Grease (musikaali)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grease
Grease (musical) III (20446297113).jpg
Kirjoittaja Jim Jacobs, Warren Casey

Grease on Jim Jacobsin ja Warren Caseyn kirjoittama, vuonna 1971 ensiesitetty musikaali. Siitä tehtiin vuonna 1978 menestynyt elokuvaversio, jonka pääosia näyttelivät John Travolta ja Olivia Newton-John.

Grease on 1950-luvun Yhdysvaltoihin high school -opiskelijoiden keskuuteen sijoittuva rakkaustarina, jossa nuorille tuottavat ongelmia muun muassa luokkatietoisuus, ryhmäpaine, teiniraskaudet ja jengiväkivalta. Jossakin määrin samaa aihetta käsittelevät myös musikaali West Side Story ja James Deanin elokuva Nuori kapinallinen, joskin hieman synkemmissä merkeissä. Musikaalin tapahtumapaikkana on kuvitteellinen Rydell High Chicagossa.

Greasen ensiesitys oli Kingston Mines -teatterissa Chicagossa. Alkuperäinen esitys oli yli kolme tuntia pitkä, ja musikaalia lyhennettiin merkittävästi ennen kuin se sai ensi-iltansa Broadwayllä vuonna 1972. Kriitikkojen vähättelevistä arvioista huolimatta musikaali oli alusta asti suosittu katsojien keskuudessa. Se on saanut seitsemän Tony-ehdokkuutta. Vuonna 2003 Grease valittiin Channel 4:n äänestyksessä kaikkien aikojen parhaaksi musikaaliksi.lähde?

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.