Game of Thrones (6. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Game of Thrones (6. tuotantokausi)
Got6.jpg
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat HBO
Suomi C More
Suomi HBO Nordic
Suomi Yle TV2/Yle HD
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2016-04-2424. huhtikuuta 2016
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2016-06-2626. kesäkuuta 2016
Esitysten määrä 10
Kaudet
← Edellinen
5. tuotantokausi
Seuraava →
7. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Game of Thrones jaksoista

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Game of Thronesin kuudes tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa HBO-kanavalla 24. huhtikuuta 2016. Sarja perustuu George R. R. Martinin fantasiakirjasarjaan Tulen ja jään laulu. Kausi sisältää laajasti alkuperäistä materiaalia, mutta myös materiaalia julkaisemattomasta kuudennesta kirjasta sekä osia sarjan neljännestä ja viidennestä kirjasta, Korppien kestit ja Lohikäärmetanssi. Kausi koostuu kymmenestä jaksosta.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Peter Dinklage   … Tyrion Lannister  
 Nikolaj Coster-Waldau   … Ser Jaime Lannister  
 Lena Headey   … Cersei Lannister  
 Emilia Clarke   … Kuningatar Daenerys Targaryen  
 Kit Harington   … Jon Nietos  
 Aidan Gillen   … Lordi Peter Baelish  
 Liam Cunningham   … Ser Davos Merenverto  
 Carice van Houten   … Melisandre  
 Natalie Dormer   … Kuningatar Margaery Tyrell  
 Indira Varma   … Ellaria Hieta  
 Diana Rigg   … Lady Olenna Tyrell  
 Sophie Turner   … Sansa Stark  
 Nathalie Emmanuel   … Missandei  
 Rory McCann   … Sandor ”Hurtta” Clegane  
 Maisie Williams   … Arya Stark  
 Conleth Hill   … Varys  
 Alfie Allen   … Theon Greyjoy  
 John Bradley   … Samwell Tarly  
 Tom Wlaschiha   … Jaqen H’ghar  
 Gwendoline Christie   … Brienne Tarth  
 Hannah Murray   … Neilikka  
 Jonathan Pryce   … Yliseptoni  
 Kristofer Hivju   … Tormund Jättiläisenturma  
 Michiel Huisman   … Daario Naharis  
 Michael McElhatton   … Lordi Roose Bolton  
 Iwan Rheon   … Ramsay Bolton  
 Dean Charles-Chapman   … Kuningas Tommen Baratheon  
 Isaac Hempstead Wright   … Bran Stark  
 Jerome Flynn   … Ser Bronn  
 Iain Glen   … Ser Jorah Mormont  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punainen nainen (The Red Woman)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-04-2424. huhtikuuta 2016

Ser Davos, Edd ja muutama muu yövartion mies löytävät Jonin ruumiin lumesta ja lukittautuvat sen kanssa huoneeseen Eddin lähtiessä etsimään apua. Ser Alliser ottaa komennon muurilla. Talvivaarassa Ramsay suree Myrandan kuolemaa mutta käskee silti syöttää tämän ruumiin koirille. Sansa ja Theon pakenevat Ramsayn miehiä, jotka onnistuvat saavuttamaan heidät mutta Brienne ja Podrick pelastavat heidät. Taistelun aikana Theon tappaa yhden miehistä pelastaen Podrickin hengen. Sansa hyväksyy Briennen palvelukseensa. Kuninkaansatamassa Cersei suree Myrcellan kuolemaa ja Jaime lupaa, että he saavat vielä kostonsa. Dornessa Ellaria ja hietakyyt tappavat Areo Hotahin, Doran ja Trystane Martellin. Meereenissä Tyrion ja Varys huomaavat kaikkien kaupungin laivojen olevan tulessa. Jorah ja Daario jatkavat Daenerysin jäljittämistä. Daenerys on joutunut dothrakien vangiksi ja hänet tuodaan Khal Moron eteen. Khal Moro päättää että Daenerysin täytyy muiden khalien leskien tavoin elää loppuelämänsä muiden khalien leskien keskuudessa Vaes Dothrakissa. Arya joutuu elämään kerjäläisenä Braavosissa ja joutuu Waifin lyömäksi. Ser Alliser antaa yövartion kapinallisille yöhön asti aikaa antautua tai he tunkeutuvat sisään. Omassa kammiossaan Melisandre ottaa pois kaulakorunsa paljastaen todellisen muotonsa ikääntyneenä, vanhana naisena menetettyään nähtävästi uskonsa valon herraan.

Koti (Home)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 2.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-05-11. toukokuuta 2016

Muurin takana Bran jatkaa koulutustaan Kolmisilmäisen korpin kanssa ja näkee näkyjä menneisyydestä, jossa nuori Eddard, Benjen ja Lyanna Stark harjoittelevat Talvivaarassa. Muurilla Edd palaa Tormundin ja muiden villien kanssa ja kukistaa ja ottaa vangiksi Thornen ja tämän kapinoitsijat. Tyrion saa tietää Astaporin ja Yunkain joutuneen jälleen orjuuden vallan alle. Hän vierailee Daenerysin lohikäärmeiden luona pyramidissa ja vapauttaa nämä kahleistaan. Arya joutuu yhä uudelleen Waifin lyömäksi eikä kykene puolustautumaan. Jaqen H´ghar kuitenkin palaa ja ottaa Aryan huolehdittavakseen sekä lupaa palauttaa tämän näön. Roose Boltonin vaimo Walda synnyttää terveen pojan, mutta Ramsay syöttää tämän ja juuri syntyneen pojan koirille ja puukottaa Roosen kuoliaaksi turvatakseen asemansa Talvivaaran perijänä. Brienne paljastaa Sansalle Aryan olevan yhä elossa. Theon päättää palata Rautasaarille sen sijaan että palaisi Jonin luokse. Kuninkaansatamassa Tommen kieltää Cerseitä osallistumasta Myrcellan hautajaisiin, mutta pyytää myöhemmin Cerseitä opettamaan hänelle miten hän voi tulla vahvaksi. Rautasaarilla vuosia poissa ollut Euron Greyjoy palaa ja surmaa veljensä, kuningas Balonin heittämällä hänet alas sillalta. Davos pyytää Melisandrea herättämään Jonin henkiin. Melisandre on menettänyt uskonsa mutta suostuu lopulta rituaaliin. Rituaali ei näytä onnistuvan ja Davos, Melisandre, Tormund ja Edd lähtevät mutta heidän poistuttuaan Jon herää yhtäkkiä henkiin.

Valanrikkoja (Oathbreaker)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-05-88. toukokuuta 2016

Matkalla Vanhaankaupunkiin Samwell Tarly paljastaa Gillylle aikeensa jättää hänet perheensä luokse Sarvikukkulalle. Bran vierailee jälleen menneisyydessä näyssään ja näkee Eddardin ja Howland Reedin taistelemassa Ilon tornilla. Hän näkee Eddardin ja Reedin surmaavan Ser Arthur Daynen kunniattomasti. Varys saa tietää että Yunkain, Astaporin ja Volantiksen mestarit ovat rahoittaneet harpyijan poikia. Kuninkaansatamassa Kevan ja Tyrellit kieltävät Cerseitä ja Jaimea osallistumasta pienen neuvoston kokouksiin. Braavosissa Arya harjoittelee Waifin kanssa ja saa näkönsä takaisin hyväksyttyään olevansa ei-kukaan. Talvivaarassa Smalljon Umber tuo Ramsaylle lahjaksi Rickon Starkin ja Oshan sekä Rickonin hurjasuden Shaggydogin pään pyytäen tältä vastineeksi suojelua villejä vastaan. Muurilla Jon teloittaa Thornen ja muut yövartion salaliittolaiset mukaan lukien Ollyn. Jon luopuu valastaan yövartiolle ja jättää muurin komennon Eddille.

Vieraan kirja (Book of the Stranger)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 4.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-05-1515. toukokuuta 2016

Sansa saapuu Mustalinnaan, jossa hän tapaa jälleen Jonin. Meereenissä Tyrion tapaa orjamestarit ja tarjoaa heille rauhaa vastineeksi seitsemän vuoden siirtymäajasta jolloin mestarien on määrä lopettaa orjuus. Baelish palaa Laaksoon ja mobilisoi Laakson ritarit tulemaan tarvittaessa Sansan avuksi. Daario Naharis saa tietää Jorahin harmaasuomusta heidän saapuessaan Vaes Dothrakiin. Kuninkaansatamassa Margaery saa luvan vierailla Lorasin luona kun taas Jaime, Cersei, Kevan ja Olenna laittavat toistaiseksi syrjään erimielisyytensä syrjäyttääkseen varpuset. Theon palaa ja lupaa tukea Yaraa kuninkaankäräjillä Euronia vastaan. Talvivaarassa Osha viettelee Ramsayn ja yrittää tappaa hänet mutta Ramsay tappaa Oshan. Daenerys tapaa Khalit Vaes Dothrakissa näiden tehdessä lopullista päätöstä Daenerysin kohtalosta. Daenerysin esiintyessä uhmakkaana ja vaatiessa khaleja palvelemaan häntä, nämä kääntyvät häntä vastaan. Daenerys kuitenkin sytyttää temppelin palamaan tappaen khalit. Daenerysin ilmestyessä temppelin palavista raunioista dothrakit polvistuvat hänen eteensä ja vannovat hänelle uskollisuutta.

Ovi (The Door)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 5.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-05-2222. toukokuuta 2016

Sansa tapaa Baelishin, joka pyytää häneltä anteeksi ja tarjoaa hänelle Laakson ritareiden tukea, mutta Sansa kieltäytyy hänen tarjouksestaan. Sansa ja Jon lähtevät Mustalinnasta kerätäkseen tukijoukkoja muilta Pohjoisen lordeilta ja Sansa lähettää Briennen tapaamaan Brynden Tullya, joka on vallannut Vuolasvirran takaisin. Braavosissa Arya saa toisen mahdollisuuden todistaa uskollisuutensa kasvottomille miehille kun hänet lähetetään tappaman eräs näyttelijä. Muurin takana Bran saa näyssään tietää että metsän lapset loivat aikoinaan valkeat kulkijat aseiksi ensimmäisiä ihmisiä vastaan. Rautasaarilla kuninkaankäräjillä Yara pakottaa Euronin tunnustamaan tappaneensa Balonin. Tästä huolimatta Euron voittaa käräjät ja Yara ja Theon pakenevat vieden Rautasaarten laivaston mukanaan. Euron määrää rautasaarelaiset rakentamaan uuden laivaston ja aloittamaan ajojahdin. Yara paljastaa Theonille että hän aikoo solmia liiton Daenerysin kanssa ennen kuin Euron ehtii tehdä saman. Jorah Mormont paljastaa harmaasuomunsa Daenerysille, joka käskee tätä etsimään parannuskeinon ja palaamaan sitten luokseen. Meereenissä Tyrion värvää punaisen papittaren Kinvaran tukemaan heitä ja Daenerysiä. Bran vierailee valvomatta näyssä ja näkee Yön kuninkaan, joka koskettaa häntä tehden heidän piilopaikkansa suojattomaksi. Yön kuningas, valkeat kulkijat ja kuolleet hyökkäävät luolaan ja Yön kuningas tappaa kolmisilmäisen korpin. Viimeiset metsän lapset uhraavat itsensä antaakseen Branille ja Meeralle aikaa paeta. Branin hurjasusi Kesä kuolee puolustaessaan Brania. Bran, joka vierailee näyssään nuoremman Hodorin(silloin vielä Wyllis) mielessä, käskee paetessaan vanhempaa Hodoria pitämään ovea ("Hold the door") sekoittaen vahingossa heidän mielensä. Valkeat kulkijat tappavat Hodorin nuoremman Hodorin jäädessä toistamaan avuttomana lausetta "Hold the door", lyhentyen lopulta muotoon hodor.

Veri verestäni (Blood of My Blood)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-05-2929. toukokuuta 2016

Meera ja Bran pakenevat metsässä Branin ollessa yhä näkyjensä vallassa. Heidät pelastaa tuntematon muukalainen, joka osoittautuu Benjen Starkiksi. Samwell Tarly ja Gilly saapuvat Tarlyjen kotipaikkaan Sarvikukkulalle. Samin isä Randyll Tarly suhtautuu heihin kylmästi ja loukkaa Gillyä saatuaan tietää tämän olevan villi. Sam muuttaa mielensä ja päättää ottaa Gillyn ja pikku Samin mukaansa Vanhaankaupunkiin, varastaen lähtiessään suvun vanhan, valyrialaisesta teräksestä taotun miekan. Braavosissa Arya yrittää tappaa näyttelijätär Lady Cranen mutta muuttaa mielensä ja paljastaa hänelle todelliset aikeensa. Waif näkee tapahtuman ja kertoo tästä Jaqen H´gharille, joka antaa hänelle luvan tappaa Arya, sillä ehdolla ettei tämä kärsi. Kuninkaansatamassa Jaime yrittää pelastaa Margaeryn uskonmilitanteilta, mutta saakin tietää kuningas Tommenin kääntyneen uskoon. Tommen erottaa Jaimen kuninkaankaartista ja määrää tämän auttamaan Walder Freytä valtaamaan Vuolasvirran takaisin. Freyllä on vankinaan Edmure Tully, jota tämä aikoo käyttää saavuttaakseen tavoitteensa. Daenerys löytää jälleen Drogonin ja julistaa dothrakeille että heidän tavoittenaan on marssia Westerosiin.

Murtunut mies (The Broken Man)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-06-055. kesäkuuta 2016

Hurtta paljastuu olevan yhä elossa septoni Rayn ja tämän kyläläisten pelastettua hänet. Margaery vakuuttaa Olennan palaamaan Suurtarhaan saatuaan tietää ylivarpusen aikovan kääntyä seuraavaksi tämän kimppuun. Jon, Sansa ja Davos värväävät villit ja Mormontit tuekseen, mutta pysyvät yhä alivoimaisina Boltoneihin nähden. Sansa lähettää korpin viemään kirjeen tuntemattomalle henkilölle. Matkalla Daenerysin luokse Meereeniin, Theon ja Yara pysähtyvät Volantiksessa. Jaime ja Bronn saapuvat Vuolasvirralle ja ottavat piirityksen komennon. Jaime varoittaa Brynden Tullya etteivät he osoita hänelle armoa, mutta Brynden kieltäytyy antautumasta ja sanoo heillä olevan riittävästi tarvikkeita selviytyäkseen yli vuoden piirityksestä. Arya ostaa itselleen matkan takaisin Westerosiin mutta Waif hyökkää hänen kimppuunsa ja puukottaa häntä. Arya onnistuu pakenemaan pahoin haavoittuneena. Hurtta ja kyläläiset joutuvat kohtaamaan viirittömän veljeskunnan miehiä, jotka ovat ryöstöretkellä. Joukkio lähtee kun eivät löydä mitään ryöstämisen arvoista, mutta Sandor varoittaa heidän palaavan vielä. Sandorin ollessa hakkaamassa puita tämä palaa ja löytää kaikki kyläläiset, mukaan lukien Rayn teurastettuna. Sandor poimii raivostuneena kirveensä ja lähtee kostoretkelle.

Ei kukaan (No One)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 8.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-06-1212. kesäkuuta 2016

Hurtta jäljittää viirittömän veljeskunnan miehiä ja tappaa osan heistä kirveellään etsien näiden johtajaa. Hän tapaa Beric Dondarrion ja Myrin Thorosin, jotka ovat jo teloittamassa näitä. Nämä antavat Sandorin hirttää kaksi miiehistä itse ja värväävät tämän osaksi ryhmäänsä, kertoen olevansa matkalla pohjoiseen taistelemaan valkeita kulkijoita vastaan. Brienne sapuu Vuolasvirralle ja yrittää vakuuttaa Mustakalan antautumaan ja auttamaan heitä, mutta tämä kieltäytyy. Jaime vakuuttaa Edmuren auttamaan häntä, uhaten tämän pojan henkeä. Jaime lähettää Edmuren valtaamaan valtaamaan linnan takaisin ja tämä ottaa komennon Mustakalan miehistä. Brynden taistelee kuitenkin kuolemaansa saakka. Brienne ja Podrick pakenevat ja Brienne jättää surulliset jäähyväiset Jaimelle kauempaa veneestä. Meereen joutuu orjakauppiaiden laivaston hyökkäyksen kohteeksi. Daenerys palaa Meereeniin. Kuninkaansatamassa Tommen kieltää oikeudenkäynnin kaksintaistelulla Cersein harmiksi, sillä hän oli aikonut sovittaa syntinsä sen välityksellä. Cersei määrää Qyburnin tutkimaan erästä vanhaa huhua. Arya palaa haavoittuneena Lady Cranen luokse, joka hoitaa häntä. Waif kuitenkin seuraa heitä, tappaa Lady Cranen ja jahtaa Aryaa pitkin Braavosia. Arya johdattaa Waifin perässään katakombeihin ja opittuaan taistelemaan pimeässä näkonsä menetyksen myötä, pystyy voittamaan ja tappamaan Waifin. Arya palauttaa Waifin kasvot Mustan ja valkoisen taloon ja kertoo Jaqenille olevansa Arya Stark, vaikka Jaqen väittää hänen vihdoin tulleen ei keneksikään. Arya päättää palata Westerosiin.

Äpärien taistelu (Battle of the Bastards)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 9.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-06-1919. kesäkuuta 2016

Mereenissa Orjamestareiden laivasto pommittaa kaupunkia Daeneryksen ja Tyrionin keskustellessa, miten kukistaa mestarit. Daenerys ehdottaa heidän täyttä tuhoa, mutta Tyrion ehdottaa diplomaattista ratkaisua. Daenerys ja hänen lähipiirinsä neuvottelevat antautumisesta mestareiden kanssa. Mestarit vaativat, että Daenerys lähtee Orjakauppiaanlahdelta ja luovuttaa Tahrattomat ja Missandein takaisin orjuuteen ja Rhaegal ja Viserion teurastetaan. Daenerys kääntää asiat päälaelleen ja Drogon laskeutuu paikalle. Daenerys nousee hänen selkään ja samalla Rhaegal ja Viserion liittyvät mukaan. Daenerys ja lohikäärmeet polttavat muutaman mestareiden laivan, ja heidän sotilaansa jättävät heidät. Mestarit häviävät ja kaksi heistä teloitetaan. Mereenin pelastumisen jälkeen Yara ja Theon Greyjoy saapuvat Mereeniin ja tekevät liiton Daeneryksen kanssa Euron Greyjoyta vastaan. Pohjoisessa Jon ja Sansa neuvottelevat Ramsay Boltonin kanssa. Ramsay vaatii Sansan takaisin ja että Jon polvistuu hänen eteensä ja hyväksyy hänet Talvivaaran lordiksi. Jon vastaehdottaa kaksinkamppailua heidän välillään, johon Ramsay ei suostu. Jon ja Sansa haluavat tietää, onko Rickon Stark hänellä. Todisteeksi Ramsay heittää heille Rickonin hurjasuden pään. Sansa kieltäytyy palaamasta Ramsayn luo ja julistaa tälle, että hän kuolee huomenna. Samana iltana Jon ja hänen komentajansa keskustelevat taistelustrategiasta, mutta Jon ei ota Sansan varoituksia tarpeeksi tosissaan. Seuraavana aamuna molemmat armeijat valmistautuvat taisteluun. Ramsay laittaa Rickonin pelaamaan "peliä", jossa hän yrittää juosta Jonin luo samalla kun hän yrittää ampua hänet. Jon yrittää pelastaa Rickonin, mutta myöhästyy ja Rickon kuolee. Jon jää melkein Boltonin ratsuväen tallomaksi, mutta Starkin ratsuväki katkaisee heidät. Taistelu kääntyy verilöylyksi nopeasti ja Starkien armeija on jo tappion partaalla, kunnes torvi soi, ja Jon ja Ramsay huomaavat Arrynin Laakson ritareiden tulevan Starkien avuksi, johtajina Sansa ja Petyr Baelish. Ritarit tuhoavat Boltonin armeijan ja Ramsay perääntyy Talvivaaraan Jon, Tormund ja jättiläinen Wu Wun perässä. Wu Wun murskaa Talvivaaran portit ja Starkit pääsevät sisään. Wu Wun kuolee, kun Ramsay ampuu nuolen hänen päähän. Ramsay suostuu Jonin ehdotukseen kaksinkamppailusta, jonka seurauksena Jon miltei hakkaa Ramsayn hengiltä, lopettaen vasta nähdessään Sansan. Talvivaara on jälleen Starkien hallussa ja Jon käskee Rickonin haudattavaksi Ned Starkin viereen Talvivaaran septiin. Samana yönä Sansa vierailee Ramsayn luona tyrmissä. Ramsay piruilee Sansalle, joka avasi kennelin ovet. Ramsay uskoo, että hänen koiransa eivät ikinä vahingoita häntä, mutta hänen kehuskelunsa, ettei hän ole ruokkinut koiriaan seitsemään päivään kääntyy häntä vastaan koirien alkaessa repiä häntä kappaleiksi. Kävellessään pois Sansan huulille kohoaa pimeä hymy tyytyväisyydestä.

Talven tuulet (The Winds of Winter)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 10.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2016-06-2626. kesäkuuta 2016

Kuninkaansatamassa Ylivarpunen ja Uskomilitantti valmistautuu Loras Tyrellin ja Cersei Lannisterin oikeudenkäynteihin Baelorin Suurseptissä. Loras tunnustaa syntinsä ja liittyy militantteihin, josta Margaery ja Mace Tyrell järkyttyvät. Kun kaikki huomaavat, että Cersei ja Tommen eivät ole paikalla, Lancel lähtee hakemaan heitä. Mutta yhtäkkiä yksi Varyksen entisistä "pikkulinnuista" yllättää hänet ja pistää häntä selkään. Tullessaan tajuihinsa Lancel näkee septin alle piilotetun elovalkeakätkön ja kolme kynttilää, jotka ovat miltei sytyttäneet elovalkean. Margaery tajuaa, että kaikki septissä ovat kävelleet Cersein ansaan ja hän yrittää saada kaikki lähtemään, mutta militantit estävät poistumisen. Lancel ei ehdi sammuttaa kynttilöitä ja koko elovalkeakätkö syttyy räjäyttäen koko septin ja kaikki sen sisällä olevat. Cersei katsoo septin tuhoa tyytyväisenä Punalinnasta. Septin tuhosta ja vaimonsa menetyksestä murtunut Tommen tekee itsemurhan. Cersei käskee Qyburnin polttaa Tommenin ruumis ja levittää tuhkat septin raunioille, jotta hän voi levätä Joffreyn, Myrcellan ja Tywinin kanssa. Jaime ja Bronn palaavat Kuninkaansatamaan ja järkyttyvät nähdessään septin palavat rauniot. Jaime saapuu Valtaistuinsaliin juuri nähdäkseen Cersein kruunattavan kuningattareksi. Pohjoisessa Benjen Stark jättää Branin ja Meeran murille. Bran käyttää uusia kykyjään ja palaa takaisin hänen aikaisempaan näkyyn Ilon Tornista. Hän näkee isänsä Nedin menevän torniin, josta hän löytää sisarensa Lyannan kuolemassa juuri synnytettyän pojan. Branin katsoessa vauvaa lähemmin, hän huomaa tällä silmät, jotka ovat tismalleen samat kuin Jon Snown. Talvivaarassa Davos kohtaa Melisandren saatuaan selville, että hän uhrasi Shireenin roviolla. Melisandre myöntää syyllisyytensä ja Jon karkoittaa hänet. Myöhemmin Pohjoisen ja Laakson lordit valmistautuvat talveen ja he julistavat Jonin uudeksi Pohjoisen Kuninkaaksi, kutsuen häntä Valkoiseksi Sudeksi. Petyr Baelish paljastaa Sansalle päämääränsä: istua Rautavaltaistuimella Sansa hänen rinnallaan. Sansa kieltäytyy ehdotuksesta. Samwell Tarly ja Gilly saapuvat Vanhaankaupunkiin ja Sam kertoo mestareille tilanteesta pohjoisessa. Arkkimestari lähettää valkoiset korpit viemään kaikkialle Westerosiin viestin, että talvi on tullut. Kaksosilla naamioitunut Arya tappaa Walder Freyn tarjottuaan tälle ensin piiraan, jonka Arya teki hänen kahdesta pojastaan Lotharista ja Black Walderista. Dornessa Varys järjestää Ellaria Hiedan ja Olenna Tyrellin liittoutumaan Daeneryksen kanssa. Meereenissa Daenerys jättää Daarion valvomaan Meereenia, koska hän ei voi ottaa Daariota mukaansa Westerosiin. Tyrion vannoo uskollisuutensa Daenerykselle ja Daenerys nimeää hänet Kuningattaren Kouraksi. Daenerys ja hänen liittolaisensa lähtevät seilaamaan kohti Westerosia.


Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markkinointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa kuudetta kautta mainostettiin muun muassa The Hall of Faces -näyttelyllä, joka vieraili Helsingin Kampin Narinkkatorilla 13–17. huhtikuuta 2016. Näyttely oli ilmainen ja sisälsi muun muassa sarjan käytettyjä pukuja ja rekvisiittaa sekä mahdollisuuden päästä istumaan Rautavaltaistuimelle.[1] Näyttely keräsi yli 25 000 kävijää.[2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 Jakso 4 Jakso 5 Jakso 6 Jakso 7 Jakso 8 Jakso 9 Jakso 10
Kausi 1 2,22 2,20 2,44 2,45 2,58 2,44 2,40 2,72 2,66 3,04
Kausi 2 3,86 3,76 3,77 3,65 3,90 3,88 3,69 3,86 3,38 4,20
Kausi 3 4,37 4,27 4,72 4,87 5,35 5,50 4,84 5,13 5,22 5,39
Kausi 4 6,64 6,31 6,59 6,95 7,16 6,40 7,20 7,17 6,95 7,10
Kausi 5 8,00 6,81 6,71 6,82 6,56 6,24 5,40 7,01 7,14 8,11
Kausi 6 7,94 7,29 7,28 7,82 7,89 6,71 7,80 7,60 7,66 8,89
Kausi 7 10,11 9,27 9,25 10,17 10,72 10,24 12,10

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2016 kausi sai 23 Emmy-ehdokkuutta enemmän kuin mikään muu sarja samana vuonna.[3] Sarja voitti 12 Emmyä muun muassa parhaasta draamasarjasta, ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. Sarjasta tuli kaikkien aikojen eniten Emmy-palkintoja saanut parhaan katseluajan televisiosarja rikkoen Frasierin edellisen ennätyksen.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Game of Thrones -näyttely avautuu Kampissa keskiviikkona Helsingin Sanomat, Nyt. 12.4.2016. Viitattu 31.7.2016.
  2. Helsingin Game of Thrones: The Hall of Faces -tapahtuma keräsi yli 25 000 kävijää dome.fi. 21.4.2016. Viitattu 31.7.2016.
  3. Prudom, Laura: ‘Game of Thrones’ Rules 2016 Emmy Race With 23 Nominations Variety. 14.7.2016. Viitattu 15.7.2016. (englanniksi)
  4. Kuusisalo, Mikko: Emmy-palkinnot jaettiin: Game of Thrones teki historiaa Yle. 19.7.2016. Viitattu 19.9.2016.