Grease (musikaali)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Grease on Jim Jacobsin ja Warren Caseyn kirjoittama musikaali. Musikaalista tehtiin menestynyt elokuvaversio vuonna 1978, pääosissa John Travolta ja Olivia Newton-John.

Musikaali on 1950-luvun Yhdysvaltojen lukio-opiskelijoiden keskuuteen sijoittuva rakkaustarina, jossa ongelmia nuorille tuottavat mm. luokkatietoisuus, ryhmäpaine, teiniraskaudet ja jengiväkivalta. Jossain määrin samaa aihetta käsittelevät myös musikaali West Side Story ja James Deanin elokuva Nuori kapinallinen, joskin hieman synkemmissä merkeissä. Musikaalin tapahtumapaikkana on kuvitteellinen Rydell High Chicagossa.

Musikaalin ensiesitys oli Chicagossa The Kingston Minesissä. Alkuperäinen esitys oli yli kolme tuntia pitkä, ja sitä lyhennettiin merkittävästi ennen kuin se sai ensi-iltansa Broadwayllä vuonna 1972. Musikaali oli alusta asti suosittu katsojien keskuudessa kriitikkojen vähättelevistä arvioista huolimatta. Musikaali on saanut seitsemän Tony-ehdokkuutta. Vuonna 2003 Grease valittiin Channel 4:n äänestyksessä kaikkien aikojen parhaaksi musikaaliksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Kingston Mines

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.