Brooke Logan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Brooke Logan Forrester (aikaisemmin Chambers, Jones ja Marone) on kuvitteellinen hahmo amerikkalaisessa iltapäiväsaippuassa Kauniit ja rohkeat. Hahmo on ollut mukana sarjassa aivan alusta, vuodesta 1987 lähtien. Hahmoa on näytellyt koko tämän ajan Katherine Kelly Lang.

Brooke Logan kasvoi San Fernando Valleyssa lähellä Los Angelesia äitinsä Bethin ja sisariensa Stephen "Storm" Jr:n, Donnan ja Katien kanssa, Brooken isä Stephen oli hylännyt perheen lasten ollessa vielä hyvin nuoria, mutta on palannut Los Angelesiin parantaakseen suhdettaan tyttäreensä. Brooke on ollut nuoresta tytöstä lähtien rakastunut rikkaaseen playboyhin, Ridge Forresteriin. Brooke tapasi viimein Ridgen ollessaan mukana pitopalvelussa Forrestereiden järjestämissä juhlissa. Siitä lähtien pari on/off-suhde on ollut yksi sarjan keskeisimpiä aiheita. Lisäksi Brooke on BeLieF -rypyttömyysaineen keksijä.

Brooke on tunnettu naisena joka seuraa sydäntään mitä ikinä se hänelle kertookaan. Se on taas luonut runsaasti ongelmia hänen ja muiden välille. Brooke on ollut naimisissa Eric Forresterin (Ridgen isän) kanssa kahdesti, Thornen (Ridgen veljen), ja Ridgen kanssa peräti seitsemän kertaa. Lisäksi Brooke on ollut naimisissa Ridgen veljen ja tyttärensä entisen aviomiehen Nickin kanssa. Hänellä on myös lapsi suhteesta entisen vävynsä Deaconin kanssa. Yhteensä Brookella on neljä lasta, Rick (Ericin kanssa), Bridget (Ericin kanssa), Hope (Deaconin kanssa) ja R.J (Ridgen kanssa). Hedelmöityslaboratoriossa tehdyn virheen takia Brooke on myös Nickin ja Taylorin lapsen Jackin biologinen äiti. Koska Brookella on ollut niin sekavat suhteet Forresterien perheeseen, ovat Brooke ja perheen matriarkka Stephanie todella pahoja vihollisia keskenään. Brooken hahmo kuuluukin yhdeksi saippuahistorian eniten avioliitoissa olleisiin hahmoihin.

Hahmon suhteet muihin hahmoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ridge Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siitä lähtien kun Brooke tapasi Ridgen, on hahmojen suhde ollut ongelmallinen. Ridgellä on aina ollut silmää myös muille naisille, kuten edesmenneelle Caroline Spencerille ja psykiatri Dr. Taylor Hayesille. Brooke on usein tuntenut että Ridge on hänen kohtalonsa ja on ollut valmis tekemään melkein mitä vaan pitääkseen miehen itsellään. Hän kuitenkin purki kerran kihlauksensa Ridgen kanssa miehen lyötyä Brooken poikaa, Rickiä. Ridgellä ja Brookella on yksi lapsi, R.J.

Bill Spencer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billillä ja Brookella oli seksisuhde kun Bill oli vielä naimisissa Brooken siskon Katien kanssa.

Eric Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Ridge jätti Brooken Carolinen takia, alkoi Brooke tavata naimisissa olevaa Eric Forresteria. Joka oli Stephanien aviomies ja Ridgen isä. Hän tuli raskaaksi Ericille ja sai pojan Eric Jr:n (Rick). Eric otti eron Stephaniesta ja meni naimisiin Brooken kanssa. Brooke rakasti kuitenkin yhä Ericin poikaa Ridgeä. Brooke tuli raskaaksi jälleen synnyttäen tyttären, Bridgetin. Mutta ei tiennyt kumpi oli lapsen isä, Ridge vai Eric. Testien mukaan isä oli Ridge, testit oli kuitenkin käynyt sotkemassa Ericiin rakastunut katala Sheila Carter. Vuosien päästä isäksi paljastuikin Eric. Eric ja Brooke erosivat kahden avioliittovuoden jälkeen, mutta he olivat toisen kerran naimisissa lyhyesti Brooken pyrkiessä osoittamaan Bridgetille että hän on unohtanut Nickin, pariskunnan välillä ei kuitenkaan kipinöinyt ja niin Eric otti jo toistamiseen eron Brookesta.

Thorne Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brooke löysi myös rakkauden Stephanien toisesta pojasta Thornesta. Hän oli vakuuttunut että tämä oli rakkautta jota hän oli etsinyt koko elämänsä ajan. Thornen morsian, Macy, syrjäytettiin paikaltaan. Koko perhe vastusti Thornen ja Brooken suhdetta, mutta olivat pakotettuja lopulta hyväksymään sen, ja niin pari meni lopulta naimisiin. Kuusi kuukautta myöhemmin Brooke tajusi yhä rakastavansa Ridgeä ja parin avioliitto mitätöitiin.

Deacon Sharpe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Brooke oli epäonnistunut saamaan Ridgeä pois vaimoltaan Taylorilta, hän ajautui suhteeseen tyttärensä Bridgetin miehen, Deaconin kanssa. Brooke tuli suhteesta raskaaksi ja sai tyttären, Hopen. Suhteen salaamiseksi Brooke meni naimisiin yhtiönsä työntekijän Whip Jonesin kanssa. Suhteen paljastuminen lopulta toi kuitenkin välirikon Brooken ja Bridgetin väliseen suhteeseen, jonka paranemiseen meni pitkä aika. Brooke lopetti Bridgetin takia suhteensa Deaconiin, mutta joutui myöhemmin tappelemaan Hopen huoltajuudesta tämän kanssa. Lopulta Deaconin oli kuitenkin pakko perääntyä.

Nick Marone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petyttyään suhteessaan Ridgeen, Brooke alkoi tapailla uutta miestä kaupungissa, Dominick "Nick" Payneä. Silloin ei kuitenkaan tiedetty Nickin olevan Ridgen velipuoli, kummallakin kun oli sama isä Massimo Marone. Brooke palasi Ridgen luokse, mutta lämpimät suhteet Nickiin säilyivät. Kun Brooke luuli Ridgen joutuneen Sheila Carterin murhaamaksi, šokissa ollut Brooke makasi Nickin kanssa huomaten vähän ajan päästä olevansa raskaana. Tälläkin kertaa isän henkilöllisyys oli epävarma. Monien vaiheiden jälkeen Ridge lopulta paljastui syntyneen poikalapsen isäksi ja poika sai nimeksään Ridge Junior eli R.J. Nick väistyi syrjään ja ajautui lopulta naimisiin Brooken tyttären Bridgetin kanssa. Samoihin aikoihin Ridgen ja Brooken suhde ajautui karille Ridgen vaimon, Taylorin noustessa kuolleista.(Luultiin kuolleen, oli siepattu.) Myös Nickin ja Brooken suhde alkoi uudestaan lämmetä. Bridget oli kuitenkin tullut raskaaksi Nickille, joten Brooken ja Nickin oli kestettävä eronsa. Lopulta Bridget kuitenkin menetti lapsensa ja päätti antaa Nickille takaisin vapautensa jotta tämä pystyi olemaan todellisen elämänrakkautensa, Brooken kanssa. Nick ja Brooke menivätkin naimisiin ja avio-onni kukoisti, kunnes Nick päätyi sänkyyn Bridgetin kanssa. Bridget huomasi olevansa raskaana, eikä Nickin auttanut kun tunnustaa Brookelle. Tunnustus vei parin avioliiton kriisiin. Viimeinen niitti oli kun Nick kaappasi Forresterien muotitalon itselleen ja sen jälkeen Brooke jätti Nickin ja palasi takaisin Ridgen luokse.

Stephanie Forrester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brooke oli Stephanien ikivanhan vihollisen, Beth Loganin tytär. Brooke ja Stephanie eivät ole koskaan oikein tulleet toimeen ja vuosien varrella vihamiehet ovat tapelleet lukemattomia kertoja. Stephanie ei ole koskaan pystynyt hyväksymään Brooken suhteita kehenkään Forrestereiden miehiin. Kun Brooke valtasi 51% Forrestereiden muotitalosta, sai Stephanie lisää vihanaiheita. Lopulta Stephanie sai kuitenkin Brooken syrjäytettyä Forrestereiden johdosta, mutta ei senkään jälkeen hyväksynyt Brooken ja Ridgen suhdetta. Kuitenkin Ridgen saadessa sydänkohtauksen raivostuttuaan Stephanielle Brooken kohtelusta, matriarkan mieli muuttui ja hänestä tuli Brooken ja Ridgen avioliiton kiihkeä ajaja. Hyväntahdoneleenä hän luovutti Brookelle takaisin Forresterin muotitalon johtajuuden. Stephanien mieli kuitenkin muuttui jälleen Brooken mennessä naimisiin Nickin kanssa. Stephanie vaati Brookea palauttamaan johtajuuden, hän kun ei enää kuulunut Forresterien perheeseen. Brooke kieltäytyi antamasta osake-enemmistöä takaisin ja niin Stephanie menetti uudestaan Forrester Creationsin Brookelle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.