Luettelo televisiosarjan Game of Thrones jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Game of Thrones 2011 logo.svg

Game of Thrones on yhdysvaltalainen George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan perustuva televisiosarja, joka alkoi Yhdysvalloissa HBO-kanavalla 17. huhtikuuta 2011 ja päättyi 19. toukokuuta 2019. Sen loivat David Benioff ja D. B. Weiss, jotka ovat käsikirjoittaneet suurimman osan sarjan jaksoista.

Yhteenveto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksot Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
Avausjakso Päätösjakso Avausjakso Päätösjakso
1 10 17. huhtikuuta 2011 19. kesäkuuta 2011 12. tammikuuta 2012 15. maaliskuuta 2012
2 10 1. huhtikuuta 2012 3. heinäkuuta 2012 7. helmikuuta 2013 11. huhtikuuta 2013
3 10 31. maaliskuuta 2013 9. kesäkuuta 2013 5. joulukuuta 2013 6. helmikuuta 2014
4 10 6. huhtikuuta 2014 15. kesäkuuta 2014 25. joulukuuta 2014 26. helmikuuta 2015
5 10 12. huhtikuuta 2015 14. kesäkuuta 2015 11. tammikuuta 2016 16. helmikuuta 2016
6 10 24. huhtikuuta 2016 26. kesäkuuta 2016[1] 7. tammikuuta 2018 1. maaliskuuta 2018
7 7 16. heinäkuuta 2017 27. elokuuta 2017 18. maaliskuuta 2018 29. huhtikuuta 2018
8 6 14. huhtikuuta 2019 19. toukokuuta 2019 15. huhtikuuta 2019 20. toukokuuta 2019

Jaksolista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
1 1 Talvi on tulossa (Winter is Coming) Tim Van Patten David Benioff & D. B. Weiss 17. huhtikuuta 2011 12. tammikuuta 2012
2 2 Kuninkaantie (The Kingsroad) Tim Van Patten David Benioff & D. B. Weiss 24. huhtikuuta 2011 19. tammikuuta 2012
3 3 Lordi Nietos (Lord Snow) Brian Kirk David Benioff & D. B. Weiss 1. toukokuuta 2011 26. tammikuuta 2012
4 4 Raajarikot, äpärät ja särkyneet
(Cripples, Bastards, and Broken Things)
Brian Kirk Bryan Cogman 8. toukokuuta 2011 2. helmikuuta 2012
5 5 Susi ja leijona (The Wolf and the Lion) Brian Kirk David Benioff & D. B. Weiss 15. toukokuuta 2011 9. helmikuuta 2012
6 6 Kultainen kruunu (A Golden Crown) Daniel Minahan Tarina: David Benioff & D. B. Weiss
Käsikirjoitus: Jane Espenson
22. toukokuuta 2011 16. helmikuuta 2012
7 7 Voitat tai kuolet (You Win or You Die) Daniel Minahan David Benioff & D. B. Weiss 29. toukokuuta 2011 23. helmikuuta 2012
8 8 Terävä pää (The Pointy End) Daniel Minahan George R. R. Martin 5. kesäkuuta 2011 1. maaliskuuta 2012
9 9 Baelor Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 12. kesäkuuta 2011 8. maaliskuuta 2012
10 10 Tuli ja veri (Fire and Blood) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 19. kesäkuuta 2011 15. maaliskuuta 2012

Toinen tuotantokausi (2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjaa jatkettiin toiselle tuotantokaudelle 19. huhtikuuta 2011 ja näyttelijähaut alkoivat toukokuussa 2011. Ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 1. huhtikuuta 2012.

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
11 1 Pohjoinen muistaa (The North Remembers) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 1. huhtikuuta 2012 7. helmikuuta 2013
12 2 Yön maat (The Night Lands) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 8. huhtikuuta 2012 14. helmikuuta 2013[2]
13 3 Mikä kuollutta on, ei koskaan kuole (What Is Dead May Never Die) Alik Sakharov Bryan Cogman 15. huhtikuuta 2012 21. helmikuuta 2013
14 4 Luupuutarha (Garden of Bones) David Petrarca Vanessa Taylor 22. huhtikuuta 2012 28. helmikuuta 2013
15 5 Harrenhallin aave (The Ghost of Harrenhal) David Petrarca David Benioff & D. B. Weiss 29. huhtikuuta 2012 7. maaliskuuta 2013
16 6 Niin vanhat kuin uudet jumalat (The Old Gods and the New) David Nutter Vanessa Taylor 6. toukokuuta 2012 14. maaliskuuta 2013
17 7 Kunniaton mies (A Man Without Honor) David Nutter David Benioff & D. B. Weiss 13. toukokuuta 2012 21. maaliskuuta 2013
18 8 Talvivaaran prinssi (The Prince of Winterfell) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 20. toukokuuta 2012 28. maaliskuuta 2013
19 9 Mustavirta (Blackwater) Neil Marshall George R. R. Martin 27. toukokuuta 2012 4. huhtikuuta 2013
20 10 Kaikkien on kuoltava (Valar Morghulis) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 3. kesäkuuta 2012 11. huhtikuuta 2013

Kolmas tuotantokausi (2013)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjaa jatkettiin kolmannelle tuotantokaudelle 10. huhtikuuta 2012. Yhdysvalloissa sen esittäminen alkoi 31. maaliskuuta 2013. Kausi käsittää juonellisesti Miekkamyrskyn ensimmäisen puoliskon.[3]

# Σ # Nimi[4] Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
21 1 Kaikkien on tehtävä velvollisuutensa
(Valar Dohaeris)
Daniel Minahan David Benioff & D. B. Weiss 31. maaliskuuta 2013 5. joulukuuta 2013
22 2 Huonoja uutisia (Dark Wings, Dark Words) Daniel Minahan Vanessa Taylor 7. huhtikuuta 2013 12. joulukuuta 2013
23 3 Rangaistujen kuja (Walk of Punishment) David Benioff & D. B. Weiss David Benioff & D. B. Weiss 14. huhtikuuta 2013 19. joulukuuta 2013
24 4 Hänen aikansa on kulunut loppuun
(And Now His Watch is Ended)
Alex Graves David Benioff & D. B. Weiss 21. huhtikuuta 2013 26. joulukuuta 2013
25 5 Tulen suutelema (Kissed by Fire) Alex Graves Bryan Cogman 28. huhtikuuta 2013 2. tammikuuta 2014
26 6 Muurille kiipeäminen (The Climb) Alik Sakharov David Benioff & D. B. Weiss 5. toukokuuta 2013 9. tammikuuta 2014
27 7 Karhu ja kaunokainen (The Bear and the Maiden Fair) Michelle MacLaren[5] George R. R. Martin 12. toukokuuta 2013 16. tammikuuta 2014
28 8 Toiset pojat (Second Sons) Michelle MacLaren[5] David Benioff & D. B. Weiss 19. toukokuuta 2013 23. tammikuuta 2014
29 9 Castameren sateet (The Rains of Castamere) David Nutter[6] David Benioff & D. B. Weiss 2. kesäkuuta 2013 30. tammikuuta 2014
30 10 Äiti (Mhysa) David Nutter[6] David Benioff & D. B. Weiss 9. kesäkuuta 2013 6. helmikuuta 2014

Neljäs tuotantokausi (2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan neljäs tuotantokausi tilattiin 2. huhtikuuta 2013 ja se esitettiin kevään 2014 aikana.[7]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
31 1 Kaksi miekkaa (Two Swords) D. B. Weiss David Benioff & D. B. Weiss 6. huhtikuuta 2014 25. joulukuuta 2014
32 2 Ruusu ja leijona (The Lion and the Rose) Alex Graves George R. R. Martin 13. huhtikuuta 2014 1. tammikuuta 2015
33 3 Kahleet murtuvat (Breaker of Chains) Alex Graves David Benioff & D. B. Weiss 20. huhtikuuta 2014 8. tammikuuta 2015
34 4 Valansa pitäjä (Oathkeeper) Michelle MacLaren Bryan Cogman 27. huhtikuuta 2014 15. tammikuuta 2015
35 5 Hänen nimissään (First of His Name) Michelle MacLaren David Benioff & D. B. Weiss 4. toukokuuta 2014 22. tammikuuta 2015
36 6 Jumalten ja ihmisten lait (The Laws of Gods and Men) Alik Sakharov Bryan Cogman 11. toukokuuta 2014 29. tammikuuta 2015
37 7 Matkijalintu (Mockingbird) Alik Sakharov David Benioff & D. B. Weiss 18. toukokuuta 2014 5. helmikuuta 2015
38 8 Kaksintaistelu (The Mountain and the Viper) Alex Graves David Benioff & D. B. Weiss 1. kesäkuuta 2014 12. helmikuuta 2015
39 9 Muurin vartijat (The Watchers of the Wall) Neil Marshall David Benioff & D. B. Weiss 8. kesäkuuta 2014 19. helmikuuta 2015
40 10 Lapset (The Children) Alex Graves David Benioff & D. B. Weiss 15. kesäkuuta 2014 26. helmikuuta 2015

Viides tuotantokausi (2015)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. huhtikuuta 2014 HBO tiedotti sarjaa jatkettavan viidennen ja kuudennen tuotantokauden verran.[8]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
41 1 Tulevat sotamme (The Wars To Come) Michael Slovis David Benioff & D. B. Weiss 12. huhtikuuta 2015 11. tammikuuta 2016
42 2 Mustavalkea talo (The House of Black and White) Michael Slovis David Benioff & D. B. Weiss 19. huhtikuuta 2015 18. tammikuuta 2016
43 3 Ylivarpunen (High Sparrow) Mark Mylod David Benioff & D. B. Weiss 26. huhtikuuta 2015 25. tammikuuta 2016
44 4 Harpyijan pojat (The Sons of the Harpy) Mark Mylod Dave Hill 3. toukokuuta 2015 1. helmikuuta 2016
45 5 Tapa poika! (Kill the Boy) Jeremy Podeswa Bryan Cogman 10. toukokuuta 2015 8. helmikuuta 2016
46 6 Taipumaton (Unbowed, Unbent, Unbroken) Jeremy Podeswa Bryan Cogman 17. toukokuuta 2015 15. helmikuuta 2016
47 7 Lahja (The Gift) Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 24. toukokuuta 2015 15. helmikuuta 2016
48 8 Hardhome Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 31. toukokuuta 2015 15. helmikuuta 2016
49 9 Lohikäärmeiden tanssi (The Dance of Dragons) David Nutter David Benioff & D. B. Weiss 7. kesäkuuta 2015 15. helmikuuta 2016
50 10 Äidillinen armo (Mother’s Mercy) David Nutter David Benioff & D. B. Weiss 14. kesäkuuta 2015 16. helmikuuta 2016

Kuudes tuotantokausi (2016)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuudes tuotantokausi alkoi huhtikuussa 2016 Yhdysvalloissa.[9]

# Σ # Nimi Ohjaus[10] Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä[1]
Suomen
esityspäivä
51 1 Punainen nainen (The Red Woman) Jeremy Podeswa David Benioff & D. B. Weiss 24. huhtikuuta 2016 8. tammikuuta 2017
52 2 Koti (Home) Jeremy Podeswa Dave Hill 1. toukokuuta 2016 16. tammikuuta 2017
53 3 Valanrikkoja (Oathbreaker) Daniel Sackheim David Benioff & D. B. Weiss 8. toukokuuta 2016 23. tammikuuta 2017
54 4 Vieraan kirja (Book of the Stranger) Daniel Sackheim David Benioff & D. B. Weiss 15. toukokuuta 2016 30. tammikuuta 2017
55 5 Ovi (The Door) Jack Bender David Benioff & D. B. Weiss 22. toukokuuta 2016 6. helmikuuta 2017
56 6 Veri verestäni (Blood of My Blood) Jack Bender Bryan Cogman 29. toukokuuta 2016 13. helmikuuta 2017
57 7 Murtunut mies (The Broken Man) Mark Mylod Bryan Cogman 5. kesäkuuta 2016 20. helmikuuta 2017
58 8 Ei kukaan (No One) Mark Mylod David Benioff & D. B. Weiss 12. kesäkuuta 2016 27. helmikuuta 2017
59 9 Äpärien taistelu (Battle of the Bastards) Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 19. kesäkuuta 2016 3. maaliskuuta 2017
60 10 Talven tuulet (The Winds of Winter) Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 26. kesäkuuta 2016 10. maaliskuuta 2017

Seitsemäs tuotantokausi (2017)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seitsemäs tuotantokausi alkoi heinäkuussa 2017 Yhdysvalloissa.

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
61 1 Lohikäärmekivi (Dragonstone) Jeremy Podeswa David Benioff & D. B. Weiss 16. heinäkuuta 2017  
62 2 Myrskysyntyinen (Stormborn) Mark Mylod Bryan Cogman 23. heinäkuuta 2017  
63 3 Kuningattaren oikeus (The Queen’s Justice) Mark Mylod David Benioff & D. B. Weiss 30. heinäkuuta 2017  
64 4 Sotasaalis (The Spoils of War) Matt Shakman David Benioff & D. B. Weiss 6. elokuuta 2017  
65 5 Itävartio (Eastwatch) Matt Shakman Dave Hill 13. elokuuta 2017  
66 6 Muurin takana (Beyond The Wall) Alan Taylor David Benioff & D. B. Weiss 20. elokuuta 2017  
67 7 Lohikäärme ja susi (The Dragon and the Wolf) Jeremy Podeswa David Benioff & D. B. Weiss 27. elokuuta 2017  

Kahdeksas tuotantokausi (2019)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdeksas ja viimeinen tuotantokausi esitettiin Yhdysvalloissa vuonna 2019. Kausi koostuu kuudesta jakosta.

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
68 1 Winterfell David Nutter Dave Hill 14. huhtikuuta 2019  
69 2 A Knight of the Seven Kingdoms David Nutter Bryan Cogman 21. huhtikuuta 2019  
70 3 The Long Night Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 28. huhtikuuta 2019  
71 4 The Last of the Starks David Nutter David Benioff & D. B. Weiss 5. toukokuuta 2019  
72 5 The Bells Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss 12. toukokuuta 2019  
73 6 The Iron Throne David Benioff & D. B. Weiss David Benioff & D. B. Weiss 19. toukokuuta 2019  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Shows A-Z - game of thrones on hbo TheFutonCritic.com. Viitattu 19.4.2016. (englanniksi)
  2. Jaksot 12-15 näytettiin heti 11. jakson jälkeen maratonina. Tässä jakson päiväys tarkoittaa klo 22.05 alkavaa esitystä.
  3. Hibberd, James: 'Game of Thrones' renewed for third season EW.com. 10.4.2012. Viitattu 11.5.2012. (englanniksi)
  4. Season Three episode titles revealed! 28.2.2013. WinterIsComing.net. Viitattu 28.2.2013. (englanniksi)
  5. a b MacLaren Directs Episodes 7 and 8 29.7.2012. Westeros.org. Viitattu 6.11.2012. (englanniksi)
  6. a b Season 3 Directors 27.7.2012. Westeros.org. Viitattu 6.11.2012. (englanniksi)
  7. Hibberd, James: 'Game of Thrones' renewed for season 4 Entertainment Weekly. 2.4.2013. Viitattu 2.4.2013. (englanniksi)
  8. Goldman, Eric: Game of Thrones Renewed for Season 5 and Season 6 IGN. 8.4.2014. Viitattu 15.4.2014. (englanniksi)
  9. Hall, Jacob: ‘Game of Thrones’ Season 6 Teaser Brings the Death and Decapitation and Destruction and Dragons and… Bran /Film. 3.12.2015. Viitattu 4.12.2015. (englanniksi)
  10. Hibberd, James: Game of Thrones directors revealed for mysterious season 6 ew.com. 25.6.2015. Viitattu 4.12.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]