Kauniit ja rohkeat

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kauniit ja rohkeat
The Bold and the Beautiful
Sarjan tunnus vuodesta 2011 alkaen.
Sarjan tunnus vuodesta 2011 alkaen.
Tyyli Saippuasarja
Kestoaika n. 20 minuuttia
Luoja(t) William J. Bell
Lee Phillip Bell
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu CBS
Suomen lippu MTV3
Esitetty 23.3.1987 (Yhdysvallat) –
20.1.1992 (Suomi) –
Tuotantokausia 28
Jaksoja 7035 (13.03.2015 mennessä)
Vastaava(t) tuottaja(t) Bradley Bell
Aiheesta muualla
IMDb
Sarjan alkuperäinen tunnus vuosina 1987–2004.

Kauniit ja rohkeat (The Bold and the Beautiful) on yhdysvaltalainen saippuasarja, jonka ensimmäinen jakso näytettiin kotimaassaan 23. maaliskuuta 1987. Sen luojat ja alkuperäiset tuottajat olivat William J. Bell ja Lee Philip Bell, joiden työtä on myös toinen suosittu saippuasarja Tunteita ja tuoksuja (The Young and the Restless). Sarjaa tuottaa televisioyhtiö CBS ja siitä nähdään yksi noin 20 minuutin[1] jakso joka arkipäivä.

Sarjalla on yli 26 miljoonaa katsojaa yli sadassa maassa.[2] Italiassa sitä lähetetään nimellä Beautiful, Ranskassa nimellä Amour, gloire et beauté, Belgiassa, Sveitsissä, Luxemburgissa ja Marokossa nimellä Top Models ja Ruotsissa Glamour sekä USA:ssa espanjaksi Belleza y poder.

Esittäminen Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa sarjan ensiesitys tapahtui Kolmoskanavalla 20. tammikuuta 1992 ja sarja siirtyi kanavauudistuksen jälkeen MTV3-kanavalle 1993. Kyseessä oli ensimmäinen Suomessa nähty päivittäinen saippuaooppera, ja se keräsi parhaimpina 1990-luvun vuosinaan enemmän katsojia kuin mikään muu televisio-ohjelma; sarjan suosio alkoi kasvaa jo vuoden 1992 syksyllä ja miljoonan katsojan raja meni rikki usein. Sarjan suosio alkoi hiipua, kun MTV3 aloitti vuonna 1999 kotimaisen saippusarjan Salatut elämät, joka vei nopeasti Kauniiden ja rohkeiden aseman kanavan katsojamagneettina. Vielä keväällä 2000 sarjaa seurasi parhaimmillaan lähes 900 000 katsojaa, minkä jälkeen katsojaluvut ovat tippuneet huomattavasti. Nykyisin sarjaa seuraa päivittäin noin 290 000 suomalaista.

Sarjaa esitetään 18.11.2013 alkaen yksi jakso päivässä.

Forrester Creations[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Forrester Creations on Ericin ja Stephanien perustama muotitalo. Forrester Creationsin omistajat ovat nykyisin Eric Forrester (12,5%), Stephanie Forrester (25%), Ridge Forrester (20%), Steffy Forrester (25%), Thomas Forrester (5%) ja Bill Spencer (12,5%).

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Forresterin perheen patriarkka ja Stephanien leski. Ericillä on kuusi lasta: Ridge, Thorne, Kristen ja Felicia yhdessä Stephanien kanssa ja Rick (oikeasti Eric Junior) ja Bridget avioliitostaan Brooken kanssa. Ridge ei tosin ole hänen biologinen lapsensa, mutta Eric on hänet kasvattanut ja Ridge pitää Ericiä isänään. Ericillä ja Stephaniella oli myös tytär Angela, joka on kuollut.

Eric on lahjakas muotisuunnittelija, joka on perustanut Stephanien kanssa Forrester Creations -muotitalon. Hän on päättäväinen ja vahva persoona, jolle perheen yhtenäisyys ja lapset ovat hänen elämässään tärkeimmät asiat. Stephanien lisäksi hän on ollut naimisissa Brooke Loganin, Donna Loganin ja Sheila Carterin kanssa. Eric ja Ridge myivät Forrester Creations muotitalon liikemies Bill Spencerille, Forresterit saivat jäädä töihin entiseen yritykseensä. Eric on nykyään Forrester Creations -muotitalon toimitusjohtaja ja osaomistaja, 25% osuudellaan. Eric on edelleen vahvasti mukana muotitalon toiminnassa ja päätöksissä. Stephanien kuoleman jälkeen Eric seurusteli entisen miniänsä Taylor Hayesin kanssa, kunnes Taylor jätti tämän ja poistui kaupungista.

Brooke Logan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brooke on Stephen ja Beth Loganin vanhin lapsi. Brooke on ollut naimisissa kolmen Forresterin perheen miehen kanssa (Ridgen, Ericin ja Thornen), sekä Nick Maronen ja Whip Jonesin kanssa. Hänellä on ollut muitakin miessuhteita. Brookella on viisi lasta: Rick ja Bridget Ericin kanssa, Ridge Junior eli RJ Ridgen kanssa, Jack Nick Maronen kanssa ja Hope Deacon Sharpen kanssa Deacon Sharpe oli Bridgetin aviomies, ja häenllä ja Brookella oli salasuhde. Jack on Brooken ja Nick Maronen biologinen lapsi, mutta Taylorin kantama ja synnyttämä. Brooke ja Ridge palasivat taas yhteen ja järjestivät seitsemännet häänsä huhtikuussa 2013. Ridge kuitenkin jätti Brooken häämatkan aikana, ja liitto paljastui mitättömäksi. Nyt Brookella on vispilänkauppaa lankonsa Bill Spencerin kanssa. Brooke Logan on lahjakas kemisti, joka kehitti BeLieF-yhdisteen – aineen, joka tekee tekstiilit rypistymättömiksi.

Ridge Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ridge on Ericin ja Stephanien vanhin poika, vaikka on kuitenkin Massimo Maronen biologinen poika. Ridge on tottunut kuitenkin pitämään Ericiä isänään, koska asia selvisi hänelle vasta pitkälti aikuisikään ehdittyään. Ridge on Forrester Creations -muotitalon osaomistaja, 25% osuudellaan. Ridge on ollut naimisissa Carolinen, Brooken ja Taylorin kanssa, joista kahden viimeksi mainitun kanssa useampaan eri otteeseen. Hänellä on neljä lasta: Thomas, Steffy (Stephanie) ja Phoebe Taylorin kanssa ja Ridge Junior eli RJ Brooken kanssa. Hän pitää myös Hopea (joka on biologisesti Brooken ja Deaconin lapsi)omana tyttärenään, koska on kasvattanut tätä yhdessä Brooken kanssa. Ridgen entinen vaimo Caroline oli Bill Spencerin tytär. Ridge on erittäin lahjakas ja tunnettu muotisuunnittelija, joka on työskennellyt suurimman osan urastaan Forrester Creationsissa. Hän on päättäväinen ja temperamenttinen luonne, joka tuntuu useinkin pitävän itseään muita parempana. Lisäksi Ridge seurusteli vähän aikaan Ashley Abbottin kanssa. Ridge ja Brooke järjestivät seitsemännet häänsä huhtikuussa 2013, mutta Ridge jätti Brooken häämatkan aikana, ja liitto paljastui mitättömäksi. Ridge lähti kaupungista ja työskenteli yli vuoden Forrester Internationalin johtajana. Ridge palasi takaisin Los Angelesiin toukokuussa 2014, ja aloitti suhteen entisen kälynsä Katie Logan Spencerin kanssa.

Thorne Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thorne on Ericin ja Stephanien poika. Hän on Darlan aviomies ja heillä on tytär Alexandria. Darla kuoli auto-onnettomuudessa. Tämän jälkeen Thorne kihlautui Taylor Hayesin kanssa, mutta lopulta he erosivat kun Nick Marone astui Taylorin elämään. Myöhemmin Thorne ja Taylor yrittivät seurustelua uudelleen, mutta enimmäkseen Thorne on elänyt sinkkuna.

Rick Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick (Eric Junior) on Eric Forresterin ja Brooke Loganin poika. Rick on Forrester Creationsin pääjohtaja. Rick seurusteli Ridgen tyttären Phoeben kanssa. Kun Phoebe kuoli, hän alkoi seurustella tämän siskon Steffyn kanssa. Rick seurusteli ulkomailla asuessaan Ashley Abbottin kanssa. Rick on ollut myös naimisissa Amber Mooren kanssa ja näille syntyi myös lapsi, joka kuoli. Amber tuli aikanaan lapsenvahdiksi teinilapsille Rick ja Bridget. Sittemmin alaikäinen Rick ja täysi-ikäinen Amber ihastuivat toisiinsa. Amber alkoi odottaa lasta, mutta koska tämä oli ollut myös afrikan-amerikkalaisen Raymondin kanssa (roolia näytteli Usher), niin Amber ei tiennyt kumpi on isä. Rick ei tiennyt tätä ja Amber meni naimisiin Rickin kanssa, vaikka ei tiennyt oliko Rick isä. Amber poistui synnyttämään lapsensa äitinsä luokse, ettei mahdollinen salaisuus paljastuisi kaikille, jos isä olikin tummaihoinen Raymond. Amberin lapsi kuoli ja hän hautasi sen aavikolle. Samaan aikaan Amberin serkku Becky synnytti lapsen, jota Becky ei halunnut ja Amberin äiti osaltaan edesauttoi serkuksia päätymään ratkaisuun, että Amber kasvattaa Beckyn lapsen omanaan. Amber palaa kotiin lapsen kanssa, joka kastetaan Ericiksi (little Eric). Myöhemmin totuus paljastuu, että lapsi ei ole Amberin ja Amber jää valheistaan kiinni. Becky kuolee syöpään ja Rick ja Amber päättävät adoptoida Ericin. Oikea isä, Deacon Sharp, ilmaantuu kuvioihin ja asiat mutkistuvat. Huoltajuus annetaan biologiselle isälle ja Amber saa jakaa huoltajuuden tämän kanssa tai olisi muutoin menettänyt lapsen.

Rick on seurustellut useiden naisten, kuten Caitlin Ramirezin, Steffy Forresterin, Phoebe Forresterin, Taylor Hayesin, ja Maya Avantin kanssa. Tällä hetkellä hän on kuitenkin kihloissa Forrester Creationsin muotisuunnittelija Caroline Spencerin kanssa.

Donna Logan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donna on Brooke Loganin pikkusisko ja oli naimisissa Eric Forresterin kanssa. Eric ja Donna adoptoivat Donnan ja Justin Barberin pojan Marcuksen. Donna on työskennyllyt Forrester Creationsilla mallina. Donna jätti Ericin äitinsä kuoltua, mistä Donna syytti Stephanieta. Donna meni naimisiin nuoruudenrakkautensa ja Marcuksen biologisen isän Justinin kanssa, mutta he erosivat. Tämän jälkeen hän alkoi tapailla Nick Maronea, joka oli myös Pam Douglasin ihastuksen kohteena. Nick kuitenkin poistui kaupungista, jonka jälkeen Donna ei ole tapaillut ketään. Donnalla on kuitenkin edelleen lämpimiä tunteita entistä aviomiestään Ericiä kohtaan.

Katie Logan Spencer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katie on Brooke ja Donna Loganin nuorin sisar. Katie Logan työskenteli aiemmin Forresterilla PR-vastaavana. Katie seurusteli Nick Maronen kanssa, mutta he erosivat ja Katie tutustui liikemies Bill Spenceriin ja he alkoivat seurustella ja menivät kihloihin ja naimisiin. Bill Spencer sai vallattua Forrester Creationsin itselleen ja teki Katiesta toimitusjohtajan. Katie ja Bill saivat pojan, William Logan "Will" Spencerin. Katie ja Bill olivat pitkään yhdessä, kunnes Bill petti Katiea tämän sisaren Brooken kanssa. Tämän tultua julki Katie jätti Billin ja sai avioerossa 1 % Billin Spencer Publications -yrityksestä. Billin sisaren Karenin avustuksella Katiesta tuli Spencerin toimitusjohtaja.

Hope Logan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hope on Brooke Loganin ja Deacon Sharpen tytär. Hope pitää Ridge Forresteria isänään. Hope työskentelee Forrester Creationsilla, jossa hänellä on oma mallisto. Hope seurustelee Liam Spencerin kanssa, he olivat erossa lyhesti mutta palasivat yhteen kun selvisi että todellisuudessa Marcus on Amberin tyttövauvan Ambrosia "Rosien" isä. Hope ja Liam eivät voi mennä naimisiin, koska Steffy ei halua mitätöidä liittoaan Liamin kanssa. Lopulta he onnistuvat menemään naimisiin Italian Pugliassa, mutta avioliitto ei ollut laillinen. Steffyn menetettyä Liamin lapsen ja muutettua Pariisiin, Liam ja Hope ovat menneet jälleen kihloihin.

Bill Spencer Jr[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill on liikemies joka omistaa 49 % Spencer Publications -yrityksestä, muotilehdestä ja tv-kanavasta. Karen Spencer omistaa 50 % yrityksestä ja Katie Logan Spencer 1 %. Bill osti Forrester Creationsin ja meni naimisiin Katie Loganin kanssa. Steffy sai Billin myymään Forrester Creationsin takaisin Forrestereille. Billillä on kolme lasta, aikuiset pojat Liam Spencer ja Wyatt Fuller, sekä vauvaikäinen Will Spencer Katien kanssa. Lisäksi Billin käly Brooke odotti tälle lasta, mutta sai keskenmenon. Billin isä oli Bill Spencer, Sr. Karen Spencer, ja edesmennyt Caroline Spencer Forrester, ovat Billin sisaria. Caroline Spencer on Billin sisarentytär. Ollessaan naimisissa Katien kanssa, Billillä oli suhde Brooken kanssa. Saatuaan selville, Katie erosi Billistä ja kaappasi Karenin avulla Spencer Publicationsin toimitusjohtajan paikan itselleen.

Liam Spencer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liam tuli Los Angelesiin etsimään isäänsä, joka paljastui Billiksi. Liam on nyt töissä isänsä firmassa Spencer Publicationsissa. Liamilla ja Amberilla oli vipinää, jonka jälkeen Amber huijasi odottavansa Liamille lasta. Marcus paljastui kuitenkin lapsen isäksi. Liam on syvästi rakastunut Hope Loganiin, ja he ovat kihloissa. Hope ja Liam erosivat väärinkäsitysten vuoksi, ja Steffy huijasi itsensä naimisiin Liam Spencerin kanssa. Lopulta he erosivat ja Hope ja Liam yrittivät jälleen mennä naimisiin, mutta Steffy paljasti olevansa Liamille raskaana. Nyt Steffyn lähdettyä Pariisiin ja jätettyä Liamin keskenmenon jälkeen Liam on palannut yhteen tosirakkautensa Hopen kanssa. Kaupunkiin saapunut Wyatt Fuller paljastui Liamin velipuoleksi.

Caroline Spencer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caroline on Karen ja Danielle Spencerin tytär, ja Bill ja Caroline Spencerin sisarentytär. Caroline on nimetty edesmenneen tätinsä, äitinsä kaksoissisaren, mukaan. Liam Spencer ja Wyatt Fuller ovat Carolinen serkkuja. Caroline on muotisuunnittelija, joka muutti kaupunkiin New Yorkista. Brooke tarjosi hänelle töitä Forresterilta, toivoen samalla että Rickin ja tämän välille tulisi säpinää. Myös Thomas kiinnostui Carolinesta. Seurusteltuaan jonkin aikaa Thomasin kanssa, Caroline lopulta valitsi Rickin. Tilanne mutkistamaan saapui kuitenkin katujen kasvatti Maya Avant, josta Rick kiinnostui heti ensitapaamisella.

Pamela "Pam" Douglas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pam on edesmenneen Stephanie Forresterin sisar, ja inhoaa Loganin perhettä. Pam oli kihloissa Brooken, Katien ja Donnan isän Stephen Loganin kanssa, mutta he erosivat. Tämän jälkeen Pam ihastui Nick Maroneen. Nyt Pam työskentelee Forresterilla sihteerinä yhdessä Donna Loganin kanssa. Pam on ihastunut Ericiin.

Maya Avant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maya on näyttelijä ja Dayzeen vanha ystävä heidän yhteisiltä ajoiltaan katujen kasvatteina. Dayzee on myös ollut syyttömänä vankilassa. Maya saapui Dayzeen kahvilaan kohtaamaan tämän ja vaati saada tietää, missä hänen vauvansa on. Maya antoi aikoinaan synnyttämänsä vauvan adoptoitavaksi, ja Dayzee kertoi lopulta Mayalle että vauva on kuollut. Tästä toivuttuaan Maya ihastui Rick Forresteriin, jota piti aluksi kodittomana. Rick seurusteli kuitenkin aluksi Caroline Spencerin kanssa, mutta jätti tämän ja aloitti suhteen Mayan kanssa. Mustasukkainen Caroline järjesti Mayan ja Carterin samaan websarjaan, jotta näille tulisi vipinää.

Carter Walton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lakimies Carter ilmestyi sarjaan tapaamaan adoptioveljeään Marcusta. Myöhemmin hän tapasi Mayan, ja ihastui tähän. Mayalla oli jo kuitenkin tunteita Rick Forresteria kohtaan. Carter on myös aloitteleva näyttelijä, ja Caroline järjesti tämän Mayan kanssa samaan websarjaan, jotta heille tulisi vipinää.

Wyatt Fuller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wyatt on Bill Spencerin ja Quinn Fullerin poika. Hope näki tämän alasti suihkussa metsässäm jonka jälkeen Hope kaatui metsässä, ja mies pelasti tämän. Myöhemmin Wyatt jäljitti Hopen ja pyysi tätä treffeille. Hope huomasi Wyattilla olevan samanlainen miekkakoru kuin Billillä ja Liamilla, ja paljastuikin, että korun suunnitellut Quinn ja Bill olivat nuoruudenrakastettuja ja Bill on Wyattin isä. Quinn on tiennyt asiasta koko ajan, mutta halusi suojella Wyattia Spencerin perheeltä, ja ei pidä nyt Hopesta tämän sekaannuttua heidän asioihin.

Quinn Fuller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quinn on omaa yritystään, Quinn Artisan Jewelersia, johtava korusuunnittelija. Quinnilla on poika Wyatt Fuller, Bill Spencerin kanssa. Quinn ei pidä Hopesta, koska tämä auttoi Wyattin isän selvittämisessä. Quinnin yritys on solminut yhteistyösopimuksen Forrester Creationsin kanssa. Quinnilla oli vispilänkauppaa Ericin kanssa, ja myöhemmin päätyi jälleen suhteeseen Brooke Loganin kanssa kihloissa olevan Bill Spencerin kanssa.

Aly Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexandria "Aly" Forrester on Thorne Forresterin ja edesmenneen Darla Forresterin tytär. Aly kokee ristiriitaisia tunteita äidittömyytensä tähden, ja on ottanut yhteen niin Taylor Hayesin, Quinn Fullerin, kuin Hope Loganin kanssa. Aly on kuitenkin parhaillaan aloittanut seurustelun Forrester Creationsin malli Oliver Jonesin kanssa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijät ja roolihahmot (Suomen esitysaikojen mukaan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli Roolin kesto
Darin Brooks Wyatt Spencer 2013–
Scott Clifton Liam Spencer 2011–
Don Diamont Bill Spencer, Jr 2010–
Jennifer Gareis Donna Logan 2006–
Linsey Godfrey Caroline Spencer 2013–[3]
Thorsten Kaye Ridge Forrester 2014–
Katherine Kelly Lang Brooke Logan 1987– (Sarjan alusta)
Kim Matula Hope Logan 2011–
John McCook Eric Forrester 1987– (Sarjan alusta)
Alley Mills Pamela "Pam" Douglas 2009–
Karla Mosley Maya Avant 2013–
Ashlyn Pearce Aly Forrester 2014–
Lawrence Saint-Victor Carter Walton 2013–
Rena Sofer Quinn Fuller 2013–
Heather Tom Katie Logan Spencer 2010–
Jacob Young Rick Forrester 1997–1999, 2012–

Harvemmin esiintyvät näyttelijät (Suomen esitysaikojen mukaan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli Roolin kesto
Zane Alexander Achor Will Spencer 2013–
Texas Battle Marcus Forrester 2010–
Dick Christie Charlie Webber 2014–
Andrew Collins Jarrett Maxwell 2004–
Mace Coronel RJ Forrester 2014–
Zack Conroy Oliver Jones 2011–
Adam Gregory Thomas Forrester 2011–
Winsor Harmon Thorne Forrester 1996–
Kristolyn Lloyd Dayzee Leigh Forrester 2011–
Aaron D. Spears Justin Barber 2010–
Kreikan ja Tanskan prinsessa Theodora [4] Alison Montgomery [4] 2012– [5]
Sandra Vergara Theresa Corazon 2014–
Stephanie Wang Madison Lee 2009–
Jacqueline MacInnes Wood Steffy Forrester Spencer 2010–

Tulevat ja palaavat näyttelijät (Suomen esitysaikojen mukaan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli Status
Ashleigh Brewer Ivy Forrester Aloittaa keväällä 2015
Reign Edwards Nicole Avant Aloittaa keväällä 2016
Sean Kanan Deacon Sharpe Palaa keväällä 2015
Fred Willard John Forrester Vierailee syksyllä 2015

Poistuneet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim Matula - Hope Logan

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.cbs.com/daytime/the_bold_and_the_beautiful/video/
  2. News Mail
  3. Markkula, Beritta: Caroline "Karenin tytär" Spencer 22.1.2013. Mtv3. Viitattu 13.12.2013.
  4. a b Kaunareissa mukana eurooppalainen prinsessa! MTV3.fi. 8.2.2013. MTV3 Internet. Viitattu 16.4.2013.
  5. Alison Montgomery MTV3.fi. 8.2.2013. MTV3 Internet. Viitattu 16.4.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]