Luettelo 1960-luvun neuvostoelokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo 1960-luvun neuvostoelokuvista on luettelo vuosina 1960–1969 ensi-iltansa saaneista Neuvostoliitossa tuotetuista pitkistä elokuvista. Luettelo on hyvin epätäydellinen, sillä Internet Movie Databasen mukaantarvitaan parempi lähde Neuvostoliitossa julkaistiin vuosina 1960–1969 runsaat tuhat pitkää teatterielokuvaa. Luettelossa on kuitenkin valtaosa Suomessa suomeksi tekstitettyinä tai dubattuina esitetyistä elokuvista. Mukana on myös dokumenttielokuvia.

Suomessa esitettiin 1950-luvulta 1980-luvulle neuvostoliittolaisia elokuvia sekä televisiossa, elokuvateattereissa että elokuvakerhoissa ehkä enemmän kuin missään muussa länsimaassa. Teatterielokuvien pääasiallinen maahantuoja oli Kosmos-Filmi Oy, joka oli maailman ainoa neuvostoliittolaisten suoraan hallitsema elokuvien levitysyhtiö Neuvostoliiton ulkopuolella[1][2].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomalaisnimi Alkuperäisnimi Vuosi Ohjaaja Väri Kesto Huomioita
713:a uhkaa tuho 713 prosit posadku 1962 Nikulin, GrigoriGrigori Nikulin
Aamulla varhain Rano utrom 1966 Lioznova, TatjanaTatjana Lioznova
Aateliskoti Dvorjanskoje gnezdo 1969 Mihalkov-Kontšalovski, AndreiAndrei Mihalkov-Kontšalovski
Ajojahti Gosudarstvennyi prestupnik 1964 Rozantsev, NikolaiNikolai Rozantsev
Aladdinin taikalamppu / Alladin lamppu Volshebnaja lampa Aladina 1966 Rytsarev, BorisBoris Rytsarev fantasiaelokuva
Andrei Rublev Андрей Рублёв, Andrei Rubljov 1969 Tarkovski, AndreiAndrei Tarkovski mv 205 min Tarkovskin viimeinen mustavalkoelokuva
Anna Karenina Anna Karenina 1968 Zarhi, AleksandrAleksandr Zarhi
Anna tassu, ystäväni Dai lapu, drug! 1967 Gurin, IljaIlja Gurin
Arkipäivän fasismi Obyknovennyi fashizm 1965 Romm, MihailMihail Romm mv 138 min dokumentti
Aron raivaajat Podnjataja tselina 1961 Ivanov, AleksandrAleksandr Ivanov
Arvoituksen avain Maksim Maksimytš, Taman 1965 Rostotski, StanislavStanislav Rostotski
Askeleita yössä Šagi v notši 1963 Vabalas, RaimondasRaimondas Vabalas
Auroran laukaukset Zalp "Avrory" 1966 Vyšinski, JuriJuri Vyšinski
Avaruuden kaksoset Zvjozdnyje bratja 1962 Bogolepov, DmitriDmitri Bogolepov
Baletti Otello Venetsianski mavr - balet Otello 1960 Tsabukiani,VahtangVahtang Tšabukiani, Tsignadze, VeraVera Tsignadze, Kikaleishvili, Z.Z. Kikaleishvili
Bela Bela 1967 Rostotski, StanislavStanislav Rostotski
Briljanttikäsi Brilliantovaja ruka 1968 Gaidai, LeonidLeonid Gaidai 99 min
Edgar ja Kristiina Edgar i Kristina 1967 Leimanis, LeonidLeonid Leimanis
Ei kenenkään ihminen Mir vhodjaštšemu 1961 Alov, AleksandrAleksandr Alov ja Naumov, VladimirVladimir Naumov
Ei paluuta Иваново детство, Ivanovo detstvo 1962 Tarkovski, AndreiAndrei Tarkovski mv 97 min
Elävä ruumis Živoi trup 1969 Vengerov, VladimirVladimir Vengerov
Elävät ja kuolleet Zhivyje i mjortvyje 1963 Stolper, AleksandrAleksandr Stolper
Ensimmäinen opettaja Pervyi utšitel 1965 Mihalkov-Kontšalovski, AndreiAndrei Mihalkov-Kontšalovski
Etelämantereen laki Zakon Antarktidy 1963 Levtšuk, TimofeiTimofei Levtšuk
Galina Ulanova Galina Ulanova 1963 Kristi, A.A. Kristi ja Slavinskaja, MarijaMarija Slavinskaja ballerina Galina Ulanovan elämästä
Granaattikoru Granatovyi braslet 1964 Room, AbramAbram Room
Granada, Granada, Granada Grenada, Grenada, Grenada moja 1967 Karmen, RomanRoman Karmen
Hamlet Gamlet 1964 Kozintsev, GrigoriGrigori Kozintsev Innokenti Smoktunovskin läpimurtorooli
Heinäkuun 6. Šestoje ijulja 1968 Karasik, JuliJuli Karasik
Heinäkuun sade Ijulski dozhd 1967 Hutsijev, MarlenMarlen Hutsijev mv 106 min
Helle Znoi 1963 Sepitko,LarisaLarisa Šepitko väri 75 min
Husaarit Gusarskaja ballada 1962 Rjazanov, EldarEldar Rjazanov
Hyvästi, kyyhkyset Proštšaite, golubi 1961 Segel, JakovJakov Segel
Interventio Interventsija 1968 Poloka, GennadiGennadi Poloka
Isku pimeästä Vdali ot rodiny 1960 Svatsko,AlekseiAleksei Švatško
Isää ostamassa Ja kupil papu 1962 Frez, IljaIlja Frez
Joutsenlampi Lebedinoje ozero 1968 Dudko, ApollinariApollinari Dudko väri 82 min
Juhannusaatto Vetšer nakanune Ivana Kupala 1968 Iljenko, JuriJuri Iljenko
Juoni pieneen kertomukseen Sjužet dlja nebolshogo rasskaza 1969 Jutkevitš, SergeiSergei Jutkevitš
Jättiläistaistelu Volgalla – Stalingradin taistelu Velikaja bitva na Volge 1962 Slavinskaja, MarijaMarija Slavinskaja
Jääbaletin prinsessa Zvezda baleta 1964 Mishurin, AlekseiAleksei Mishurin
Kaksi kohtaloa Dve žizni 1961 Lukov, LeonidLeonid Lukov
Kaksi rintamatoverusta Sluzili dva tovarištša 1968 Karelov, JevgeniJevgeni Karelov
Kapteeni Enricon kello Kapteina Enriko pulkstenis 1968 Lacis, ErikErik Lacis ja Streich, JanisJanis Streich
Karamazovin veljekset Bratja Karamazovy 1968 Pyrjev, IvanIvan Pyrjev väri 220 min
Karmea matka Polosatyi reis 1960 Fetin, VladimirVladimir Fetin
Katjushan tarina Voskresenije 1961 Sveitser,MihailMihail Šveitser
Katkera vuosi Tshehoslovakija, god ispytani 1969 Kološin, AnatoliAnatoli Kološin mv 73 min dokumentti Tšekkoslovakian tapahtumista 1968
Keskiyön uhri Vperedi - krutoi povorot 1960 Viktorov, RitšardRitšard Viktorov
Kesän leikit Moi mladši brat 1962 Zarhi, AleksandrAleksandr Zarhi
Kevät Kevade 1969 Kruusement, ArvoArvo Kruusement perustuu Oskar Lutsin romaaniin. Jatko-osat Kesä (1976) ja Syksy (1990).
Kirkas taivas Tšistoje nebo 1961 Tsuhrai,GrigoriGrigori Tšuhrai
Kolme askelta elämään Kollegi 1963 Saharov, AlekseiAleksei Saharov mv 101 min
Kolme paksukaista Tri tolstjaka 1966 Batalov, AlekseiAleksei Batalov ja Sapiro,JosifJosif Šapiro
Kolme sisarta Tri sestry 1964 Samsonov, SamsonSamson Samsonov
Komissaari Komissar 1967 Askoldov, AleksandrAleksandr Askoldov
Konekiväärityttö Pesn o Manšuk 1969 Begalin, MazhitMazhit Begalin 77 min
Krokotiili Keijo ystävineen Krokodil Gena 1969 Katšanov, RomanRoman Katšanov
Kuka hän oli Kak vas teperj nazyvatj? 1965 Tsevbotrev,VladimirVladimir Tševbotrev mv 101 min
Kukaan ei tahtonut kuolla Niekas nenorejo mirti / Nikto ne hotel umirat 1965 Zalakevicius, VytautasVytautas Zalakevicius
Kuninkaan jänikset Korolevskije zaitsy 1960 Polkovnikov, VladimirVladimir Polkovnikov
Kunnes tapaamme jälleen Den stšastja 1964 Heifits, JosifJosif Heifits
Kuolleet sielut Mjortvyje duši 1960 Trauberg, LeonidLeonid Trauberg Gogolin romaanista
Kurittomat vanhemmat Vzroslyje deti 1961 Azarov, VillenVillen Azarov
Laukaus / Elävät sankarit Zhivyje geroi 1960 Bratkauskas, BalysBalys Bratkauskas
Laulava rakkaus / Maaorjanäyttelijätär Krepostnaja aktrisa 1964 Tihomirov, RomanRoman Tihomirov
Lenin Puolassa Ленин в Польше 1966 Jutkevitš, SergeiSergei Jutkevitš 98 min Palkittu Jussilla ja Cannesissa.
Liekehtivän taivaan alla Povest plamennyh let 1961 Solntseva, JulijaJulija Solntseva
Lisää maaleja Mattš-revanš 1968 Djožkin, BorisBoris Djožkin
Lumikuningatar Snežnaja koroleva 1967 Kazanski, GennadiGennadi Kazanski
Lumimyrsky Metel 1964 Basov, VladimirVladimir Basov
Lumottu Desna Zatšarovannaja Desna 1964 Solntseva, JulijaJulija Solntseva
Lumotut saaret Zatšarovannyje ostrova 1965 Zguridi, AleksandrAleksandr Zguridi
Lyhyitä kohtaamisia Korotkije vstretši 1967 Muratova, KiraKira Muratova romanttinen draama
Läpi teräsmyrskyn / Elämän vuoksi Velikaja Otetšestvennaja 1965 Karmen, RomanRoman Karmen
Maagillinen miekka Ker-ogly 1960 Seidzade, GuseinGusein Seidzade
Maali, maali! / Maaleja, maaleja Šaibu, šaibu! 1965 Djožkin, BorisBoris Djožkin
Maja Plisetskaja tanssii Maija Plisetskaja 1964 Katanjan, VasiliVasili Katanjan ballerina Maija Plisetskaja
Matka huhtikuuhun Putešestvije v aprel 1962 Derbenjov, VadimVadim Derbenjov
Me poikamiehet Živjot takoi paren 1964 Suksin,VasiliVasili Šukšin
Meillä ei surra Ar idardo! 1969 Danelija, GeorgiGeorgi Danelija
Menestyksen salaisuus Sekret uspeha 1965 Lavrovski, LeonidLeonid Lavrovski ja Selenkov,AleksandrAleksandr Šelenkov
Menneitten sukupolvien varjot Teni zabytyh predkov 1964 Paradžanov, SergeiSergei Paradžanov väri 95 min
Meren paholainen Tšelovek-amfibija 1961 Kazanski, GennadiGennadi Kazanski ja Tsebotarjov,VladimirVladimir Tšebotarjov
Meripihkarannan karkuri Beglets iz Jantarnogo 1969 Brjuntšugin, JevgeniJevgeni Brjuntšugin ja Zbenatski, JuriJuri Zbenatski
Mestarit Hokkeisty 1964 Goldin, RafailRafail Goldin
Metsän sinfonia Lesnaja simfonija 1967 Zguridi, AleksandrAleksandr Zguridi
Mies ilman passia Tšelovek bez pasporta 1965 Bobrovski, AnatoliAnatoli Bobrovski
Minä ja hassu sukuni Me, bebia, Iliko da Ilarioni 1963 Abuladze, TengizTengiz Abuladze 89 min
Morsiamen ryöstö kaukasialaisittain Kavkazskaja plennitsa - ili novyje prikljutšenija Šurika 1967 Gaidai, LeonidLeonid Gaidai
Mozart ja Salieri Motsart i Saljeri 1962 Gorikker, VladimirVladimir Gorikker
Myöhästyneet kukat Tsvety zapozdalyje 1969 Room, AbramAbram Room
Naimapuuhat Ženitba Balzaminova 1964 Voinov, KonstantinKonstantin Voinov
Nainen rannalta Dama s sobatškoi 1960 Heifits, JosifJosif Heifits
Naisten kohtalo Zhenšini 1966 Ljubimov, PavelPavel Ljubimov mv 93 min
Nalle karkuteillä Korol maneža 1969 Tsuljukin,JuriJuri Tšuljukin
Noitien vallassa Skazka o poterjannom vremeni 1964 Ptuško, AleksandrAleksandr Ptuško
Nuoren naisen onni История Аси Клячиной, которая любила, да не вышла замуж, Istorija Asi Kljatšinoi, kotoraja ljubila, da ne vyšla zamuž 1967 Kontšalovski, AndreiAndrei Kontšalovski 99 min
Nuoruus-albumi: Auringonkukka Almanah "Junost": Podsolnuh 1961 Arsenov, PavelPavel Arsenov
Näin kesytetään miehiä Tri pljus dva 1963 Oganisjan, GenrihGenrih Oganisjan
Näin syntyi neuvostoelokuva Roždenije sovetskogo kino 1969 Gintsburg, AleksandrAleksandr Gintsburg dokumentti
Olen 20-vuotias Mne dvadtsat let 1964 Hutsijev, MarlenMarlen Hutsijev mv 122 min
Oli kerran ukko ja akka Žili-byli starik so staruhoi 1965 Tsuhrai,GrigoriGrigori Tšuhrai
Operaatio sammakkomies Ih znali tolko v litso 1966 Timonišin, AntonAnton Timonišin
Optimistinen tragedia Optimistitšeskaja tragedija 1963 Samsonov, SamsonSamson Samsonov
Outoa väkeä Strannyje ljudi 1969 Suksin,VasiliVasili Šukšin
Paholaisen linnake Daleko na zapade 1969 Faintsimmer, AleksandrAleksandr Faintsimmer
Panssarikapteeni Podvig Farhada 1968 Hatšaturov, AlbertAlbert Hatšaturov
Paroni Ungernin loppu Išad 1968 Buntar ja Bobrovski väri 90 min
Patarouva Pikovaja dama 1960 Tihomirov, RomanRoman Tihomirov
Pikku karkulainen Malenki beglets 1967 Botšarov, EduardEduard Botšarov ja Kinugasa, TeinosukeTeinosuke Kinugasa
Pikku pakkanen Morozko 1965 Rou, AleksandrAleksandr Rou
Pirosmani Pirosmani 1969 Sengelaja,GeorgiGeorgi Šengelaja
Poika ja aurinko Tšelovek idjot za solntsem 1961 Kalik, MihailMihail Kalik
Poikanne ja veljenne Vaš syn i brat 1966 Suksin,VasiliVasili Šukšin
Poliisikoira Muhtar Ko mne, Muhtar! 1964 Tumanov, SemjonSemjon Tumanov
Posti järjestää kaiken Den posledni, den pervyi 1960 Dolidze, SikoSiko Dolidze
Potku Udar! Ješjo udar! 1968 Sadovski, ViktorViktor Sadovski väri 97 min
Prinsessa Ruusunen – nukkuva kaunotar Spjaštšaja krasavitsa 1964 Dudko, ApollinariApollinari Dudko ja Sergejev, KonstantinKonstantin Sergejev
Punainen teltta Krasnaja palatka 1969 Kalatozov, MihailMihail Kalatozov
Punaiset niityt Krasnyje poljany 1966 Lotjanu, EmilEmil Lotjanu
Purppuraiset purjeet Alyje parusa 1961 Ptuško, AleksandrAleksandr Ptuško
Raivo Jarost 1966 Iljinski, NikolaiNikolai Iljinski
Rakastuneet Vljublennye 1969 Ismuhamedov, EljorEljor Ismuhamedov mv 82 min
Rakkaus ja tiikerit Segodnja - novyi attraktsion 1966 Koševerova, NadeždaNadežda Koševerova
Rakkaus tulee kerran / Villikoira Dingo Dikaja sobaka Dingo 1962 Karasik, JuliJuli Karasik mv 92 min
Rautavyöry Selesny potok 1967 Dzigan, JefimJefim Dzigan väri 107 min
Rikki-Tikki-Tavi Rikki-Tikki-Tavi 1965 Snežko-Blotskaja, AleksandraAleksandra Snežko-Blotskaja animaatio Rudyard Kiplingin tarinasta
Rikos ja rangaistus Prestuplenije i nakazanije 1969 Kulidžanov, LevLev Kulidžanov Dostojevski-sovitus
Ristiinnaulittu saari Raspjatyj ostrov 1968 Manakadze,SotaŠota Manakadze mv 84 min
Romanssi Moskovassa Ja šagaju po Moskve 1964 Danelija, GeorgiGeorgi Danelija
Rukous Vedraba 1967 Abuladze, TengizTengiz Abuladze
Saiturin tytär Jevgenija Grande 1960 Aleksejev, SergeiSergei Aleksejev
Satu kuningas Saltanista Skazka o tsare Saltane 1966 Ptuško, AleksandrAleksandr Ptuško
Satua muistuttava ihmeellinen tarina Udvitelnaja istorija, pohožaja na skazku 1966 Dolin, BorisBoris Dolin
Seikkaileva sammakko Ljaguška-putešestvennitsa 1965 Kotjonotškin, VjatšeslavVjatšeslav Kotjonotškin ja Trusov, AleksandrAleksandr Trusov
Seitsemän tuulen talo Na semi vetrah 1962 Rostotski, StanislavStanislav Rostotski
Sergei Lazo Sergei Lazo 1968 Gordon, AleksandrAleksandr Gordon mv 90 min
Siivet Krylja 1966 Sepitko,LarisaLarisa Šepitko Elokuva naislentäjästä.
Sipulipään huikeat seikkailut Tšipollino 1963 Djožkin, BorisBoris Djožkin
Sirkuksen klovni Put na arenu 1964 Isaakjan, LevonLevon Isaakjan ja Maljan, GenrihGenrih Maljan
Sokea lintu Slepaja ptitsa 1962 Dolin, BorisBoris Dolin
Sota ja rauha / Leo Tolstoin Sota ja rauha Война́ и мир, Voina i mir 1968 Bondartšuk, SergeiSergei Bondartšuk 484 min
Sotilaan isä Otets soldata 1965 Tsheidze,RevazRevaz Tšheidze
Suuren metsän poika Prikljutšenija Dovrana 1969 Karpuhin, AnatoliAnatoli Karpuhin
Suuri läpimurto 1–2 Osvoboždenije 1–2 - Ognjonnaja duga / Proryv 1969 Ozerov, JuriJuri Ozerov
Sähkön kotimaa Rodina elektritšestva 1967 Sepitko,LarisaLarisa Šepitko
Taigan tyttö Devtšata 1961 Tsuljukin,JuriJuri Tšuljukin
Taika-avain / Buratinon seikkailut Приключения Буратино, Prikljutšenija Buratino 1960 Ivanov-Vano, IvanIvan Ivanov-Vano ja Bаbitšenko, DmitriDmitri Bаbitšenko väri animaatio
Taikapeili Korolevstvo krivyh zerkal 1963 Rou, AleksandrAleksandr Rou
Taistelu Leningradista Devjatsot nezabyvajemyh dnei 1965 Solovtsov, ValeriValeri Solovtsov
Taistelu raketeista Rakety ne dolšny vzletet 1964 Svatsko,AlekseiAleksei Švatško ja Timonišin, AntonAnton Timonišin
Taistelutanner Napravlenije glavnogo udara 1969 Ozerov, JuriJuri Ozerov
Taistojen mies / Viimeinen pyhäinjäännös Viimne reliikvia 1969 Kromanov, GrigoriGrigori Kromanov väri 91 min
Taivas on sininen Slepoi muzykant 1961 Lukaševitš, TatjanaTatjana Lukaševitš
Talvinen aamu Zimneje utro 1966 Lebedev, NikolaiNikolai Lebedev
Tanssin juhlaa Poema o tantsah 1967 Derbenjov, VadimVadim Derbenjov
Tanssin maailmassa V mire tantsa 1962 Tihomirov, RomanRoman Tihomirov ja Mustafajev, FahriFahri Mustafajev
Tanssivat liekit Leili i Medžnun 1960 Berezantseva, TatjanaTatjana Berezantseva ja Balamatzade, G.G. Balamatzade
Tapahtui Donilla Donskaja povesti 1964 Fetin, VladimirVladimir Fetin mv 96 min Mihail Šolohovin tekstistä
Tarina Pohjolassa Severnaja povest 1960 Andrikanis, JevgeniJevgeni Andrikanis
Tavoittamattomat kostajat / Saavuttamattomat kostajat Neulovimyje mstiteli 1967 Keosajan, EdmondEdmond Keosajan
Tervetuloa, tai ulkopuolisilta pääsy kielletty Добро пожаловать, или Посторонним вход воспрещен 1964 Klimov, ElemElem Klimov mv 74 min sai esityskiellon
Tohtori Kipula Afrikassa Doktor Aibolit -66 1967 Bykov, RolandRoland Bykov
Tuhkimo – kristallikenkä Hrustalnyi bašmatšok 1960 Rou, AleksandrAleksandr Rou ja Zaharov, AleksandrAleksandr Zaharov
Tuhoava ase R-8/12 / Kuollut kausi Mertvyi sezon 1968 Kuliš, SavvaSavva Kuliš mv 131 min
Tyttö ja kaiku Paskutinė atostogų diena, Devotška i eho 1964 Zebriunas,ArunasArūnas Žebriūnas mv 67 min lastenelokuva
Tyttö ja nokinaama Ogon, voda i mednyje truby 1967 Rou, AleksandrAleksandr Rou
Tyttöjen laiva Devitšja vesna 1960 Dorman, VeniaminVeniamin Dorman ja Oganisjan, GenrihGenrih Oganisjan
Tyttöni puomilta Aljoshkina ljubov 1961 Tumanov, SemjonSemjon Tumanov ja Stsukin,GeorgiGeorgi Štšukin
Unohda kuka olet Tišina 1963 Basov, VladimirVladimir Basov
Unohtumattomat sivut Stranitsy bessmertja 1964 Kopalin, IljaIlja Kopalin mv 71 min
Uskokaa minua Verte mne, ljudi 1964 Gurin, IljaIlja Gurin ja Berenstein, VladimirVladimir Berenstein
Vallankumousratsastajat Vsadniki revolutsij 1969 Jarmatov, KamilKamil Jarmatov mv 103 min
Valtameren armoilla Sorok devjat dnei 1962 Gabai, GenrihGenrih Gabai
Varo autoa Beregis avtomobilja 1966 Rjazanov, EldarEldar Rjazanov
Vasikka, joka ei tahtonut peseytyä Neumoika 1966 Drajtsun, M.M. Drajtsun ja Hranevitš, BorisBoris Hranevitš
Velho Vij 1968 Ptuško, AleksandrAleksandr Ptuško ja Jeršov, KonstantinKonstantin Jeršov
Veljekset Sarojan Bratja Sarojany 1969 Abramjan, HerenHeren Abramjan ja Airapetjan, ArkadiArkadi Airapetjan
Veren ääni Rodnaja krov 1963 Jeršov, MihailMihail Jeršov
Vertikal Vertikal 1966 Durov, BorisBoris Durov ja Govoruhin, StanislavStanislav Govoruhin Vuorikiipeilyaiheinen seikkailu, josta on peräisin ”Ystävän laulu”. Sen tekijä Vladimir Vysotski myös näytteli elokuvassa.
Vesipeikon vankina Marja-iskusnitsa 1960 Rou, AleksandrAleksandr Rou
Veren ääni Rodnaja krovj 1964 Jeršov, MihailMihail Jeršov mv 89 min
Vielä kerran rakkaudesta Ještšo raz pro ljubov 1968 Natanson, GeorgiGeorgi Natanson
Vieras vaimo Duel 1961 Berezantseva, TatjanaTatjana Berezantseva
Vihreä valo Zeljonyi ogonjok 1964 Azarov, VillenVillen Azarov
Viimeinen kosto Hevsurskaja ballada 1966 Managadze,SotaŠota Managadze
Villijoutsenet Dikije lebedi 1962 Tsehanovski, MihailMihail Tsehanovski
Vuoden yhdeksän päivää Devjat dnei odnogo goda 1961 Romm, MihailMihail Romm mv 109 min
Vuorten kuningas Korol gor i drugije 1969 Dolin, BorisBoris Dolin
Yksi mahdollisuus tuhannesta Odin šans iz tysjatši 1968 Kotsarjan, LeonLeon Kotsarjan
Yllätysten tie Bolšaja doroga 1962 Ozerov, JuriJuri Ozerov mv 102 min
Ylpeä nöyryys Krotkaja 1961 Borisov, AleksandrAleksandr Borisov
Ystävän rinnalla Rjadom s drugom, rasskazy o Nikolaje Tšerkasove 1968 Abramov, AleksandrAleksandr Abramov
Äidin sydän Serdtse materi 1966 Donskoi, MarkMark Donskoi
Äidin uskollisuus Vernost materi 1967 Donskoi, MarkMark Donskoi
Älkää jättäkö minua Серёжа, Serjoža 1960 Danelija, GeorgiGeorgi Danelija ja Talankin, IgorIgor Talankin mv 78 min
Älä odota kirjettä Neotpravlennoje pismo 1960 Kalatozov, MihailMihail Kalatozov

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Esittelevä elokuvaluettelo 2017 (PDF) 2017. Oulu: Oulun elokuvakeskus ry.
  • Teija Hartikainen: ”Liite: Venäläiset ja neuvostoliittolaiset elokuvat vuosilta 1918–2002”, Musorgski vai Ikuisia säveliä? Venäjänkielisten elokuvanimikkeiden suomennokset – tarkemman tarkastelun kohteena erisnimet, s. 80. Pro gradu -tutkielma. Tampere: Tampereen yliopisto, Kieli- ja käännöstieteiden laitos, 2006. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 29.4.2018).
  • Elonet, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stewen, Kaarle: ”Helsinki–Moskova”, Odessan portaat. Neuvostoelokuvan ääniä Keski-Aasiasta Baltiaan, s. 165–166. Suomen elokuvasäätiö, 1979. ISBN 951-9349-12-X.
  2. Kosmos-Filmi Oy Elonetissä