonia sekä koulupäiviensä häämöttävää loppua, ja Will antaa kuorolaisten käsitellä tunteitaan Whitneyn sävelin. Oppilaiden viimeiset päivät ovat hankalia myös opettajalle, kun häästressikin painaa päälle. Kurt ja Blaine kulkevat kivistä tietä, ja Kurt pakoilee urautunutta suhdettaan viestittelemällä uuden ihailijan kanssa. Ovatko viestit niin harmittomia kuin Kurt haluaa uskoa? Toivoton Quinn turhautuu fysioterapiaan, mutta Joen apu ilahduttaa, ja kristitty poika on vaikean valinnan edessä. Rachel ja Santana hautaavat koko lukion ajan heiluttamansa sotakirveen. 3.2.2013 24.4.2012 6,90 milj.
18 Choke Rutiinilla vai riskillä? Rachel ja Kurt harjoittelevat täyttä päätä pääsykoe-esityksiä varten, ja kuuluisa arvostelija aiheuttaa ramppikuumetta. Rachelin neuvoista huolimatta Kurt valitsee arvaamattoman tien. Keskustelu isän kanssa saa Puckin katsomaan tulevaisuuttaan uusin silmin, ja kuoron pojat pistävät viisaat päänsä yhteen auttaakseen toverin läpi lukiosta löytäen samalla hauskan keinon opiskella. Santana ja kumppanit vitsailevat Beisten mustelmasta ja osuvat lähemmäksi totuutta kuin arvaavatkaan. 10.2.2013 1.5. 2012 6,01 milj.
19 Prom-asaurus Hipat hirmuliskojen tapaan Kouluvuoden lopun lähestyessä lähestyy myös päättäjäisjuhla, josta jokaisella on omat haaveensa. Teeman valinnan suhteen Brittany toteuttaa itseään: tänä vuonna juhlistetaan dinosaurusten valtakautta. Ehdokkaat päättäjäiskuninkaallisiksi julkistetaan, eikä joukossa ole yllättäjiä - mutta peli ei ole vielä ohi. Quinnin ja Finnin ehdokkuudesta närkästynyt Rachel järjestää päättäjäisten vastaiset juhlat. Malttavatko erilaiset nuoret pysytellä poissa dinojen hampaiden säihkeestä? Entä käyvätkö päättäjäisunelmat lopulta toteen? 17.2.2013 8.5.2012 6,67 milj.
20 Props Ainoat laatuaan Kun Rachelin sooloiluun kyllästynyt Tina lyö päänsä, sekoittuvat kuorolaisten roolit ja Tina saa maistiaisen Rachel Berryn elämästä. Uuden ymmärryksensä innoittamana Tina kannustaa Rachelia taistelemaan opiskelupaikkansa ja tulevaisuutensa puolesta. Valtakunnalliset kisat ovat aivan nurkan takana, ja kilpailevan kuoron ainutlaatuiset yksilöt ja koreografiat nostattavat paineita. Suen kaavailemat valttikortit eivät kuitenkaan saa Uusia tuulia lämpenemään. Puck ja Beiste huomaavat, että heillä on jotain yhteistä. 24.2.2013 15.5.2012 6,09 milj.
21 Nationals Unelmat pelissä On valtakunnallisten kisojen aika, ja taistelutahdossaan intohimoinen Uudet tuulet aikoo todella panna tuulemaan. Paljon on pelissä, sillä monille vuosi on viimeinen, ja Rachel jännittää, saapuuko Carmen Tibideaux antamaan tähdenalulle uuden mahdollisuuden. On myös McKinleyn vuoden opettaja -palkinnon vuoro, ja kuorolaiset haluavat osoittaa rakkaalle opettaja Willille kiitollisuutensa kuorovuosistaan. Kisojen tuomareina jaksossa vierailevat Lindsay Lohan, Perez Hilton sekä paikallisen poliitikon roolissa Rex Lee. 3.3.2013 15.5.2012 6,03 milj.
22 Goodbye Herkät hyvästit Tuotantokauden päätösjaksossa lukiosta valmistuvat sekä kouluun vielä jäävät oppilaat muistelevat menneitä vuosia ja jättävät toinen toisilleen hyvästit herkkien laulujen sanoin. Rachel, Finn ja Kurt odottavat jännityksellä yliopistoista saapuvia kirjeitä, jotka määräävät tulevan vuoden kulun. Santana ja Finn miettivät kertaalleen tulevaisuudensuunnitelmiaan, ja Puck ahkeroi päntäten maantiedon kokeeseen Quinnin kannustamana. 10.3.2013 22.5.2012 7,46 milj.

Neljäs tuotantokausi: 2012–2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Jakson kuvaus Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Katsojia USA:ssa
1 The New Rachel Uusi Rachel Rachel aloittelee opintojaan New Yorkin teatteriakatemia NYADAssa. New Yorkissa Ohion tähti on vain yksi massasta. Onneksi koulussa voi tavata myös mukavia hengenheimolaisia. McKinleyn High Schoolissa puolestaan käy kova kuhina: kuka nousee Rachelin tilalle kuoron ykkössolistiksi? Blaine, Tina ja Brittany saavat uudesta tulokkaasta kovan kilpailijan, ja uuden Rachelin paikka päätetään selvittää kilpalaulamalla. 7.9.2013 13.9.2012 7,41 milj.
2 Britney 2.0 Britney 2.0 Brittany on allapäin lennettyään ulos huutosakista. Will yrittää piristää häntä määräämällä kuoron laulamaan Brittanyn idolin, Britney Spearsin lauluja. Rachel yrittää tehdä vaikutuksen tanssinopettajaansa komean ystävänsä Brodyn avulla. 14.9.2013 20.9.2012 7,46 milj.
3 Makeover Uudet ilmeet Blaine ja Brittany taistelevat oppilaskunnan puheenjohtajuudesta. Kurt saa unelmiensa työpaikan, mutta seurustelu Blainen kanssa joutuu vastatuuleen. Jaksossa vierailee Sinkkuelämästä tuttu Sarah Jessica Parker. 21.9.2013 27.9.2012 5,79 milj.
4 The Break-Up Ero Finn ja Blaine tuntevat etääntyneensä New Yorkiin muuttaneista kumppaneistaan Rachelista ja Kurtista. Suhteiden tila punnitaan, kun Blaine ja Finn kumpikin vierailevat New Yorkissa. Rachel vie Finnin tutustumaan kouluunsa taka-ajatuksenaan saada Finn taas innostumaan laulamisesta. Brittanyn ja Santanan kaukosuhdettakin selvitellään. 28.9.2013 4.10.2012 6,07 milj.
5 The Role You Were Born to Play Luonnerooli Kuoro alkaa valmistautua Grease-musikaalin esittämiseen. Artie suostuttelee Finnin ryhtymään kanssaan musikaalin ohjaajaksi. Finn alkaa metsästää sopivaa miespääosan esittäjää. Wade puolestaan miettii, voiko pyrkiä Rizzon rooliin sukupuolestaan huolimatta. Samaan aikaan useampi kuorolainen yrittää toipua sydänsuruistaan. 5.10.2013 8.11.2012 5,68 milj.
6 Glease Glease Will ilmoittaa lähtevänsä Washingtoniin ja asettaa Finnin kuoron johtajaksi siksi aikaa. Valinta ei miellytä kuorolaisia eikä etenkään Sueta. Koulun Grease-musikaali alkaa olla esitystä vaille valmis. Rachel ja Kurt hiipivät salaa katsomaan sitä, vaikka ottavat samalla riskin törmätä entisiin poikaystäviinsä. 12.10.2013 15.11.2012 5,22 milj.
7 Dynamic Duets Dynaamiset duetot Kuoron mestaruuspokaali on varastettu, ja asialla näyttävät olevan Daltonin koulun Kultakurkut. Tilanne vaatii supersankareiden väliintuloa. Finn kaipaa inspiraatiota johtaakseen kuoron showkuorokisojen karsintoihin ja löytää sitä supersankareista. Yhdellä kuorolaisista onkin oikeasti salainen henkilöllisyys. 19.10.2013 22.11.2012 5,70 milj.
8 Thanksgiving Kiitospäivä Entiset kuorolaiset saapuvat kotiin viettämään kiitospäivää, ja Finn valjastaa heidät valmentamaan nykyisen kuoron kisoihin. Tulossa on vaativa tanssinumero, jonka pääosasta Jake ja Ryder kilpailevat. Rachel ja Kurt järjestävät yksinäisten kiitospäiväjuhlat New Yorkissa. Jaksossa vierailee Sinkkuelämää-sarjasta tuttu Sarah Jessica Parker. 26.10.2013 29.11.2012 5,39 milj.
9 Swan Song Joutsenlaulu Uudet tuulet putosi jatkosta showkuorokisoissa, kun itseään näännyttänyt Marley pyörtyi lavalla. Kuoron kausi näyttää olevan ohi, ja Sue saa viimein nautinnokseen häätää kuoron harjoitusluokastaan. Rachelin mielessä pyörii NYADAn lukukaudenpäätöskonsertti, jonne vain harvat ja valitut kutsutaan esiintymään ja kilpailemaan keskenään. 2.11.2013 6.12.2012 5,43 milj.
10 Glee, Actually Gleetä vain Gleen joulujaksossa nähdään pieniä episodeja päähenkilöiden elämästä Rakkautta vain -elokuvan hengessä. Artie toivoo, ettei olisi koskaan joutunut pyörätuoliin, ja joulun henki Rory toteuttaa Artien toiveen näyttämällä hänelle maailman, jossa onnettomuutta ei tapahtunut. Kurtilla ei ole varaa palata kotiin jouluksi, mutta hän saa yllätysvieraita New Yorkiin. Puckermanin veljekset keksivät uuden tavan juhlia hanukkaa. Brittany ja Sam valmistautuvat maya-intiaanien ennustamaan maailmanloppuun. Sue miettii, mitä antaisi joululahjaksi koulun keittäjälle. 9.11.2013 13.12.2012 5,26 milj.
11 Sadie Hawkins Naisten haku Tina ehdottaa järjestettäviksi tanssiaisia, joihin tytöt saavat pyytää poikia. Kuoron tytöt laulavat pojille, joita aikovat pyytää tanssiaisiin. Sam alkaa epäillä, että Kultakurkut voittivat kuorokilpailut huijaamalla. Kurt aloittaa opiskelun NYADAssa ja miettii, miten saisi uusia ystäviä. 16.11.2013 24.1.2013 6,79 milj.
12 Naked Paljasta pintaa Kuorolaiset aikovat kerätä varoja kisamatkaa varten kuvaamalla kuoron pojista seksikkään kalenterin. Kaikki pojat eivät ole tästä innoissaan. Rachel miettii, onko opiskelijaelokuvaan pääseminen paljaan pinnan näyttämisen arvoista. Marley yrittää paljastaa tunteensa. Finn ja Sue ovat napit vastakkain. 23.11.2013 31.1.2013 5,48 milj.
13 Diva Diivat Finn on huolissaan, että kuorolaiset eivät ole tarpeeksi kunnianhimoisia. Emman ehdotuksesta hän yllyttää kuorolaisia diivailemaan. Rachelia ei tarvitse yllyttää, hän diivailee muutenkin voitettuaan NYADAn laulukilpailun. Kurt kyllästyy ja haastaa Rachelin kaksintaisteluun, aseena laulu. 30.11.2013 7.2.2013 6,03 milj.
14 I Do Tahdon Willin ja Emman hääpäivä koittaa viimein ystävänpäivänä, eikä kaikki suju yllätyksittä. Bestman Finnillä on huono omatunto. Emman pakko-oireet lisääntyvät jännityksen kasvaessa. Entiset kuorolaiset saapuvat juhlimaan häitä, ja ilmassa on hieman enemmän rakkautta kuin arvattiinkaan. 7.12.2013 14.2.2013 5,13 milj.
15 Girls (and Boys) On Film Elämän filminauhaa Häistään toipuva Will antaa kuorolaisille tehtäväksi esittää elokuvasävelmiä. New Yorkiin muuttanut Santana alkaa käydä Rachelin ja Kurtin hermoille, kun he jäävät jumiin asuntoonsa lumimyräkän vuoksi. 14.12.2013 7.3.2013 6,72 milj.
16 Feud Riitoja Finnin ja Willin välit ovat olleet kireät siitä asti, kun Finn tunnusti suudelleensa Emmaa. On kuorolaisten vuoro määrätä tehtävä ohjaajilleen: heidän on selvitettävä välinsä musikaalin keinoin. Brodylla on ikävä salaisuus, minkä vain Santana tuntuu huomaavan ja hän saa Rachelin ärsyyntymään vihjailullaan. Sue yrittää jostakin syystä pakottaa Blainen liittymään huutosakkiin. 21.12.2013 14.3.2013 5,37 milj.
17 Guilty Pleasures Salaiset paheet Kuorolaiset esittävät noloja kappaleita, joista he salaa pitävät. Brittany yrittää löytää Kittyn mukavan puolen. Blaine kokee uusia ja outoja tunteita. 28.12.2013 21.3.2013 5,91 milj.
18 Shooting Star Viimeinen laulu Brittany luulee, että maapallo on vaarassa tuhoutua. Tämän inspiroimana Will antaa kuorolaisille tehtäväksi laulaa läheiselleen laulun, jonka he laulaisivat jos se jäisi heidän viimeisekseen. Kuvitelma muuttuu äkkiä todeksi, kun koulun käytävältä kuuluu laukauksia. 4.1.2014 11.4.2013 6,67 milj.
19 Sweet Dreams Unelmia Kuorokisojen teemaksi on valittu unelmat, ja Marley haaveilee, että kuoro esittäisi kisoissa hänen kappaleitaan. Finn on aloittanut opettajanopinnot, mutta opiskelu vaikuttaakin olevan yhtä juhlaa. Rachelin h-hetki lähestyy, kun on viimein Funny Girl -musikaalin koelaulujen aika. Rachelin äiti (Idina Menzel) saapuu juuri sopivalla hetkellä kannustamaan tytärtään. Suen lähtö koulusta saa Blainen epäluuloiseksi, ja hän hiillostaa Beckyä asiasta. 11.1.2014 18.4.2013 6,14 milj.
20 Lights Out Valot pois Koulussa on sähkökatko, minkä inspiroimana kuoro esittää kappaleita akustisesti. Ryder paljastaa ikävän salaisuuden menneisyydestään. Kurtin pomo Isabelle Wright pyytää Kurtia ja Rachelia avustajiksi Vogue.comin hyväntekeväisyystilaisuuteen. Kurt ja Rachel raahaavat elämänsä suuntaa etsivän Santanan mukaansa. 18.1.2014 25.4.2013 5,24 milj.
21 Wonder-ful Elämän auringonsäteitä Monen entisen ja nykyisen kuorolaisen saamat hyvät uutiset inspiroivat kuoroa esittämään elämänmyönteisen Stevie Wonderin kappaleita. Kurt tulee kotipuoleen visiitille ja isänsä tueksi syöpälääkärin vastaanotolle. Mercedes ja Mike ovat puolestaan tuleet valmentamaan kuoroa aluekisoja varten. Artie on saanut paikan elokuvakoulusta, mutta on päättänyt jättää menemättä. 25.1.2014 2.5.2013 5,19 milj.
22 All Or Nothing Kaikki tai ei mitään Aluekisat pidetään yllättäen kuoron kotikentällä McKinleyn koulun auditoriossa. Brittany palaa käynniltään huippuyliopisto MIT:ssa uuden ja astetta hankalamman asenteen kera. Ryderin salaperäisen chätti-kaverin henkilöllisyys vaikuttaa ratkenneen, minkä vuoksi Ryder kieltäytyy esiintymästä kisoissa. Blaine suunnittelee kosivansa Kurtia. Rachel valmistautuu Funny Girlin toiseen koelauluun. 1.2.2014 9.5.2013 5,92 milj.

Viides tuotantokausi: 2013–2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Jakson kuvaus Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Katsojia USA:ssa
1 Love, Love, Love Rakkautta vaan tarvitaan Viidennen tuotantokauden avausjaksossa Uudet tuulet saa tehtäväkseen esittää Beatlesin kappaleita. Blaine suunnittelee Kurtille suuren yllätyksen. Rachel on yhä lähempänä roolia Funny Girl -musikaalissa, mutta tarvitsee Santanan apua. Sue on palannut McKinleyn kouluun, tällä kertaa rehtoriksi. 27.02.2015 26.9.2013 5,06 milj.
2 Tina in the Sky with Diamonds Tina timantteineen taivaalla Kuoro laulaa lisää Beatlesin kappaleita ja Tina haluaa päästä tanssiaisten kuningattareksi. Huutosakin uusi ilkeilijä Bree aikoo nolata Tinan ja yrittää värvätä Kittyn mukaan juoneen, mutta tämä ei tiedä ollako kuorolaisten vai huutosakkilaisten puolella. Santana ystävystyy uuden työtoverinsa Danin (Demi Lovato, Camp Rock) kanssa. Kurt valaa uskoa Racheliin, joka stressaa Broadway-roolinsa kohtaloa. 02.03.2015 3.10.2013 4,42 milj.
3 The Quarterback Pelinrakentajan muistolle Ystävät kerääntyvät McKinleyn koululle muistamaan äkillisesti kuollutta Finniä ja laulamaan hänen muistolleen. Kurt, Burt ja Carole käyvät läpi Finnin tavaroita. Will ja Shannon auttavat muita suremaan, mutta Emma huomaa, että Will itse ei osaa itkeä. Myös Rachel esittää omat hyvästinsä Finnille. Jakso on omistettu kesällä 2013 äkillisesti kuolleen Finnin näyttelijän Cory Monteithin muistolle. 03.03.2015 10.10.2013 7,39 milj.
4 A Katy or a Gaga Katy vai Gaga? Jotkut ovat luonteeltaan iloisia ja pirteitä kuten Katy Perry, toiset taas synkkiä ja mystisiä kuten Lady Gaga. Kuorokisoissa pitää hallita kaikki tyylilajit, joten Will laittaa katymaiset kuorolaiset esittämään Gagaa ja gagamaiset Katya. Kurt on päättänyt perustaa bändin ja järjestää koelaulut. Paikalle saapuu uskomaton ilmestys Starchild (pop-tähti Adam Lambert), joka herättää Kurtissa ristiriitaisia tunteita. 04.03.2015 7.11.2013 4,01 milj.
5 The End of Twerk Twerkkauksen loppu Blainen innostus twerkkaamiseen saa Willin kannustamaan kuorolaisia astumaan pois mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan jotakin uutta ja villiä. Sue luonnollisesti vastustaa twerkkausta henkeen ja vereen. Myös Kurt ja Rachel etsivät uusia ja villejä kokemuksia, ja Kurt päätyy tekemään jotakin harkitsematonta. Unique joutuu kiusatuksi poikien vessassa ja joutuu jälleen pohtimaan sukupuoli-identiteettiään. 05.03.2015 14.11.2013 4,22 milj.
6 Movin' Out Lähtökuopissa Blaine ja Sam lähtevät käymään New Yorkissa, Blaine pyrkiäkseen NYADAan ja Sam löytääkseen todellisen intohimonsa. Artie kannustaa Beckyä pyrkimään yliopistoon. Kuorossa kuhistaan Marleyn ja Jaken välirikosta ja lauletaan Billy Joelin lauluja. 06.03.2015 21.11.2013 4,09 milj.
7 Puppet Master Nukketeatteria Blaine alkaa määräillä muita, kun on aika päättää kuorokisojen loppukilpailussa esitettävät kappaleet. Kurt sanoo, että Blaine vetelee muita naruista kuin nukkeja, ja niin Blaine kuin muutama muukin näkee outoja hallusinaatioita, joissa kuorolaiset muuttuvat muppet-hahmoiksi. Kurt itse aikoo pakottaa tuoreen bändinsä keikalle paikkaan, johon muut jäsenet eivät haluaisi. 09.03.2015 28.11.2013 2,84 milj.
8 Previously Unaired Christmas Ennennäkemätön joulujakso Koulussa järjestetään kuusenkoristelukilpailu, johon kuorolaiset ja Becky osallistuvat erittäin voitonhaluisina. Lähinnä kuorolaisista koostuva joulukerho saa tehtäväkseen esittää elävää joulukuvaelmaa, ja neitsyt Marian rooliin on tunkua. Santana kyläilee New Yorkissa Rachelin ja Kurtin luona. Rachel on hankkinut kolmikolle työn ostoskeskuksen tonttuina, mutta kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. 10.03.2015 5.12.2013 3,29 milj.
9 Frenemies Tekoystäviä Kurt pelkää, että Starchild omii bändin itselleen ja päättää vahtia tätä lähemmin. Rachelin ja Santanan välit viilenevät kertarysäyksellä. Sue laittaa Tinan ja Artien kilpailemaan luokan priimuksen arvonimestä. 11.03.2015 25.2.2014 2,99 milj.
10 Trio Trio Tina, Sam ja Blaine päättävät ottaa kaiken irti viimeisistä koulupäivistään ennen valmistumista. Will ja Emma yrittävät lasta täydellä tarmolla. Ystävät yrittävät korjata Rachelin ja Santanan tulehtuneita välejä. 12.03.2015 4.3.2014 2,68 milj.
11 City of Angels Enkelten kaupunki Showkuorokisojen finaali on viimein käsillä, ja paljon on vaakalaudalla: Sue on ilmoittanut lakkauttavansa kuoron, jos voittoa ei tule. Kuorolla ei ole ollut henkistä johtajaa Finnin jälkeen, ja vastassa on huippukuoro Äänijytky, jonka jäsenet harrastavat akrobatiaa ja treenaavat koulunkäynnin sijaan. 13.03.2015 11.3.2014 2,30 milj.
12 100 Sadas jakso Gleen sadannessa jaksossa nykyiset ja entiset kuorolaiset kokoontuvat koululle laulamaan yhdessä Suen lakkauttaman kuoron läksiäisiksi. Paikalle ilmestyy myös pari tuttua yllätysvierasta, kuten April Rhodes (Kristin Chenoweth). 16.03.2015 18.3.2014 2,80 milj.
13 New Directions Uudet tuulet Entiset ja nykyiset kuorolaiset hyvästelevät lakkautettua kuoroa. April Rhodes (Kristin Chenoweth) ja Holly Holliday (Gwyneth Paltrow) yrittävät kaikkensa kuoron pelastamiseksi, mutta Sue on kova vastus. Viimein on valmistujaisten aika. 17.03.2015 25.3.2014 2,68 milj.
14 New New York Uusi New York Sam, Artie ja Blaine ovat muuttaneet New Yorkiin opiskelemaan. Kurt alkaa ahdistua, kun Blaine on koko ajan läsnä, niin kotona kuin koulussakin. Artie kohtaa haasteita suurkaupungin vilinässä seikkaillessaan. Samin mallinura ei ole ottaa tuulta alleen. 18.03.2015 1.4.2014 2,59 milj.
15 Bash' Isku vasten kasvoja NYADAssa on taas lukukaudenpäätöskonsertin aika, mutta Rachelilla on ongelmia yhdistää työ ja opiskelu. Rachel tekee rajun päätöksen tulevaisuutensa suhteen. Kurtia ja Blainea vaivaa lähistöllä sattunut tapaus, jossa homonuori hakattiin sairaalakuntoon. Mercedes pähkäilee, onko valkoihoisen kanssa seurustelu haitaksi uralle. 19.03.2015 8.4.2014 2,78 milj.
16 Tested Testeissä Artiella on viimein vientiä tyttöjen kesken, mutta sukupuolitautitestistä saatu yllättävä tulos sekoittaa pakkaa. Mercedes ja Sam yrittävät sopia tuoreen suhteensa pelisääntöjä. Blainella on ulkonäköpaineita. 20.03.2015 15.4.2014 2,44 milj.
17 Opening Night Ensi-ilta Rachelin ensi-ilta Broadwaylla on tullut. Ennakkonäytösten epäviralliset kritiikit saavat Rachelin ensi kertaa elämässään pelkäämään esiintymistä. Ystävät yrittävät rohkaista häntä, toisin kuin paikalle myös lennähtänyt Sue, joka suhtautuu sekä musikaaleihin että New Yorkiin halveksuen. Paineet ovat kovat: jos musikaali saa huonot arvostelut, ensi-ilta jää myös viimeiseksi näytökseksi. 23.03.2015 22.4.2014 2,45 milj.
18 The Back-Up Plan Varasuunnitelma Rachel tekeytyy sairaaksi saadakseen illan vapaaksi työstään Broadwaylla ja lentää Los Angelesiin tv-sarjan koe-esiintymiseen. Blaine tekee vaikutuksen rikkaaseen mesenaattiin June Dollawayhin (näyttelijälegenda Shirley MacLaine). Mercedes haluaa Santanan laulamaan levylleen. 24.03.2015 29.4.2014 2,41 milj.
19 Old Dog New Tricks Vanha koira, uudet temput Rachel päättää kohentaa julkisuuskuvaansa järjestämällä hyväntekeväisyystempauksen kodittomien koirien hyväksi. Sam haluaisi adoptoida koiran, mutta Mercedes epäilee, pystyykö tämä huolehtimaan siitä. Kurt tutustuu vanhukseen, joka on järjestämässä musikaaliesitystä vanhainkodissaan. 25.03.2015 6.5.2014 2,10 milj.
20 The Untitled Rachel Berry Project Rachel Berry -show Tuotantoyhtiö lähettää käsikirjoittajan New Yorkiin luomaan uutta tv-sarjaa, joka perustuu Rachelin elämään. Blaine valmistautuu June Dollawayn (Shirley MacLaine) järjestämään konserttiin. Sam saa elämänsä tilaisuuden mallinurallaan. 26.03.2015 13.5.2014 1,87 milj.

Kuudes tuotantokausi: 2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Katsojia USA:ssa
1 Loser Like Me Me ollaan luusereita kaikki 27.03.2015 09.01.2015 2,34 milj.
2 Homecoming Kotiinpaluu 30.03.2015 09.01.2015 2,34 milj.
3 Jagged Little Tapestry Vahvat naiset 31.03.2015 16.01.2015 1,98 milj.
4 The Hurt Locker, Part One Vihan varasto, osa 1 01.04.2015 23.01.2015 1,82 milj.
5 The Hurt Locker, Part Two Vihan varasto, osa 2 02.04.2015 30.01.2015 1,85 milj.
6 What the World Needs Now Rakkautta maailmaan 03.04.2015 06.02.2015 1,58 milj.
7 Transitioning Muutoksia 06.04.2015 13.02.2015 1,81 milj.
8 A Wedding Häät 07.04.2015 20.02.2015 1,86 milj.
9 Child Star Lapsitähti 08.04.2015 27.02.2015 1,69 milj.
10 The Rise and Fall of Sue Sylvester Sue Sylvesterin nousu ja tuho 09.04.2015 06.03.2015 1,81 milj.
11 We Built This Glee Club Me teimme tämän kuoron 10.04.2015 13.03.2015 2,02 milj.
12 2009 2009 13.04.2015 20.03.2015 2,69 milj.
13 Dreams Come True Unelmat toteutuvat 14.04.2015 20.03.2015 2,54 milj.

[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]