Katherine Kelly Lang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katherine Kelly Lang
Katherine Kelly Lang Monte Carlon televisiofestivaaleilla.
Katherine Kelly Lang Monte Carlon televisiofestivaaleilla.
Henkilötiedot
Syntynyt25. heinäkuuta 1961 (ikä 62)
Los Angeles, Kalifornia
Näyttelijä
Aktiivisena 1979
Merkittävät roolit Brooke Logan Kauniit ja rohkeat
Aiheesta muualla
www.katherinekellylang.org
IMDb

Katherine Kelly Lang (s. Katherine Kelly Wegeman 25. heinäkuuta 1961) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän syntyi Hollywoodissa Kaliforniassa. Hänen isänsä on olympiaurheilija Keith Wegeman ja äiti näyttelijä Judith Lang.

Hänen ensimmäinen elokuvansa oli Skatetown U.S.A (1979), jossa hän näytteli Scott Baion, Mark Hamillin ja Patrick Swayzen kanssa. Suurimmaksi osaksi 80-luku meni näytellessä B-luokan elokuvissa, sellaisten pinnalle pyrkivien kanssa kuin Tom Eplin, David Faustino ja Mariska Hargitay.

Vuonna 1987 hän aloitti roolinsa keskiluokkaisena Brooke Loganina saippuasarjassa Kauniit ja rohkeat. Hänen roolinsa on ollut keskeinen siitä lähtien. Lang on kertonut rakastavansa Brooken roolia. Brooken ja Ridgen (Ronn Moss) rakkaustarina on ollut sarjan kantavia juonia aivan alusta. Samoin Brooken, Ridgen ja Taylorin (Hunter Tylo) kolmiodraama näyttää loputtomalta. Hän esitti Brooke Logania myös Kauniiden ja rohkeiden sisarsarjassa Tunteita ja tuoksuja vuosina 1998 ja 2007. Tätä aiemmin vuonna 1981 hän esitti sarjassa Gretchen-nimistä hahmoa.

Kauniita ja rohkeita (The Bold and the Beautiful) on esitetty Suomessa vuodesta 1992 ja se on edelleen yksi television kestosuosikkisaippuoista. Sarjaa nähdään yhä MTV3-kanavalla. Lang on kertonut aikoneensa jo sarjassa aloittaessaan pysyä mukana sen loppuun asti.

Lang on ollut kaksi kertaa naimisissa: ensimmäinen aviopuoliso oli Skott Snider (vuosina 1989–1995) ja tämän jälkeen hän oli naimisissa Alex D'Andrean kanssa (vuosina 1997–2012). Hänellä on kolme lasta: pojat Jeremy Skott Snider (s. 1990) ja Julian Lang Snider (s. 1992) ensimmäisestä avioliitostaan sekä tytär Zoe Katrina D'Andrea (s. 1997) toisesta avioliitostaan. Langin nykyinen miesystävä on nimeltään Dominique Zoida, joka on 16 vuotta Langia nuorempi.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.