Kuninkaiden koitos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuninkaiden koitos
A Clash of Kings
Alkuperäisteos
Kirjailija George R. R. Martin
Kieli englanti
Genre fantasiakirjallisuus
Julkaistu 1999
Suomennos
Suomentaja Satu Hlinovsky
Kansitaiteilija Petri Hiltunen
Kustantaja Kirjava
Julkaistu 2004
Sivumäärä 819
ISBN 952-99268-1-2
Sarja: Tulen ja jään laulu
Edeltävä Valtaistuinpeli
Seuraava Miekkamyrsky
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kuninkaiden koitos (engl. A Clash of Kings) on George R. R. Martinin kirjoittaman Tulen ja jään laulu -fantasiasarjan toinen osa. Alkuperäisteos ilmestyi vuonna 1999 ja suomennos vuonna 2004.

Yhdysvaltalaisen kaapelitelevisioyhtiö HBOn tuottaman Tulen ja jään lauluun pohjautuvan televisiosarjan, Game of Thronesin toinen tuotantokausi sijoittuu Kuninkaiden koitoksen tapahtumiin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seitsemän kuningaskunnan kuninkaan Robert Baratheonin kuoltua valtakunta on ajautunut sisällissotaan. Joffrey Baratheon on kruunattu isänsä seuraajaksi, mutta Robertin veljet Stannis ja Renly vaativat valtaistuinta itselleen. Robb Stark on julistautunut Pohjoisen kuninkaaksi ja Balon Greyjoy Rautasaarten kuninkaaksi. Sarjan ensimmäisen osan tavoin kirjassa on kolme pääjuonta, joista yksi keskittyy mahtisukujen väliseen valtataisteluun, yksi tapahtumiin valtakunnan pohjoisrajan Muurilla ja sen takana sekä yksi idän mailla maanpaossa olevaan Daenerys Targaryeniin. Pääjuonten lisäksi seurataan useita alajuonia. Kirjan luvut on kirjoitettu eri henkilöiden näkökulmista.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Legolas-lehden Teemu Naarajärvi katsoi kirjan olevan hieman liian pitkä ja pääjuonen liikkuvan verrattain vähän eteenpäin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Naarajärvi, Teemu: Kuninkaiden koitos. Legolas, 1/2005.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.